ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради «Про подовження трудових відносин із Кравченком Василем Івановичем, начальником ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ КОМУНАЛЬНОЇ АВАРІЙНО-РЯТУВАЛЬНОЇ ВОДОЛАЗНОЇ СЛУЖБИ»

 

До Харківської обласної ради надійшла заява від Кравченка Василя Івановича стосовно подовження з ним трудових відносин на посаді начальника ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ КОМУНАЛЬНОЇ АВАРІЙНО-РЯТУВАЛЬНОЇ ВОДОЛАЗНОЇ СЛУЖБИ.

Юридична адреса служби: м. Харків, м-н Свободи, 5, Держпром, 1 під., 4 поверх.

Адміністрація Служби знаходиться в орендованих у ОК ВЕП «Держпром» приміщеннях за адресою: м. Харків, м-н Свободи, 5, Держпром, 1 під., 4 пов.

Структурний підрозділ Служби: аварійно-рятувальна маневрувальна група знаходиться за адресою: м. Харків, вул. Шевченка, Журавлівський гідропарк.

Метою діяльності Служби є робота, спрямована на запобігання виникненню надзвичайних ситуацій із загибелі людей на водних об’єктах, мінімізація їх негативних наслідків та захист населення на воді, регулювання надзвичайних ситуацій технологічного та природного характеру на водних об’єктах, проведення спеціалізованих аварійно-рятувальних водолазних робіт на об’єктах і територіях, захист навколишнього природного середовища та локалізація зон впливу шкідливих і небезпечних факторів, що виникають під час аварій та катастроф.

Кравченко Василь Іванович, 1956 року народження. Освіта вища. У 1991 році закінчив Харківський юридичний інститут ім. Ф.Е. Дзержинського, отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Правознавство» та здобув кваліфікацію юриста.

Кравченко В.І. працює на посаді начальника Служби на умовах контракту, укладеного Харківською обласною державною адміністрацією з 06 серпня 2006 року.

20.09.2011 із Кравченком В.І. Харківською обласною державною адміністрацією укладений контракт у новій редакції терміном на 1 рік до 26.09.2012. Додатковою угодою № 1 строк дії контракту подовжено до 26.09.2013, додатковою угодою № 2 дія контракту подовжена до 26.09.2014.

Відповідно до рішення Харківської обласної ради від 25 вересня 2014 року № 1046-VI із Кравченком В.І. були подовжені трудові відносини на умовах контракту, терміном на 2 роки – до 25.09.2016.

08 серпня 2016 року проведено перевірку наявності та ефективності використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яке відображається на балансі ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ КОМУНАЛЬНОЇ АВАРІЙНО-РЯТУВАЛЬНОЇ ВОДОЛАЗНОЇ СЛУЖБИ, розташованого за адресами: м. Харків, м-н Свободи, 5, Держпром, 1 під., 4 пов.; м. Харків, вул. Шевченка, Журавлівський гідропарк.

За результатами перевірки встановлено, що майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яке відображається на балансі Служби, є в наявності та використовується за призначенням.

Кадрова робота у закладі ведеться з дотриманням вимог чинного трудового законодавства України.

Начальником Служби виконуються обов’язки, передбачені статутною діяльністю ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ КОМУНАЛЬНОЇ АВАРІЙНО-РЯТУВАЛЬНОЇ ВОДОЛАЗНОЇ СЛУЖБИ.

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 23, 24 Кодексу законів про працю України, Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, та визнання деяких рішень обласної ради такими, що втратили чинність, затвердженим рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 138-VII, підготовлено проект рішення обласної ради «Про подовження трудових відносин із Кравченком Василем Івановичем, начальником ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ КОМУНАЛЬНОЇ АВАРІЙНО-РЯТУВАЛЬНОЇ ВОДОЛАЗНОЇ СЛУЖБИ».

      

 

 

Начальник управління

з питань комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                               М.П. Бур’янова