ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради Про створення КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК»

 

З метою задоволення потреб у наданні соціальних послуг жінок, які звільняються з місць позбавлення волі, та жінок, які постраждали від домашнього насильства або торгівлі людьми, виникла необхідність створення КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК».

Створення КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК» сприятиме забезпеченню:

- соціального захисту та підтримки вразливих верств населення, зокрема осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі, постраждали від торгівлі людьми, гендерної дискримінації, домашнього насильства тощо;

- належними умовами проживання осіб вказаних категорій у безпечному й спокійному місці, де, за підтримки  фахівців та супроводу спеціалістів, вони проходитимуть програму інтеграції та реінтеграції в суспільство, отримуватимуть соціальні послуги та комплексну допомогу.

Джерелами фінансування КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК» планується визначити: обласний бюджет (в межах мінімальних витрат на заробітну плату персоналу та оплату комунальних послуг), спеціальний фонд установи (який буде наповнюватися за рахунок надання платних соціальних послуг та функціонування соціального підприємства), благодійні внески юридичних та фізичних осіб, інші джерела, не заборонені законодавством України.

Юридичною адресою КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК»  запропоновано визначити: Україна, Харківська область, Лозівський район, селище Краснопавлівка, вул. Конституції, 13/1.

На посаду директора КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК»  пропонується призначити МАЦАК НАТАЛІЮ ОЛЕКСАНДРІВНУ 1987 року народження. Освіта неповна вища. У 2007 році закінчила Харківський автомобільно-дорожній технікум за спеціальністю  «Правознавство». На сьогодні є студенткою  заочної форми навчання VI курсу Мелітопольського інституту державного та муніципального управління «Класичного приватного університету», факультету «Правознавство». Загальний стаж роботи – 7 років. З березня 2014 року працює в Соціальній установі «Центр соціальної адаптації «Дім на півдороги». З 2015 року займає посаду директора Соціальної установи «Центр соціальної адаптації «Дім на півдороги».

Також пропонується доручити голові Харківської обласної ради затвердити  Положення КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК» та укласти контракт із керівником.

Харківській обласній державній адміністрації доручається передбачити фінансування КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК» за рахунок коштів обласного бюджету.

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» підготовлено проект рішення “Про створення КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК»”.

 

 

 

 

 

Директор Департаменту                                                                    Ю.І. Шпарага