ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

 

 

до проекту рішення Харківської обласної ради
«Про узгодження реконструкції житлової будівлі № 5 та оновлення і модифікація другого поверху будинку № 2 КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ЧЕРВОНООСКІЛЬСЬКИЙ ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНИЙ ІНТЕРНАТ, розташованих за адресою: Ізюмський район, с.Оскіл, вул. Лісна, 1»

 

 

 

Проект рішення обласної ради «Про узгодження реконструкції житлової будівлі № 5 та оновлення і модифікація другого поверху будинку № 2 КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ЧЕРВОНООСКІЛЬСЬКИЙ ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНИЙ ІНТЕРНАТ, розташованих за адресою: Ізюмський район, с.Оскіл, вул. Лісна, 1» підготовлено відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Господарського кодексу України.

Прийняття рішення обласної ради обґрунтовано необхідністю узгодження обласною радою, як власником, питання реконструкції житлової будівлі № 5 та оновлення і модифікація другого поверху будинку № 2 КУ Червонооскільський психоневрологічний інтернат, розташованих за адресою: Ізюмський район, с.Оскіл, вул. Лісна, 1

У жовтні місяці 2016 року між Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) та комунальною установою Червонооскільський психоневрологічний інтернат (далі-Інтернат) укладено угоду про співпрацю (додається).

Від GIZ, згідно із вищевказаною угодою, предметом співпраці є проектування та фінансування виконання наступних ремонтних робіт в Інтернаті, а саме:

-    реконструкція житлової будівлі № 5 (згідно із інвентарною карткою обліку основних засобів № 3/1 «житловий корпус № 5 складське приміщення трудотерапії», інвентарний № 10310003) під будівлю з фізкультурно-оздоровчими приміщеннями та приміщеннями для трудотерапії підопічних;

-    заміна вікон та зовнішніх дверей житлових будівель № 1 та № 2 (згідно із інвентарною карткою обліку основних засобів № 3/15 «житловий корпус нового будинку», інвентарний № 10310001);

-    капітальний ремонт другого поверху житлового корпусу № 2 із модифікацією шляхів доступу з першого на третій поверх згідно із міжнародними стандартами (згідно із інвентарною карткою обліку основних засобів № 3/15 «житловий корпус нового будинку», інвентарний № 10310001).

Зазначена реконструкція та ремонтні роботи із модифікацією в зазначених будівлях Інтернату будуть проводитися в рамках проекту «Розвиток соціальної інфраструктури у зв’язку із збільшенням кількості ВПО», який фінансується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ).

Станом на 01.12.2016 ТОВ «Технолекс Інжиніринг», за сприянням GIZ, розроблена робоча документація на зазначені види робіт.

На сьогодні житлова будівля № 5 Інтернату, яка введена в експлуатацію в 1955 році, знаходиться в аварійному стані, фізично зношена та непридатна до подальшого використання. Типовий п’ятиповерховий житловий корпус нового будинку (житлові корпусу №1, №2), збудований у 1988 році, потребує капітального ремонту (реконструкції житлових приміщень, встановлення вікон, дверей, тощо).

Прийняття рішення забезпечить належний рівень умов життя та реабілітації громадян похилого віку та інвалідів, у тому числі внутрішньо - переміщених осіб, які проживають на державному утриманні в Комунальній установі Червонооскільський психоневрологічний інтернат, розташованій за адресою: Ізюмський район, с.Оскіл, вул. Лісна, 1».

 

одаток: на 4 арк.

 

 

 

Директор Департаменту соціального

захисту населення Харківської

обласної державної адміністрації                                                         Ю.І. Шпарага