ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради “Про призначення Самоварової Тамари Михайлівни  на посаду  директора ОБЛАСНОГО НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОГО  ЦЕНТРУ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТОСВІТНІХ ЗАКЛАДІВ”

 

ОБЛАСНИЙ НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТОСВІТНІХ ЗАКЛАДІВ, розташований за адресою: м. Харків, вул. Студентська, 5/6.

Відповідно до статті 21 Закону України «Про культуру» (у редакції Закону № 955-VIII від 28.01.2016) керівники державних та комунальних закладів культури призначаються на посаду шляхом укладення з ними контракту строком на п’ять років за результатами конкурсу.

На виконання рішення Харківської обласної ради від 23 червня 2016 року № 210-VII ««Про оголошення конкурсу на заміщення посади директора ОБЛАСНОГО НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОГО ЦЕНТРУ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТОСВІТНІХ ЗАКЛАДІВ» 30 червня 2016 року в газеті «Слобідський край»  опубліковано оголошення про початок прийняття документів від кандидатів на посаду директора ОБЛАСНОГО НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОГО ЦЕНТРУ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТОСВІТНІХ ЗАКЛАДІВ», а також дане оголошення було розміщено на офіціальному веб-сайті Харківської обласної ради. В оголошенні були опубліковані умови конкурсу та перелік документів, які необхідно подати для участі  в конкурсі.

Одночасно головою Харківської обласної ради видано розпорядження від 27 липня 2016 року № 135 “Про створення конкурсної комісії з обрання директора ОБЛАСНОГО НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОГО ЦЕНТРУ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТОСВІТНІХ ЗАКЛАДІВ»”.

Перше засідання конкурсної комісії з обрання директора ОБЛАСНОГО НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОГО ЦЕНТРУ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТОСВІТНІХ ЗАКЛАДІВ» відбулося 11 серпня 2016 року, на якому обрано голову конкурсної комісії та розглянуто подані кандидатами документи на відповідність  кваліфікаційним вимогам згідно із пунктом 4.1. Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 138-VІІ.

Друге засідання конкурсної комісії з обрання директора ОБЛАСНОГО НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОГО ЦЕНТРУ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТОСВІТНІХ ЗАКЛАДІВ» відбулося 17 серпня 2016 року, на якому проводилася співбесіда з кандидатами, під час якої заслуховувалися публічні презентації проектів програм розвитку закладу на один і п’ять років.

За результатами двох турів конкурсного відбору рішенням конкурсної комісії з обрання директора ОБЛАСНОГО НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОГО ЦЕНТРУ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТОСВІТНІХ ЗАКЛАДІВ» переможцем визначено Самоварову Тамару Михайлівну.

Самоварова Тамара Михайлівна, 1952 року народження. Освіта вища. У 1972 році закінчила Ростовський державний музично-педагогічний інститут за спеціальністю «Фортепіано» та здобула кваліфікацію викладач, концертмейстер, соліст камерного ансамблю. Загальний стаж роботи  - 39 років.

Самоварова Т.М. має почесне звання «Заслужений працівник культури України».

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про культуру», Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 138-VІІ, на підставі рішення конкурсної комісії з обрання директора ОБЛАСНОГО НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОГО ЦЕНТРУ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТОСВІТНІХ ЗАКЛАДІВ» підготовлено проект рішення обласної ради “Про призначення Самоварової Тамари Михайлівни  на посаду директора ОБЛАСНОГО НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОГО  ЦЕНТРУ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТОСВІТНІХ ЗАКЛАДІВ ”.

 

 

 

 

 

 

Начальник  управління з питань

комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                                       М.П. Бур’янова