ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

ДО ПРОЕКТУ РІШЕННЯ

 

«Про Звернення депутатів Харківської обласної ради

до Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б щодо необхідності

державної підтримки та фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл, фізкультурно-оздоровчих закладів та центрів фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» за рахунок субвенцій з Державного бюджету»

 

У Харківській області у 2014-2015 роках функціонувало 91 ДЮСШ усіх типів та форм власності та 33 центри фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх», у яких навчально-тренувальний процес здійснювали 1600 тренерів та тренувалося близько 49000 спортсменів.

Фінансування цих закладів забезпечувалося як за рахунок фінансової підтримки з місцевих бюджетів, так і за рахунок субвенцій з держаного бюджету.

Але на цей час незадовільний стан фінансування з місцевих бюджетів та відсутність державної підтримки призводить як до скорочення тренерсько-викладацького складу цих закладів так і скорочення мережі в цілому.

У 2016 році в силу складних економічних обставин склалася ситуація, що більшість місцевих бюджетів, стали неспроможними фінансувати ці заклади у повному обсязі. Все це викликало велику кількість звернень та скарг батьків, вихованців та керівників місцевих рад.

Зважаючи на викладене та підтримуючи необхідність розвитку дитячо-юнацького спорту та функціонування спортивних шкіл фізкультурно-спортивних товариств та інших закладів, для забезпечення майбутнього успішного виступу українських спортсменів, депутати Фракції Партії «Відродження» у Харківській обласній раді ініціюють внесення на розгляд сесії обласної ради Звернення до Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б щодо фінансування ДЮСШ та інших фізкультурно-спортивних закладів за рахунок субвенцій з Державного бюджету.

 

 

 

Заступник керівника Фракції Партії «Відродження»

в Харківській обласній раді VII скликання                                                          Тітов М.І.