Пояснювальна записка

до проекту рішення обласної ради «Про затвердження Порядку

розгляду електронних петицій, адресованих Харківській обласній раді»

 

            28.10.2015 р. набув чинності Закон України 02.07.2015 р. № 577 «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції».

            Даним Законом положення Закону України «Про звернення громадян» доповнено новою статтею 23-1, якою запроваджено особливу форму колективного звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та до органів місцевого самоврядування – електронну петицію.

            Законом передбачено певний порядок подання та розгляду електронної петиції, в тому числі і органами місцевого самоврядування.

            Електронна петиція передбачає, що громадяни можуть звернутися  до обласної ради з електронними петиціями через офіційний сайт обласної ради, або веб-сайт громадського об’єднання, що здійснює збір підписів на підтримку електронної петиції.

            Статтею 17 Регламенту Харківської обласної ради встановлені умови розгляду електронних петицій.

            У частині другій даної статті Регламенту зазначено, що електронна петиція, адресована обласній раді, розглядається відповідно до вимог статті 23-1 Закону України «Про звернення громадян», цього Регламенту та затвердженого радою порядку.

            Відповідний проект Порядку розгляду електронних петицій розроблено та пропонується затвердити рішенням обласної ради.

 

 

Перший заступник

голови обласної ради                                                               В. Коваленко