ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

V сесія VІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

Від 23 червня 2016 року                                                                                 209-VІI

 

Про оголошення конкурсу на заміщення посади ректора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ГУМАНІТАРНО-ПЕДАГОГІЧНА АКАДЕМІЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

 

Відповідно до пункту 20 частини першої статті 43, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пунктів 3, 5 статті 42 Закону України «Про вищу освіту», Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 138-VІІ, обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А:

 

1.        Оголосити конкурс на заміщення посади ректора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ГУМАНІТАРНО-ПЕДАГОГІЧНА АКАДЕМІЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

 

2. Пропозиції щодо кандидатів на посаду ректора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ГУМАНІТАРНО-ПЕДАГОГІЧНА АКАДЕМІЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ приймати протягом двох місяців  із дня опублікування оголошення про проведення конкурсу на заміщення посади керівника вищого навчального закладу.

 

         3. Доручити голові обласної ради:

            3.1. Забезпечити опублікування в газеті «Освіта України» та «Слобідський край» оголошення про проведення конкурсу  на заміщення посади ректора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ГУМАНІТАРНО-ПЕДАГОГІЧНА АКАДЕМІЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

3.2. Забезпечити розміщення оголошення щодо проведення конкурсу на офіційному сайті Харківської обласної ради та офіційному сайті КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ГУМАНІТАРНО-ПЕДАГОГІЧНА АКАДЕМІЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

            3.3. Внести кандидатури претендентів на посаду ректора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ГУМАНІТАРНО-ПЕДАГОГІЧНА АКАДЕМІЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ вищому колегіальному органу громадського самоврядування для голосування.

            3.4. Забезпечити, відповідно до норм  чинного законодавства України, у межах компетенції, розгляд рекомендованих вищим колегіальним органом громадського самоврядування кандидатур на посаду ректора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ГУМАНІТАРНО-ПЕДАГОГІЧНА АКАДЕМІЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ для внесення відповідного проекту рішення на розгляд обласної ради згідно із Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженим рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 138-VІІ.

 

4.  Вибори ректора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ГУМАНІТАРНО-ПЕДАГОГІЧНА АКАДЕМІЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ провести протягом місяця після внесення кандидатури претендентів вищому колегіальному органу громадського самоврядування  у приміщенні цього закладу.

 

5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії обласної ради: з питань науки, освіти, культури та духовності (Звєрєв В.О.); з питань спільної власності територіальних громад області (Гасан Л.М.).

 

 

 

 

Голова обласної ради                                                                                     С. Чернов