ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

VІІІ сесія VІІ скликання

 

П Р О Т О К О Л   № 8

 

                                                                                                                                            м. Харків         від 08 грудня 2016 року

 

Обласна рада,

велика зала

Будинку рад, 10-00

 

Всього обрано депутатів – 120.

                     

Запрошені та присутні:

голова Харківської обласної державної адміністрації, заступники голови обласної державної адміністрації, голови районних державних адміністрацій, голови міських та районних рад, представники спеціальної моніторингової місії в Україні від ОБСЄ, керівники правоохоронних органів, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, політичних партій, громадських організацій, профспілкових організацій, працівники засобів масової інформації, керівники комунальних підприємств, установ та закладів.

 

Веде пленарне засідання сесії голова обласної ради Чернов С.І.

 

Реєстрація депутатів.

Зареєстровано 100 депутатів.

 

Головуючий оголосив пленарне засідання сесії відкритим.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поінформував депутатів про те, що керівником фракції партії "Блок Петра Порошенка «Солідарність»" обрано першого заступника голови обласної ради Коваленка Віктора Миколайовича.

 

Також головуючий повідомив про кадрові призначення, що відбулися в області у міжсесійний період.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поінформував депутатів про те, що відповідно до Постанови Верховної Ради України від 15 листопада 2016 року “Про звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України та органів місцевого самоврядування щодо здійснення контролю за станом правопорядку в державі та у відповідних територіальних громадах” керівництво Головного управління Національної поліції в Харківській області інформує громадськість області про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності Головного управління Національної поліції України в Харківській області у січні-жовтні 2016 року.

З даного питання головуючий надав слово для інформування заступнику начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області, полковнику міліції Пахомову В.А.

 

Інформацію узято до відома.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. повідомив, що відповідно до чинного Регламенту Харківської обласної ради за бажанням депутатським фракціям та групам надається слово для оприлюднення заяв.

 

Бідняк Т.В., депутат обласної ради, керівник депутатської фракції партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"», оприлюднила текст заяви.

 

М’ягкий Д.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок», оприлюднив текст заяви.

 

 

 

СЛУХАЛИ:

Про затвердження порядку денного VІІІ сесії обласної ради VІІ скликання.

 

 

 

Доповідає: Чернов Сергій Іванович – голова обласної ради.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поінформував депутатів та присутніх про питання, які внесено до проекту порядку денного пленарного засідання VІІІ сесії VІІ скликання:

 

                     1.       Про присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області».

Доповідає: Кривобок Володимир Васильович – секретар Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області».

 

                     2.       Про звернення Харківської обласної ради до Верховної Ради  України та Кабінету Міністрів України  щодо необхідності  посилення відповідальності за незаконні порубки лісів і незаконні операції з лісоматеріалами та пиломатеріалами  шляхом внесення змін до чинного законодавства України.

Доповідає: Скоробагач Володимир Іванович – заступник голови Харківської обласної ради.

 

                     3.       Про затвердження регіональної Програми підвищення енергоефективності, енергозбереження та зменшення споживання енергоресурсів у Харківській області на 2016 – 2022 роки.

Доповідає: Белоцький Олексій Олександрович – начальник управління паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації.

 

                     4.            Про затвердження комплексної Програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції на 2017-2018 роки та Порядку використання коштів обласного бюджету на організацію відпочинку у санаторно-курортних закладах Харківської області осіб, які безпосередньо брали участь в антитерористичній операції.

Доповідає: Шпарага Юрій Іванович – директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

                     5.            Про затвердження Програми сприяння ефективності використання та збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області на 2017-2021 роки.

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                     6.            Про затвердження комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2017 – 2021 роки».

Доповідає: Немикіна Людмила Петрівна- голова постійної комісії з питань бюджету.

 

                     7.            Про запровадження обласного конкурсу журналістських робіт «Історії успіху громад».

Доповідає: Дягілев Володимир Миколайович – начальник відділу по роботі з громадськістю та ЗМІ виконавчого апарату обласної ради.

 

                     8.            Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2016 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 13-VII (зі змінами).  

Доповідає: Коновалова Ірина Василівназаступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

                     9.        Про внесення змін до Плану заходів на 2015-2017 роки з реалізації Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року, затвердженого рішенням обласної ради від 18 червня 2015 року № 1227-VI  (зі змінами).

Доповідає: Коновалова Ірина Василівназаступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   10.     Про внесення змін до комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» на 2015 – 2016 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 05 березня 2015 року № 1152-VI (зі змінами).

Доповідає: Сіроштан Галина Миколаївна – заступник начальника Управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   11.     Про внесення змін до обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2014 – 2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року № 885-VІ (зі змінами), та до Порядку використання коштів обласного бюджету для компенсації 50% вартості проїзду у метрополітені м. Харкова студентів вищих навчальних закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, та учнів професійно-технічних навчальних закладів, що фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету, у тому числі коштів освітньої субвенції, субвенції на підготовку робітничих кадрів, і розташовані у м. Харкові, затвердженого рішенням обласної ради від 05 березня 2015 року  № 1154-VI.

Доповідає: Бабічев Анатолій  Валерійович – директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   12.     Про внесення змін до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року №15- VIІ (зі змінами), та затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету на  проведення санаторно-курортного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до категорії 2, та дітей, які потерпіли від Чорнобильської катастрофи (крім дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана із Чорнобильською катастрофою), у санаторно-курортних закладах Харківської області та Порядку використання коштів обласного бюджету для підтримки діяльності громадських організацій інвалідів, ветеранів, громадських чорнобильських організацій, організацій ветеранів АТО.   

Доповідає: Шпарага Юрій Іванович – директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   13.     Про внесення змін до обласної цільової Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 110-VIІ. 

Доповідає: Черняк Михайло Євгенійовичзаступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   14.     Про внесення змін до Програми розвитку інформаційного простору Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 04 лютого 2016 року № 52-VIІ.

Доповідає: Черняк Михайло Євгенійовичзаступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   15.     Про внесення змін до Програми зайнятості населення Харківської області на період до 2017 року затвердженої рішенням обласної ради від 20 червня 2013 року № 748-VI (зі змінами).

Доповідає: Міненко Володимир Леонідович – директор Харківського обласного центру зайнятості.

 

                   16.     Про внесення змін до обласної Програми надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва та придбання житла в Харківській області на 2016 – 2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 100-VII.    

Доповідає: Рабінович Михайло Самуїлович – директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   17.     Про внесення змін до Програми територіальної оборони Харківської області на 2016 – 2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 105-VIІ.

Доповідає: Кутєпов Юрій Володимирович – заступник директора Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   18.     Про внесення змін до регіональної Програми військово-патріотичного виховання молоді та участі населення у заходах оборонної роботи на 2015 – 2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 15 січня 2015 року № 1144-VI (зі змінами).

Доповідає: Кутєпов Юрій Володимирович – заступник директора Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   19.     Про внесення змін до регіональної Програми забезпечення публічної безпеки і порядку в Харківській області на 2016 – 2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 106-VII (зі змінами).

Доповідає: Русецький Анатолій Анатолійович – голова постійної комісії з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю.

 

                   20.     Про внесення змін до Програми розвитку культури і туризму Харківської області на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 29 серпня 2013 року № 789-VI (зі змінами).

Доповідає: Яцина Олег Анатолійовичначальник Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   21.     Про внесення змін до Програми збереження та розвитку в Харківській області мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 108-VIІ.

Доповідає: Кириленко Віталій Володимирович начальник управління у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   22.     Про внесення змін до соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року № 886-VI (зі змінами).

Доповідає: Кириленко Віталій Володимирович начальник управління у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   23.     Про внесення змін до регіональної Програми щодо реалізації засад державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2016-2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 29 жовтня 2015 року № 1332-VI.

Доповідає: Ісаєв Костянтин Анатолійович - завідувач сектору з питань запобігання та виявлення корупції апарату Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   24.     Про внесення змін до рішення обласної ради від 17 грудня 2015 року № 16-VIІ "Про обласний бюджет на 2016 рік" та додатків до нього (зі змінами).

Доповідає: Овсянніков Сергій Івановичдиректор Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   25.     Про затвердження Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2017 рік.

Доповідає: Коновалова Ірина Василівназаступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   26.     Про обласний бюджет на 2017 рік.

Доповідає: Овсянніков Сергій Івановичдиректор Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   27.     Про укладання контракту з Яворським Вадимом Володимировичем, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ СЛУЖБИ КРОВІ.

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   28.     Про укладання контракту з Кузнєцовою Іриною Миколаївною, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я "ОБЛАСНА ТУБЕРКУЛЬОЗНА ЛІКАРНЯ № 1".

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   29.     Про укладання контракту з Гавриковим Олександром Євгенійовичем, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я  «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ТРАВМАТОЛОГІЧНА ЛІКАРНЯ».

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   30.     Про укладання контракту з Зарубіною Аллою Іванівною, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я  ОБЛАСНОГО  ПРОТИТУБЕРКУЛЬОЗНОГО ДИСПАНСЕРУ № 2.

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   31.     Про укладання контракту з Карпусем Сергієм Володимировичем, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ОБЛАСНОГО ТУБЕРКУЛЬОЗНОГО САНАТОРІЮ «ВОЛОДИМИРСЬКИЙ».

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   32.     Про укладання контракту з Екзарховим Віталієм Олександровичем, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ ПАЛІАТИВНОЇ МЕДИЦИНИ «ХОСПІС».   

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   33.     Про звільнення Борисова Вячеслава Володимировича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛЗЕМПРОЕКТ».

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   34.     Про подовження трудових відносин з Задорожним Леонідом Яковичем, директором КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «КОМПЛЕКСНА ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА «ХТЗ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   35.     Про звільнення Пономарьової Галини Федорівни з посади ректора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ХАРКІВСЬКА ГУМАНІТАРНО-ПЕДАГОГІЧНА АКАДЕМІЯ" ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   36.     Про призначення Пономарьової  Галини Федорівни на посаду ректора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ГУМАНІТАРНО-ПЕДАГОГІЧНА АКАДЕМІЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   37.     Про звільнення Дмитрієва Максима Володимировича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ-3».

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   38.     Про оголошення конкурсу на зайняття посади директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ  «ХАРКІВСЬКИЙ НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ОХОРОНИ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ».

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   39.     Про перейменування КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ЧЕРВОНООСКІЛЬСЬКОГО  ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО  ІНТЕРНАТУ.

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   40.     Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   41.     Про передачу в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та про внесення змін до додатків до деяких рішень  обласної ради щодо передачі в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   42.     Про надання дозволу на списання майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   43.     Про внесення змін до додатку до рішення обласної ради від 23 червня 2016 року № 202-VІІ «Про відчуження об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» (зі змінами).

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   44.     Про перейменування КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ОСВІТА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

Доповідає: Веприцький Роман Сергійович – депутат обласної ради.

Співдоповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   45.     Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області  закінченого будівництвом об’єкта  «Технічне переоснащення системи теплопостачання  Вовчанського геріатричного пансіонату з установкою блочної котельні на твердому паливі по вул. Миру, 34 б смт Вільча Вовчансього району Харківської області».    

Доповідає: Норчак Володимир Іванович – заступник директора Департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації.

Співдоповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   46.     Про збільшення статутного капіталу КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ХАРКІВСЬКІ ОБЛАСНІ КОМУНІКАЦІЙНІ СИСТЕМИ».

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   47.     Про погодження Лімітів на спеціальне використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів.

Доповідає: Попов Олександр Федорович – заступник начальника Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства.

 

                   48.     Про хід виконання у 2016 році заходів та рішень, ухвалених відповідно до Схеми планування території Харківської області, затвердженої рішенням обласної ради від 23 грудня 2010 року № 30-VI.

Доповідає: Рабінович Михайло Самуїлович – директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   49.       Про хід виконання у 2016 році Програми створення та ведення містобудівного кадастру Харківської області на 2015 2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 18 червня 2015 року № 1229-VІ.

Доповідає: Рабінович Михайло Самуїлович – директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   50.     Про хід виконання у 2016 році регіональної Програми будівництва (придбання) доступного житла в Харківській області на 2010 – 2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 23 грудня 2010 року № 29-VІ.

Доповідає: Рабінович Михайло Самуїлович – директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   51.     Про хід виконання у 2016 році обласної Програми забезпечення молоді житлом в Харківській області на 2014 – 2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року № 883-VI (зі змінами).

Доповідає: Рабінович Михайло Самуїлович – директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   52.     Про хід виконання Програми стимулювання об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів Харківської області до впровадження енергоефективних технологій на 2016 – 2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від  29 жовтня 2015 року  № 1333-VI.

Доповідає: Магдисюк Сергій Володимирович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   53.     Про внесення змін до Проекту змін до перспективного плану формування територій громад Харківської області, схваленого рішенням обласної ради від 23 червня 2016 року № 180-VIІ.

Доповідає: Юрченко Едуард Петрович – голова постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою.

 

                   54.     Про перейменування Жовтневої сільської ради Харківського району Харківської області.  

Доповідає: Юрченко Едуард Петрович – голова постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою.

 

                   55.      Про перейменування Петрівської сільської ради Куп’янського району Харківської області. 

Доповідає: Юрченко Едуард Петрович – голова постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою.

 

                   56.     Про перейменування Правдинської сільської ради Первомайського району Харківської області.

Доповідає: Юрченко Едуард Петрович – голова постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою.

 

                   57.     Про перейменування Комунарської сільської ради Харківського району Харківської області.  

Доповідає: Юрченко Едуард Петрович – голова постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою.

 

                   58.     Про проведення звітів депутатів обласної ради перед виборцями.

Доповідає: Клименко Сергій Володимирович – керуючий справами виконавчого апарату Харківської обласної ради.

 

                   59.     Про клопотання щодо нагородження Почесною грамотою та Грамотою Верховної Ради України.

ДоповідаєКлименко Сергій Володимирович – керуючий справами виконавчого апарату Харківської обласної ради.

 

                   60.     Про дострокове припинення повноважень депутата обласної ради VІІ скликання.

ДоповідаєКлименко Сергій Володимирович – керуючий справами виконавчого апарату Харківської обласної ради.

 

                   61.          Про депутатські запити.

Інформує: Чернов Сергій Іванович – голова обласної ради.

 

                   62.Різне.

 

За пропозицією депутатів головуючий поставив проект рішення «Про затвердження порядку денного VІІI сесії обласної ради VІI скликання» на голосування в цілому.

 

 

Голосували:

«за»

-

103;

 

 

«проти»

-

немає;

 

 

«утрим.»

-

немає;

 

 

не голосувало

-

1.

 

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження порядку денного VІІІ сесії обласної ради VІI скликання» прийняти в цілому.

 

 

(Рішення № 304-VIІ додається)

 

1.

СЛУХАЛИ:

Про присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області».

 

 

 

Доповідає: Кривобок Володимир Васильович – секретар Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області».

 

В обговоренні питання взяли участь:

Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"», запропонував виключити зі списку, запропонованого Експертною радою з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області», кандидатуру

Біловола О.М. ;

Шевчук А.І., депутат обласної ради, керівник депутатської фракції партії «ВО "Батьківщина"», вніс пропозицію - внести зміни до Положення про звання "Почесний громадянин Харківської області", а саме: голосування здійснювати персонально по кожній кандидатурі;

Юрченко Е.П., голова постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, депутатська фракція партії «ВО "Батьківщина"», підтримав пропозицію депутата обласної ради Шевчука А.І.;

Тітов М.І., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження», запропонував підтримати шляхом голосування запропоновані Експертною радою кандидатури на присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області».

 

Головуючий дав доручення керуючому справами виконавчого апарату обласної ради, спільно з профільною постійною комісією і керівництвом Експертної ради узагальнити пропозиції депутатів та фракцій обласної ради, які пролунали на пленарному засіданні сесії обласної ради при розгляді питання «Про присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області», щодо внесення змін до Положення про звання “Почесний громадянин Харківської області”, затвердженого рішенням обласної ради від 26 жовтня 2006 року №71-V (зі змінами).

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Юрченка Е.П щодо персонального голосування по кожній кандидатурі окремо.

 

Голосували:

«за»

-

42;

 

«проти»

-

24;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

35.

 

Рішення не прийнято.

 

Обговорення питання продовжили:

Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"», повторно вніс пропозицію виключити зі списку, запропонованого Експертною радою з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області», кандидатури Біловола О.М.;

Литвинов О.І., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження», підтримав пропозицію Експертної ради щодо присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області» Біловолу О.М. ;

Тітов М.І., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження» вніс пропозицію – голосувати в цілому.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування за основу.

 

Голосували:

«за»

-

102;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

2.

Рішення прийнято.

 

Гречаніна О.Я., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження», висловилася з процедурних питань.

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Булаха Д.А. щодо виключення зі списку, запропонованого Експертною радою з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області», кандидатури Біловола О.М..

 

Голосували:

«за»

-

29;

 

«проти»

-

40;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

32.

Рішення не прийнято.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

75;

 

«проти»

-

10;

 

«утрим.»

-

10;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про присвоєння звання "Почесний громадянин Харківської області"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 305-VІI додається)

 

2.

СЛУХАЛИ:

Про звернення Харківської обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо необхідності посилення відповідальності за незаконні порубки лісів і незаконні операції з лісоматеріалами та пиломатеріалами шляхом внесення змін до чинного законодавства України.

 

 

 

Доповідає: Скоробагач Володимир Іванович – заступник голови Харківської обласної ради.

 

Запитання доповідачу поставили:

Кисіль В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"».

Відповідь доповідача на поставлене запитання.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Намчук В.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «НАШ КРАЙ»;

Шевчук А.І., депутат обласної ради, керівник депутатської фракції партії «ВО "Батьківщина"»;

Купрєєв М.І., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження».

 

Голова обласної ради Чернов С.І., враховуючи пропозиції, які пролунали від депутатів у процесі обговорення питання, поставив проект рішення на голосування за основу.

 

Голосували:

«за»

-

103;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

немає.

Рішення прийнято.

 

Головуючий, підтримуючи депутатів, вніс пропозицію – рекомендувати районним радам на пленарних засіданнях за участі місцевих державних адміністрацій, правоохоронних органів, контролюючих органів, територіальних управлінь, представників громадськості до 01 січня 2017 року розглянути питання щодо здійснення заходів із запобігання масовій вирубці та знищенню лісів у Харківській області та поінформувати постійну комісію обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування (Пієв С.М.) про результати розгляду.

Постійній комісії узагальнити інформацію з цього питання і надати її на розгляд керівництва обласної ради та обласної державної адміністрації.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. надав слово Шевчуку А.І., депутату обласної ради, керівнику депутатської фракції партії «ВО "Батьківщина"».

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію щодо звернення до районних рад.

 

Голосували:

«за»

-

103;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

немає.

Рішення прийнято.

 

Головуючий поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

103;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

1.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звернення Харківської обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо необхідності посилення відповідальності за незаконні порубки лісів і незаконні операції з лісоматеріалами та пиломатеріалами шляхом внесення змін до чинного законодавства України» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 306-VІI додається)

 

3.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження регіональної Програми підвищення енергоефективності, енергозбереження та зменшення споживання енергоресурсів у Харківській області на 2016 – 2022 роки.

 

 

 

Доповідає: Белоцький Олексій Олександрович – начальник управління паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

99;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження регіональної Програми підвищення енергоефективності, енергозбереження та зменшення споживання енергоресурсів у Харківській області на 2016 – 2022 роки» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 307-VІI додається)

 

4.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження комплексної Програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції на 2017-2018 роки та Порядку використання коштів обласного бюджету на організацію відпочинку у санаторно-курортних закладах Харківської області осіб, які безпосередньо брали участь в антитерористичній операції.

 

 

 

Доповідає: Шпарага Юрій Іванович – директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

95;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження комплексної Програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції на 2017-2018 роки та Порядку використання коштів обласного бюджету на організацію відпочинку у санаторно-курортних закладах Харківської області осіб, які безпосередньо брали участь в антитерористичній операції» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 308-VІI додається)

 

5.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження Програми сприяння ефективності використання та збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області на 2017-2021 роки.

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

99;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження Програми сприяння ефективності використання та збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області на 2017-2021 роки» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 309-VІI додається)

 

6.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2017 – 2021 роки».

 

 

 

Доповідає: Немикіна Людмила Петрівна - голова постійної комісії з питань бюджету.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Чернов С.І., голова обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

Немикіна Л.П., голова постійної комісії з питань бюджету, депутатська фракція партії «Відродження»;

Цимбалов С.О., заступник голови постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку регіону та міжнародного співробітництва, депутатська фракція партії «БПП "СОЛІДАРНІСТЬ"»;

Кисіль В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Тітов М.І., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

Коваленко В.М., перший заступник голови обласної ради, керівник депутатської фракції партії «БПП "СОЛІДАРНІСТЬ"»;

Бідняк Т.В., депутат обласної ради, керівник депутатської фракції партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Кобець А.Є., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження».

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

90;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

12;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження комплексної програми "Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2017 – 2021 роки"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 310-VІI додається)

 

7.

СЛУХАЛИ:

Про запровадження обласного конкурсу журналістських робіт "Історії успіху громад".

 

 

 

Доповідає: Дягілев Володимир Миколайович – начальник відділу по роботі з громадськістю та ЗМІ виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

85;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

12;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про запровадження обласного конкурсу журналістських робіт "Історії успіху громад"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 311-VІI додається)

 

8.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2016 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 13-VII (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Коновалова Ірина Василівна заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

Запитання доповідачу поставили:

Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

відповідь доповідача на поставлене запитання;

Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

відповідь доповідача на поставлене запитання;

Бушковський В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

відповідь на поставлене запитання надав Шахненко Є.Д., заступник голови обласної державної адміністрації;

Бушковський В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

відповідь на поставлене запитання надав Шахненко Є.Д., заступник голови обласної державної адміністрації.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Лаврова Л.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ВО "Батьківщина"»;

Коваленко В.М., перший заступник голови обласної ради, керівник депутатської фракції партії «БПП "СОЛІДАРНІСТЬ"».

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

103;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

немає.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2016 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 13-VII (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 312-VІI додається)

 

9.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Плану заходів на 2015-2017 роки з реалізації Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року, затвердженого рішенням обласної ради від 18 червня 2015 року № 1227-VI  (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Коновалова Ірина Василівна заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

100;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Плану заходів на
2015-2017 роки з реалізації Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року, затвердженого рішенням обласної ради від 18 червня 2015 року № 1227-VI  (зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 313-VІI додається)

 

10.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» на 2015 – 2016 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 05 березня 2015 року № 1152-VI (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Сіроштан Галина Миколаївна – заступник начальника Управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Шевчук А.І., депутат обласної ради, керівник депутатської фракції партії «ВО "Батьківщина"»;

Черняк М.Є., заступник голови обласної державної адміністрації;

Чернов С.І., голова обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

Тітов М.І., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження».

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

98;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до комплексної обласної програми "Здоров’я Слобожанщини" на 2015 – 2016 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 05 березня 2015 року № 1152-VI (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 314-VІI додається)

 

11.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до обласної Програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2014 – 2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року № 885-VІ (зі змінами), та до Порядку використання коштів обласного бюджету для компенсації 50% вартості проїзду у метрополітені м. Харкова студентів вищих навчальних закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, та учнів професійно-технічних навчальних закладів, що фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету, у тому числі коштів освітньої субвенції, субвенції на підготовку робітничих кадрів, і розташовані у м. Харкові, затвердженого рішенням обласної ради від 05 березня 2015 року № 1154-VI.

 

 

 

Доповідає: Бабічев Анатолій Валерійович – директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

98;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до обласної Програми розвитку освіти "Новий освітній простір Харківщини" на 2014 – 2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року № 885-VІ (зі змінами), та до Порядку використання коштів обласного бюджету для компенсації 50% вартості проїзду у метрополітені м. Харкова студентів вищих навчальних закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, та учнів професійно-технічних навчальних закладів, що фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету, у тому числі коштів освітньої субвенції, субвенції на підготовку робітничих кадрів, і розташовані у м. Харкові, затвердженого рішенням обласної ради від 05 березня                  2015 року № 1154-VI» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 315-VІI додається)

 

12.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 15-VIІ (зі змінами), та затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету на проведення санаторно-курортного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до категорії 2, та дітей, які потерпіли від Чорнобильської катастрофи (крім дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана із Чорнобильською катастрофою), у санаторно-курортних закладах Харківської області та Порядку використання коштів обласного бюджету для підтримки діяльності громадських організацій інвалідів, ветеранів, громадських чорнобильських організацій, організацій ветеранів АТО.

 

 

 

Доповідає: Шпарага Юрій Іванович – директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

101;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року №15- VIІ (зі змінами), та затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету на проведення санаторно-курортного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до категорії 2, та дітей, які потерпіли від Чорнобильської катастрофи (крім дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана із Чорнобильською катастрофою), у санаторно-курортних закладах Харківської області та Порядку використання коштів обласного бюджету для підтримки діяльності громадських організацій інвалідів, ветеранів, громадських чорнобильських організацій, організацій ветеранів АТО» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 316-VІI додається)

 

13.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до обласної цільової Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 110-VIІ.

 

 

 

Доповідає: Черняк Михайло Євгенійович – заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

96;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до обласної цільової Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 110-VIІ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 317-VІI додається)

 

14.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми розвитку інформаційного простору Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 04 лютого 2016 року № 52-VIІ.

 

 

 

Доповідає: Черняк Михайло Євгенійович – заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

89;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

10;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми розвитку інформаційного простору Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 04 лютого 2016 року № 52-VIІ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 318-VІI додається)

 

15.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми зайнятості населення Харківської області на період до 2017 року затвердженої рішенням обласної ради від 20 червня 2013 року № 748-VI (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Міненко Володимир Леонідович – директор Харківського обласного центру зайнятості.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

98;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми зайнятості населення Харківської області на період до 2017 року затвердженої рішенням обласної ради від 20 червня 2013 року № 748-VI (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 319-VІI додається)

 

16.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до обласної Програми надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва та придбання житла в Харківській області на 2016 – 2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 100-VII.

 

 

 

Доповідає: Рабінович Михайло Самуїлович – директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації.

 

В обговоренні питання взяв участь

Скоробагач В.І., заступник голови обласної ради, керівник депутатської фракції партії «Відродження».

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

99;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до обласної Програми надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва та придбання житла в Харківській області на 2016 – 2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 100-VII» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 320-VІI додається)

 

17.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми територіальної оборони Харківської області на 2016 – 2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 105-VIІ.

 

 

 

Доповідає: Кутєпов Юрій Володимирович – заступник директора Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

96;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми територіальної оборони Харківської області на 2016 – 2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 105-VIІ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 321-VІI додається)

 

18.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до регіональної Програми військово-патріотичного виховання молоді та участі населення у заходах оборонної роботи на 2015 – 2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 15 січня 2015 року № 1144-VI (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Кутєпов Юрій Володимирович – заступник директора Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

99;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до регіональної Програми військово-патріотичного виховання молоді та участі населення у заходах оборонної роботи на 2015 – 2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 15 січня 2015 року № 1144-VI (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 322-VІI додається)

 

19.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до регіональної Програми забезпечення публічної безпеки і порядку в Харківській області на 2016 – 2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 106-VII (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Русецький Анатолій Анатолійович – голова постійної комісії з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

98;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до регіональної Програми забезпечення публічної безпеки і порядку в Харківській області на 2016 – 2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 106-VII (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 323-VІI додається)

 

20.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми розвитку культури і туризму Харківської області на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 29 серпня 2013 року № 789-VI (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Яцина Олег Анатолійович начальник Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

97;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми розвитку культури і туризму Харківської області на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 29 серпня 2013 року № 789-VI (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 324-VІI додається)

 

21.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми збереження та розвитку в Харківській області мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 108-VIІ.

 

 

 

Доповідає: Кириленко Віталій Володимирович начальник управління у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

98;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми збереження та розвитку в Харківській області мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 108-VIІ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 325-VІI додається)

 

22.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року № 886-VI (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Кириленко Віталій Володимирович начальник управління у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

98;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року
№ 886-VI (зі змінами)»
прийняти в цілому.

 

(Рішення № 326-VІI додається)

 

23.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до регіональної Програми щодо реалізації засад державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2016-2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 29 жовтня 2015 року № 1332- VI.

 

 

 

Доповідає: Ісаєв Костянтин Анатолійович - завідувач сектору з питань запобігання та виявлення корупції апарату Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

96;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до регіональної Програми щодо реалізації засад державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2016-2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 29 жовтня 2015 року № 1332- VI» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 327-VІI додається)

 

24.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до рішення обласної ради від
17 грудня 2015 року № 16-VIІ "Про обласний бюджет на 2016 рік" та додатків до нього (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Овсянніков Сергій Іванович директор Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації.

 

запитання доповідачу поставили:

Кисіль В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

відповідь доповідача на поставлене запитання;

Бушковський В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

відповідь на поставлене запитання депутата надав Шахненко Є.Д., заступник голови обласної державної адміністрації;

Овсянніков С.І., директор Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації, надав депутатам додаткову інформацію;

Кисіль В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

відповідь на поставлене запитання депутата надав Бабічев А.В., директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

103;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

немає.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 17 грудня 2015 року № 16-VIІ "Про обласний бюджет на 2016 рік" та додатків до нього (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 328-VІI додається)

 

25.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2017 рік.

 

 

 

Доповідає: Коновалова Ірина Василівна заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

Запитання доповідачу поставили:

Бушковський В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

відповідь на поставлене запитання депутата надав Шахненко Є.Д., заступник голови обласної державної адміністрації.

Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

відповідь на поставлене запитання депутата надав Шахненко Є.Д., заступник голови обласної державної адміністрації;

Кисіль В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

відповідь на поставлене запитання депутата надав Бабічев А.В., директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

91;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

9;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2017 рік» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 329-VІI додається)

 

26.

СЛУХАЛИ:

Про обласний бюджет на 2017 рік.

 

 

Доповідає: Овсянніков Сергій Іванович директор Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації.

 

За пропозицією голови обласної ради проект рішення поставлено на голосування за основу.

Голосували:

«за»

-

99;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

3.

Рішення прийнято.

 

Русецький А.А., голова постійної комісії з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю, депутатська фракція партії «БПП "СОЛІДАРНІСТЬ"», вніс пропозицію – доповнити додаток 3 до проекту рішення пунктом: «Кошти, передбачені на виконання рішення суду, у розмірі 40 131 271 грн.».

 

Голова обласної ради поставив на голосування пропозицію Русецького А.А.

 

Голосували:

«за»

-

95;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

6.

Рішення прийнято.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

99;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про обласний бюджет на 2017 рік» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 330-VII додається)

 

27.

СЛУХАЛИ:

Про укладання контракту з Яворським Вадимом Володимировичем, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ СЛУЖБИ КРОВІ.

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

92;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

10.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про укладання контракту з Яворським Вадимом Володимировичем, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ СЛУЖБИ КРОВІ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 331-VІI додається)

 

28.

СЛУХАЛИ:

Про укладання контракту з Кузнєцовою Іриною Миколаївною, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я "ОБЛАСНА ТУБЕРКУЛЬОЗНА ЛІКАРНЯ № 1".

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

92;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про укладання контракту з Кузнєцовою Іриною Миколаївною, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я "ОБЛАСНА ТУБЕРКУЛЬОЗНА ЛІКАРНЯ № 1"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 332-VІI додається)

 

29.

СЛУХАЛИ:

Про укладання контракту з Гавриковим Олександром Євгенійовичем, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ТРАВМАТОЛОГІЧНА ЛІКАРНЯ».

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

94;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про укладання контракту з Гавриковим Олександром Євгенійовичем, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я  "ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ТРАВМАТОЛОГІЧНА ЛІКАРНЯ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 333-VІI додається)

 

30.

СЛУХАЛИ:

Про укладання контракту з Зарубіною Аллою Іванівною, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ОБЛАСНОГО  ПРОТИТУБЕРКУЛЬОЗНОГО ДИСПАНСЕРУ № 2.

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

94;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про укладання контракту з Зарубіною Аллою Іванівною, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ОБЛАСНОГО  ПРОТИТУБЕРКУЛЬОЗНОГО ДИСПАНСЕРУ № 2» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 334-VІI додається)

 

31.

СЛУХАЛИ:

Про укладання контракту з Карпусем Сергієм Володимировичем, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ОБЛАСНОГО ТУБЕРКУЛЬОЗНОГО САНАТОРІЮ «ВОЛОДИМИРСЬКИЙ».

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

97;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про укладання контракту з Карпусем Сергієм Володимировичем, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ОБЛАСНОГО ТУБЕРКУЛЬОЗНОГО САНАТОРІЮ "ВОЛОДИМИРСЬКИЙ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 335-VІI додається)

 

32.

СЛУХАЛИ:

Про укладання контракту з Екзарховим Віталієм Олександровичем, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ ПАЛІАТИВНОЇ МЕДИЦИНИ «ХОСПІС».

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

92;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

10.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про укладання контракту з Екзарховим Віталієм Олександровичем, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ ПАЛІАТИВНОЇ МЕДИЦИНИ "ХОСПІС"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 336-VІI додається)

 

33.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Борисова Вячеслава Володимировича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛЗЕМПРОЕКТ».

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

85;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

8;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення Борисова Вячеслава Володимировича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛЗЕМПРОЕКТ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 337-VІI додається)

 

34.

СЛУХАЛИ:

Про подовження трудових відносин з Задорожним Леонідом Яковичем, директором КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «КОМПЛЕКСНА ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА «ХТЗ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

95;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про подовження трудових відносин з Задорожним Леонідом Яковичем, директором КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "КОМПЛЕКСНА ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА «ХТЗ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 338-VІI додається)

 

35.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Пономарьової Галини Федорівни з посади ректора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ХАРКІВСЬКА ГУМАНІТАРНО-ПЕДАГОГІЧНА АКАДЕМІЯ" ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

92;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

10.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення Пономарьової Галини Федорівни з посади ректора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ХАРКІВСЬКА ГУМАНІТАРНО-ПЕДАГОГІЧНА АКАДЕМІЯ" ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 339-VІI додається)

 

36.

СЛУХАЛИ:

Про призначення Пономарьової Галини Федорівни на посаду ректора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ГУМАНІТАРНО-ПЕДАГОГІЧНА АКАДЕМІЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

96;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про призначення Пономарьової Галини Федорівни на посаду ректора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ХАРКІВСЬКА ГУМАНІТАРНО-ПЕДАГОГІЧНА АКАДЕМІЯ" ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 340-VІI додається)

 

37.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Дмитрієва Максима Володимировича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ-3».

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

94;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення Дмитрієва Максима Володимировича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ-3"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 341-VІI додається)

 

38.

СЛУХАЛИ:

Про оголошення конкурсу на зайняття посади директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ОХОРОНИ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ».

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

93;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

10.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про оголошення конкурсу на зайняття посади директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ХАРКІВСЬКИЙ НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ОХОРОНИ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 342-VІI додається)

 

39.

СЛУХАЛИ:

Про перейменування КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ЧЕРВОНООСКІЛЬСЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧ-НОГО ІНТЕРНАТУ.

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

97;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про перейменування КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ЧЕРВОНООСКІЛЬСЬКОГО ПСИХО-НЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 343-VІI додається)

 

40.

СЛУХАЛИ:

Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

93;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 344-VІI додається)

 

41.

СЛУХАЛИ:

Про передачу в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та про внесення змін до додатків до деяких рішень обласної ради щодо передачі в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Котуков О.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Скоробагач В.І., заступник голови обласної ради, керівник депутатської фракції «Відродження»;

Ключка М.О., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «БПП "СОЛІДАРНІСТЬ"»;

Стронов А.О., голова постійної комісії з питань промисловості, житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та будівництва, керівник депутатської фракції партії «НАШ КРАЙ»;

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію щодо надання слова представникам ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «ВОЛОНТЕРСЬКА ІНІЦІАТИВА “СТАНЦІЯ ХАРКІВ”».

 

Голосували:

«за»

-

89;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

12.

 

Рішення прийнято.

 

Головуючий надав слово Конотопцевій Ю., голові правління благодійного фонду “СТАНЦІЯ ХАРКІВ”.

На прохання депутата обласної ради Котукова О.А. головуючий надав йому слово.

Котуков О.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"», запропонував надати слово директору Харківського Національного академічного театру опери та балету ім. Лисенка.

Голова обласної ради поставив на голосування пропозицію депутата щодо надання слова директору Харківського Національного академічного театру опери та балету ім. Лисенка.

Голосували:

«за»

-

35;

 

«проти»

-

28;

 

«утрим.»

-

4;

 

не голосувало

-

35.

 

Рішення не прийнято.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. дав доручення керуючому справами виконавчого апарату обласної ради Клименку С.В. зібрати та узагальнити пропозиції депутатів і керівників фракцій обласної ради, які пролунали на пленарному засіданні сесії та засіданнях постійних комісій обласної ради при розгляді питання “Про передачу в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та про внесення змін до додатків до деяких рішень обласної ради щодо передачі в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області”, зокрема стосовно ситуації, що склалася із орендою приміщень Харківського Національного театру опери і балету комунальними підприємствами та закладами, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

89;

 

«проти»

-

6;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про передачу в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та про внесення змін до додатків до деяких рішень  обласної ради щодо передачі в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 345-VІI додається)

 

42.

СЛУХАЛИ:

Про надання дозволу на списання майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

94;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про надання дозволу на списання майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 346-VІI додається)

 

43.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до додатку до рішення обласної ради від 23 червня 2016 року № 202-VІІ «Про відчуження об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

84;

 

«проти»

-

11;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до додатку до рішення обласної ради від 23 червня 2016 року № 202-VІІ "Про відчуження об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області" (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 347-VІI додається)

 

44.

СЛУХАЛИ:

Про перейменування КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА "ОСВІТА" ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

 

 

 

Доповідає: Веприцький Роман Сергійович – депутат обласної ради.

Співдоповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

84;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

8;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про перейменування КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА "ОСВІТА" ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 348-VІI додається)

 

45.

СЛУХАЛИ:

Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області закінченого будівництвом об’єкта «Технічне переоснащення системи теплопостачання Вовчанського геріатричного пансіонату з установкою блочної котельні на твердому паливі по вул. Миру, 34 б смт Вільча Вовчанського району Харківської області».

 

 

 

Доповідає: Норчак Володимир Іванович – заступник директора Департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації.

Співдоповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

90;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

10.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області закінченого будівництвом об’єкта «Технічне переоснащення системи теплопостачання Вовчанського геріатричного пансіонату з установкою блочної котельні на твердому паливі по                        вул. Миру, 34 б смт Вільча Вовчанського району Харківської області»» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 349-VІI додається)

 

46.

СЛУХАЛИ:

Про збільшення статутного капіталу КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ХАРКІВСЬКІ ОБЛАСНІ КОМУНІКАЦІЙНІ СИСТЕМИ».

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

84;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

9;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про збільшення статутного капіталу КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ХАРКІВСЬКІ ОБЛАСНІ КОМУНІКАЦІЙНІ СИСТЕМИ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 350-VІI додається)

 

47.

СЛУХАЛИ:

Про погодження Лімітів на спеціальне використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів.

 

 

 

Доповідає: Попов Олександр Федорович – заступник начальника Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

94;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про погодження Лімітів на спеціальне використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 351-VІI додається)

 

48.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у 2016 році заходів та рішень, ухвалених відповідно до Схеми планування території Харківської області, затвердженої рішенням обласної ради від 23 грудня 2010 року № 30-VI.

 

 

 

Доповідає: Рабінович Михайло Самуїлович – директор Департаменту містобудування та архітектури   Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

94;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у 2016 році заходів та рішень, ухвалених відповідно до Схеми планування території Харківської області, затвердженої рішенням обласної ради від 23 грудня 2010 року № 30-VI» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 352-VІI додається)

 

49.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у 2016 році Програми створення та ведення містобудівного кадастру Харківської області на 2015 – 2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 18 червня 2015 року № 1229-VІ.

 

 

 

Доповідає: Рабінович Михайло Самуїлович – директор Департаменту містобудування та архітектури   Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

87;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

13.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у 2016 році Програми створення та ведення містобудівного кадастру Харківської області на 2015 – 2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 18 червня 2015 року № 1229-VІ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 353-VІI додається)

 

50.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у 2016 році регіональної Програми будівництва (придбання) доступного житла в Харківській області на 2010 – 2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 23 грудня 2010 року № 29-VІ.

 

 

 

Доповідає: Рабінович Михайло Самуїлович – директор Департаменту містобудування та архітектури   Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

93;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у 2016 році регіональної Програми будівництва (придбання) доступного житла в Харківській області на 2010 – 2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 23 грудня 2010 року № 29-VІ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 354-VІI додається)

 

51.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у 2016 році обласної Програми забезпечення молоді житлом в Харківській області на 2014 – 2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року № 883-VI (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Рабінович Михайло Самуїлович – директор Департаменту містобудування та архітектури   Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

89;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у 2016 році обласної Програми забезпечення молоді житлом в Харківській області на 2014 – 2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року № 883-VI (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 355-VІI додається)

 

52.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання Програми стимулювання об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів Харківської області до впровадження енергоефективних технологій на 2016 – 2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 29 жовтня 2015 року № 1333-VI.

 

 

 

Доповідає: Магдисюк Сергій Володимирович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

90;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання Програми стимулювання об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів Харківської області до впровадження енергоефективних технологій на 2016 – 2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 29 жовтня 2015 року  № 1333-VI» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 356-VІI додається)

 

53.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Проекту змін до перспективного плану формування територій громад Харківської області, схваленого рішенням обласної ради від 23 червня 2016 року № 180-VIІ.

 

 

 

Доповідає: Юрченко Едуард Петрович – голова постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

90;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

4;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Проекту змін до перспективного плану формування територій громад Харківської області, схваленого рішенням обласної ради від 23 червня 2016 року № 180-VIІ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 357-VІI додається)

 

54.

СЛУХАЛИ:

Про перейменування Жовтневої сільської ради Харківського району Харківської області.

 

 

 

Доповідає: Юрченко Едуард Петрович – голова постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

88;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

11.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про перейменування Жовтневої сільської ради Харківського району Харківської області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 358-VІI додається)

 

55.

СЛУХАЛИ:

Про перейменування Петрівської сільської ради Куп’янського району Харківської області.

 

 

 

Доповідає: Юрченко Едуард Петрович – голова постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

88;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

11.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про перейменування Петрівської сільської ради Куп’янського району Харківської області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 359-VІI додається)

 

56.

СЛУХАЛИ:

Про перейменування Правдинської сільської ради Первомайського району Харківської області.

 

 

 

Доповідає: Юрченко Едуард Петрович – голова постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

86;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

12.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про перейменування Правдинської сільської ради Первомайського району Харківської області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 360-VІI додається)

 

57.

СЛУХАЛИ:

Про перейменування Комунарської сільської ради Харківського району Харківської області.

 

 

 

Доповідає: Юрченко Едуард Петрович – голова постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

85;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

14.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про перейменування Комунарської сільської ради Харківського району Харківської області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 361-VІI додається)

 

58.

СЛУХАЛИ:

Про проведення звітів депутатів обласної ради перед виборцями.

 

 

 

Доповідає: Клименко Сергій Володимирович – керуючий справами виконавчого апарату Харківської обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

94;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про проведення звітів депутатів обласної ради перед виборцями» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 362-VІI додається)

 

59.

СЛУХАЛИ:

Про клопотання щодо нагородження Почесною грамотою та Грамотою Верховної Ради України.

 

 

 

Доповідає: Клименко Сергій Володимирович – керуючий справами виконавчого апарату Харківської обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

79;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

9;

 

не голосувало

-

12.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про клопотання щодо нагородження Почесною грамотою та Грамотою Верховної Ради України» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 363-VІI додається)

 

60.

СЛУХАЛИ:

Про дострокове припинення повноважень депутата обласної ради VІІ скликання.

 

 

 

Доповідає: Клименко Сергій Володимирович – керуючий справами виконавчого апарату Харківської обласної ради.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Чернов С.І., голова обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

Стронов А.О., голова постійної комісії з питань промисловості, житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та будівництва, керівник депутатської фракції партії «НАШ КРАЙ»;

Савченко Ф.М., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ВО "Батьківщина"»;

Чернов С.І., голова обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

Золотарьов В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

М’ягкий Д.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок», який вніс пропозицію – припинити обговорення питання.

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію про припинення обговорення даного питання.

 

Голосували:

«за»

-

88;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

9;

 

не голосувало

-

4.

 

Рішення прийнято.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

83;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

14;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про дострокове припинення повноважень депутата обласної ради VІІ скликання» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 364-VІI додається)

 

 

61.

СЛУХАЛИ:

Про депутатські запити.

Інформує: Чернов Сергій Іванович – голова обласної ради.

 

61.1.

СЛУХАЛИ:

 

Про депутатський запит депутата обласної ради М'ягкого Д.В. до голови Харківської обласної державної адміністрації Світличної Ю.О. та директора ДП "Харківоблавтодор" Турченка І.В. щодо облаштування пішохідних доріжок вздовж дороги міжнародного значення "М-03" на території м. Чугуєва.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

92;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

6.

 

Рішення прийнято.

 

(Рішення № 365-VIІ додається)

 

61.2.

СЛУХАЛИ:

 

Про депутатський запит депутата обласної ради М'ягкого Д.В. до голови Харківської обласної державної адміністрації Світличної Ю.О. та директора ДП "Харківоблавтодор" Турченка І.В. щодо ремонту об’єктів дорожнього сервісу дороги міжнародного значення "М-03" на території м. Чугуєва.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

89;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

9.

 

Рішення прийнято.

 

(Рішення № 366-VIІ додається)

 

61.3.

СЛУХАЛИ:

 

Про депутатський запит депутата обласної ради М'ягкого Д.В. до голови Харківської обласної державної адміністрації Світличної Ю.О. щодо будівництва спортивної зали в Чугуївській ЗОШ № 4.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

90;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

8.

 

Рішення прийнято.

 

(Рішення № 367-VIІ додається)

 

61.4.

СЛУХАЛИ:

 

Про депутатський запит депутата обласної ради М'ягкого Д.В. до голови Харківської обласної державної адміністрації Світличної Ю.О. щодо придбання комп’ютерів для Чугуївської ЗОШ № 4.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

75;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

23.

 

Рішення прийнято.

 

(Рішення № 368-VIІ додається)

 

61.5.

СЛУХАЛИ:

 

Про депутатський запит депутата обласної ради М'ягкого Д.В. до голови Харківської обласної державної адміністрації Світличної Ю.О. та голови Харківської обласної ради Чернова С.І. щодо передбачення в обласному бюджеті на 2017 рік видатків для надання пільг населенню з послуг зв'язку та інших передбачених законодавством пільг і включення відповідних заходів до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2017 рік.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

57;

 

«проти»

-

3;

 

«утрим.»

-

5;

 

не голосувало

-

36.

Рішення не прийнято.

 

На прохання депутата обласної ради М’ягкого Д.В. головуючий надав йому слово для репліки.

М’ягкий Д.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок».

 

62. СЛУХАЛИ: Різне.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. на прохання представників територіальних громад Харківської області, педагогічних, учнівських та батьківських колективів і жителів області висловив депутатам обласної ради подяку за небайдуже ставлення до проблем людей, надання всебічної підтримки і благодійної матеріальної допомоги:

 

Райніну Ігорю Львовичу;

Світличній Юлії Олександрівні;

Коваленку Віктору Миколайовичу;

Скоробагачу Володимиру Івановичу;

Ванюшину Назару Євгеновичу;

Донському Олександру Михайловичу;

Белінському Віктору Івановичу;

Горбатовському Володимиру Володимировичу;

Біловол Тетяні Володимирівні;

Білохвостенко Світлані Володимирівні;

Кириченку Миколі Олександровичу;

Мацаку Олексію Ігоровичу;

Немикіній Людмилі Петрівні;

Пушкарю Миколі Борисовичу;

Параняку Ігорю Володимировичу;

Пієву Сергію Миколайовичу;

Хвесику Андрію Єрмійовичу;

Юркову Володимиру Івановичу.

 

На прохання депутатів головуючий надав слово:

 

Ісламову В.А., депутату обласної ради, депутатська фракція «БПП "СОЛІДАРНІСТЬ"»;

 

В обговоренні питання взяла участь:

 

Світлична Ю.О., голова обласної державної адміністрації, депутат обласної ради, депутатська фракція «БПП "СОЛІДАРНІСТЬ"».

 

На прохання депутатів головуючий надав слово:

 

Таркану М.П., депутату обласної ради, депутатська фракція партії «ВО "Батьківщина"»;

 

Бідняк Т.В., депутату обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"», яка внесла пропозицію надати слово представнику громадської організації Альянс «Квіріти».

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію Бідняк Т.В.

 

Голосували:

«за»

-

42;

 

«проти»

-

12;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

20.

Рішення не прийнято.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. подякував депутатам за плідну роботу та оголосив пленарне засідання VІІІ сесії VII скликання закритим.

                                                                                                                  

 

 

 

Голова обласної ради                                                                                             С. Чернов

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Скрипніков В.І., 700-31-80