Пояснювальна записка

до проекту рішення Харківської обласної ради

 

Про внесення змін до регіональної стратегії «Екологія Харківщини

на 2016 2020 роки», затвердженої рішенням обласної ради

від 14 травня 2016 року № 107-VII

 

 

1.  Обґрунтування необхідності прийняття акта

Рішенням Харківської обласної ради від 14.04.2016 № 107-VIІ було затверджено регіональну стратегію «Екологія Харківщини» на 2016-2020 роки (далі – Стратегія).

Зазначена Стратегія охоплює всі напрями діяльності у сфері екології, враховує сучасні соціально-економічні та суспільно-політичні процеси на регіональному рівні. Реалізації стратегії можлива лише за умови зміни підходу до управління та використання природних ресурсів.

Отже, структура, яка визначається для реалізації Стратегії, має відповідати зазначеним вимогам.

На даний час ОБЛАСНЕ КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ - 2», яке розширює види природоохоронної діяльності та впроваджує при цьому нові прогресивні форми і методи господарювання, цілком відповідає сучасним вимогам та має бути визначено спеціальним органом для реалізації Стратегії.

 

2. Цілі і завдання прийняття акта

            З метою реалізації Стратегії даним проектом рішення Харківської обласної ради «Про внесення змін до регіональної стратегії «Екологія Харківщини на 2016 – 2020 роки», затвердженої рішенням обласної ради від 14 травня 2016 року № 107-VII» ОБЛАСНЕ КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ - 2» визначається спеціальним органом з реалізації Стратегії.

 

3. Загальна характеристика та основні положення акту

Питання щодо внесення змін до діючих рішень обласної ради розглядаються на сесіях Харківської обласної ради.

Для реалізації регіональної стратегії «Екологія Харківщини на 2016-2020 роки», затвердженої рішенням обласної ради від 14.04.2016 № 107-VII, запропоновано внести зміни до Стратегії, визначивши  спеціальним органом з її реалізації, метою якої є забезпечення екологічної безпеки як основи системного розвитку регіону - ОБЛАСНЕ КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ - 2».

 

4. Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання

У відповідній сфері діє:

- Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні»;

- рішення Харківської обласної ради від 14 квітня 2016 року № 107-VIІ «Про затвердження регіональної стратегії «Екологія Харківщини на 2016-2020 роки».

 

 

 

 

Директор Департаменту

екології та природних ресурсів

Харківської обласної державної

адміністрації                                                                                                          А.О. Тимчук