ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради Про оголошення конкурсу  на

зайняття посади директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА  ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ВЕЛИКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ СЛОБОЖАНСЬКИЙ АНСАМБЛЬ ПІСНІ І ТАНЦЮ»

 

Відповідно до статті 21 Закону України «Про культуру» (у редакції Закону № 955-VIII від 28.01.2016) керівники державних та комунальних закладів культури призначаються на посаду шляхом укладення з ними контракту строком на п’ять років за результатами конкурсу.

Юридична адреса КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ВЕЛИКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ СЛОБОЖАНСЬКИЙ АНСАМБЛЬ ПІСНІ І ТАНЦЮ»: м. Харків, вул. Пушкінська, 62. Місцезнаходження: м. Харків, вул. Полтавський Шлях, 6.

Метою діяльності КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ВЕЛИКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ СЛОБОЖАНСЬКИЙ АНСАМБЛЬ ПІСНІ І ТАНЦЮ» є збереження українського народно-сценічного мистецтва та розвитку багатонаціональної культури Слобідського краю.

Посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ВЕЛИКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ СЛОБОЖАНСЬКИЙ АНСАМБЛЬ ПІСНІ І ТАНЦЮ»  на умовах контракту № 116 від 14.03.2013  займає Маляр Вікторія Анатоліївна. Строк закінчення контракту – 18 березня 2017 року.

Відповідно до статті 212 Закону України «Про культуру» орган управління оголошує конкурс на посаду керівника державного чи комунального закладу культури не пізніш як за два місяці до завершення строку повноважень керівника державного чи комунального закладу культури відповідно до контракту або впродовж семи днів з дня дострокового припинення його повноважень.

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 21, 212 Закону України «Про культуру», підготовлено проект рішення обласної ради Про оголошення конкурсу  на зайняття посади директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ВЕЛИКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ СЛОБОЖАНСЬКИЙ АНСАМБЛЬ ПІСНІ І ТАНЦЮ».

 

 

 

 

Начальник  відділу по роботі з

керівниками суб’єктів спільної

власності та майнових відносин управління

з питань комунальної власності

виконавчого апарату  обласної ради                                      І.Є. Потопальська