ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення Харківської обласної ради

Про внесення змін до комплексної обласної програми

«Здоров’я Слобожанщини» на 2015–2016 роки,

затвердженої рішенням обласної ради

від 05 березня 2015 року № 1152–VІ (зі змінами)

 

Розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 21 червня 2016 № 270 до структури обласної державної адміністрації внесені зміни із перейменуванням відповідних Департаментів в Управління.

Крім того, в ході реалізації безпосередніми виконавцями заходів Програми виникла необхідність у корегуванні видатків, передбачених на виконання зазначених заходів.

Так, у зв’язку із централізованою поставкою до Харківської області антирабічної вакцини за рахунок коштів державного бюджету, на сьогодні комунальним закладом охорони здоров’я «Обласна клінічна травматологічна лікарня» як виконавцем Програми не використані фінансові ресурси в сумі 80,0 тис.грн.

За пропозиціями головного позаштатного спеціаліста зі стоматології Управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації пропонується зменшити видатки, що передбачені місцевим бюджетам Дергачівському, Харківському районам та м. Первомайський на пільгове безоплатне зубопротезування інвалідів війни (на 27,0 тис.грн., 30,0 тис.грн. та 40,0 тис.грн. відповідно), що обумовлено зменшенням учасників антитерористичної операції у зв’язку із поверненням на контрактну службу.

Крім того, головним позаштатним спеціалістом з ендокринології Управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації надана інформація щодо потреби адміністративно-територіальних одиниць області у додаткових видатках на забезпечення інсулінозалежних хворих препаратами інсуліну в загальному обсязі 3 516,85 тис.грн.

На сьогодні фахівцями Управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації підготовлені відповідні пропозиції щодо внесення змін до показників обласного бюджету по галузі охорони здоров’я на поточний рік для їх погодження з керівництвом обласної державної адміністрації та подальшого винесення на розгляд чергової сесії Харківської обласної ради.

Враховуючи викладене, з метою забезпечення реалізації у 2016 році заходів Програми, із одночасним ефективним використанням обмежених фінансових ресурсів обласного бюджету, необхідно внести зміни до Розділу 7 Програми.

 

Заступник начальника Управління

охорони здоров’я Харківської обласної

державної адміністрації – начальник

відділу з медичної діяльності                                                                                  Г.М. Сіроштан

 

Берест 705 10 91