ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради Про звільнення Гапановича Андрія Федоровича з посади директора ОБЛАСНОГО  КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ТЕАТР ДЛЯ ДІТЕЙ ТА ЮНАЦТВА»

 

ОБЛАСНИЙ  КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКИЙ ТЕАТР ДЛЯ ДІТЕЙ ТА ЮНАЦТВА», розташований за адресою: м. Харків, вул. Полтавський Шлях, 18.

Посаду директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ТЕАТР ДЛЯ ДІТЕЙ ТА ЮНАЦТВА»  на умовах контракту  від 25 березня 2011 року обіймає Гапанович Андрій Федорович. Строк закінчення контракту – 28 червня 2016 року.

Відповідно до статті 21 Закону України «Про культуру» (у редакції Закону № 955-VIII від 28.01.2016) керівники державних та комунальних закладів культури призначаються на посаду шляхом укладення з ними контракту строком на п’ять років за результатами конкурсу.

У зв’язку із закінченням 28 червня 2016 року повноважень Гапоновича А.Ф. на посаді директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ТЕАТР ДЛЯ ДІТЕЙ ТА ЮНАЦТВА» Харківською обласною радою рішенням від 14 квітня 2016 року № 139-VII оголошено конкурс на посаду директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ТЕАТР ДЛЯ ДІТЕЙ ТА ЮНАЦТВА».

Враховуючи зазначене, керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пунктом 2 частини першої статті 36 Кодексу законів про працю України,  Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 138-VІІ, підготовлено проект рішення обласної ради “Про звільнення Гапановича Андрія Федоровича з посади директора ОБЛАСНОГО  КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ТЕАТР ДЛЯ ДІТЕЙ ТА ЮНАЦТВА»”.

 

 

 

Начальник  управління з питань

комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                                             М.П. Бур’янова