ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради «Про укладання контракту із Подою Ольгою Олексіївною, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ БОГОДУХІВСЬКОГО ГЕРІАТРИЧНОГО ПАНСІОНАТУ»

 

До обласної ради надійшла заява від Поди Ольги Олексіївни, директора КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ БОГОДУХІВСЬКОГО ГЕРІАТРИЧНОГО ПАНСІОНАТУ (надалі по тексту – установа), стосовно укладання з нею контракту на зазначеній посаді.

Юридична адреса та місцезнаходження установи: Харківська область, Богодухівський район, с. Зарябинка, вул. Шкільна, 41.

Основною метою діяльності установи є забезпечення належних умов для проживання, соціально-побутового обслуговування, надання медичної допомоги громадянам похилого віку та інвалідам, які потребують стороннього догляду і допомоги.

Пода Ольга Олексіївна, 1949 року народження. Освіта вища. У 1990 році закінчила Харківський сільськогосподарський інститут імені В.В. Докучаєва, отримавши повну вищу освіту за спеціальністю «Бухгалтерський облік та аналіз господарської діяльності в сільському господарстві» та здобувши кваліфікацію економіста по бухгалтерському обліку сільського господарства.

Пода О.О. у 2014 році пройшла підвищення кваліфікації у Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України на тематичному семінарі за темою «Актуальні проблеми соціальної політики».

Пода Ольга Олексіївна призначена на посаду директора установи наказом Головного управління праці та соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації від 03 грудня 2002 року № 254-ВК «Про призначення Поди О.О.».

16 травня 2017 року проведено перевірку наявності та ефективності використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яке відображається на балансі КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ БОГОДУХІВСЬКОГО ГЕРІАТРИЧНОГО ПАНСІОНАТУ, розташованої за адресою: Харківська область, Богодухівський район, с. Зарябинка, вул. Шкільна, 41, – та кадрових питань.

За результатами перевірки встановлено, що майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яке відображається на балансі установи,  в наявності та в цілому використовується за призначенням. 

Кадрова робота в установі ведеться з дотриманням вимог чинного трудового законодавства України.

Директором виконуються обов’язки, передбачені Положенням про КОМУНАЛЬНУ УСТАНОВУ БОГОДУХІВСЬКОГО ГЕРІАТРИЧНОГО ПАНСІОНАТУ.

Керуючись пунктом  20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 23, 24 Кодексу законів про працю України, Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженим рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 138-VІІ, підготовлено проект рішення обласної ради «Про укладання контракту із Подою Ольгою Олексіївною, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ БОГОДУХІВСЬКОГО ГЕРІАТРИЧНОГО ПАНСІОНАТУ».

 

 

 

 

 

 

Заступник начальника управління

з питань  комунальної власності,

начальник відділу по роботі з

керівниками суб’єктів спільної

власності та майнових відносин

виконавчого  апарату

обласної ради                                                                                   І. Потопальська