ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення Харківської обласної ради

«Про звільнення ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ВИРОБНИЧО-ЕКСПЛУАТАЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ДЕРЖПРОМ» від сплати частини чистого прибутку (доходу) у 2017 - 2018 роках»

 

До Харківської обласної ради надійшло звернення ОК ВЕП «ДЕРЖПРОМ» від 27.10.2016 № 1043 щодо розгляду та вирішення питання можливості звільнення підприємства у 2017 – 2018 роках від сплати до загального фонду обласного бюджету частини чистого прибутку (доходу) відповідно до вимог чинного законодавства України.

ОК ВЕП «ДЕРЖПРОМ» повідомило, що звільнення підприємства від сплати частини чистого прибутку (доходу) до загального фонду обласного бюджету у 2015-2016 роках стало вагомим фінансовим внеском при проведенні необхідних ремонтних робіт для подальшої експлуатаційної придатності адміністративних будинків, що обліковуються на балансі підприємства.

ОК ВЕП «ДЕРЖПРОМ» забезпечує ефективне функціонування адміністративних будинків та створює належні умови для роботи місцевих органів влади. На теперішній час підприємству дуже складно виконувати покладені обов’язки належним чином з причини недостатнього та нерівномірного фінансування бюджетних організацій – орендарів, що негативно відображається на фінансовому стані підприємства та призводить до неплатоспроможності підприємства для сплати у повному обсязі грошових зобов’язань.

Відповідно до проведених прогнозних показників, відрахування до загального фонду обласного бюджету за 2017 рік очікуються у сумі 340,0 тис. грн. Вказана сума коштів буде вагомим внеском для ОК ВЕП «ДЕРЖПРОМ» на продовження ремонтних робіт, пов’язаних з утриманням адміністративних будинків.

Питання звільнення підприємства від сплати частини чистого прибутку (доходу) було розглянуто на засіданні постійної комісії з питань спільної власності територіальних громад області 20.12.2016.

Керуючись статтею 69 Бюджетного кодексу України, статтями 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи протокольне доручення постійної комісії обласної ради з питань спільної власності територіальних громад області (витяг з протоколу № 15 від 20 грудня 2016 року), підготовлено проект рішення «Про звільнення ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ВИРОБНИЧО-ЕКСПЛУАТАЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ДЕРЖПРОМ» від сплати частини чистого прибутку (доходу) у 2017 - 2018 роках».

 

 

 

В.о. начальника управління з питань

комунальної власності виконавчого

апарату обласної ради                                                       І.Є. Потопальська