ЗВЕРНЕННЯ

Харківської обласної ради до Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. щодо необхідності державної підтримки та фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл за рахунок коштів державного бюджету

 

Вельмишановний Володимире Борисовичу!

 

Депутати Харківської обласної ради висловлюють стурбованість стосовно ситуації, що склалася з фінансуванням дитячо-юнацьких спортивних шкіл у Харківській області.

           

Розвиток дитячо-юнацького спорту та підготовка спортивного резерву завжди були пріоритетними напрямками роботи державних органів та органів місцевого самоврядування. Функціонування ДЮСШ та фізкультурно-спортивних закладів усіх типів та форм власності були запорукою підготовки спортсменів високого рівня та гідного їх виступу на всеукраїнських та міжнародних змаганнях, включення до складу національних збірних команд України з різних видів спорту.

 

Значна частина харків’ян - переможців та призерів чемпіонатів Європи та Світу були вихованцями ДЮСШ та інших фізкультурно-спортивних  закладів.

 

У Харківській області у 2014-2015 роках функціонували 91 ДЮСШ усіх типів та форм власності та 33 центри фізичного здоров`я населення  «Спорт для всіх», де навчально-тренувальний процес здійснювали понад 1600 тренерів та тренувалося близько 49000 спортсменів.

Фінансування цих закладів забезпечувалося як за рахунок фінансової підтримки з місцевих бюджетів, так і за рахунок субвенцій з державного бюджету.

Та незадовільне на даний час фінансування з місцевих бюджетів й відсутність державної підтримки можуть спричинити скорочення кількості вихованців, зменшення штату тренерсько-викладацького складу цих закладів та мережі в цілому.

Все це викликає велику кількість звернень керівників місцевих рад та скарг від батьків вихованців цих закладів.

            Зважаючи на викладене та поділяючи позицію керівників місцевих рад та громадськості щодо необхідності розвитку дитячо-юнацького спорту для забезпечення майбутнього успішного виступу українських спортсменів, Харківська обласна рада звертається до Вас, Вельмишановний Володимире Борисовичу, з проханням посприяти у вирішенні питання фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл за рахунок коштів державного бюджету.

 

 

СХВАЛЕНО

Рішення Харківської обласної ради

від 23 червня 2016 року № 179-VII

V сесія VII скликання