Перелік змін до обласного бюджету на 2016 рік,

що пропонується винести на розгляд чергової сесії обласної ради

 

І. Трансферти з державного бюджету

 

1. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 22.06.2016 №520-р «Про перерозподіл обсягу медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2016 році» обласному бюджету Харківської області передбачаються додаткові кошти медичної субвенції в сумі 68 662,6 тис. грн.

Кошти медичної субвенції спрямовуються на оплату праці з нарахуваннями та розподіляються між обласним бюджетом, бюджетами міст обласного значення, районними бюджетами  з метою обслуговування громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції (додаток 1).

Головним розпорядником коштів визначається Департамент охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації.

 

ІІ. Зміни назв головних розпорядників бюджетних коштів

 

Відповідно до розпорядження обласної державної адміністрації від 21.06.2016 №270 «Про внесення змін до структури Харківської обласної державної адміністрації» змінюються назви головних розпорядників бюджетних коштів:

2.1. Департамент охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації перейменовується в Управління охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації (розпорядження обласної державної адміністрації від 04.08.2016 №337 "Про затвердження Положення про Управління охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації");

2.2. Департамент масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації перейменовується в Управління масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації (розпорядження обласної державної адміністрації від 03.08.2016 №332 "Про затвердження Положення про Управління масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації");

2.3. Департамент культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації перейменовується в Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації (розпорядження обласної державної адміністрації від 11.08.2016 №353 "Про затвердження Положення про Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації");

2.4. Департамент у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації перейменовується в Управління у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації (розпорядження обласної державної адміністрації від 10.08.2016 №348 "Про затвердження Положення про Управління у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації").

 

ІІІ. Виділення додаткових коштів

 

1. По Департаменту науки і освіти за рахунок вільного залишку коштів обласного бюджету збільшуються асигнування на загальну суму 81,221 тис.грн. на оплату праці з нарахуваннями та виплату стипендії для утримання додаткової групи магістрів зі спеціальності «Спеціальна освіта» по Харківській гуманітарно-педагогічній академії.

2. По Управлінню охорони здоров’я за рахунок залишку коштів медичної субвенції з державного бюджету, які утворились на початок 2016 року, збільшуються асигнування на загальну суму 23 478,0 тис.грн., в тому числі:

- цільові видатки на придбання витратних матеріалів для проведення ниркової замісної терапії хворим на хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу та перитонеального діалізу в КЗОЗ «Обласний клінічний центр урології і нефрології ім. В.І. Шаповала» - 10 000,0 тис.грн.;

- заміна джерел іонізуючого випромінювання КЗОЗ «Обласний клінічний онкологічний центр» - 12 978,0 тис.грн.;

- проведення капітального ремонту покрівлі лікувального відділення та відділення променевої терапії КЗОЗ «Обласний клінічний онкологічний центр» - 500,0 тис.грн.

 

3. По Управлінню у справах молоді та спорту за рахунок вільного залишку коштів обласного бюджету збільшуються асигнування на загальну суму 394,875 тис.грн., в тому числі по видатках на:

- заробітну плату з нарахуваннями Харківському обласному центру молоді та ХОЦФЗН «Спорт для всіх» - 53,368 тис.грн.;

- оплату послуг та відрядження по школах вищої спортивної майстерності – 341,507 тис.грн.

 

4. По Департаменту соціального захисту населення за рахунок вільного залишку коштів обласного бюджету збільшуються асигнування на суму 3 400,0 тис.грн. для надання адресної грошової допомоги громадянам, які опинилися у скрутній життєвій ситуації, та матеріальної допомоги учасникам антитерористичної операції та членам сімей загиблих учасників АТО до Дня захисника України в рамках комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки.

 

5. По обласній державній адміністрації за рахунок вільного залишку коштів обласного бюджету збільшуються видатки на 224,008 тис.грн., в т.ч. на:

- виконання заходів обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2014-2018 роки для забезпечення підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування – 161,008 тис.грн.;

- видатки на «Проведення чергових атестацій комплексу технічного захисту інформації (КТЗІ) на об’єктах інформаційної діяльності (ОІД), де озвучується інформація з обмеженим доступом, створення комплексних систем захисту інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах органів виконавчої влади області та інше» (Програма розвитку архівної справи в Харківській області на 2013 - 2016 роки) – 63,0 тис.грн.

 

6. По Департаменту капітального будівництва за рахунок вільного залишку коштів обласного бюджету передбачаються капітальні видатки по об’єктах соціально-культурної сфери в загальній сумі 14 466,3 тис.грн. (додаток 2).

 

 

7. По Департаменту житлово-комунального господарства за рахунок вільного залишку коштів обласного бюджету передбачаються капітальні видатки по об’єктах житлово-комунального господарства в загальній сумі 3 834,5 тис.грн. (додаток 2).

 

8. По Департаменту агропромислового розвитку за рахунок повернення коштів, наданих в минулі роки для кредитування індивідуальних сільських забудовників (144,0 тис.грн.), та залишку коштів від повернення таких кредитів станом на 01.01.2016 (487,056 тис.грн.) передбачаються видатки на виконання «Обласної програми індивідуального житлового будівництва на селі "Власний дім" на 2016-2017 роки» в сумі 631,056 тис.грн., в тому числі:

- надання пільгових кредитів індивідуальним сільським забудовникам – 344,0 тис.грн.;

- витрати, пов’язані з наданням та обслуговуванням таких кредитів - 287,056 тис.грн.

 

ІV. Перерозподіл коштів

 

За пропозиціями головних розпорядників коштів обласного бюджету здійснюється перерозподіл асигнувань в межах затвердженого обсягу.

 

1. По Департаменту науки і освіти:

 

1.1. Перерозподіляються кошти освітньої субвенції з державного бюджету, а саме:

за рахунок зменшення у зв’язку із економією асигнувань на оплату енергоносіїв по спеціальних загальноосвітніх школах - на 90,5 тис.грн. та по загальноосвітніх школах-інтернатах - на 4,972 тис.грн.

збільшуються видатки на загальну суму 95,472 тис.грн., в тому числі:

 для виплати стипендії Кабінету Міністрів України учениці Харківського спеціального навчально-виховного комплексу ім. В.Г. Короленка, виплати грошової допомоги дітям - сиротам та сплати судового збору по обласних навчальних закладах освіти, в т.ч.: 

– по спеціальних загальноосвітніх школах-інтернатах - на 13,981 тис.грн., з них: на виплату стипендії Кабінету Міністрів України учениці Харківського спеціального навчально-виховного комплексу ім. В.Г. Короленка та грошової допомоги дітям - сиротам – 12,603 тис.грн., на сплату судового збору – 1,378 тис.грн.;

– по загальноосвітніх спеціалізованих школах-інтернатах з поглибленим вивченням окремих предметів і курсів для поглибленої підготовки дітей в галузі науки і мистецтв, фізичної культури і спорту, інших галузях, ліцеях з посиленою військово-фізичною підготовкою - на 81,491 тис.грн., з них: на виплату грошової допомоги дітям - сиротам – 69,089 тис.грн., на сплату судового збору – 12,402 тис.грн.

 

1.2. Перерозподіляються залишки коштів освітньої субвенції з державного бюджету станом на 01.01.2016 року, а саме:

за рахунок зменшення капітальних видатків по загальноосвітніх спеціалізованих школах-інтернатах з поглибленим вивченням окремих предметів і курсів для поглибленої підготовки дітей в галузі науки і мистецтв, фізичної культури і спорту, інших галузях, ліцеях з посиленою військово-фізичною підготовкою на суму 2 310,0 тис.грн.

збільшуються капітальні видатки на суму 2 310,0 тис.грн. по об’єкту «Будівництво універсального спортивного майданчику зі штучним покриттям та обладнанням для комунального закладу «Обласна спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Обдарованість» Харківської обласної ради».

Назва об’єкту викладається в новій редакції: «Виготовлення проектно-кошторисної документації та будівництво універсального спортивного майданчика зі штучним покриттям та обладнанням КЗ "Обласна спеціалізована школа-інтернат II-III ступенів "Обдарованість" Харківської обласної ради" в м. Харкові по вулиці Миру, 102А» (на виконання Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2016 рік).

 

1.3. Перерозподіляються кошти обласного бюджету, а саме:

 

1.3.1. За рахунок зменшення асигнувань на заробітну плату з нарахуваннями у зв’язку з їх економією по позашкільних закладах освіти на суму 61,0 тис.грн.

збільшуються видатки на утримання додаткової групи магістрів зі спеціальності «Спеціальна освіта» по Харківській гуманітарно-педагогічній академії на суму 61,0 тис.грн.

 

1.3.2. Перерозподіляються кошти, передбачені на реалізацію обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2014-2018 роки (додаток 3), а саме:

збільшується обсяг субвенцій районним бюджетам області в загальній сумі 2 616,343 тис.грн., в тому числі:

- на виконання пункту 3 п.п. 1.2. «Матеріально-технічний розвиток дошкільних навчальних закладів» підрозділу 1. «Дошкільна освіта» на забезпечення дошкільних навчальних закладів області сучасним обладнанням: меблями, іграшками, твердим і м’яким інвентарем, ігровими дитячими майданчиками тощо, у тому числі оснащення пралень та харчоблоків технічним та технологічним устаткуванням –  250,0 тис.грн.;

- на виконання пункту 1 п.п. 1.2. «Матеріально-технічний розвиток дошкільних навчальних закладів» підрозділу 1. «Дошкільна освіта» на  будівництво, завершення будівництва, реконструкцію дошкільних навчальних закладів області – 1 550,0 тис.грн.;

- на виконання пункту 3 п.п. 2.6. «Матеріально-технічний розвиток загальноосвітніх навчальних закладів» підрозділу 2. «Загальна середня освіта» на капітальний ремонт приміщень будівель та систем життєзабезпечення загальноосвітніх навчальних закладів області – 816,343 тис.грн.

за рахунок зменшення видатків Департаменту науки і освіти на суму 900,0 тис.грн., передбачених на придбання автобусу (відповідно до п. 4 п.п. 2.6.), за рахунок економії коштів після проведення тендерних торгів, а також субвенцій районним бюджетам області на загальну суму 1 716,343 тис.грн.:

- на виконання пункту 3 п.п. 1.2. «Матеріально-технічний розвиток дошкільних навчальних закладів» підрозділу 1. «Дошкільна освіта» на забезпечення дошкільних навчальних закладів області сучасним обладнанням: меблями, іграшками, твердим і м’яким інвентарем, ігровими дитячими майданчиками тощо, у тому числі оснащення пралень та харчоблоків технічним та технологічним устаткуванням –  1,264 тис.грн.;

- на виконання п. 4 п.п. 2.6. «Матеріально-технічний розвиток загальноосвітніх навчальних закладів» підрозділу 2. «Загальна середня освіта» на придбання шкільних автобусів для поповнення та оновлення існуючого парку шкільних автобусів, у тому числі спеціальних, обладнання транспортних засобів пристроями супутникової навігації та відео реєстрації – 1 670,0 тис.грн.;

- на виконання пункту 5 п.п. 2.6. «Матеріально-технічний розвиток загальноосвітніх навчальних закладів» підрозділу 2. «Загальна середня освіта» на оснащення сучасним обладнанням (апаратура, прилади, пристрої, пристосування тощо) навчальних кабінетів хімії, біології, фізики, географії та математики в загальноосвітніх навчальних закладах області – 4,710 тис.грн.;

- на виконання пункту 10 п.п. 2.6. «Матеріально-технічний розвиток загальноосвітніх навчальних закладів» підрозділу 2. «Загальна середня освіта» на забезпечення загальноосвітніх навчальних закладів області технічним та технологічним обладнанням, спортивним знаряддям, тренажерами, спортивним інвентарем, безперешкодним доступом до будівель –  40,369 тис.грн.

 

1.4 Змінюється назва об’єкта, фінансування якого передбачено за рахунок бюджету розвитку, а саме: «Інша субвенція районному бюджету Лозівського району на капітальний ремонт віконних прорізів із заміною вікон на енергозберігаючі у Краснопавлівському багатопрофільному ліцеї, за адресою: Харківська область, Лозівський район, смт Краснопавлівка» змінюється на «Інша субвенція районному бюджету Лозівського району на реконструкцію будівлі Краснопавлівського багатопрофільного ліцею за адресою: Харківська область, Лозівський район, смт Краснопавлівка, вул. Шкільна,б/н».

 

2. По Управлінню охорони здоров’я перерозподіляються кошти медичної субвенції з державного бюджету, а саме:

за рахунок зменшення централізованих видатків (КФК 081002) на загальну суму 11 049,5 тис.грн.

збільшуються видатки для забезпечення безперебійного функціонування служби екстреної медичної допомоги та медицини катастроф КЗОЗ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», в т.ч. на придбання паливно-мастильних матеріалів – на 8 799,5 тис.грн., на проведення технічного обслуговування, поточного ремонту автомобілів швидкої медичної допомоги – на 2 250,0 тис.грн.

 

3. По Департаменту соціального захисту населення:

за рахунок зменшення на суму 940,0 тис.грн. видатків, передбачених у вигляді субвенції місцевим бюджетам області на проведення відпочинку осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, у санаторно-курортних закладах Харківської області в межах реалізації комплексної Програма соціальної підтримки учасників антитерористичної операції на 2015-2016 роки, у зв’язку з їх економією

збільшуються видатки на проведення новорічних та різдвяних свят для дітей, батьки яких є учасниками антитерористичної операції (комплексна Програма соціальної підтримки учасників антитерористичної операції на 2015-2016 роки) - на суму 240,0 тис.грн. та надання матеріальної допомоги учасникам антитерористичної операції та членам сімей загиблих учасників АТО до Дня захисника України (комплексна Програма соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки) – на 700,0 тис.грн.

 

4. По Управлінню у справах молоді та спорту за рахунок зменшення асигнувань на утримання апарату управління громадських фізкультурно-спортивних організацій  у зв’язку з їх економією збільшуються асигнування на проведення спортивних заходів на суму 990,507 тис.грн. 

 

5. По Управлінню культури і туризму за рахунок зменшення асигнувань на проведення культурно-мистецьких заходів у зв’язку з їх економією збільшуються асигнування по обласному навчально-методичному центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів для оплати за оренду приміщень на суму 18,7 тис.грн.

 

6. Перерозподіляються кошти субвенції з обласного бюджету на виконання комплексної програми «Розвитку місцевого самоврядування в Харківській області на 2012-2016 роки» для фінансування переможців обласного конкурсу міні-проектів територіальних громад «Разом в майбутнє», а саме:

по Валківському району зменшуються капітальні видатки на суму 30,589 тис.грн. та на відповідну суму збільшуються поточні видатки.

 

7. По Харківській обласній раді за рахунок зменшення видатків на поточне утримання на суму 202,452 тис.грн. збільшуються видатки на фінансову підтримку ОК ВЕП «Держпром» на безповоротній основі (Програма економічного і соціального розвитку Харківської області на 2016 рік) на відповідну суму.

 

8. По Департаменту капітального будівництва замінюється назва  об’єкта, фінансування якого передбачено за рахунок бюджету розвитку, а саме:

по іншій субвенції районному бюджету Вовчанського району назва об’єкта  «Технічне переоснащення системи теплопостачання Вільчанської амбулаторії загальної практики з влаштуванням топкової на твердому паливі по вул. Харківська,49 а, смт Вільча Вовчанського району Харківської області» замінюється на «Технічне переоснащення системи теплопостачання амбулаторії загальної практики – сімейної медицини смт Вільча з влаштуванням котельні на твердому паливі по вул. Харківська,49а смт Вільча Вовчанського району Харківської області».

 

 

Директор Департаменту

фінансів Харківської ОДА                                                         С.І. Овсянніков