ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради Про збільшення статутного капіталу КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ХАРКІВСЬКІ ОБЛАСНІ КОМУНІКАЦІЙНІ СИСТЕМИ»

 

            КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ХАРКІВСЬКІ ОБЛАСНІ КОМУНІКАЦІЙНІ СИСТЕМИ» створено рішенням Харківської обласної ради від 27 серпня 2015 року № 1285-VI «Про створення КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ХАРКІВСЬКІ ОБЛАСНІ КОМУНІКАЦІЙНІ СИСТЕМИ» та призначення Литвина С.С. на посаду його директора».

Основною метою діяльності Підприємства є реалізація державних та місцевих програм у сфері телекомунікації, з метою збільшення і покращення доступу більш широких верст населення до загальнодоступних телекомунікаційних послуг, які необхідні їм для задоволення власних потреб, а також з метою створення сприятливих умов розвитку і підвищення ефективності існуючих та нових телекомунікаційних мереж у населених пунктах Харківської області.

Для забезпечення статутної діяльності підприємства створений та зареєстрований статутний капітал у розмірі 100 000 (сто) тисяч гривень.

З метою подальшого здійснення фінансово-господарської діяльності відповідно до покладених на підприємство статутних завдань пропонується збільшити статутний капітал КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ХАРКІВСЬКІ ОБЛАСНІ КОМУНІКАЦІЙНІ СИСТЕМИ» у розмірі 706 000,00 (сімсот шість) тисяч гривень 00 коп. для придбання комп’ютерної техніки, обладнання, програмного забезпечення та прав на його використання.

Дану суму було виділено згідно рішення обласної ради від 23 червня 2016 року № 188-VII за рахунок обласного бюджету шляхом внесення відповідних змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2016 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 13-VІІ, зі змінами,  та внесення  змін до бюджету області на 2016 рік.

            Крім цього, на виконання вимог частини 4 статті 57, частини 4 статті 78 Господарського кодексу України керівника підприємства зобов’язано здійснити заходи щодо розроблення та подання на державну реєстрацію Статуту КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ХАРКІВСЬКІ ОБЛАСНІ КОМУНІКАЦІЙНІ СИСТЕМИ» у новій редакції. Голові обласної ради  доручається затвердити Статут підприємства у новій редакції.

            Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 78 Господарського кодексу України, рішеннями обласної ради від 17 грудня 2015 року № 16-VІІ «Про обласний бюджет на 2016 рік» (зі змінами), від 17 грудня 2016 року № 13-VІІ «Про затвердження Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2016 рік», підготовлено проект рішення обласної ради “Про збільшення статутного капіталу КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ХАРКІВСЬКІ ОБЛАСНІ КОМУНІКАЦІЙНІ СИСТЕМИ»”.

 

 

 

 

Начальник управління

масових комунікацій

Харківської обласної

державної адміністрації                                                               В.В. Аннопольська