ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради

 

«Про звернення Харківської обласної ради до  Прем'єр-міністра України

Гройсмана В.Б  щодо необхідності державної підтримки та фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл за рахунок субвенцій

з Державного бюджету»

 

 

У Харківській області у 2014-2015 роках функціонувало 91 ДЮСШ усіх типів та форм власності та 33 центри фізичного здоров`я населення  «Спорт для всіх», у яких навчально-тренувальний процес здійснювали понад 1600 тренерів та тренувалося близько 49000 спортсменів.

Фінансування цих закладів забезпечувалося як за рахунок фінансової підтримки з місцевих бюджетів, так і за рахунок коштів держаного бюджету.

 

Але на цей час незадовільний стан фінансування з місцевих бюджетів та відсутність державної підтримки може призвести як до скорочення тренерсько-викладацького складу цих закладів так і скорочення мережі в цілому.

Все це викликає велику кількість звернень керівників місцевих рад та скарг батьків вихованців.

 

            Зважаючи на викладене та поділяючи позицію керівників місцевих рад та громадськості щодо необхідності розвитку дитячо-юнацького спорту для забезпечення майбутнього успішного виступу українських спортсменів, депутати Фракції Партії «Відродження» у Харківській обласній раді ініціюють внесення на розгляд сесії обласної ради Звернення до Прем'єр-міністра України Гройсмана В.Б. щодо фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл за рахунок коштів Державного бюджету.

 

 

 

Заступник керівника Фракції Партії «Відродження»

в Харківській обласній раді VІІ скликання                                        Тітов М.І.