ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

IX сесія VІІ скликання

 

П Р О Т О К О Л   № 9

 

                                                                                                                                            м. Харків         від 23 лютого 2017 року

 

Обласна рада,

велика зала

Будинку рад, 10-00

 

Всього обрано депутатів – 120.

                     

Запрошені та присутні:

голова Харківської обласної державної адміністрації, заступники голови обласної державної адміністрації, голови районних державних адміністрацій, голови міських та районних рад, представники спеціальної моніторингової місії в Україні від ОБСЄ, керівники правоохоронних органів, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, політичних партій, громадських організацій, профспілкових організацій, працівники засобів масової інформації, керівники комунальних підприємств, установ та закладів.

 

Веде пленарне засідання сесії голова обласної ради Чернов С.І.

 

Реєстрація депутатів.

Зареєстровано 97 депутатів.

 

Головуючий оголосив пленарне засідання сесії відкритим.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. повідомив присутнім, що до обласної ради надійшла постанова Харківської обласної виборчої комісії № 155 "Про реєстрацію депутата Харківської обласної ради, обраного у багатомандатному виборчому окрузі" та надав слово Івченку О.С., голові Харківської обласної виборчої комісії.

 

Івченко О.С., голова Харківської обласної виборчої комісії оприлюднив постанову Харківської обласної виборчої комісії щодо обрання депутатом Харківської обласної ради Чихладзе Д.Е.

 

Головуючий повідомив, що новообраний депутат Чихладзе Д.Е. подав заяву про включення його до персонального складу постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою і попрохав депутатів – членів постійної комісії з питань регламенту, етики, депутатської діяльності та контролю за виконанням рішень обласної ради зібратися у холі та визначитися з питання щодо включення депутата обласної ради Чихладзе Д.Е. до складу відповідної постійної комісії.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поінформував депутатів і присутніх у залі про кадрові призначення, що відбулися в області у міжсесійний період та разом із головою Харківської обласної державної адміністрації Світличною Ю.О. вручив нагороди.

 

Головуючий надав слово для виступу голові Харківської обласної державної адміністрації Світличній Ю.О.

 

Головуючий повідомив, що відповідно до чинного Регламенту Харківської обласної ради за бажанням депутатським фракціям та групам надається слово для оприлюднення заяв.

 

Скоробагач В.І., заступник голови обласної ради, керівник депутатської фракції партії «Відродження», оприлюднив текст заяви фракції щодо медичної реформи та утворення госпітальних округів.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. на підставі пропозицій, що пролунали у заяві депутатської фракції партії «Відродження», дав доручення начальнику управління організаційного забезпечення діяльності ради виконавчого апарату обласної ради, (Бондаренко О.М.) підготувати проект розпорядження щодо створення робочої групи з питань формування госпітальних округів та контролю за реалізацією заходів комплексної програми «Здоров’я Слобожанщини».

 

Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"», запропонував вшанувати хвилиною мовчання пам’ять Небесної сотні.

 

Водка М.Є., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «НАШ КРАЙ», оприлюднив текст заяви.

 

Мураєва В.О., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок», оприлюднила текст заяви.

 

Шевчук А.І., депутат обласної ради, керівник депутатської фракції партії «ВО "БАТЬКІВЩИНА"», оприлюднив текст заяви.

 

Бідняк Т.В., депутат обласної ради, керівник депутатської фракції партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"», оприлюднила текст заяви.

 

Коваленко В.М., перший заступник голови обласної ради, керівник депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка "СОЛІДАРНІСТЬ"», надав пояснення депутатам щодо процедури утворення госпітальних округів.

 

Головуючий надав слово для репліки депутату Мураєвій В.О.

 

Головуючий надав слово заступнику голови ХОДА Черняку М.Є. для висловлення позиції Харківської обласної державної адміністрації з даного питання.

 

Святаш В.М., голова постійної комісії з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій та АТО, депутатська фракція партії «Відродження», висловив власну думку з даного питання.

 

Чернов С.І., голова обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження», надав коментар щодо пропозицій, які пролунали у заявах фракцій та виступах депутатів при обговоренні питання стосовно медичної реформи і утворення у області госпітальних округів.

 

 

 

СЛУХАЛИ:

Про затвердження порядку денного IX сесії обласної ради VІІ скликання.

 

 

 

Доповідає: Чернов Сергій Іванович – голова обласної ради.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поінформував депутатів та присутніх про питання, які внесено до проекту порядку денного пленарного засідання IX сесії VІІ скликання:

 

                    1.      Про виконання Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2016 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 13-VII (зі змінами).

Доповідає: Коновалова Ірина Василівназаступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

                    2.      Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за 2016 рік.

Доповідає: Овсянніков Сергій Івановичдиректор Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації.

 

                    3.      Про виконання бюджету, програм соціально-економічного та культурного розвитку Харківської області й делегованих обласною радою повноважень за 2016 рік.

Доповідає: Світлична Юлія Олександрівнаголова Харківської обласної державної адміністрації.

 

                    4.      Про звіти постійних комісій обласної ради про роботу за період з листопада 2015 року по грудень 2016 року.

Доповідають: голови постійних комісій обласної ради.

 

                    5.      Про звіт голови обласної ради про свою діяльність.

Доповідає: Чернов Сергій Іванович голова Харківської обласної ради.

 

 

 

                    6.      Про затвердження комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» на 2017 – 2018 роки та Плану регіонального замовлення на підготовку та перепідготовку кадрів у обласних закладах медичної освіти Харківської області І – ІІ рівнів акредитації на 2017 рік.

Доповідає: Сіроштан Галина Миколаївна – заступник начальника Управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації.

 

                    7.      Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2017 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 329-VII.

Доповідає: Коновалова Ірина Василівназаступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

                    8.      Про виконання регіональної Програми протидії терористичній діяльності на території Харківської області на 2016 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 104-VІI.

Доповідає: Максимов Олексій Михайлович директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації.

 

                    9.      Про затвердження регіональної Програми протидії терористичній діяльності на території Харківської області на 2017 рік.

Доповідає: Максимов Олексій Михайлович директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації.

 

                  10.   Про хід виконання у 2016 році комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 15-VII (зі змінами).

Доповідає: Шпарага Юрій Іванович – директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

                  11.   Про внесення змін до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 15-VII (зі змінами).

Доповідає: Шпарага Юрій Іванович – директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

                  12.   Про внесення змін до рішення обласної ради від 08 грудня 2016 року № 316-VII та затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету для надання грошової допомоги на компенсацію вартості путівок санаторно-курортних закладів Харківської області громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесеним до категорії 2, та дітям, які потерпіли від Чорнобильської катастрофи (крім дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана із Чорнобильською  катастрофою).

Доповідає: Шпарага Юрій Іванович – директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

                  13.   Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету, що виділяються для мікрокредитування суб’єктів малого і середнього підприємництва на зворотній основі під бізнес-плани проектів, на 20172020 роки.

Доповідає: Коновалова Ірина Василівназаступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

                  14.   Про хід виконання у 2016 році обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року № 885- VI (зі змінами).

Доповідає: Ігнатьєв Володимир Васильович – заступник директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.

 

                  15.   Про внесення змін до обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року № 885- VI (зі змінами).

Доповідає: Ігнатьєв Володимир Васильович – заступник директора Департаменту науки і освіти  Харківської обласної державної адміністрації.

 

                  16.   Про виконання Програми розвитку архівної справи в Харківській області на 2013-2016 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 20 червня 2013 року № 749-VI (зі змінами).

Доповідає: Кущ Євген Олександрович – заступник директора Державного архіву Харківської області.

 

                  17.   Про затвердження Програми розвитку архівної справи в Харківській області на 2017-2021 роки.

Доповідає: Кущ Євген Олександрович – заступник директора Державного архіву Харківської області.

 

                  18.   Про внесення змін до Програми сприяння розвитку малого та середнього підприємництва в Харківській області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08 вересня 2016 року № 245-VІI.

Доповідає: Коновалова Ірина Василівназаступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

                  19.   Про внесення змін до соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року № 886- VI (зі змінами).

Доповідає: Кириленко Віталій Володимирович начальник управління у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації.

 

                  20.   Про внесення змін до Програми розвитку культури і туризму Харківської області на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням  обласної ради від 29 серпня 2013 року № 789 -VІ (зі змінами).

Доповідає: Яцина Олег Анатолійовичначальник Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.

 

                  21.   Про внесення змін до регіональної Програми забезпечення публічної безпеки і порядку в Харківській області на 2016-2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року №106- VІІ (зі змінами).

Доповідає: Русецький Анатолій Анатолійович – голова постійної комісії з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю

 

                  22.   Про внесення змін до Програми сприяння ефективності використання та збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 309-VІІ.

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                  23.   Про внесення змін до рішення обласної ради від 08 грудня 2016 року № 330-VIІ «Про обласний бюджет на 2017 рік» та додатків до нього.

Доповідає: Овсянніков Сергій Івановичдиректор Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації.

 

                  24.   Про звернення Харківської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо розробки і затвердження на державному рівні правового та фінансового механізмів забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

Доповідає: Кривенко Микола Іванович – депутат обласної ради.

 

                  25.   Про звернення (повторне) Харківської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо забезпечення лікування пацієнтів із рідкісними захворюваннями з метою виконання Закону України «Про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров’я щодо забезпечення профілактики та лікування рідкісних (орфанних) захворювань».

Доповідає: Мураєва Валерія Олегівна – депутат обласної ради. 

 

                  26.   Про укладання контракту із Вовк Оленою Іванівною, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ОБЛАСНОЇ  ПСИХІАТРИЧНОЇ ЛІКАРНІ  № 1.

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                  27.   Про укладання контракту із Пасієшвілі Наною Мерабівною, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ ПЕРИНАТАЛЬНИЙ ЦЕНТР».

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                  28.   Про укладання контракту з Саєнком Володимиром Григоровичем, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я  ОБЛАСНОГО ТУБЕРКУЛЬОЗНОГО САНАТОРІЮ «ЗАНКИ».

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                  29.   Про подовження трудових відносин з Вишневою Іриною Миколаївною, завідувачем КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ПСИХОЛОГО-МЕДИКО-ПЕДАГОГІЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                  30.   Про звільнення Тритинника Олександра Володимировича  з  посади директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ  «ХАРКІВСЬКИЙ НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ОХОРОНИ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ».

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                  31.   Про призначення Тритинника Олександра Володимировича на посаду директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ОХОРОНИ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ».

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                  32.   Про призначення Мірошникова Володимира Олександровича на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛЗЕМПРОЕКТ».

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                  33.   Про оголошення конкурсу на зайняття посади директора  КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ВЕЛИКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ СЛОБОЖАНСЬКИЙ АНСАМБЛЬ ПІСНІ І ТАНЦЮ».

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                  34.   Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                  35.   Про надання дозволів на списання майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської  області.

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                  36.   Про списання безнадійної заборгованості з орендної плати та неустойки (пені), нарахованих за договорами оренди майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                  37.   Про передачу в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та про внесення змін до додатків до деяких рішень обласної ради щодо передачі в оренду об’єктів спільної  власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                  38.   Про надання пільг по сплаті орендної плати, отриманої за оренду нерухомого майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та обліковується на балансі КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ОНКОЛОГІЇ».

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                  39.   Про звільнення ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ВИРОБНИЧО-ЕКСПЛУАТАЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ДЕРЖПРОМ» від сплати частини чистого прибутку (доходу) у 2017-2018 роках. 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                  40.   Про внесення змін до рішення обласної ради від 25 квітня 2013 року № 706-VI «Про припинення КОМУНАЛЬНОГО  ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 67» (код ЄДРПОУ 01974785), розташованого за адресою: м. Вовчанськ, вул. Шевченка, 26, - шляхом ліквідації» (зі змінами). 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                  41.   Про внесення змін до рішення обласної ради від 23 червня 2016 року № 198- VIІ «Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області частини об’єкта «Будівництво Комплексу по управлінню комунальними відходами в м. Богодухів» (перший пусковий комплекс) та її передачу у комунальну власність територіальної громади міста Богодухова».

Доповідає: Норчак Володимир Іванович – заступник директора Департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації.

 

                  42.   Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області частини закінченого будівництвом об’єкта «Будівництво каналізаційних мереж по вул. Першотравневій та вул. Дачній в смт Краснокутськ» та передачу її у комунальну власність територіальної громади смт Краснокутськ.

Доповідає: Магдисюк Сергій Володимирович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

                  43.   Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області закінченого будівництвом об’єкта «Будівництво каналізаційних мереж та благоустрій по вул. Першотравневій в смт Краснокутськ Краснокутського району» та передачу його у комунальну власність територіальної громади смт Краснокутськ.

Доповідає: Магдисюк Сергій Володимирович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

                  44.   Про узгодження реконструкції житлової будівлі № 5 та оновлення і модифікації другого поверху будинку № 2 КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ОСКІЛЬСЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ, розташованих за адресою: Харківська обл., Ізюмський район, с. Оскіл, вул. Лісна,1.

Доповідає: Шпарага Юрій Іванович – директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

                  45.   Про створення КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК».

Доповідає: Шпарага Юрій Іванович – директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

                  46.   Про надання ТОВ «НВФ «БАРХАН» гірничого відводу для розробки Південно-Роганського родовища на території Харківського району.

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівнаначальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

                  47.   Про надання ТОВ «ПАРТНЕР ЛЮКС» гірничого відводу для розробки Степанівського родовища на території Краснокутського району.

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівнаначальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

                  48.   Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України стосовно погодження надання ПАТ «УКРГАЗВИДОБУВАННЯ» надр у користування на території Красноградського району (Красноградське родовище).

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівнаначальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

                  49.   Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України стосовно погодження надання ПАТ «УКРГАЗВИДОБУВАННЯ» надр у користування на території Лозівського, Близнюківського та Барвінківського районів (Бритайська площа).

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівнаначальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

                  50.   Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України стосовно погодження надання ПАТ «УКРГАЗВИДОБУВАННЯ» надр у користування на території Сахновщинського, Лозівського та Близнюківського районів (Лозова площа).

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівнаначальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

                  51.   Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України стосовно погодження надання ПАТ «УКРГАЗВИДОБУВАННЯ» надр у користування на території Зачепилівського, Сахновщинського та Кегичівського районів (Мажарівська площа).

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівнаначальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

                  52.   Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України стосовно погодження надання ПАТ «УКРГАЗВИДОБУВАННЯ» надр у користування на території Зачепилівського, Красноградського, Сахновщинського та Кегичівського районів (Південно-Кобзівська площа).

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівнаначальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

                  53.   Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України стосовно погодження надання ПАТ «УКРГАЗВИДОБУВАННЯ» надр у користування на території Сахновщинського та Лозівського районів (Північно-Орільська площа).

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівнаначальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

                  54.   Про затвердження Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад "Разом в майбутнє".

Доповідає: Немикіна Людмила Петрівна - голова постійної комісії з питань бюджету.

 

                  55.   Про внесення змін до Регламенту Харківської обласної ради, затвердженого рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 30-VІI (зі змінами).

Доповідає: Тітов Микола Ілліч  – депутат обласної ради.

 

                  56.   Про внесення змін до Положення про обласний конкурс «Кращий працівник місцевого самоврядування», затвердженого рішенням обласної ради від 01 березня 2012 року № 384-VI (зі змінами).

Доповідає: Сінельнік Олександр Петрович  – начальник відділу кадрової роботи та нагород  виконавчого апарату обласної ради.

 

                  57.   Про внесення змін до Положення про звання «Почесний громадянин Харківської області», затвердженого рішенням обласної ради від 26 жовтня 2006 року № 71-V (зі змінами), та до персонального складу Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області», затвердженого рішенням обласної ради від 26 грудня 2007 року № 543-V (зі змінами).

Доповідає: Сінельнік Олександр Петровичначальник відділу кадрової роботи та нагород виконавчого апарату обласної ради.

 

                  58.   Про клопотання щодо нагородження Почесною грамотою та Грамотою Верховної Ради України.

Доповідає: Сінельнік Олександр Петровичначальник відділу кадрової роботи та нагород  виконавчого апарату обласної ради.

 

                  59.   Про затвердження Плану роботи обласної ради на 2017 рік.

Доповідає:  Бондаренко Ольга Миколаївна – начальник управління організаційного забезпечення діяльності ради виконавчого апарату обласної ради.

 

                  60.   Про затвердження Плану діяльності обласної ради з підготовки проектів регуляторних актів у 2017 році. 

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівнаначальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

                  61.   Про виконання регіональної цільової Програми запобігання загибелі людей на водних об’єктах Харківської області на 2014-2016 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 24 жовтня 2013 року  № 840-VІ.

Доповідає: Пономаренко Павло Олександрович – директор Департаменту цивільного захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

                  62.   Про виконання програми інформатизації Харківської області  «Електронна Харківщина» на 2014-2016 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 30 січня 2014 року № 937-VI.

Доповідає: Ситник Артем Юрійович – начальник відділу інформаційно-комп’ютерного та документального  забезпечення апарату Харківської обласної державної адміністрації.

 

                  63.   Про виконання комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2012 – 2016 роки», затвердженої рішенням обласної ради від 22 грудня 2011 року  № 294-VI (зі змінами).

Доповідає:  Коваленко Віктор Миколайович – перший заступник голови обласної ради.

                  64.   Про виконання комплексної Програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції на 2015-2016 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 09 квітня 2015 року № 1209-VI (зі змінами).

Доповідає: Шпарага Юрій Іванович – директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

                  65.   Про хід виконання у 2016 році Програми зайнятості населення Харківської області на період до 2017 року, затвердженої рішенням обласної ради від 20 червня 2013 року №748- VI (зі змінами).

Доповідає: Міненко Володимир Леонідович – директор Харківського обласного центру зайнятості.

 

                  66.   Про хід виконання у 2016 році Програми збереження та розвитку в Харківській області мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 108- VIІ (зі змінами).

Доповідає: Кириленко Віталій Володимирович начальник Управління у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації.

 

                  67.   Про депутатські запити.

Інформує: Чернов Сергій Іванович – голова обласної ради.

 

                  68.   Різне.

 

Головуючий, зважаючи на надходження у процесі розгляду питань постійними комісіями додаткових пропозицій до проекту порядку денного сесії, поставив на голосування пропозицію щодо взяття проекту рішення «Про затвердження порядку денного ІХ сесії обласної ради VІI скликання» за основу.

 

Голосували:

«за»

-

99;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

4.

Рішення прийнято.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. запропонував депутатам вносити пропозиції щодо формування порядку денного.

 

Колмик О.В., голова постійної комісії з питань регламенту, етики, депутатської діяльності та контролю за виконанням рішень обласної ради, депутатська фракція партії «Блок Петра Порошенка "СОЛІДАРНІСТЬ"», запропонувала внести до порядку денного проект рішення «Про внесення змін до додатку 1 до рішення обласної ради від 25 листопада 2015 року № 5-VII "Про утворення та обрання постійних комісій обласної ради" (зі змінами)», увівши новообраного депутата обласної ради Чихладзе Д.Е. до складу постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою.

 

Юрченко Е.П., голова постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, депутатська фракція партії «ВО "Батьківщина"», запропонував внести до порядку денного проект рішення «Про перейменування Перемогівської сільської ради Лозівського району Харківської області».

 

Дорожкін Д.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження», вніс пропозицію – виключити з порядку денного п. 25 «Про звернення (повторне) Харківської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо забезпечення лікування пацієнтів із рідкісними захворюваннями з метою виконання Закону України "Про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров’я щодо забезпечення профілактики та лікування рідкісних (орфанних) захворювань"».

 

Мураєва В.О., голова постійної комісії з питань молодіжної політики, спорту та туризму, депутатська фракція партії «Опозиційний блок», внесла пропозиції – внести до порядку денного проект рішення «Про затвердження звернення до Кабінету Міністрів України та Міністерства охорони здоров’я України щодо створення робочої групи з питань медичної реформи та утворення госпітальних округів», а також не виключати з порядку денного питання № 25.

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію Колмик О.В.

 

Голосували:

«за»

-

100;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

1.

 

Рішення прийнято.

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію Юрченка Е.П.

 

Голосували:

«за»

-

94;

 

«проти»

-

4;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

5.

 

Рішення прийнято.

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію Дорожкіна Д.В.

 

Голосували:

«за»

-

60;

 

«проти»

-

21;

 

«утрим.»

-

10;

 

не голосувало

-

13.

Рішення не прийнято.

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію Мураєвої  В.О.

 

Голосували:

«за»

-

30;

 

«проти»

-

23;

 

«утрим.»

-

19;

 

не голосувало

-

32.

 

Рішення не прийнято.

 

За пропозицією депутатів головуючий поставив проект рішення «Про затвердження порядку денного IX сесії обласної ради VІI скликання» на голосування в цілому, з урахуванням внесених змін.

 

 

Голосували:

«за»

-

97;

 

 

«проти»

-

немає;

 

 

«утрим.»

-

немає;

 

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження порядку денного IX сесії обласної ради VІI скликання» прийняти в цілому.

 

 

(Рішення № 369-VIІ додається)

 

1.

СЛУХАЛИ:

Про виконання Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2016 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року
№ 13-VII (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Коновалова Ірина Василівна заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

Запитання доповідачу поставив:

Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"».

Відповідь на запитання депутата надав Лукашов О.О., в.о. директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

85;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

13;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про виконання Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2016 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 13-VII (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 370-VІI додається)

2.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за 2016 рік.

 

 

 

Доповідає: Овсянніков Сергій Іванович директор Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

94;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

5;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за 2016 рік» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 371-VІI додається)

 

3.

СЛУХАЛИ:

Про виконання бюджету, програм соціально-економічного та культурного розвитку Харківської області й делегованих обласною радою повноважень за 2016 рік.

 

 

 

Доповідає: Світлична Юлія Олександрівна голова Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

88;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

11;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про виконання бюджету, програм соціально-економічного та культурного розвитку Харківської області й делегованих обласною радою повноважень за 2016 рік» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 372-VІI додається)

 

4.

СЛУХАЛИ:

Про звіти постійних комісій обласної ради про роботу за період з листопада 2015 року по грудень 2016 року.

 

 

 

Доповідають: голови постійних комісій обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

96;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звіти постійних комісій обласної ради про роботу за період з листопада 2015 року по грудень
2016 року
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 373-VІI додається)

 

5.

СЛУХАЛИ:

Про звіт голови обласної ради про свою діяльність.

 

 

 

Доповідає: Чернов Сергій Іванович голова Харківської обласної ради.

 

Запитання доповідачу поставив Котуков О.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"».

 

Голова обласної ради Чернов С.І. надав відповідь депутату на поставлене запитання та за пропозицією депутатів поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

98;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звіт голови обласної ради про свою діяльність» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 374-VІI додається)

 

6.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» на 2017 – 2018 роки та Плану регіонального замовлення на підготовку та перепідготовку кадрів у обласних закладах медичної освіти Харківської області І – ІІ рівнів акредитації на 2017 рік.

 

 

 

Доповідає: Сіроштан Галина Миколаївна – заступник начальника Управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації.

 

 

Запитання доповідачу поставив:

М’ягкий Д.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок"».

Відповідь депутату на поставлене запитання надав Черняк М.Є., заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. за пропозицією депутатів поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

103;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

1.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» на 2017 – 2018 роки та Плану регіонального замовлення на підготовку та перепідготовку кадрів у обласних закладах медичної освіти Харківської області І – ІІ рівнів акредитації на 2017 рік» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 375-VІI додається)

 

7.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2017 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня
2016 року № 329-VII.

 

 

 

Доповідає: Коновалова Ірина Василівна заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Шахненко Є.Д., заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

90;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

12;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2017 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 329-VII» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 376-VІI додається)

 

8.

СЛУХАЛИ:

Про виконання регіональної Програми протидії терористичній діяльності на території Харківської області на 2016 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 104-VІI.

 

 

 

Доповідає: Максимов Олексій Михайлович - директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

101;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

1.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про виконання регіональної Програми протидії терористичній діяльності на території Харківської області на 2016 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 104-VІI» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 377-VІI додається)

 

9.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження регіональної Програми протидії терористичній діяльності на території Харківської області на 2017 рік.

 

 

 

Доповідає: Максимов Олексій Михайлович - директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

97;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження регіональної Програми протидії терористичній діяльності на території Харківської області на 2017 рік» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 378-VІI додається)

 

10.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у 2016 році комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 15-VII (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Шпарага Юрій Іванович – директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

101;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у 2016 році комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 15-VII (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 379-VІI додається)

 

11.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 15-VII (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Шпарага Юрій Іванович – директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

99;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 15-VII (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 380-VІI додається)

 

12.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до рішення обласної ради від 08 грудня 2016 року № 316-VII та затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету для надання грошової допомоги на компенсацію вартості путівок санаторно-курортних закладів Харківської області громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до категорії 2, та дітям, які потерпіли від Чорнобильської катастрофи (крім дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана із Чорнобильською катастрофою).

 

 

 

Доповідає: Шпарага Юрій Іванович – директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

101;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 08 грудня 2016 року № 316-VII та затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету для надання грошової допомоги на компенсацію вартості путівок санаторно-курортних закладів Харківської області громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до категорії 2, та дітям, які потерпіли від Чорнобильської катастрофи (крім дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана із Чорнобильською катастрофою)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 381-VІI додається)

 

13.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету, що виділяються для мікрокредитування суб’єктів малого і середнього підприємництва на зворотній основі під бізнес-плани проектів, на 2017-2020 роки.

 

 

 

Доповідає: Коновалова Ірина Василівна заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

Запитання доповідачу поставили:

М’ягкий Д.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок», який запропонував внести зміни до п.2.1. розділу 2 Порядку стосовно конкретизації механізму створення конкурсної комісії (організаційно-розпорядчий документ про створення комісії, орган, що видає такий документ, тощо);

відповідь доповідача на поставлене депутатом запитання;

Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"», підтримав пропозицію депутата М’ягкого Д.В.

Голова обласної ради Чернов С.І. дав доручення начальнику управління організаційного забезпечення діяльності ради виконавчого апарату обласної ради (Бондаренко О.М.) протягом тижня зібрати пропозиції від фракцій та постійних комісій щодо процедури створення конкурсної комісії, механізму включення депутатів обласної ради до її складу.

 

Головуючий за пропозицією депутатів поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

96;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

6;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету, що виділяються для мікрокредитування суб’єктів малого і середнього підприємництва на зворотній основі під бізнес-плани проектів, на 2017-2020 роки» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 382-VІI додається)

 

14.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у 2016 році обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року № 885- VI (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Ігнатьєв Володимир Васильович – заступник директора Департаменту науки і освіти  Харківської обласної державної адміністрації.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Кисіль В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;.

Дейнека Р.С., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження».

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

100;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у 2016 році обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року № 885- VI (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 383-VІI додається)

 

15.

СЛУХАЛИ:

Про виконання Програми розвитку архівної справи в Харківській області на 2013-2016 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 20 червня 2013 року
№ 749-VI (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Кущ Євген Олександрович – заступник директора Державного архіву Харківської області.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

99;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про виконання Програми розвитку архівної справи в Харківській області на 2013-2016 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 20 червня 2013 року № 749-VI (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 384-VІI додається)

 

16.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від
19 грудня 2013 року № 885- VI (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Ігнатьєв Володимир Васильович – заступник директора Департаменту науки і освіти  Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

99;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року № 885- VI (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 385-VІI додається)

 

17.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження Програми розвитку архівної справи в Харківській області на 2017-2021 роки.

 

 

 

Доповідає: Кущ Євген Олександрович – заступник директора Державного архіву Харківської області.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

100;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження Програми розвитку архівної справи в Харківській області на 2017-
2021 роки
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 386-VІI додається)

 

18.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми сприяння розвитку малого та середнього підприємництва в Харківській області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08 вересня 2016 року № 245-VІI.

 

 

 

Доповідає: Коновалова Ірина Василівна заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

96;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

4;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми сприяння розвитку малого та середнього підприємництва в Харківській області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08 вересня 2016 року
№ 245-VІI
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 387-VІI додається)

 

19.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року № 886-VI
(зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Кириленко Віталій Володимирович начальник управління у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації.

 

Запитання доповідачу поставив М’ягкий Д.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок».

Відповідь доповідача на поставлені депутатом запитання.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

98;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року
№ 886- VI (зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 388-VІI додається)

 

20.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми розвитку культури і туризму Харківської області на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 29 серпня 2013 року № 789 -VІ (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Яцина Олег Анатолійович начальник Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

99;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми розвитку культури і туризму Харківської області на 2014-
2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від
29 серпня 2013 року №789 -VІ (зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 389-VІI додається)

 

21.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до регіональної Програми забезпечення публічної безпеки і порядку в Харківській області на 2016-2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року
№ 106- VІІ (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Русецький Анатолій Анатолійович – голова постійної комісії з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

98;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до регіональної Програми забезпечення публічної безпеки і порядку в Харківській області на 2016-2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року №106-VІІ
(зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 390-VІI додається)

 

22.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми сприяння ефективності використання та збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 309-VІІ.

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Бур’янова М.П., начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. за пропозицією депутатів поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

81;

 

«проти»

-

3;

 

«утрим.»

-

10;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми сприяння ефективності використання та збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 309- VІІ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 391-VІI додається)

 

23.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до рішення обласної ради від
08 грудня 2016 року № 330-VIІ «Про обласний бюджет на 2017 рік» та додатків до нього.

 

 

 

Доповідає: Овсянніков Сергій Іванович директор Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації.

 

Запитання доповідачу поставив Бушковський В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

відповідь доповідача на поставлене депутатом запитання.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування за основу.

 

Голосували:

«за»

-

88;

 

«проти»

-

4;

 

«утрим.»

-

6;

 

не голосувало

-

5.

 

Головуючий надав слово для репліки Коваленку В.М., першому заступнику голови обласної ради, керівнику депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка "СОЛІДАРНІСТЬ"».

 

Голова обласної ради Чернов С.І. надав слово для репліки
Бушковському В.В.,
депутату обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"».

 

Головуючий поставив на голосування пропозиції стосовно змін до проекту рішення.

 

Голосували:

«за»

-

88;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

11;

 

не голосувало

-

3.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому з урахуванням змін.

 

Голосували:

«за»

-

85;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

11;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 08 грудня 2016 року № 330-VIІ «Про обласний бюджет на 2017 рік» та додатків до нього» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 392-VІI додається)

 

24.

СЛУХАЛИ:

Про звернення Харківської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо розробки і затвердження на державному рівні правового та фінансового механізмів забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

 

 

 

Доповідає: Кривенко Микола Іванович – депутат обласної ради.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Стронов А.О., голова постійної комісії з питань промисловості, житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та будівництва, депутатська фракція партії «НАШ КРАЙ»;

Чернов С.І., голова обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження».

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

100;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звернення Харківської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо розробки і затвердження на державному рівні правового та фінансового механізмів забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 393-VІI додається)

 

25.

СЛУХАЛИ:

Про звернення (повторне) Харківської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо забезпечення лікування пацієнтів із рідкісними захворюваннями з метою виконання Закону України «Про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров’я щодо забезпечення профілактики та лікування рідкісних (орфанних) захворювань.

 

 

 

Доповідає: Мураєва Валерія Олегівна – депутат обласної ради.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Мураєва В.О., голова постійної комісії з питань молодіжної політики, спорту та туризму, депутатська фракція партії «Опозиційний блок»;

Святаш В.М., голова постійної комісії з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій та АТО, депутатська фракція партії «Відродження»;

Шевчук А.І., депутат обласної ради, керівник депутатської фракції партії «ВО "БАТЬКІВЩИНА"»;

М’ягкий Д.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок»;

Стронов А.О., голова постійної комісії з питань промисловості, житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та будівництва, керівник депутатської фракції партії «НАШ КРАЙ»;

Скоробагач В.І., заступник голови обласної ради, керівник депутатської фракції партії «Відродження»;

Мураєва В.О., голова постійної комісії з питань молодіжної політики, спорту та туризму, депутатська фракція партії «Опозиційний блок»;

Святаш В.М., голова постійної комісії з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій та АТО, депутатська фракція партії «Відродження».

 

Голова обласної ради Чернов С.І. за пропозицією депутатів, поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

31;

 

«проти»

-

19;

 

«утрим.»

-

17;

 

не голосувало

-

30.

 

Рішення не прийнято.

 

26.

СЛУХАЛИ:

Про укладання контракту з Вовк Оленою Іванівною, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ОБЛАСНОЇ  ПСИХІАТРИЧНОЇ ЛІКАРНІ № 1.

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

94;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про укладання контракту з Вовк Оленою Іванівною, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ОБЛАСНОЇ  ПСИХІАТРИЧНОЇ ЛІКАРНІ  № 1» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 394-VІI додається)

 

27.

СЛУХАЛИ:

Про укладання контракту із Пасієшвілі Наною Мерабівною, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ ПЕРИНАТАЛЬНИЙ ЦЕНТР».

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

96;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про укладання контракту із Пасієшвілі Наною Мерабівною, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ ПЕРИНАТАЛЬНИЙ ЦЕНТР»» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 395-VІI додається)

 

28.

СЛУХАЛИ:

Про укладання контракту з Саєнком Володимиром Григоровичем, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ОБЛАСНОГО ТУБЕРКУЛЬОЗНОГО САНАТОРІЮ «ЗАНКИ».

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

93;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про укладання контракту з Саєнком Володимиром Григоровичем, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я  ОБЛАСНОГО ТУБЕРКУЛЬОЗНОГО САНАТОРІЮ «ЗАНКИ»» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 396-VІI додається)

 

29.

СЛУХАЛИ:

Про подовження трудових відносин з Вишневою Іриною Миколаївною, завідувачем КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ПСИХОЛОГО-МЕДИКО-ПЕДАГОГІЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

 

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

93;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про подовження трудових відносин з Вишневою Іриною Миколаївною, завідувачем КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ПСИХОЛОГО-МЕДИКО-ПЕДАГОГІЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 397-VІI додається)

 

30.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Тритинника Олександра Володимировича з посади директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ОХОРОНИ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ».

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

92;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення Тритинника Олександра Володимировича з посади директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ОХОРОНИ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ»» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 398-VІI додається)

 

31.

СЛУХАЛИ:

Про призначення Тритинника Олександра Володимировича на посаду директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ОХОРОНИ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ».

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

94;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про призначення Тритинника Олександра Володимировича на посаду директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ОХОРОНИ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ»» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 399-VІI додається)

 

32.

СЛУХАЛИ:

Про призначення Мірошникова Володимира Олександровича на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛЗЕМПРОЕКТ».

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Запитання кандидату на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛЗЕМПРОЕКТ» поставили:

Бондаренко Д.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

відповідь на запитання депутата надав голова обласної ради Чернов С.І.;

Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

відповідь на запитання депутата надав голова постійної комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування (Пієв С.М.);

Мацегора Г.М., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

відповідь на запитання депутата надав голова обласної ради Чернов С.І.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Тітов М.І., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Шевчук А.І., депутат обласної ради, керівник депутатської фракції партії «ВО "БАТЬКІВЩИНА"»;

Гасан Л.М., голова постійної комісії з питань спільної власності територіальних громад області, депутатська фракція партії «Відродження»;

Чернов С.І., голова обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

Супрун О.М., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «НАШ КРАЙ»;

Канашевич А.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Гасан Л.М., голова постійної комісії з питань спільної власності територіальних громад області, депутатська фракція партії «Відродження»;

М’ягкий Д.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок»;

Кононенко А.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

Скоробагач В.І., заступник голови обласної ради, керівник депутатської фракції партії «Відродження», який запропонував підвести риску під обговоренням питання і визначитися голосуванням;

Чернов С.І., голова обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження».

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію депутата
Скоробагача В.І.

 

Голосували:

«за»

-

78;

 

«проти»

-

9;

 

«утрим.»

-

8;

 

не голосувало

-

3.

 

Рішення прийнято.

 

Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"» виступив із мотивів голосування.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. за пропозицією депутатів поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

74;

 

«проти»

-

8;

 

«утрим.»

-

12;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про призначення Мірошникова Володимира Олександровича на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛЗЕМПРОЕКТ»» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 400-VІI додається)

 

33.

СЛУХАЛИ:

Про оголошення конкурсу на зайняття посади директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ВЕЛИКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ СЛОБОЖАНСЬКИЙ АНСАМБЛЬ ПІСНІ І ТАНЦЮ».

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

91;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про оголошення конкурсу на зайняття посади директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ВЕЛИКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ СЛОБОЖАНСЬКИЙ АНСАМБЛЬ ПІСНІ І ТАНЦЮ»» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 401-VІI додається)

 

34.

СЛУХАЛИ:

Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

94;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 402-VІI додається)

 

35.

СЛУХАЛИ:

Про надання дозволів на списання майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

89;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

11.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про надання дозволів на списання майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 403-VІI додається)

 

36.

СЛУХАЛИ:

Про списання безнадійної заборгованості з орендної плати та неустойки (пені), нарахованих за договорами оренди майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Запитання доповідачу поставив М’ягкий Д.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок».

Відповідь доповідача на запитання депутата.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

88;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

4;

 

не голосувало

-

6.

 

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про списання безнадійної заборгованості з орендної плати та неустойки (пені), нарахованих за договорами оренди майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 404-VІI додається)

 

37.

СЛУХАЛИ:

Про передачу в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та про внесення змін до додатків до деяких рішень обласної ради щодо передачі в оренду об’єктів спільної  власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

92;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про передачу в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та про внесення змін до додатків до деяких рішень обласної ради щодо передачі в оренду об’єктів спільної  власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 405-VІI додається)

 

38.

СЛУХАЛИ:

Про надання пільг по сплаті орендної плати, отриманої за оренду нерухомого майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та обліковується на балансі КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ОНКОЛОГІЇ».

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

89;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про надання пільг по сплаті орендної плати, отриманої за оренду нерухомого майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та обліковується на балансі КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ОНКОЛОГІЇ»» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 406-VІI додається)

 

39.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ВИРОБНИЧО-ЕКСПЛУАТАЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ДЕРЖПРОМ» від сплати частини чистого прибутку (доходу) у 2017-2018 роках.

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Запитання директору ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ВИРОБНИЧО-ЕКСПЛУАТАЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ДЕРЖПРОМ» поставили:

М’ягкий Д.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок»;

відповідь на запитання депутата надав Чехунов М.В., директор ОКП ВЕП «Держпром»;

Кисіль В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

відповідь на запитання депутата надав Чехунов М.В., директор ОКП ВЕП «Держпром».

 

Голова обласної ради Чернов С.І. за пропозицією депутатів поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

76;

 

«проти»

-

12;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ВИРОБНИЧО-ЕКСПЛУАТАЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ДЕРЖПРОМ» від сплати частини чистого прибутку (доходу) у 2017-2018 роках» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 407-VІI додається)

 

40.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до рішення обласної ради від
25 квітня 2013 року № 706-VI «Про припинення КОМУНАЛЬНОГО  ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА
№ 67» (код ЄДРПОУ 01974785), розташованого за адресою: м. Вовчанськ, вул. Шевченка, 26, - шляхом ліквідації» (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

86;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 25 квітня 2013 року № 706-VI «Про припинення КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 67» (код ЄДРПОУ 01974785), розташованого за адресою: м. Вовчанськ, вул. Шевченка, 26, - шляхом ліквідації» (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 408-VІI додається)

 

41.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до рішення обласної ради від
23 червня 2016 року № 198-VIІ «Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області частини об’єкта «Будівництво Комплексу по управлінню комунальними відходами в м. Богодухів» (перший пусковий комплекс) та її передачу у комунальну власність територіальної громади міста Богодухова».

 

 

 

Доповідає: Норчак Володимир Іванович – заступник директора Департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Бушковський В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Шахненко Є.Д., заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

Запитання заступнику голови Харківської обласної державної адміністрації Шахненку Є.Д. поставила Бідняк Т.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

відповідь Шахненка Є.Д., заступника голови Харківської обласної державної адміністрації, на поставлене депутатом запитання.

 

У продовженні обговорення питання взяли участь:

Пушкар М.Б., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Блок Петра Порошенка "СОЛІДАРНІСТЬ"»;

Коростельов В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок»;

Львова О.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Блок Петра Порошенка "СОЛІДАРНІСТЬ"»;

Стронов А.О., голова постійної комісії з питань промисловості, житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та будівництва, депутатська фракція партії «НАШ КРАЙ».

 

Голова обласної ради Чернов С.І. за пропозицією депутатів поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

81;

 

«проти»

-

8;

 

«утрим.»

-

4;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 23 червня 2016 року № 198-VIІ «Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області частини об’єкта «Будівництво Комплексу по управлінню комунальними відходами в м. Богодухів» (перший пусковий комплекс) та її передачу у комунальну власність територіальної громади міста Богодухова»» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 409-VІI додається)

 

42.

СЛУХАЛИ:

Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області частини закінченого будівництвом об’єкта «Будівництво каналізаційних мереж по вул. Першотравневій та вул. Дачній в
смт Краснокутськ» та передачу її у комунальну власність територіальної громади смт Краснокутськ.

 

 

 

 

Доповідає: Магдисюк Сергій Володимирович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

83;

 

«проти»

-

10;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області частини закінченого будівництвом об’єкта «Будівництво каналізаційних мереж по вул. Першотравневій та
вул. Дачній в смт Краснокутськ» та передачу її у комунальну власність територіальної громади
смт Краснокутськ
» прийняти в цілому.

 

Котуков О.А. депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"», виступив із мотивів голосування.

 

(Рішення № 410-VІI додається)

 

43.

СЛУХАЛИ:

Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області закінченого будівництвом об’єкта «Будівництво каналізаційних мереж та благоустрій по вул. Першотравневій в
смт Краснокутськ Краснокутського району» та передачу його у комунальну власність територіальної громади смт Краснокутськ.

 

 

 

Доповідає: Магдисюк Сергій Володимирович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

77;

 

«проти»

-

11;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області закінченого будівництвом об’єкта «Будівництво каналізаційних мереж та благоустрій по вул. Першотравневій в смт Краснокутськ Краснокутського району» та передачу його у комунальну власність територіальної громади смт Краснокутськ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 411-VІI додається)

 

44.

СЛУХАЛИ:

Про узгодження реконструкції житлової будівлі № 5 та оновлення і модифікації другого поверху будинку №2 КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ОСКІЛЬСЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ, розташованих за адресою: Харківська обл., Ізюмський район, с. Оскіл, вул. Лісна, 1.

 

 

 

Доповідає: Шпарага Юрій Іванович – директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

90;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про узгодження реконструкції житлової будівлі № 5 та оновлення і модифікації другого поверху будинку №2 КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ОСКІЛЬСЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ, розташованих за адресою: Харківська обл., Ізюмський район, с. Оскіл, вул. Лісна, 1» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 412-VІI додається)

 

45.

СЛУХАЛИ:

Про створення КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК».

 

 

 

Доповідає: Шпарага Юрій Іванович – директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

Запитання доповідачу поставили:

М’ягкий Д.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок"»;

відповідь доповідача на поставлене депутатом запитання;

Чернов С.І., голова обласної ради, надав депутатам пояснення щодо розгляду постійними комісіями даного проекту рішення;

Коростельов В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок"», запропонував надати інформацію щодо кандидатури директора КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК».

 

Голова обласної ради Чернов С.І. за пропозицією депутатів поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

93;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про створення КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК»» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 413-VІI додається)

 

46.

СЛУХАЛИ:

Про надання ТОВ «НВФ «БАРХАН» гірничого відводу для розробки Південно-Роганського родовища на території Харківського району.

 

 

 

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівнаначальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

78;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

7;

 

не голосувало

-

12.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про надання ТОВ «НВФ «БАРХАН» гірничого відводу для розробки Південно-Роганського родовища на території Харківського району» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 414-VІI додається)

 

47.

СЛУХАЛИ:

Про надання ТОВ «ПАРТНЕР ЛЮКС» гірничого відводу для розробки Степанівського родовища на території Краснокутського району.

 

 

 

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівнаначальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

32;

 

«проти»

-

30;

 

«утрим.»

-

7;

 

не голосувало

-

29.

 

Рішення не прийнято.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Котуков О.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"», який виступив із мотивів голосування;

Скоробагач В.І., заступник голови обласної ради, керівник депутатської фракції партії «Відродження», пояснив депутатам позицію фракції «Відродження» з даного питання.

 

48.

СЛУХАЛИ:

Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України стосовно погодження надання ПАТ «УКРГАЗВИДОБУВАННЯ» надр у користування на території Красноградського району (Красноградське родовище).

 

 

 

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівнаначальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Шевчук А.І., депутат обласної ради, керівник депутатської фракції партії «ВО "БАТЬКІВЩИНА"»;

Кононенко А.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

Намчук В.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «НАШ КРАЙ»;

М’ягкий Д.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок"»;

Чернов С.І., голова обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження».

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію щодо надання слова представнику ПАТ «УКРГАЗВИДОБУВАННЯ».

 

Голосували:

«за»

-

45;

 

«проти»

-

19;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

31.

 

Пропозицію відхилено.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

77;

 

«проти»

-

4;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

15.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України стосовно погодження надання ПАТ «УКРГАЗВИДОБУВАННЯ» надр у користування на території Красноградського району (Красноградське родовище)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 415-VІI додається)

 

49.

СЛУХАЛИ:

Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України стосовно погодження надання ПАТ «УКРГАЗВИДОБУВАННЯ» надр у користування на території Лозівського, Близнюківського та Барвінківського районів (Бритайська площа).

 

 

 

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівнаначальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

74;

 

«проти»

-

9;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

14.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України стосовно погодження надання ПАТ «УКРГАЗВИДОБУВАННЯ» надр у користування на території Лозівського, Близнюківського та Барвінківського районів (Бритайська площа)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 416-VІI додається)

 

50.

СЛУХАЛИ:

Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України стосовно погодження надання ПАТ «УКРГАЗВИДОБУВАННЯ» надр у користування на території Сахновщинського, Лозівського та Близнюківського районів (Лозова площа).

 

 

 

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівнаначальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

75;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

10;

 

не голосувало

-

13.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України стосовно погодження надання ПАТ «УКРГАЗВИДОБУВАННЯ» надр у користування на території Сахновщинського, Лозівського та Близнюківського районів (Лозова площа)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 417-VІI додається)

 

51.

СЛУХАЛИ:

Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України стосовно погодження надання ПАТ «УКРГАЗВИДОБУВАННЯ» надр у користування на території Зачепилівського, Сахновщинського та Кегичівського районів (Мажарівська площа).

 

 

 

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівнаначальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

69;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

10;

 

не голосувало

-

19.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України стосовно погодження надання ПАТ «УКРГАЗВИДОБУВАННЯ» надр у користування на території Зачепилівського, Сахновщинського та Кегичівського районів (Мажарівська площа)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 418-VІI додається)

 

52.

СЛУХАЛИ:

Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України стосовно погодження надання ПАТ «УКРГАЗВИДОБУВАННЯ» надр у користування на території Зачепилівського, Красноградського,  Сахновщинського та Кегичівського районів (Південно-Кобзівська площа).

 

 

 

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівнаначальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

82;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

6;

 

не голосувало

-

10.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України стосовно погодження надання ПАТ «УКРГАЗВИДОБУВАННЯ» надр у користування на території Зачепилівського, Красноградського,  Сахновщинського та Кегичівського районів (Південно-Кобзівська площа)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 419-VІI додається)

 

53.

СЛУХАЛИ:

Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України стосовно погодження надання ПАТ «УКРГАЗВИДОБУВАННЯ» надр у користування на території Сахновщинського та Лозівського районів (Північно-Орільська площа).

 

 

 

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівнаначальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

76;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

10;

 

не голосувало

-

12.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України стосовно погодження надання ПАТ «УКРГАЗВИДОБУВАННЯ» надр у користування на території Сахновщинського та Лозівського районів (Північно-Орільська площа)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 420-VІI додається)

 

54.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад "Разом в майбутнє".

 

 

 

Доповідає: Немикіна Людмила Петрівна - голова постійної комісії з питань бюджету.

 

В обговоренні питання взяли участь:

М’ягкий Д.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок"», який запропонував внести зміни до проекту рішення, виклавши пункт 2.10 Положення таким чином: «Підтвердженням впровадження міні-проекту є вручення Конкурсанту відповідного сертифікату членом Конкурсного комітету та/або депутатом обласної ради, закріпленим за відповідним районом чи містом.»;

Тітов М.І., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

М’ягкий Д.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок"»;

Чернов С.І., голова обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

Бідняк Т.В., депутат обласної ради, керівник депутатської фракції партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"», яка запропонувала збільшити кількісний склад Конкурсного комітету;

Чернов С.І., голова обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

Немикіна Л.П., голова постійної комісії з питань бюджету, депутатська фракція партії «Відродження», яка запропонувала залишити Положення без змін та залишити склад комісії у кількості 15 депутатів;

Намчук В.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «НАШ КРАЙ», який підтримав пропозицію депутата М’ягкого Д.В..

 

Головуючий поставив проект рішення на голосування за основу.

 

Голосували:

«за»

-

80;

 

«проти»

-

2;

 

«утрим.»

-

9;

 

не голосувало

-

6.

 

Рішення прийнято.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив пропозицію депутата
М’ягкого Д.В., підтриману депутатом Намчуком В.А., щодо
внесення змін до тексту проекту рішення шляхом викладення пункту 2.10 Положення таким чином: «Підтвердженням впровадження міні-проекту є вручення Конкурсанту відповідного сертифікату членом Конкурсного комітету та/або депутатом обласної ради, закріпленим за відповідним районом чи містом.» на голосування.

 

Голосували:

«за»

-

37;

 

«проти»

-

22;

 

«утрим.»

-

12;

 

не голосувало

-

26.

 

Рішення не прийнято.

 

Головуючий поставив пропозицію депутата Бідняк Т.В. щодо збільшення кількісного складу Конкурсного комітету на голосування.

 

Голосували:

«за»

-

32;

 

«проти»

-

18;

 

«утрим.»

-

4;

 

не голосувало

-

43.

 

Рішення не прийнято.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. за пропозицією депутатів поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

79;

 

«проти»

-

7;

 

«утрим.»

-

5;

 

не голосувало

-

6.

 

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад "Разом в майбутнє"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 421-VІI додається)

 

55.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Регламенту Харківської обласної ради, затвердженого рішенням обласної ради від
17 грудня 2015 року № 30-VІI (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Тітов Микола Ілліч  – депутат обласної ради.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"», який у цілому висловив свою згоду зі змінами до Регламенту, але запропонував проголосувати за внесені зміни до Регламенту за основу, потім розглянути пропозицію щодо виключення п.1.4
з проекту рішення тексту змін до Регламенту;

Тітов М.І., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження», надав депутатам роз’яснення щодо механізму та процедури підготовки цього питання;

Чернов С.І., голова обласної ради, повідомив депутатам про те, що він не буде брати участі в голосуванні, оскільки зазначені правки стосуються його як посадової особи та поставив проект рішення на голосування за основу.

 

Голосували:

«за»

-

84;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

8.

 

Рішення прийнято.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив на голосування пропозицію депутата Булаха Д.А щодо виключення з проекту рішення пункту 1.4.

 

Голосували:

«за»

-

18;

 

«проти»

-

25;

 

«утрим.»

-

5;

 

не голосувало

-

47.

 

Рішення не прийнято.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. за пропозицією депутатів поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

77;

 

«проти»

-

4;

 

«утрим.»

-

9;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Регламенту Харківської обласної ради, затвердженого рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 30-VІI (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 422-VІI додається)

 

56.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Положення про обласний конкурс «Кращий працівник місцевого самоврядування», затвердженого рішенням обласної ради від 01 березня 2012 року № 384-VI (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Сінельнік Олександр Петрович  – начальник відділу кадрової роботи та нагород виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

73;

 

«проти»

-

4;

 

«утрим.»

-

7;

 

не голосувало

-

11.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Положення про обласний конкурс «Кращий працівник місцевого самоврядування», затвердженого рішенням обласної ради від 01 березня 2012 року № 384-VI (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 423-VІI додається)

 

57.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Положення про звання «Почесний громадянин Харківської області», затвердженого рішенням обласної ради від 26 жовтня 2006 року № 71-V (зі змінами), та до персонального складу Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області», затвердженого рішенням обласної ради від 26 грудня 2007 року
№ 543-V (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Сінельнік Олександр Петрович  – начальник відділу кадрової роботи та нагород виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

83;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Положення про звання «Почесний громадянин Харківської області», затвердженого рішенням обласної ради від 26 жовтня 2006 року № 71-V (зі змінами), та до персонального складу Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області», затвердженого рішенням обласної ради від 26 грудня 2007 року
№ 543-V (зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 424-VІI додається)

 

58.

СЛУХАЛИ:

Про клопотання щодо нагородження Почесною грамотою та Грамотою Верховної Ради України.

 

 

 

Доповідає: Сінельнік Олександр Петрович  – начальник відділу кадрової роботи та нагород виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

82;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

11.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про клопотання щодо нагородження Почесною грамотою та Грамотою Верховної Ради України» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 425-VІI додається)

 

59.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження Плану роботи обласної ради на
2017 рік.

 

 

 

Доповідає: Бондаренко Ольга Миколаївна – начальник управління організаційного забезпечення діяльності ради виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

84;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження Плану роботи обласної ради на 2017 рік» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 426-VІI додається)

 

60.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження Плану діяльності обласної ради з підготовки проектів регуляторних актів у 2017 році.

 

 

 

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівнаначальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

86;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження Плану діяльності обласної ради з підготовки проектів регуляторних актів у
2017 році
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 427-VІI додається)

 

61.

СЛУХАЛИ:

Про виконання регіональної цільової Програми запобігання загибелі людей на водних об’єктах Харківської області на 2014-2016 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 24 жовтня 2013 року
№ 840-VІ.

 

 

 

Доповідає: Пономаренко Павло Олександрович  – директор Департаменту цивільного захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

85;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про виконання регіональної цільової Програми запобігання загибелі людей на водних об’єктах Харківської області на 2014-2016 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 24 жовтня 2013 року № 840-VІ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 428-VІI додається)

 

62.

СЛУХАЛИ:

Про виконання програми інформатизації Харківської області «Електронна Харківщина» на 2014-2016 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 30 січня
2014 року № 937-VI.

 

 

 

Доповідає: Ситник Артем Юрійович – начальник відділу інформаційно-комп’ютерного забезпечення  Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

75;

 

«проти»

-

3;

 

«утрим.»

-

8;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про виконання програми інформатизації Харківської області «Електронна Харківщина» на 2014-2016 роки, затвердженої рішенням обласної ради від
30 січня 2014 року № 937-VI
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 429-VІI додається)

 

63.

СЛУХАЛИ:

Про виконання комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2012 – 2016 роки», затвердженої рішенням обласної ради від 22 грудня 2011 року № 294-VI (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Коваленко Віктор Миколайович – перший заступник голови обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

73;

 

«проти»

-

4;

 

«утрим.»

-

8;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про виконання комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2012 – 2016 роки», затвердженої рішенням обласної ради від 22 грудня 2011 року № 294-VI (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 430-VІI додається)

 

64.

СЛУХАЛИ:

Про виконання комплексної Програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції на 2015-2016 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 09 квітня 2015 року № 1209-VI (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Шпарага Юрій Іванович – директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

87;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про виконання комплексної Програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції на 2015-2016 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 09 квітня 2015 року № 1209-VI (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 431-VІI додається)

 

65.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у 2016 році Програми зайнятості населення Харківської області на період до 2017 року, затвердженої рішенням обласної ради від 20 червня 2013 року №748- VI (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Міненко Володимир Леонідович – директор Харківського обласного центру зайнятості.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

84;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у 2016 році Програми зайнятості населення Харківської області на період до 2017 року, затвердженої рішенням обласної ради від
20 червня 2013 року №748- VI (зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 432-VІI додається)

 

66.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у 2016 році Програми збереження та розвитку в Харківській області мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на 2016-
2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від
14 квітня 2016 року № 108-VIІ (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Кириленко Віталій Володимирович начальник управління у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

85;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у 2016 році Програми збереження та розвитку в Харківській області мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від
14 квітня 2016 року № 108- VIІ (зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 433-VІI додається)

 

67.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до додатку 1 до рішення обласної ради від 25 листопада 2015 року № 5-VІІ «Про утворення та обрання постійних комісій обласної ради» (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Колмик Олена Вікторівна голова постійної комісії з питань регламенту, етики, депутатської діяльності та контролю за виконанням рішень обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

82;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до додатку 1 до рішення обласної ради від 25 листопада 2015 року № 5-VІІ «Про утворення та обрання постійних комісій обласної ради» (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 434-VІI додається)

 

68.

СЛУХАЛИ:

Про перейменування Перемогівської сільської ради Лозівського району Харківської області.

 

 

 

Доповідає: Юрченко Едуард Петрович голова постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

81;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

11.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про перейменування Перемогівської сільської ради Лозівського району Харківської області»» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 435-VІI додається)

 

69.

СЛУХАЛИ:

Про депутатські запити.

Інформує: Чернов Сергій Іванович – голова обласної ради.

 

69.1.

СЛУХАЛИ:

 

Про депутатський запит депутата обласної ради Немикіної Л.П. до в.о. начальника Головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Харківській області Тертишника О.В. щодо відповідності чинним санітарно-гігієнічним нормам та стандартам умов функціонування Балаклійського ліцею Балаклійської районної державної адміністрації Харківської області.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

82;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

8.

 

Рішення прийнято.

 

(Рішення № 436-VIІ додається)

 

70. СЛУХАЛИ: Різне.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. за ініціативою представників територіальних громад Харківської області, педагогічних, учнівських та батьківських колективів і жителів області висловив депутатам обласної ради подяку за небайдуже ставлення до проблем людей, надання всебічної підтримки і благодійної матеріальної допомоги:

 

Світличній Юлії Олександрівні;

Коваленку Віктору Миколайовичу;

Скоробагачу Володимиру Івановичу;

Белінському Віктору Івановичу;

Орловій Ларисі Іванівні;

Гляню Івану Даниловичу;

Веприцькому Роману Сергійовичу;

Пітьку Валерію Анатолійовичу;

Ісламову Вісхану Алавдієвичу;

Кириченку Миколі Олександровичу;

Мураєвій Валерії Олегівні

Литвинову Олексію Івановичу;

Васеніну Анатолію Семеновичу;

Львовій Ользі Володимирівні;

Мацаку Олексію Ігоровичу;

Немикіній Людмилі Петрівні;

Кошеленку Віталію Анатолійовичу;

Пушкарю Миколі Борисовичу;

Котукову Олександру Анатолійовичу;

Рожанському Володимиру Анатолійовичу;

Терещенку Віталію Сергійовичу;

Пієву Сергію Миколайовичу;

Хвесику Андрію Єрмійовичу;

Юркову Володимиру Івановичу.

 

На прохання депутатів головуючий надав слово:

 

Булаху Д.А., депутату обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Бідняк Т.В., депутату обласної ради, керівнику депутатської фракції партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Юрченко В.Е., депутату обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок».

 

Голова обласної ради Чернов С.І. подякував депутатам за плідну роботу та оголосив пленарне засідання IX сесії VII скликання закритим.

                                                                                                                  

 

 

 

Голова обласної ради                                                                                           С. Чернов

 

 

 

 

 

 

 

Скрипніков В.І., 700-31-80