ЗВЕРНЕННЯ

Харківської обласної ради до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо вжиття заходів з питання оформлення на законодавчому рівні правового статусу добровольців, які брали безпосередню участь у бойових діях у зоні Антитерористичної операції

 

Третій рік Україна потерпає від агресії, захищаючи свою незалежність, суверенітет, територіальну цілісність та недоторканність кордонів. Ціною неймовірних зусиль, втрат і жертв ворога зупинено завдяки героїзму і самовідданості бійців Збройних Сил України, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ України,  Національної гвардії України та добровольчих загонів.

Українські добровольці за покликом серця одними з перших взяли до рук зброю і стали пліч-о-пліч з військовими підрозділами на захист держави. Звитяга патріотів у найгарячіших військових баталіях: легендарні «кіборги»,  оборона і звільнення українських міст, запеклі бої в зоні Антитерористичної операції – все це за участю добровольців і добровольчих батальйонів.

Нікого з тих, хто брав безпосередню участь у бойових діях, не можна кинути на призволяще і забути. Кожен має право на визнання відповідно до чинного законодавства і у спосіб, визначений Конституцією України.

Враховуючи наведене, вважаємо за необхідне звернутися до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України  з пропозицією створити міжвідомчу комісію для вивчення зазначеного питання і вжити на законодавчому рівні необхідних заходів для оформлення відповідно до чинного та міжнародного законодавства статусу добровольців, які брали  безпосередню участь у бойових діях в зоні Антитерористичної операції.

 

СХВАЛЕНО

Рішення Харківської обласної ради

від 23 червня 2016 року № 177-VII

V сесія VII скликання