ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради «Про внесення зміни до Програми

територіальної оборони Харківської області на 2016 – 2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 105-VII»

 

1.      Обґрунтування необхідності прийняття акта

 

Прийняття рішення обласної ради полягає в необхідності внесення зміни

до Програми територіальної оборони Харківської області на 2016 – 2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 105-VII.

 

2.      Цілі і завдання прийняття акта

 

Зазначені зміни будуть внесені до підрозділу 7 «Організаційні та підготовчі заходи щодо підготовки формувань територіальної оборони та військово-патріотичного виховання» розділу V «Заходи Програми» у частині скасування фінансування у 2016 році та встановлення відповідного фінансування у 2017 році.

Загальні суми фінансування за Програмою змінюватися не будуть.

 

3.      Загальна характеристика та основні положення акта

 

Підрозділ 7 «Організаційні та підготовчі заходи щодо підготовки формувань територіальної оборони та військово-патріотичного виховання розділу V «Заходи Програми» територіальної оборони Харківської області на 2016 – 2017 роки» буде викладено у новій редакції.

 

4.      Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового

регулювання

 

            Розроблення документів з територіальної оборони України в Харківській області регулюється Конституцією України, Законом України «Про оборону України», Положенням про територіальну оборону України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про місцеві державні адміністрації».

 

5.      Фінансово-економічне обґрунтування

 

Прийняття рішення обласної ради «Про внесення зміни до Програми територіальної оборони на 2016 – 2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 105-VII, потребує перенесення фінансування заходів Програми підрозділу 7 розділу V «Заходи Програми» з 2016 року на 2017 рік відповідно до проекту рішення.

 

 

Заступник директора Департаменту –

начальник управління по взаємодії з

правоохоронними органами                                                                   Ю.В. Кутєпов