ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради “Про подовження трудових відносин з Вишневою Іриною Миколаївною, завідувачем КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ПСИХОЛОГО-МЕДИКО-ПЕДАГОГІЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИˮ

 

До обласної ради надійшла заява від Вишневої Ірини Миколаївни стосовно подовження з нею трудових відносин на посаді завідувача КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ПСИХОЛОГО-МЕДИКО-ПЕДАГОГІЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ (далі – установа).

Юридична адреса та місцезнаходження установи: м. Харків, вул. Василя Мельникова, 10/5.

Діяльність установи спрямована на виявлення психолого-педагогічної оцінки труднощів і потенційних можливостей розвитку дітей віком до 18 років з особливими освітніми потребами, які мають ознаки ризику виникнення труднощів пізнавальної діяльності і поведінки; підготовку висновку та рекомендацій щодо розвитку, змісту, форм і методів навчання з урахуванням особливостей навчально-пізнавальної діяльності дитини; консультування батьків або осіб, які їх замінюють, педагогічних працівників з питань вибору можливих форм і методів навчання, у тому числі інклюзивного (інтегрованого), у поєднанні з реабілітаційними заходами, соціальною адаптацією й інтеграцією в суспільне життя дітей з особливими освітніми потребами міста Харкова і Харківської області. 

Вишнева Ірина Миколаївна, 1973 року народження. Освіта вища. У 1997 році закінчила Краматорський економіко-гуманітарний інститут отримавши повну вищу освіту за спеціальністю «Початкове навчання» та здобувши кваліфікацію вчитель початкових класів.

Вишнева І.М. у період з 1992 по 1996 роки у Краматорському економіко-гуманітарному інституті пройшла курс навчання за спеціальністю «Педагогіка. Практичний психолог» отримавши право працювати за спеціальністю «Практичний психолог».

У 2012 році закінчила Національний технічний університет “Харківський політехнічний інститут” та здобула повну вищу освіту зі спеціальності «Педагогіка вищої школи» з присвоєнням кваліфікації магістра викладача університетів та вищих навчальних закладів.

У 2015 році закінчила Навчально-науковий інститут педагогіки і психології (відділення післядипломної освіти) Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка за спеціальністю «Корекційна освіта (за нозологіями)» та здобула кваліфікацію «Олігофренопедагог. Вчитель дітей з вадами розумового розвитку. Логопед. Вчитель дітей з порушеннями мовлення».

Вишнева І.М. працює на посаді завідувача установи на підставі розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 05 лютого 2013 року № 57-к «Про призначення І. ВИШНЕВОЇ». Із Вишневою І.М. укладено контракт від 05 січня 2013 року. Строк дії контракту закінчується 05 лютого 2017 року.

18 січня 2017 року проведено перевірку наявності та ефективності використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яке відображається на балансі КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ПСИХОЛОГО-МЕДИКО-ПЕДАГОГІЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ, розташованого за адресою: м. Харків, вул. Василя Мельникова, 10/5, - та кадрових питань.

За результатами перевірки встановлено, що майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яке обліковується на балансі установи в наявності, та використовується за призначенням.

Ведення кадрової роботи в установі необхідно привести до норм чинного трудового законодавства України.

Завідувачем виконуються обов’язки, передбачені статутною діяльністю КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ПСИХОЛОГО-МЕДИКО-ПЕДАГОГІЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статями 23, 24 Кодексу законів про працю України, Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 138-VІІ, підготовлено проект рішення обласної ради “Про подовження трудових відносин з Вишневою Іриною Миколаївною, завідувачем КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ПСИХОЛОГО-МЕДИКО-ПЕДАГОГІЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИˮ.

 

 

 

В. о. начальника управління

з питань комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                                             І. Потопальська