ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

ІХ сесія VII скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

Від 23 лютого 2017 року                                                                                       422-VII

 

 

Про внесення змін до Регламенту Харківської обласної ради, затвердженого рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 30-VIІ (зі змінами)

 

З метою удосконалення механізму діяльності Харківської обласної ради та необхідністю приведення окремих положень Регламенту Харківської обласної ради у відповідність із чинним законодавством України, керуючись статтями 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

1.  Внести до Регламенту Харківської обласної ради, затвердженого рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 30-VІI, із змінами, внесеними рішенням обласної ради від 04 лютого 2016 року № 92-VІI (далі – Регламент), такі зміни:

1.1. Абзац 1 пункту 11 статті 14 Регламенту викласти у новій редакції:

«З метою забезпечення громадського обговорення та внесення можливих пропозицій проекти рішень обласної ради оприлюднюються в порядку, передбаченому Законом України "Про доступ до публічної інформації". У випадках виникнення надзвичайних ситуацій та інших непередбачуваних обставин, зазначених у законі та цьому Регламенті, проекти таких актів оприлюднюються негайно після їх підготовки.».

1.2.  Доповнити статтю 45 Регламенту новим пунктом 14:

«14. Депутат обласної ради бере участь у підготовці, розгляді та прийнятті рішень відповідною радою за умови самостійного публічного оголошення про це під час засідання постійної комісії та пленарного засідання сесії ради, на яких розглядається відповідне питання. Здійснення контролю за дотриманням депутатами цієї вимоги, надання їм консультацій та роз’яснень щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, поводження з майном, що може бути неправомірною вигодою та подарунками, покладається на постійну комісію обласної ради з питань регламенту, етики, депутатської діяльності та контролю за виконанням рішень ради.».

У зв’язку із цим пункт 14 вважати відповідно пунктом 15.

1.3.  Статтю 55 Регламенту доповнити новим пунктом 3:

«3. З метою запобігання та врегулювання конфлікту інтересів голова ради, перший заступник голови ради та заступник голови ради  беруть участь у розгляді, підготовці та прийнятті рішень відповідною радою за умови самостійного публічного оголошення про це під час пленарного засідання сесії ради, на якому розглядається відповідне питання. Здійснення контролю за дотриманням ними цієї вимоги, надання їм консультацій та роз’яснень щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, поводження з майном, що може бути неправомірною вигодою та подарунками, покладається на постійну комісію обласної ради з питань регламенту, етики, депутатської діяльності та контролю за виконанням рішень ради.».

1.4. У пункті 4 статті 58 Регламенту слова «проголосувала більшість» замінити словами «проголосувало дві третини».
1.5. У статті 62 Регламенту:
    1.5.1. Пункт 1 викласти у новій редакції:
 «1. Постійні комісії є органами ради і обираються з числа депутатів ради не пізніше ніж на другій сесії ради нового скликання на строк її повноважень, згідно з рішенням ради про утворення постійних комісій, для вивчення, попереднього розгляду і підготовки питань, які належать до її відання, здійснення контролю за виконанням рішень ради.».
    1.5.2. Абзац 2 пункту 3 викласти у новій редакції:
«Інші питання структури, повноважень та діяльності постійних комісій визначаються Положенням про постійні комісії ради, рішеннями ради.».
    1.5.3. Доповнити статтю пунктом 6 такого змісту:
«6. Засідання постійної комісії скликається за необхідності і є правомочним, якщо в ньому бере участь не менше як половина від загального складу комісії.».
1.6. У пункті 1 статті 63 Регламенту:
    1.6.1. Друге речення пункту виключити.
    1.6.2. Трете речення пункту доповнити словами «на основі волевиявлення депутата».
1.7. У пункті 2 статті 64 Регламенту:
    1.7.1. Перше речення пункту викласти у новій редакції:
«Персональний склад постійних комісій ради повинен містити: назву всіх постійних комісій; прізвища, імена та по батькові депутатів ради, які входять до складу відповідних постійних комісій; назву політичної партії, від якої обрано депутата.».
1.8. Абзац 1 пункту 1 статті 66 Регламенту після слова «ради» доповнити словами «є органами ради і».
 

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію обласної ради з питань регламенту, етики, депутатської діяльності та контролю за виконанням рішень обласної ради (Колмик О.В.).

 

 

 

 

Голова обласної ради                                                                                           С. Чернов