ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради Про укладання контракту

з Федаком Богданом Степановичем, головним лікарем  КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я  «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ – ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ»

 

До обласної ради надійшла заява від Федака Богдана Степановича, головного лікаря КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ – ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ» (далі – Заклад), стосовно укладання з ним контракту на зазначеній посаді.

Юридична адреса та місцезнаходження Закладу: м. Харків, просп. Незалежності, 13.

Основною метою діяльності Закладу є надання кваліфікованої спеціалізованої стаціонарної і поліклінічної (консультативної) медичної допомоги населенню м. Харкова та Харківської області.

Заклад є центром організаційно-методичного керівництва лікувально-профілактичними закладами, розміщеними на території Харківської області, базою спеціалізації, підвищення кваліфікації лікарів і середнього медичного персоналу,   навчання студентів, а також базою з організації і наданні екстреної медичної допомоги населенню Харківської області із залученням лікарів-фахівців усіх лікувально-профілактичних закладів області, у тому числі працівників медичних і науково - дослідних інститутів.

Відповідно до акредитаційного сертифікату Міністерства охорони здоров’я України (серія МЗ № 011720 від 26.12.2013) закладу присвоєно вищу акредитаційну категорію.

Федак Богдан Степанович обіймає посаду головного лікаря закладу з 29 квітня 2010 року на підставі розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 27.04.2010 № 326-к «Про призначення Б. Федака».

Федак Богдан Степанович 1958 року народження. Освіта вища. У 1981 році закінчив Львівський державний медичний університет за спеціальністю «Лікувальна справа» та здобув кваліфікацію лікаря. У 2012 році закінчив Харківський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України і отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Державне управління» та здобув кваліфікацію магістра державного управління.

Федак Б.С. має:

-      науковий ступінь кандидата медичних наук зі спеціальності «Медична психологія»;

-      почесне звання «Заслужений лікар України»;

-      вищу кваліфікаційну категорію зі спеціальності «Організація та управління охороною здоров’я»;

-      другу кваліфікаційну категорію зі спеціальності «Медична психологія».

07 та 11 листопада 2016 року проведено перевірку наявності та ефективності використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яке відображається на балансі Закладу за адресою: м. Харків, просп. Незалежності, 13, виконання умов договорів оренди нежитлових приміщень та кадрових питань.

Майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яке відображається на балансі Закладу в наявності,  знаходиться в задовільному стані та в цілому використовується за призначенням (крім будівлі старого пологового будинку літ. «Б-2»).

Кадрова робота у Закладі ведеться з дотриманням вимог чинного трудового законодавства України.

Головним лікарем виконуються обов’язки, передбачені статутною діяльністю КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я  «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ – ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ».

Листом від 02.06.2017 № 01-73/4227 Харківська обласна державна адміністрація погодила укладання контракту з Федаком Богданом Степановичем.

            Відповідно до пункту 20 частини першої статті 43, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 23, 24 Кодексу законів про працю України, Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженим рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 138-VІІ, підготовлено проект рішення обласної ради “Про укладання контракту із Федаком Богданом Степановичем, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ – ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ»”.

 

 

 

 

Заступник начальника управління

з питань комунальної власності,

начальник відділу по роботі з

керівниками суб’єктів спільної

власності та майнових відносин

виконавчого апарату обласної ради                                             І. Потопальська