ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

ХІ сесія VІІ скликання

 

П Р О Т О К О Л   № 11

 

м. Харків                                                                   від 25 травня 2017 року

 

Обласна рада,

велика зала

Будинку рад, 10-00

 

Всього обрано депутатів – 120.

                 

Запрошені та присутні:

голова Харківської обласної державної адміністрації, заступники голови обласної державної адміністрації, голови районних державних адміністрацій, голови міських та районних рад, представники спеціальної моніторингової місії в Україні від ОБСЄ, керівники правоохоронних органів, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, комунальних підприємств, установ та закладів, представники політичних партій, громадських організацій, профспілкових організацій, працівники засобів масової інформації.

 

Веде пленарне засідання сесії голова обласної ради Чернов С.І.

 

Реєстрація депутатів.

Зареєстровано 96 депутатів.

 

Головуючий оголосив пленарне засідання сесії відкритим.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. повідомив депутатам про кадрові призначення, що відбулися в області у міжсесійний період.

 

Головуючий повідомив, що відповідно до чинного Регламенту Харківської обласної ради за бажанням депутатським фракціям та групам надається слово для оприлюднення заяв.

 

Коваленко В.М., перший заступник голови обласної ради, керівник депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка "СОЛІДАРНІСТЬ"», оприлюднив текст заяви.

 

Кисіль В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"», оприлюднив текст заяви.

Скоробагач В.І., заступник голови обласної ради, керівник депутатської фракції партії  "Відродження"», оприлюднив текст заяви;

 

Таркан М.П., депутат обласної ради, депутатська фракція партії
«ВО "БАТЬКІВЩИНА"», оприлюднив текст заяви.

 

 

 

СЛУХАЛИ:

Про затвердження порядку денного ХІ сесії обласної ради VІІ скликання.

 

Головуючий поінформував депутатів та присутніх про питання, які внесено до проекту порядку денного пленарного засідання ХІ сесії VІІ скликання:

 

                    1.      Про затвердження моніторингового звіту за 2016 рік про стан реалізації Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року та Плану заходів на 2015 – 2017 роки з реалізації Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року.

Доповідає: Коновалова Ірина Василівназаступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

                    2.      Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2017 рік, затвердженої рішенням обласної ради
від 08 грудня 2016 року № 329-VIІ (зі змінами).

Доповідає: Коновалова Ірина Василівназаступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

                    3.      Про затвердження Програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування Харківської області, на 2017 рік.

Доповідає: Магдисюк Сергій Володимирович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

                    4.      Про внесення змін до Програми стимулювання об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів Харківської області до впровадження енергоефективних технологій на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради
від 29 жовтня 2015 року № 1333-VІ, та до Порядку використання коштів обласного бюджету, передбачених на реалізацію Програми стимулювання об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів Харківської області до впровадження енергоефективних технологій на 2016-2020 роки, затвердженого рішенням обласної ради
від 14 квітня 2016 року № 118-VІІ. 

Доповідає: Магдисюк Сергій Володимирович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

                    5.      Про внесення змін до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016 – 2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 15-VII (зі змінами), затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету для підтримки діяльності громадських об'єднань інвалідів, ветеранів та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та затвердження розподілу коштів на фінансову підтримку громадських об'єднань інвалідів, ветеранів та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2017 рік.

Доповідає: Шпарага Юрій Іванович – директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

                    6.      Про внесення змін до Програми сприяння ефективності використання та збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року №309-VIІ (зі змінами).

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                    7.      Про внесення змін до регіональної цільової Програми розвитку цивільного захисту   на 2016 – 2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 103-VIІ.

Доповідає: Пономаренко Павло Олександрович – директор Департаменту цивільного захисту  Харківської обласної державної адміністрації.

 

                    8.      Про вжиття заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що склалася 23 березня 2017 року у м. Балаклії Харківської області.

Доповідає: Пономаренко Павло Олександрович – директор Департаменту цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації.

 

                    9.      Про внесення змін до рішення обласної ради від 08 грудня
2016 року № 330-VIІ «Про обласний бюджет на 2017 рік» та додатків до нього (зі змінами).

Доповідає: Овсянніков Сергій Івановичдиректор Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації.

 

                  10.    Про структуру виконавчого апарату обласної ради.

Доповідає: Чернов Сергій Іванович – голова обласної ради.

 

                  11.    Про звернення Харківської обласної ради до Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики щодо можливості застосування мінімального тарифу за використану електроенергію для мешканців м. Балаклія та прилеглих населених пунктів в зоні надзвичайної ситуації, що сталася 23 березня
2017 року в м. Балаклії.

Доповідає: Кобець Анастасія Юріївна – депутат Харківської обласної ради.

 

                  12.    Про звернення Харківської обласної ради до Верховної Ради України, Прем'єр-міністра України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо реалізації Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" у частині здійснення комерційного обліку природного газу для споживачів, які проживають у квартирах.

Доповідає: Цимбалов Сергій Олексійович – депутат Харківської обласної ради.

 

                  13.    Про звернення Харківської обласної ради до Прем’єр-міністра України, Верховної Ради України щодо вирішення питання фінансового забезпечення державних установ Національної академії медичних наук України.

Доповідає: Святаш Володимир Миколайович – голова постійної комісії з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій та АТО.

 

                  14.    Про звернення Харківської обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо пожиттєвого забезпечення лікування пацієнтів із рідкісними (орфанними) захворюваннями.

Доповідає: Гречаніна Олена Яківна– депутат Харківської обласної ради.

 

                  15.    Про звернення Харківської обласної ради до Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України, народних депутатів України щодо збільшення оплати праці у сфері охорони здоров’я, збільшення медичної субвенції з державного бюджету на 2017 рік.

Доповідає: Мілютіна Вікторія Василівна – депутат Харківської обласної ради.

 

                  16.    Про звернення Харківської обласної ради до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо вирішення соціальних питань учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Доповідає: Святаш Володимир Миколайович – голова постійної комісії з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій та АТО.

 

                  17.    Про укладання контракту з Шаповалом Олексієм Степановичем, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ РЖАВЕЦЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ.

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна –  начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                  18.    Про укладання контракту з Макеєвою Людмилою Анатоліївною, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ЗМІЇВСЬКОГО ГЕРІАТРИЧНОГО ПАНСІОНАТУ.

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                  19.    Про укладання контракту із Шрамом Ігорем Вікторовичем, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ВОВЧАНСЬКОГО ГЕРІАТРИЧНОГО ПАНСІОНАТУ.

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                  20.    Про укладання контракту із Мельником Олександром Михайловичем, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХОРОШЕВСЬКОГО ГЕРІАТРИЧНОГО ПАНСІОНАТУ.

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                  21.    Про укладання контракту із Коник Ольгою Олександрівною, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ МАЛИЖЕНСЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО  ІНТЕРНАТУ.

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                  22.    Про укладання контракту із Сабадою Володимиром Петровичем, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ КУП’ЯНСЬКОГО  ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ.

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                  23.    Про подовження трудових відносин із Щегольковим Юрієм Павловичем, директором КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «УКРАЇНСЬКИЙ СХІДНИЙ ЦЕНТР ОЛІМПІЙСЬКОЇ ПІДГОТОВКИ ІЗ ЗИМОВИХ ВИДІВ СПОРТУ».

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                  24.    Про подовження трудових відносин із Посоховою Наталею Іванівною, директором КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ДІТЕЙ «НАДІЯ»».

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

                  25.    Про звільнення Маляр Вікторії Анатоліївни з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ВЕЛИКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ СЛОБОЖАНСЬКИЙ АНСАМБЛЬ ПІСНІ І ТАНЦЮ».

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                  26.    Про призначення Маляр Вікторії Анатоліївни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ВЕЛИКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ СЛОБОЖАНСЬКИЙ АНСАМБЛЬ ПІСНІ І ТАНЦЮ».

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                  27.    Про звільнення Овчаренка Миколи Миколайовича з посади начальника КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР З ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ ІНВАЛІДІВ «ІНВАСПОРТ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                  28.    Про передачу в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та про внесення змін до додатків до деяких рішень обласної ради щодо передачі в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                  29.    Про надання дозволів на списання майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області,
та внесення змін до додатку 3 до рішення обласної ради від 23 лютого
2017 року № 403-VII.

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                  30.    Про внесення змін до додатку 1 «Перелік суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» та додатку 2 «Перелік орендованих цілісних майнових комплексів та структурних підрозділів, майно яких знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» до рішення обласної ради від 03 квітня
2007 року № 219-V (зі змінами).

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

                  31.    Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області та внесення змін до додатків до деяких рішень обласної ради.

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                  32.    Про внесення змін до рішення обласної ради від 08 вересня
2016 року № 287-VІІ «Про припинення комунального підприємства
«Флора-сервіс» (код ЄДРПОУ 33414117), розташованого за адресою:
м. Харків, вул. Роганська, 184, – шляхом ліквідації».

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                  33.    Про перейменування КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ЦЕНТР ДОСЛІДНИЦЬКО-ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ «БУДИНОК УЧИТЕЛЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

Доповідає: Ігнатьєв Володимир Васильович – заступник директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.

 

                  34.    Про створення тимчасової контрольної комісії обласної ради з питань моніторингу ефективного, раціонального використання природних ресурсів, здійснення контролю за використанням та охороною надр, за дотриманням законодавства про охорону навколишнього природного середовища на території Харківської області.

Доповідає: Скоробагач Володимир Іванович – заступник голови Харківської обласної ради;

Співдоповідає: Кононенко Альберт Васильович –  депутат Харківської обласної ради.

 

                  35.    Про надання ФОП Гаврюшенку В.В. гірничого відводу для розробки Довжиківського родовища на території Золочівського району.

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівнаначальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

                  36.    Про надання ТОВ «ПАРТНЕР ЛЮКС» гірничого відводу для розробки Степанівського родовища на території Краснокутського району.

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівнаначальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

                  37.    Про затвердження Проекту організації зон санітарної охорони водозабору ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ З ІНОЗЕМНИМИ ІНВЕСТИЦІЯМИ «ХЕНКЕЛЬ БАУТЕХНІК (УКРАЇНА)» в
м. Балаклії Балаклійського району Харківської області (родовище питних підземних вод «Високоборське»).

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівнаначальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

                  38.    Про погодження надання КП «БОГОДУХІВВОДА» надр у користування.

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівнаначальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

                  39.    Про погодження надання ТОВ «АРТПРОЕКТ» надр у користування.

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівнаначальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

                  40.    Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України стосовно погодження розширення меж ділянки надр Західно-Гутської площі, раніше наданої у користування ТОВ «ХАРКІВЕНЕРГОПРОМ».

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівнаначальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

                  41.    Про хід виконання у 2016 році комплексної Програми охорони  навколишнього природного середовища в Харківській області на 2009-
2013 роки та на перспективу до 2020 року, затвердженої рішенням обласної ради від 29 жовтня 2009 року № 1413-V (зі змінами).

Доповідає: Тимчук Андрій Олександрович – директор Департаменту екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації.

 

                  42.    Про хід виконання обласної програми індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2016-2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 102-VІІ.

Доповідає: Нездюр Олександр Володимирович – директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації.

 

                  43.    Про хід виконання комплексної Програми розвитку водного господарства Харківської області на період до 2021 року, затвердженої рішенням обласної ради від 20 червня 2013 року № 746-VІ.

Доповідає: Димитрієв Андрій Опанасович – начальник Харківського обласного управління водних ресурсів.

 

                  44.    Про хід виконання у 2016 році соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року № 886-VІ (зі змінами).

Доповідає: Кириленко Віталій Володимирович начальник управління у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації.

 

                  45.    Про хід виконання у 2016 році обласної соціальної Програми реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2008-2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 квітня 2008 року № 685-V (зі змінами).

Доповідає: Шевченко Ольга Вікторівна – начальник служби у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації.

 

                  46.    Про хід виконання у 2016 році та у І кварталі 2017 року обласної цільової Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року
№ 110-VІІ (зі змінами).

Доповідає: Ісаєнко Ігор Павлович – заступник начальника управління масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації.

 

                  47.    Про хід виконання у 2016 році регіональної Програми військово-патріотичного виховання молоді та участі населення у заходах оборонної роботи на 2015–2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради
від 15 січня 2015 року № 1144-VІ (зі змінами).

Доповідає: Максимов Олексій Михайлович директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації.

 

                  48.    Про виконання Програми розвитку дорожнього комплексу Харківської області на 2012-2016 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 22 грудня 2011 року № 293-VІ (зі змінами).

Доповідає: Магдисюк Сергій Володимирович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

                  49.    Про хід виконання у 2016 році програми «Питна вода Харківської області» на 2012-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради
від 01 березня 2012 року № 350-
VІ.  

Доповідає: Магдисюк Сергій Володимирович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

                  50.    Про хід виконання у 2016 році Програми розвитку культури і туризму Харківської області на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 29 серпня 2013 року № 789-VІ (зі змінами).

Доповідає: Яцина Олег Анатолійовичначальник Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.

 

                  51.    Про внесення змін до персонального складу Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області», затвердженого рішенням обласної ради
від 26 грудня 2007 року № 543-V (зі змінами).

Доповідає: Коваленко Віктор Миколайович – перший заступник голови обласної ради.

 

                  52.    Про перейменування Революційної сільської ради Вовчанського району Харківської області.

Доповідає: Юрченко Едуард Петрович – голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою.

 

                  53.    Про перейменування Червоноармійської Першої сільської ради Вовчанського району Харківської області.

Доповідає: Юрченко Едуард Петрович – голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою.

 

                  54.    Про перенесення адміністративного центру територіальної громади із села Миколаївка до села Варварівка та перейменування Жовтневої Другої сільської ради Вовчанського району Харківської області.

Доповідає: Юрченко Едуард Петрович – голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою.

 

                  55.    Про клопотання щодо нагородження Грамотою Верховної Ради України.

Доповідає: Юрченко Едуард Петрович – голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою.

 

                  56.         Про депутатські запити.

Інформує: Чернов Сергій Іванович – голова обласної ради.

 

                  57.         Різне.

 

Головуючий, зважаючи на надходження у процесі розгляду питань постійними комісіями додаткових пропозицій до проекту порядку денного сесії, поставив на голосування пропозицію щодо взяття проекту рішення «Про затвердження порядку денного ХІ сесії обласної ради
VІI скликання»
за основу.

 

Голосували:

«за»

-

101;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

1.

Рішення прийнято.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. запропонував профільним постійним комісіям вносити пропозиції щодо формування порядку денного сесії.

 

Святаш В.М., голова постійної комісії з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій та АТО, депутатська фракція партії «Відродження», запропонував внести до порядку денного пленарного засідання проект рішення «Про звернення Харківської обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України, Верховної Ради України щодо доцільності утворення госпітальних округів у Харківській області».

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію депутата Святаша В.М.

 

Голосували:

«за»

-

88;

 

«проти»

-

12;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

2.

Рішення прийнято.

 

Гасан Л.М., голова постійної комісії з питань спільної власності територіальних громад області, депутатська фракція партії «Відродження», запропонувала внести до порядку денного пленарного засідання проект рішення «Про погодження надання ПАТ "УКРГАЗВИДОБУВАННЯ" надр у користування на території Красноградського району (Красноградське родовище) та визнання таким, що втратило чинність, рішення обласної ради від 23 лютого 2017 року № 415-VII».

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію депутата Гасан Л.М.

 

Голосували:

«за»

-

64;

 

«проти»

-

25;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

11.

Рішення прийнято.

 

Котуков О.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"», зазначив, що проект рішення не розглядався на постійній комісії з питань спільної власності територіальних громад області, а постійна комісія з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування даний проект не погодила.

 

Шевчук А.І., керівник депутатської фракції партії «ВО "БАТЬКІВЩИНА"» висловився з мотивів винесення питання на розгляд пленарного засідання сесії.

 

За пропозицією депутатів головуючий поставив проект рішення
«Про затвердження порядку денного XI сесії обласної ради VІI скликання» на голосування в цілому, з урахуванням змін, за які проголосували депутати.

 

 

Голосували:

«за»

-

83;

 

 

«проти»

-

14;

 

 

«утрим.»

-

5;

 

 

не голосувало

-

немає.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження порядку денного XI сесії обласної ради VІI скликання» прийняти в цілому.

 

 

(Рішення № 439-VIІ додається)

 

1.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження моніторингового звіту за 2016 рік про стан реалізації Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року та Плану заходів на 2015 –
2017 роки з реалізації Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року.

 

 

 

Доповідає: Коновалова Ірина Василівна – заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Кисіль В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Чернов С.І., голова обласної ради, який зауважив, що виступ депутата повинен відповідати суті питання, яке розглядається, та поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

53;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

25;

 

не голосувало

-

22.

 

Рішення не прийнято.

 

2.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2017 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня
2016 року № 329-VIІ (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Коновалова Ірина Василівна – заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

Запитання доповідачу поставив Цимбалов С.О., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Блок Петра Порошенка "СОЛІДАРНІСТЬ"».

Відповідь доповідача на поставлене запитання.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Бушковський В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"», який наголосив на незадовільній роботі департаментів ХОДА в частині підготовки проектів рішень на пленарне засідання та запропонував зняти питання щодо фінансування комбінату харчування.

Голова обласної ради Чернов С.І. дав пояснення з питань, які  озвучив у своєму виступі депутат Бушковський В.В., та поставив проект рішення на голосування за основу.

 

 

Голосували:

«за»

-

91;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

4;

 

не голосувало

-

7.

 

Рішення прийнято.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив на голосування пропозицію Бушковського В.В., а саме: залишити пункт 4.10 проекту рішення без змін.

 

Голосували:

«за»

-

20;

 

«проти»

-

20;

 

«утрим.»

-

29;

 

не голосувало

-

33.

 

Рішення не прийнято.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

88;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

13;

 

не голосувало

-

1.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2017 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 329-VIІ (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 440-VІI додається)

 

3.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження Програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування Харківської області, на 2017 рік.

 

 

 

Доповідає: Магдисюк Сергій Володимирович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

Запитання доповідачу поставили:

Бушковський В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Магдисюк С.В., директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації, запропонував надати слово для відповіді Зражевцю Є.М., начальнику Служби автомобільних доріг у Харківській області;

відповідь Зражевця Є.М. на поставлене запитання;

Шевчук А.І., керівник депутатської фракції партії «ВО "БАТЬКІВЩИНА"»;

Гасан Л.М., голова постійної комісії з питань спільної власності територіальних громад області, депутатська фракція партії «Відродження»;

відповідь Зражевця Є.М. на поставлене запитання;

Нестєров І.Є., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок»;

відповідь Зражевця Є.М. на поставлене запитання;

М’ягкий Д.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок»;

відповідь Зражевця Є.М. на поставлене запитання;

Новіков А.О., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок»;

відповідь Зражевця Є.М. на поставлене запитання;

Попов В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

відповідь Зражевця Є.М. на поставлене запитання;

Савченко Ф.М., депутат обласної ради, депутатська фракція партії
«ВО "БАТЬКІВЩИНА"»;

відповідь Зражевця Є.М. на поставлене питання;

Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

відповідь Зражевця Є.М. на поставлене запитання;

Водовозов Є.Н., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

відповідь Зражевця Є.М. на поставлене запитання.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Скоробагач В.І., заступник голови обласної ради, керівник депутатської фракції партії «Відродження»;

Нестєров І.Є., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок»;

Чернов С.І., голова обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження».

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

84;

 

«проти»

-

2;

 

«утрим.»

-

10;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження Програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування Харківської області, на 2017 рік» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 441-VІI додається)

 

4.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми стимулювання об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів Харківської області до впровадження енергоефективних технологій на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради
від 29 жовтня 2015 року № 1333-VІ, та до Порядку використання коштів обласного бюджету, передбачених на реалізацію Програми стимулювання об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів Харківської області до впровадження енергоефективних технологій на 2016-2020 роки, затвердженого рішенням обласної ради
від 14 квітня 2016 року № 118-VІІ.

 

 

 

Доповідає: Магдисюк Сергій Володимирович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

99;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми стимулювання об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів Харківської області до впровадження енергоефективних технологій на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 29 жовтня 2015 року № 1333-VІ, та до Порядку використання коштів обласного бюджету, передбачених на реалізацію Програми стимулювання об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів Харківської області до впровадження енергоефективних технологій на 2016-2020 роки, затвердженого рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 118-VІІ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 442-VІI додається)

 

5.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016 –
2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від
17 грудня 2015 року № 15-VII (зі змінами), затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету для підтримки діяльності громадських об'єднань інвалідів, ветеранів та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та затвердження розподілу коштів на фінансову підтримку громадських об'єднань інвалідів, ветеранів та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2017 рік.

 

 

 

Доповідає: Шпарага Юрій Іванович – директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

Запитання доповідачу поставили:

Бушковський В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

відповідь доповідача на поставлене запитання;

М’ягкий Д.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок»;

відповідь доповідача на поставлене запитання;

М’ягкий Д.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок», запропонував відкласти розгляд проекту рішення в частині виділення коштів громадським організаціям;

Бідняк Т.В., керівник депутатської фракції партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"», підтримала пропозицію М’ягкого Д.В.;

Канашевич А.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

відповідь доповідача на поставлене запитання;

Черняк М.Є., заступник голови Харківської обласної державної адміністрації, надав депутатам додаткову інформацію по даному проекту рішення;

Кисіль В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

відповідь доповідача на поставлене запитання.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Немикіна Л.П., голова постійної комісії з питань бюджету, депутатська фракція партії «Відродження»;

Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок»;

Коростельов В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок», запропонував виключити з проекту рішення пункт 3.

 

Головуючий поставив проект рішення на голосування за основу.

 

Голосували:

«за»

-

94;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

8.

Рішення прийнято.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив на голосування пропозицію депутата Коростельова В.В.

 

Голосували:

«за»

-

51;

 

«проти»

-

16;

 

«утрим.»

-

11;

 

не голосувало

-

24.

 

Рішення не прийнято.

 

Головуючий поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

84;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

8;

 

не голосувало

-

10.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016 – 2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 15-VII (зі змінами), затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету для підтримки діяльності громадських об'єднань інвалідів, ветеранів та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та затвердження розподілу коштів на фінансову підтримку громадських об'єднань інвалідів, ветеранів та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2017 рік» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 443-VІI додається)

 

6.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми сприяння ефективності використання та збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 309-VIІ
(зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

 

Голосували:

«за»

-

89;

 

«проти»

-

12;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

1.

 

Котуков О.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"», виступив з мотивів голосування.

 

Немикіна Л.П., голова постійної комісії з питань бюджету, депутатська фракція партії «Відродження», проінформувала депутатів з питання, що обговорювалося.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми сприяння ефективності використання та збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 309-VIІ (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 444-VІI додається)

 

7.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до регіональної цільової Програми розвитку цивільного захисту на 2016 – 2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня
2016 року № 103-VIІ.

 

 

 

Доповідає: Пономаренко Павло Олександрович – директор Департаменту цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

98;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до регіональної цільової Програми розвитку цивільного захисту на 2016 – 
2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від
14 квітня 2016 року № 103-VIІ
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 445-VІI додається)

 

8.

СЛУХАЛИ:

Про вжиття заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що склалася 23 березня 2017 року у м. Балаклії Харківської області.

 

 

 

Доповідає: Пономаренко Павло Олександрович – директор Департаменту цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

93;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

6;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про вжиття заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що склалася 23 березня
2017 року у м. Балаклії Харківської області
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 446-VІI додається)

 

9.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до рішення обласної ради від
08 грудня 2016 року № 330-VIІ «Про обласний бюджет на 2017 рік» та додатків до нього (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Овсянніков Сергій Іванович директор Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Бушковський В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"», який запропонував виключити з проекту рішення пункт 1.7. (кошти для Харківського обласного комбінату харчування).

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування за основу.

 

Голосували:

«за»

-

93;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

6.

 

Рішення прийнято.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив на голосування пропозицію депутата Бушковського В.В.

 

 

Голосували:

«за»

-

35;

 

«проти»

-

19;

 

«утрим.»

-

13;

 

не голосувало

-

35.

 

Рішення не прийнято.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

86;

 

«проти»

-

4;

 

«утрим.»

-

9;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 08 грудня 2016 року № 330-VIІ «Про обласний бюджет на 2017 рік» та додатків до нього (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 447-VІI додається)

 

10.

СЛУХАЛИ:

Про структуру виконавчого апарату обласної ради.

 

 

Доповідає: Чернов Сергій Іванович – голова обласної ради.

 

В обговоренні питання взяв участь М’ягкий Д.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок».

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

95;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про структуру виконавчого апарату обласної ради» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 448-VІI додається)

 

11.

СЛУХАЛИ:

Про звернення Харківської обласної ради до Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики щодо можливості застосування мінімального тарифу за використану електроенергію для мешканців
м. Балаклія та прилеглих населених пунктів в зоні надзвичайної ситуації, що склалася 23 березня
2017 року в м. Балаклії.

 

 

Доповідає: Кобець Анастасія Юріївна – депутат  Харківської обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

98;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звернення Харківської обласної ради до Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики щодо можливості застосування мінімального тарифу за використану електроенергію для мешканців
м. Балаклія та прилеглих населених пунктів в зоні надзвичайної ситуації, що склалася 23 березня
2017 року в м. Балаклії
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 449-VІI додається)

 

12.

СЛУХАЛИ:

Про звернення Харківської обласної ради до Верховної Ради України, Прем'єр-міністра України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо реалізації Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" у частині здійснення комерційного обліку природного газу для споживачів, які проживають у квартирах.

 

 

 

Доповідає: Цимбалов Сергій Олексійович – депутат Харківської обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

99;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звернення Харківської обласної ради до Верховної Ради України, Прем'єр-міністра України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо реалізації Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" у частині здійснення комерційного обліку природного газу для споживачів, які проживають у квартирах» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 450-VІI додається)

 

13.

СЛУХАЛИ:

Про звернення Харківської обласної ради до Прем’єр-міністра України, Верховної Ради України щодо вирішення питання фінансового забезпечення державних установ Національної академії медичних наук України.

 

 

 

Доповідає: Святаш Володимир Миколайович – голова постійної комісії з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій та АТО.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

97;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звернення Харківської обласної ради до Прем’єр-міністра України, Верховної Ради України щодо вирішення питання фінансового забезпечення державних установ Національної академії медичних наук України» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 451-VІI додається)

 

14.

СЛУХАЛИ:

Про звернення Харківської обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо пожиттєвого забезпечення лікування пацієнтів із рідкісними (орфанними) захворюваннями.

 

 

 

Доповідає: Гречаніна Олена Яківна – депутат Харківської  обласної ради.

 

Запитання доповідачу поставив Новіков А.О., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок».

Відповідь доповідача на поставлене запитання.

Скоробагач В.І., заступник голови обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження», доповнив відповідь доповідача Гречаніної О.Я.

 

Гречаніна О.Я., доповідач, депутат обласної ради, висловила подяку всім депутатам і фракціям Харківської обласної ради за підтримку у вирішенні проблем, які постають у зв’язку із рідкісними захворюваннями.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

96;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звернення Харківської обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо пожиттєвого забезпечення лікування пацієнтів із рідкісними (орфанними) захворюваннями» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 452-VІI додається)

 

15.

СЛУХАЛИ:

Про звернення Харківської обласної ради до Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України, народних депутатів України щодо збільшення оплати праці у сфері охорони здоров’я, збільшення медичної субвенції державного бюджету на 2017 рік.

 

 

 

Доповідає: Мілютіна Вікторія Василівна – депутат Харківської обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

98;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звернення Харківської обласної ради до Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України, народних депутатів України щодо збільшення оплати праці у сфері охорони здоров’я, збільшення медичної субвенції державного бюджету на 2017 рік» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 453-VІI додається)

 

 

 

16.

СЛУХАЛИ:

Про звернення Харківської обласної ради до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо вирішення соціальних питань учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

 

 

 

Доповідає: Святаш Володимир Миколайович – голова постійної комісії з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій та АТО.

 

Голова обласної ради поставив на голосування пропозицію щодо надання слова Віннику А.І., голові Харківської обласної організації «СОЮЗ ЧОРНОБИЛЬ УКРАЇНИ».

 

Голосували:

«за»

-

78;

 

«проти»

-

6;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

15.

 

Пропозицію підтримано.

 

В обговоренні питання взяв участь Вінник А.І., голова Харківської обласної організації «СОЮЗ ЧОРНОБИЛЬ УКРАЇНИ».

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

93;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звернення Харківської обласної ради до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо вирішення соціальних питань учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 454-VІI додається)

 

17.

СЛУХАЛИ:

Про укладання контракту з Шаповалом Олексієм Степановичем, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ РЖАВЕЦЬКОГО ПСИХОНЕВРО-ЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ.

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

93;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про укладання контракту з Шаповалом Олексієм Степановичем, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ РЖАВЕЦЬКОГО ПСИХОНЕВРО-ЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 455-VІI додається)

 

18.

СЛУХАЛИ:

Про укладання контракту з Макеєвою Людмилою Анатоліївною, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ЗМІЇВСЬКОГО ГЕРІАТРИЧНОГО  ПАНСІОНАТУ.

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

91;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про укладання контракту з Макеєвою Людмилою Анатоліївною, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ЗМІЇВСЬКОГО ГЕРІАТРИЧНОГО  ПАНСІОНАТУ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 456-VІI додається)

 

19.

СЛУХАЛИ:

Про укладання контракту із Шрамом Ігорем Вікторовичем, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ВОВЧАНСЬКОГО ГЕРІАТРИЧНОГО ПАНСІОНАТУ.

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

89;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

10.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про укладання контракту із Шрамом Ігорем Вікторовичем, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ВОВЧАНСЬКОГО ГЕРІАТРИЧНОГО ПАНСІОНАТУ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 457-VІI додається)

 

20.

СЛУХАЛИ:

Про укладання контракту з Мельником Олександром Михайловичем, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХОРОШЕВСЬКОГО ГЕРІАТРИЧНОГО ПАНСІОНАТУ.

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

90;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

10.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про укладання контракту з Мельником Олександром Михайловичем, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХОРОШЕВСЬКОГО  ГЕРІАТРИЧНОГО ПАНСІОНАТУ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 458-VІI додається)

 

21.

СЛУХАЛИ:

Про укладання контракту з Коник Ольгою Олександрівною, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ МАЛИЖЕНСЬКОГО ПСИХОНЕВРО-ЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ.

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

92;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про укладання контракту з Коник Ольгою Олександрівною, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ МАЛИЖЕНСЬКОГО ПСИХОНЕВРО-ЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 459-VІI додається)

 

22.

СЛУХАЛИ:

Про укладання контракту із Сабадою Володимиром Петровичем, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ КУП’ЯНСЬКОГО ПСИХОНЕВРО-ЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ.

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

91;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про укладання контракту із Сабадою Володимиром Петровичем, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ КУП’ЯНСЬКОГО  ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 460-VІI додається)

 

23.

СЛУХАЛИ:

Про подовження трудових відносин із Щегольковим Юрієм Павловичем, директором КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «УКРАЇНСЬКИЙ СХІДНИЙ ЦЕНТР ОЛІМПІЙСЬКОЇ ПІДГОТОВКИ ІЗ ЗИМОВИХ ВИДІВ СПОРТУ».

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Запитання кандидату на посаду директора комунального закладу поставили:

Котуков О.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

відповідь кандидата на посаду директора комунального закладу
Щеголькова Ю.П. на поставлене запитання;

Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

відповідь кандидата на посаду директора комунального закладу
Щеголькова Ю.П. на поставлені запитання.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

80;

 

«проти»

-

9;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про подовження трудових відносин із Щегольковим Юрієм Павловичем, директором КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «УКРАЇНСЬКИЙ СХІДНИЙ ЦЕНТР ОЛІМПІЙСЬКОЇ ПІДГОТОВКИ ІЗ ЗИМОВИХ ВИДІВ СПОРТУ»» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 461-VІI додається)

 

24.

СЛУХАЛИ:

Про продовження трудових відносин із Посоховою Наталею Іванівною, директором КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ДІТЕЙ "НАДІЯ"».

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

94;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про продовження трудових відносин із Посоховою Наталею Іванівною, директором КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ДІТЕЙ «НАДІЯ»"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 462-VІI додається)

 

25.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Маляр Вікторії Анатоліївни з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ВЕЛИКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ СЛОБОЖАНСЬКИЙ АНСАМБЛЬ ПІСНІ І ТАНЦЮ".

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

90;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

10.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення Маляр Вікторії Анатоліївни з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ВЕЛИКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ СЛОБОЖАНСЬКИЙ АНСАМБЛЬ ПІСНІ І ТАНЦЮ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 463-VІI додається)

 

26.

СЛУХАЛИ:

Про призначення Маляр Вікторії Анатоліївни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ВЕЛИКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ СЛОБОЖАНСЬКИЙ АНСАМБЛЬ ПІСНІ І ТАНЦЮ».

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

91;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про призначення Маляр Вікторії Анатоліївни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ВЕЛИКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ СЛОБОЖАНСЬКИЙ АНСАМБЛЬ ПІСНІ І ТАНЦЮ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 464-VІI додається)

 

27.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Овчаренка Миколи Миколайовича з посади начальника КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР З ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ ІНВАЛІДІВ "ІНВАСПОРТ" ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

93;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення Овчаренка Миколи Миколайовича з посади начальника КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ "ХАРКІВСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР З ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ ІНВАЛІДІВ «ІНВАСПОРТ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 465-VІI додається)

 

28.

СЛУХАЛИ:

Про передачу в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та про внесення змін до додатків до деяких рішень обласної ради щодо передачі в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

91;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про передачу в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та про внесення змін до додатків до деяких рішень обласної ради щодо передачі в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 466-VІI додається)

 

29.

СЛУХАЛИ:

Про надання дозволів на списання майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, та внесення змін до додатку 3 до рішення обласної ради від 23 лютого
2017 року № 403-VII.

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

93;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про надання дозволів на списання майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, та внесення змін до додатку 3 до рішення обласної ради від 23 лютого
2017 року № 403-VII
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 467-VІI додається)

 

30.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до додатку 1 «Перелік суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» та додатку 2 «Перелік орендованих цілісних майнових комплексів та структурних підрозділів, майно яких знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» до рішення обласної ради від 03 квітня
2007 року № 219-V (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

95;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до додатку 1 «Перелік суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» та додатку 2 «Перелік орендованих цілісних майнових комплексів та структурних підрозділів, майно яких знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» до рішення обласної ради від 03 квітня
2007 року № 219-V (зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 468-VІI додається)

 

31.

СЛУХАЛИ:

Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області та внесення змін до додатків до деяких рішень обласної ради.

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

91;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області та внесення змін до додатків до деяких рішень обласної ради» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 469-VІI додається)

 

32.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до рішення обласної ради від
08 вересня 2016 року № 287-VІІ «Про припинення комунального підприємства "Флора-сервіс" (код ЄДРПОУ 33414117), розташованого за адресою:
м. Харків, вул. Роганська, 184, – шляхом ліквідації».

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – начальник відділу по роботі з керівниками суб’єктів спільної власності та майнових відносин управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Запитання доповідачу поставив Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"».

Відповідь доповідача на поставлені запитання.

В обговоренні питання взяли участь:

Гасан Л.М., голова постійної комісії з питань спільної власності територіальних громад області, депутатська фракція партії «Відродження»;

Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Чернов С.І. голова обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження».

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

78;

 

«проти»

-

4;

 

«утрим.»

-

15;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 08 вересня 2016 року № 287-VІІ "Про припинення комунального підприємства «Флора-сервіс» (код ЄДРПОУ 33414117), розташованого за адресою:
м. Харків, вул. Роганська, 184, – шляхом ліквідації"
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 470-VІI додається)

 

33.

СЛУХАЛИ:

Про перейменування КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ЦЕНТР ДОСЛІДНИЦЬКО-ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ "БУДИНОК УЧИТЕЛЯ" ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

 

 

 

Доповідає: Ігнатьєв Володимир Васильович – заступник директора Департаменту науки і освіти  Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

92;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про перейменування КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ХАРКІВСЬКИЙ ЦЕНТР ДОСЛІДНИЦЬКО-ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ «БУДИНОК УЧИТЕЛЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 471-VІI додається)

 

34.

СЛУХАЛИ:

Про створення тимчасової контрольної комісії обласної ради з питань моніторингу ефективного, раціонального використання природних ресурсів, здійснення контролю за використанням та охороною надр, за дотриманням законодавства про охорону навколишнього природного середовища на території Харківської області.

 

 

 

Доповідає: Скоробагач Володимир Іванович – заступник голови Харківської обласної ради.

Співдоповідає: Кононенко Альберт Васильович –  депутат Харківської обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

61;

 

«проти»

-

17;

 

«утрим.»

-

10;

 

не голосувало

-

11.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про створення тимчасової контрольної комісії обласної ради з питань моніторингу ефективного, раціонального використання природних ресурсів, здійснення контролю за використанням та охороною надр, за дотриманням законодавства про охорону навколишнього природного середовища на території Харківської області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 472-VІI додається)

 

35.

СЛУХАЛИ:

Про надання ФОП Гаврюшенку В.В. гірничого відводу для розробки Довжиківського родовища на території Золочівського району.

 

 

 

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівна начальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

Запитання доповідачу поставив Стронов А.О., голова постійної комісії з питань промисловості, житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та будівництва, керівник депутатської фракції партії «НАШ КРАЙ».

Відповідь доповідача на поставлене запитання.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

82;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

14.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про надання ФОП Гаврюшенку В.В. гірничого відводу для розробки Довжиківського родовища на території Золочівського району» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 473-VІI додається)

 

36.

СЛУХАЛИ:

Про надання ТОВ «ПАРТНЕР ЛЮКС» гірничого відводу для розробки Степанівського родовища на території Краснокутського району.

 

 

 

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівна начальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

84;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

12.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про надання ТОВ «ПАРТНЕР ЛЮКС» гірничого відводу для розробки Степанівського родовища на території Краснокутського району» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 474-VІI додається)

 

37.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження Проекту організації зон санітарної охорони водозабору ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ З ІНОЗЕМНИМИ ІНВЕСТИЦІЯМИ «ХЕНКЕЛЬ БАУТЕХНІК (УКРАЇНА)» в м. Балаклії Балаклійського району Харківської області (родовище питних підземних вод «Високоборське»).

 

 

 

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівна начальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

91;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження Проекту організації зон санітарної охорони водозабору ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ З ІНОЗЕМНИМИ ІНВЕСТИЦІЯМИ "ХЕНКЕЛЬ БАУТЕХНІК (УКРАЇНА)" в м. Балаклії Балаклійського району Харківської області (родовище  питних підземних вод "Високоборське")» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 475-VІI додається)

 

38.

СЛУХАЛИ:

Про погодження надання КП «БОГОДУХІВВОДА» надр у користування.

 

 

 

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівна начальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

95;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про погодження надання КП "БОГОДУХІВВОДА" надр у користування» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 476-VІI додається)

 

39.

СЛУХАЛИ:

Про погодження надання ТОВ «АРТПРОЕКТ» надр у користування.

 

 

 

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівна начальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

92;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про погодження надання ТОВ "АРТПРОЕКТ" надр у користування» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 477-VІI додається)

 

40.

СЛУХАЛИ:

Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України стосовно погодження розширення меж ділянки надр Західно-Гутської площі, раніше наданої у користування ТОВ «ХАРКІВЕНЕРГОПРОМ».

 

 

 

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівна начальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

76;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

11;

 

не голосувало

-

12.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України стосовно погодження розширення меж ділянки надр Західно-Гутської площі, раніше наданої у користування ТОВ "ХАРКІВЕНЕРГОПРОМ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 478-VІI додається)

 

41.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у 2016 році комплексної Програми охорони навколишнього природного середовища в Харківській області на 2009-2013 роки та на перспективу до 2020 року, затвердженої рішенням обласної ради від 29 жовтня 2009 року № 1413-V
(зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Тимчук Андрій Олександрович – директор Департаменту екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

80;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

13;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у 2016 році комплексної Програми охорони навколишнього природного середовища в Харківській області на 2009- 2013 роки та на перспективу до 2020 року, затвердженої рішенням обласної ради від 29 жовтня 2009 року № 1413-V
(зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 479-VІI додається)

 

42.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання обласної програми індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2016-2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від
14 квітня 2016 року № 102-VІІ.

 

 

 

Доповідає: Нездюр Олександр Володимирович – директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

91;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання обласної програми індивідуального житлового будівництва на селі "Власний дім" на 2016-2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року
№ 102-VІІ
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 480-VІI додається)

 

43.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання комплексної Програми розвитку водного господарства Харківської області на період до 2021 року, затвердженої рішенням обласної ради від
20 червня 2013 року № 746-VІ.

 

 

 

Доповідає: Димитрієв Андрій Опанасович – начальник Харківського обласного управління водних ресурсів.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Намчук В.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «НАШ КРАЙ»;

відповідь заступник начальника Харківського обласного управління водних ресурсів Лисецького В.А. на запитання, що пролунали у виступі депутата обласної ради Намчука В.А..

Запитання доповідачу поставили:

Панов В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

відповідь заступника начальника Харківського обласного управління водних ресурсів Лисецького В.А. на поставлене депутатом зппитання;

Чернов С.І., голова обласної ради депутатська фракція партії «Відродження»;

відповідь Лисецького В.А. на поставлене головою обласної ради питання.

 

У продовженні обговорення питання взяв участь Намчук В.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «НАШ КРАЙ».

 

Голова обласної ради Чернов С.І. дав протокольне доручення, а саме:
з метою вивчення проблем, що виникли у процесі господарської діяльності
Харківського обласного управління водних ресурсів, та перспектив покращення його роботи у сфері забезпечення потреб територіальних громад регіону підготувати та провести спільне засідання постійних комісій із запрошенням працівників Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації та Харківського обласного управління водних ресурсів. Про результати роботи поінформувати обласну раду на наступній сесії.

 

Головуючий поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

59;

 

«проти»

-

5;

 

«утрим.»

-

19;

 

не голосувало

-

17.

 

Рішення не прийнято.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. повторно поставив проект рішення на голосування в цілому у зв’язку з тим, що не всі депутати встигли проголосувати.

 

Голосували:

«за»

-

59;

 

«проти»

-

5;

 

«утрим.»

-

22;

 

не голосувало

-

14.

 

Рішення не прийнято.

 

44.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у 2016 році соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року
№ 886-VІ (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Кириленко Віталій Володимирович начальник управління у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації.

 

Запитання доповідачу поставив Бушковський В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"».

Відповідь доповідача на поставлене запитання.

 

В обговоренні питання взяв участь М’ягкий Д.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок».

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

77;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

14;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у 2016 році соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року № 886-VІ (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 481-VІI додається)

 

45.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у 2016 році обласної соціальної Програми реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2008-2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 квітня 2008 року № 685-V (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Шевченко Ольга Вікторівна – начальник служби у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

93;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у 2016 році обласної соціальної Програми реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2008-2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 квітня 2008 року № 685-V
(зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 482-VІI додається)

 

46.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у 2016 році та у І кварталі 2017 року обласної цільової Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 110-VІІ (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Ісаєнко Ігор Павлович – заступник начальника управління масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

83;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

11;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у 2016 році та у І кварталі 2017 року обласної цільової Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від
14 квітня 2016 року № 110-VІІ (зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 483-VІI додається)

 

47.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у 2016 році регіональної Програми військово-патріотичного виховання молоді та участі населення у заходах оборонної роботи на 2015–
2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради                      від 15 січня 2015 року № 1144-VІ (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Максимов Олексій Михайлович директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

96;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у 2016 році регіональної Програми військово-патріотичного виховання молоді та участі населення у заходах оборонної роботи на 2015–2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради                      від 15 січня 2015 року № 1144-VІ (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 484-VІI додається)

 

48.

СЛУХАЛИ:

Про виконання Програми розвитку дорожнього комплексу Харківської області на 2012-2016 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 22 грудня 2011 року № 293-VІ (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Магдисюк Сергій Володимирович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

78;

 

«проти»

-

2;

 

«утрим.»

-

14;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про виконання Програми розвитку дорожнього комплексу Харківської області на 2012-2016 роки, затвердженої рішенням обласної ради від
22 грудня 2011 року № 293-VІ (зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 485-VІI додається)

 

49.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у 2016 році програми «Питна вода Харківської області» на 2012-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 01 березня 2012 року
№ 350-VІ.

 

 

 

Доповідає: Магдисюк Сергій Володимирович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

80;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

14;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у 2016 році програми "Питна вода Харківської області" на 2012-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради                                від 01 березня 2012 року № 350-VІ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 486-VІI додається)

 

50.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у 2016 році Програми розвитку культури і туризму Харківської області на 2014-
2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від
29 серпня 2013 року № 789-VІ (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Яцина Олег Анатолійович начальник Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

92;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у 2016 році Програми розвитку культури і туризму Харківської області на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 29 серпня 2013 року № 789-VІ (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 487-VІI додається)

 

51.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до персонального складу Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області», затвердженого рішенням обласної ради від
26 грудня 2007 року № 543-V (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Коваленко Віктор Миколайович – перший заступник голови обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

88;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до персонального складу Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання "Почесний громадянин Харківської області", затвердженого рішенням обласної ради від 26 грудня 2007 року № 543-V (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 488-VІI додається)

 

52.

СЛУХАЛИ:

Про перейменування Революційної сільської ради Вовчанського району Харківської області.

 

 

 

Доповідає: Юрченко Едуард Петрович – голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

85;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

14.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про перейменування Революційної сільської ради Вовчанського району Харківської області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 489-VІI додається)

 

53.

СЛУХАЛИ:

Про перейменування Червоноармійської Першої сільської ради Вовчанського району Харківської області.

 

 

 

Доповідає: Юрченко Едуард Петрович – голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою.

 

Питання не обговорювалось.

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

86;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

14.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про перейменування Червоноармійської Першої сільської ради Вовчанського району Харківської області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 490-VІI додається)

 

54.

СЛУХАЛИ:

Про перенесення адміністративного центру територіальної громади із села Миколаївка до села Варварівка та перейменування Жовтневої Другої сільської ради Вовчанського району Харківської області.

 

 

 

Доповідає: Юрченко Едуард Петрович – голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою.

 

Запитання доповідачу поставив М’ягкий Д.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок».

Відповідь доповідача на поставлене запитання.

Головуючий доповнив інформацію, що була надана у відповіді доповідача й стосувалась запитання депутата М’ягкого Д.В., та поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

87;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про перенесення адміністративного центру територіальної громади із села Миколаївка до села Варварівка та перейменування Жовтневої Другої сільської ради Вовчанського району Харківської області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 491-VІI додається)

 

55.

СЛУХАЛИ:

Про клопотання щодо нагородження Грамотою Верховної Ради України.

 

 

 

Доповідає: Юрченко Едуард Петрович – голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою.

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

90;

 

«проти»

-

немає;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про клопотання щодо нагородження Грамотою Верховної Ради України» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 492-VІI додається)

 

56.

СЛУХАЛИ:

Про звернення Харківської обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України, Верховної Ради України щодо доцільності утворення госпітальних округів у Харківській області.

 

 

 

Доповідає: Святаш Володимир Миколайович – голова постійної комісії з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій та АТО.

 

Питання не обговорювалось.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

81;

 

«проти»

-

10;

 

«утрим.»

-

немає;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звернення Харківської обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України, Верховної Ради України щодо доцільності утворення госпітальних округів у Харківській області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 493-VІI додається)

 

57.

СЛУХАЛИ:

Про погодження надання ПАТ «УКРГАЗВИДОБУВАННЯ» надр у користування на території Красноградського району (Красноградське родовище) та визнання таким, що втратило чинність, рішення обласної ради від 23 лютого 2017 року
№ 415-VII.

 

 

 

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівна начальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

Співдоповідає: Фесенко Юрій Леонідович, директор філії «Шебелинкагазвидобування» ПАТ «Укргазвидобування».

 

Запитання доповідачу поставив Дорожкін Д.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження».

 

Голова обласної ради Чернов С.І. вніс пропозицію, а саме: для надання відповіді депутату Дорожкіну Д.В. на його запитання надати слово
Фесенку Ю.Л., директору філії «Шебелинкагазвидобування» ПАТ «Укргазвидобування», та поставив її на голосування.

 

Голосували:

«за»

-

76;

 

«проти»

-

9;

 

«утрим.»

-

4;

 

не голосувало

-

10.

 

Пропозицію підтримано.

 

Фесенко Ю.Л., директор філії «Шебелинкагазвидобування» ПАТ «Укргазвидобування», надав відповідь депутату.

Також запитання доповідачу поставили:

М’ягкий Д.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок»;

відповідь директора філії «Шебелинкагазвидобування» ПАТ «Укргазвидобування» Фесенка Ю.Л. на запитання депутата;

Савченко Ф.М., депутат обласної ради, депутатська фракція партії
«ВО "БАТЬКІВЩИНА"»;

Кононенко А.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

відповідь директора філії «Шебелинкагазвидобування» ПАТ «Укргазвидобування» Фесенка Ю.Л.;

Цимбалов С.О., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Блок Петра Порошенка "СОЛІДАРНІСТЬ"»;

відповідь директора філії «Шебелинкагазвидобування» ПАТ «Укргазвидобування» Фесенка Ю.Л.;

Намчук В.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «НАШ КРАЙ»;

відповідь директора філії «Шебелинкагазвидобування» ПАТ «Укргазвидобування» Фесенка Ю.Л.;

Кононенко А.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

відповідь директора філії «Шебелинкагазвидобування» ПАТ «Укргазвидобування» Фесенка Ю.Л.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Немикіна Л.П., голова постійної комісії з питань бюджету, депутатська фракція партії «Відродження»;

Котуков О.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Птишник В.О., голова Красноградської районної ради;

Чернов С.І., голова обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

Вахно М.І., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження».

 

Запитання доповідачу поставив Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"».

Відповідь директора філії «Шебелинкагазвидобування» ПАТ «Укргазвидобування» Фесенка Ю.Л.

 

У продовженні обговорення питання взяли участь:

Скоробагач В.І., заступник голови обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

Шевчук А.І., депутат обласної ради, керівник депутатської фракції партії «ВО "БАТЬКІВЩИНА"»;

Чернов С.І., голова обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

Бідняк Т.В., депутат обласної ради, керівник депутатської фракції партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Чернов С.І., голова обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження».

 

Головуючий поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

57;

 

«проти»

-

7;

 

«утрим.»

-

25;

 

не голосувало

-

4.

 

Рішення не прийнято.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. на прохання депутатів повторно поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

63;

 

«проти»

-

6;

 

«утрим.»

-

19;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про погодження надання ПАТ «УКРГАЗВИДОБУВАННЯ» надр у користування на території Красноградського району (Красноградське родовище) та визнання таким, що втратило чинність, рішення обласної ради від 23 лютого 2017 року
№ 415-VII
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 494-VІI додається)

 

Скоробагач В.І., заступник голови обласної ради, керівник депутатської фракції партії «Відродження», запропонував повернутися до розгляду питання порядку денного сесії №1 «Про затвердження моніторингового звіту за 2016 рік про стан реалізації Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року та Плану заходів на 2015 – 2017 роки з реалізації Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року».

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив на голосування пропозицію депутата Скоробагача В.І.

 

Голосували:

«за»

-

62;

 

«проти»

-

10;

 

«утрим.»

-

8;

 

не голосувало

-

14.

 

Пропозицію підтримано.

 

М’ягкий Д.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок», запропонував повернутися до розгляду питання «Про погодження надання ПАТ "УКРГАЗВИДОБУВАННЯ" надр у користування на території Красноградського району (Красноградське родовище) та визнання таким, що втратило чинність, рішення обласної ради від 23 лютого 2017 року № 415-VII».

 

Голова обласної ради Чернов С.І. дав  пояснення з питань, яких стосувався виступ депутата М’ягкого Д.В..

 

58.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження моніторингового звіту за 2016 рік про стан реалізації Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року та Плану заходів на
2015 – 2017 роки з реалізації Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року.

 

 

 

Доповідає: Коновалова Ірина Василівна – заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

 

Питання не обговорювалося.

 

Голова обласної ради Чернов С.І., за пропозицією депутатів, поставив проект рішення на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

70;

 

«проти»

-

2;

 

«утрим.»

-

10;

 

не голосувало

-

12.

 

Рішення прийнято.

 

 

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження моніторингового звіту за 2016 рік про стан реалізації Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року та Плану заходів на 2015 – 2017 роки з реалізації Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 495-VІI додається)

 

Голова обласної ради Чернов С.І. поставив на голосування пропозицію М’ягкого Д.В. щодо повернення до розгляду питання «Про погодження надання ПАТ "УКРГАЗВИДОБУВАННЯ" надр у користування на території Красноградського району (Красноградське родовище) та визнання таким, що втратило чинність, рішення обласної ради від 23 лютого 2017 року
№ 415-VII».

 

Голосували:

«за»

-

34;

 

«проти»

-

27;

 

«утрим.»

-

6;

 

не голосувало

-

27.

 

Пропозицію відхилено.

 

59.

СЛУХАЛИ:

Про депутатські запити.

Інформує: Чернов Сергій Іванович – голова обласної ради.

 

59.1.

СЛУХАЛИ:

 

Про усний депутатський запит депутата обласної ради Немикіної Л.П. до голови Балаклійської районної державної адміністрації Масельського С.І. щодо надання інформації про використання коштів субвенцій з державного і обласного бюджетів для проведення заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що сталася 23 березня
2017 року у м. Балаклії Харківської області, із зазначенням конкретних об’єктів і суми видатків по цих об’єктах

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

77;

 

«проти»

-

2;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

6.

 

Рішення прийнято.

 

(Рішення № 496-VIІ додається)

 

 

60. СЛУХАЛИ: Різне.

На прохання депутатів головуючий надав слово:

 

Киселю В.В., депутату обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Немикіній Л.П., голові постійної комісії з питань бюджету, депутатська фракція партії «Відродження»;

Булаху Д.А., депутату обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"».

 

Голова обласної ради Чернов С.І. дав протокольне доручення виконавчому апарату обласної ради – підготувати листа до керівників депутатських фракцій обласної ради стосовно доопрацювання Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад “Разом в майбутнє”, затвердженого рішенням обласної ради від
23 лютого 2017 року №421-VII, та направлення пропозицій з питань: процедури підведення підсумків Конкурсу; кількісного та персонального складу Конкурсного комітету обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад “Разом в майбутнє”; внесення змін до зазначеного Положення, а також щодо процедур формування та діяльності цього Комітету.

Також, слово для виступу взяли:

М’ягкий Д.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок»;

Кисіль В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Світлична Ю.О., голова Харківської обласної державної адміністрації, голова постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку регіону та міжнародного співробітництва, яка відповіла на запитання, що поставив у своєму виступі депутат Кисіль В.В.;

Скоробагач В.І., заступник голови обласної ради, який проінформував депутатів щодо наявності у холі сесійної зали виставки дитячих малюнків на тему збереження лісу та запросив долучитися до визначення переможця.

 

Головуючий за ініціативою представників територіальних громад Харківської області, педагогічних, учнівських та батьківських колективів і жителів області висловив депутатам обласної ради подяку за небайдуже ставлення до проблем людей, надання всебічної підтримки і благодійної матеріальної допомоги:

 

Райніну Ігорю Львовичу;

Світличній Юлії Олександрівні;

Коваленку Віктору Миколайовичу;

Белінському Віктору Івановичу;

Донському Олександру Михайловичу;

Білохвостенко Світлані Володимирівні;

Кривенку Миколі Івановичу;

Гармашу Олексію Олександровичу;

Лобановій Тетяні Вікторівні;

Горбатовському Володимиру Володимировичу;

Горлу Дмитру Вікторовичу;

М'ягкому Дмитру Вікторовичу;

Пітьку Валерію Анатолійовичу;

Купрєєву Миколі Івановичу;

Мураєвій Валерії Олегівні;

Мацаку Олексію Ігоровичу;

Пушкарю Миколі Борисовичу;

Хвесику Андрію Єрмійовичу;

Шатохіну Євгену Анатолійовичу.

 

 

Голова обласної ради Чернов С.І. нагадав депутатам, що найближчим часом відбудуться свята останнього дзвоника та День захисту дітей і запросив всіх депутатів узяти участь у заходах.

 

Головуючий подякував депутатам за плідну роботу та оголосив пленарне засідання XI сесії VII скликання закритим.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

 

 

 

Голова обласної ради                                                                           С. Чернов

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Скрипніков В.І., 700-31-80