ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення Харківської обласної ради

 

«Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області об’єкта «Пам’ятникоохоронні роботи по будівлі-пам’ятці архітектури по вул. Римарська, 21 у м. Харкові (КП «Харківська обласна філармонія») (реконструкція) (коригування у зв’язку з виділенням пускових комплексів)» I пусковий комплекс

 

1. Обґрунтування необхідності прийняття рішення

 

Зазначений проект рішення Харківської обласної ради розроблено у зв’язку із введенням в експлуатацію об’єкта «Пам’ятникоохоронні роботи по будівлі-пам’ятці архітектури по вул. Римарська, 21 у м. Харкові                                        (КП «Харківська обласна філармонія») (реконструкція) (коригування у зв’язку з виділенням пускових комплексів)» I пусковий комплекс на підставі акту готовності об’єкта до експлуатації від 29 липня 2016 року, сертифікату відповідності закінченого будівництвом об’єкта: «Пам’ятникоохоронні роботи по будівлі-пам’ятці архітектури по вул. Римарська, 21 у м. Харкові                          (КП «Харківська обласна філармонія») (реконструкція) (коригування у зв’язку з виділенням пускових комплексів)» I пусковий комплекс, засвідченого Державною архітектурно-будівельною інспекцією України від 04 серпня 2016 року за № 165162170086.

 

2. Мета і шляхи її досягнення

 

Прийняття зазначеного об’єкту до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області дозволить забезпечити колективу КП «Харківська обласна філармонія» належні умови перебування в будівлі-пам’ятці архітектури, а також почати концертну діяльність у своїх приміщеннях. Введення в експлуатацію соціально значимого комплексу стане знаковою подією в суспільному, культурному та політичному житті не лише Харкова і Харківської області, а й України в цілому.

 

3. Правові аспекти

 

Проект рішення обласної ради підготовлено на підставі:

1. Статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування».

2. Рішення ХX сесії Харківської обласної ради V скликання від 31 жовтня 2007 року № 469-V «Про внесення змін до рішення обласної ради від 26 грудня 2006 року № 163-V «Про обласний бюджет на 2007 рік» (із змінами)».

3. Акт готовності об’єкта «Пам’ятникоохоронні роботи по будівлі-пам’ятці архітектури по вул. Римарська, 21 у м. Харкові (КП «Харківська обласна філармонія») (реконструкція) (коригування у зв’язку з виділенням пускових комплексів)» I пусковий комплекс до експлуатації від 29 липня 2016 року.

4. Сертифікат відповідності закінченого будівництвом об’єкта: «Пам’ятникоохоронні роботи по будівлі-пам’ятці архітектури по вул. Римарська, 21 у м. Харкові (КП «Харківська обласна філармонія») (реконструкція) (коригування у зв’язку з виділенням пускових комплексів)» I пусковий комплекс, засвідчений Державною архітектурно-будівельною інспекцією України від 04 серпня 2016 року за № 165162170086.

 

 

4. Фінансово-економічне обґрунтування

 

Фінансування об’єкту здійснювалося за рахунок коштів благодійного фонду «Ренесанс», за рахунок благодійної фінансової допомоги ДК «Укртрансгаз НАК «Нафтогаз України» за рахунок коштів обласного бюджету, за рахунок коштів державного бюджету.

Загальна вартість основних фондів, які приймаються в експлуатацію складає 143 864 235, 49 грн.

 

5.     Позиція заінтересованих органів

 

Проект рішення обласної ради не стосується інтересів інших органів. 

 

6.    Регіональний аспект

 

Прийняття рішення обласної ради впливає на регіональний розвиток, так як нові можливості перетворюють будівлю-пам’ятку архітектури                       КП «Харківська обласна філармонія» у великий музичний комплекс багатоцільового призначення.

 

7.    Громадське обговорення

 

Прийняття рішення обласної ради не потребує громадських обговорень.

 

8.     Прогноз результатів

 

Прийняття зазначеного об’єкту до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та введення його в експлуатацію дозволить харків'янам та гостям нашого міста почути звучання одного з найкращих сучасних органів Європи, який було встановлено фахівцями  фірми «Shuke». Зал обладнаний спеціальними акустичними панелями, які дадуть змогу проводити концерти вокальної музики, хору та оркестру.

 Отже, як було зазначено раніше, введення в експлуатацію соціально значимого комплексу стане знаковою подією в суспільному, культурному та політичному житті не лише Харкова і Харківської області, а й України в цілому. Нові можливості перетворюють будівлю філармонії у великий музичний комплекс багатоцільового призначення, який оснащений усіма видами сучасного технологічного сценічного та інженерного обладнання.

 

 

 

 

Перший заступник директора

Департаменту капітального

будівництва Харківської обласної

державної адміністрації                                                                В.А. Воробець                                                                  

 

 

«____» ____________ 2016 р.