Проект

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів  Харківської обласної ради

до Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б

 

щодо необхідності державної підтримки та фінансування дитячо-юнацьких  спортивних шкіл, фізкультурно-оздоровчих закладів та центрів фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» за рахунок субвенцій з Державного бюджету

 

Вельмишановний Володимире Борисовичу!

 

   Депутати Харківської обласної ради висловлюють стурбованість  ситуацією що склалася з фінансуванням  дитячо-юнацьких  спортивних шкіл, фізкультурно-оздоровчих закладів та центрів фізичного здоров`я  населення у Харківській області.

           

Розвиток дитячо-юнацького спорту та підготовка спортивного резерву завжди були  одним з пріоритетних напрямків роботи державних органів та органів місцевого самоврядування. Функціонування ДЮСШ  та фізкультурно- оздоровчих закладів усіх типів та форм власності були запорукою підготовки високого рівня спортсменів та гідного їх виступу на всеукраїнських та міжнародних змаганнях, включення до складу національних збірних команд України з різних видів спорту.

 

Значна частина харків’ян переможців та призерів чемпіонатів Європи та Світу були вихованцями ДЮСШ та інших фізкультурно-оздоровчих закладів.

 

У Харківській області у 2014-2015 роках функціонувало 91 ДЮСШ усіх типів та форм власності та 33 центри фізичного здоров`я населення  «Спорт для всіх»,  у яких навчально-тренувальний процес здійснювали 1600  тренерів та тренувалося близько 49000 спортсменів.

Фінансування цих закладів забезпечувалося як за рахунок фінасової підтримки з місцевих бюджетів, так і за рахунок субвенцій з держаного бюджету.

Але на цей час незадовільний стан фінансування  з місцевих бюджетів та відсутність державної підтримки призводить як до скорочення тренерсько-викладацького складу цих закладів  так і скорочення мережі в цілому.

У 2016 році в силу складних економічних обставин склалася ситуація, що  більшість місцевих бюджетів, стали неспроможними фінансувати  ці заклади у повному обсязі. Все це викликало велику кількість звернень та скарг батьків, вихованців та  керівників місцевих рад.

           

Зважаючи на викладене та підтримуючи необхідність розвитку дитячо-юнацького спорту та функціонування спортивних шкіл фізкультурно-спортивних товариств  та інших закладів, для забезпечення майбутнього успішного виступу українських спортсменів, депутати Харківської обласної ради,  звертаються до Вас, Вельмишановний Володимире Борисовичу, з проханням сприяти у негайному вирішенні питання фінансування фізкультурно-спортивних закладів та інших за рахунок субвенцій з Державного бюджету та ініціювати внесення  відповідних змін до Закону України «Про Державний бюджет на 2016 рік»

 

 

 

Схвалено  рішенням

Харківської обласної ради

V сесії VII скликання

від 23  червня 2016 року