ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради «Про припинення КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ХАРКІВСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ № 1» (код ЄДРПОУ 02010913) шляхом приєднання до КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ХАРКІВСЬКОГО МЕДИЧНОГО  КОЛЕДЖУ № 2 (код ЄДРПОУ 02010899) та його перейменування»

 

З урахуванням сучасних умов розвитку економіки України, у числі завдань, визначених в Стратегії побудови нової системи охорони здоров’я та медичної освіти у Харківській області на період до 2020 року, схваленої рішенням обласної ради від 29 жовтня 2015 року № 1330-VІ, є реформування медичних коледжів комунальної форми власності, а саме – проведення обґрунтованої оптимізації мережі медичних коледжів зі здійсненням їх часткового об’єднання.

На виконання вищезазначених нормативно-правових актів, з метою модернізації мережі навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації з урахуванням необхідності їх укрупнення, вважається за доцільне об’єднати медичні коледжі (КЗОЗ «ХАРКІВСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ № 1» ТА КЗОЗ ХАРКІВСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ № 2), які розташовані на території м. Харкова і які здійснюють освітню діяльність в галузі знань «Охорона здоров’я» керуюсь тим, що обидва коледжі мають:

-     типові структурні підрозділи відповідно до Закону України «Про вищу освіту»;

-     ліцензії Міністерства освіти і науки України на надання освітніх послуг з підготовки молодших медичних спеціалістів, підготовки іноземних громадян за базовими спеціальностями, курси підвищення кваліфікації, курси підготовки до вступу у вищий навчальний заклад;

-     можливість забезпечення виконання місцевого замовлення в межах ліцензійного обсягу.

Окрім цього, КЗОЗ ХАРКІВСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ № 2 має досвід навчання студентів з вадами слуху, які отримують кваліфікацію зубного техніка та з вадами зору, які отримують кваліфікацію сестри медичної з масажу. У разі приєднання КЗОЗ «ХАРКІВСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ № 1» до КЗОЗ ХАРКІВСЬКОГО МЕДИЧНОГО КОЛЕДЖУ № 2 з’явіться можливість навчати інвалідів спорідненим спеціальностям.

Протягом 10 років студенти КЗОЗ ХАРКІВСЬКОГО МЕДИЧНОГО КОЛЕДЖУ № 2 є переможцями Регіональних та Всеукраїнських конкурсів фахової майстерності зі спеціальності «Сестринська справа» «Ескулапт», які проходять у м. Києві, що свідчить про високу якість підготовки студентів цього коледжу. При цьому, КЗОЗ ХАРКІВСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ № 2 є єдиним коледжем в Україні, який був три рази переможцем даного конкурсу.

Уразі об’єднання коледжів робочі місця викладачів та співробітників будуть збережені. Оптимізація адміністративного та господарчого складу працівників надасть можливість економії бюджетних коштів.

Також пропонується після реорганізації  коледжів шляхом злиття до КЗОЗ ХАРКІВСЬКОГО МЕДИЧНОГО КОЛЕДЖУ № 2 перейменувати його у КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ».

Питання припинення КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ХАРКІВСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ № 1» шляхом приєднання до КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ХАРКІВСЬКОГО МЕДИЧНОГО КОЛЕДЖУ № 2 підтримано постійними комісіями обласної ради: з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій та АТО (Святаш В.М.); з питань спільної власності територіальних громад області (Гасан Л.М.).

Враховуючи вищевикладене, керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» підготовлено проект рішення обласної ради «Про припинення КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ХАРКІВСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ № 1» (код ЄДРПОУ 02010913) шляхом приєднання до КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ХАРКІВСЬКОГО МЕДИЧНОГО КОЛЕДЖУ № 2 (код ЄДРПОУ 02010899) та його перейменування».

 

 

 

 

 

 

 

 

Начальник  управління

з питань комунальної власності

виконавчого апарату  обласної ради                                          М.П. Бур’янова