ІНФОРМАЦІЯ

про хід виконання у 2016 році та у І півріччі 2017 року регіональної цільової Програми розвитку цивільного захисту на 2016 – 2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради  від 14 квітня 2016 року №103-VII (зі змінами)

 

 

Відповідно до Кодексу цивільного захисту України та на виконання доручення голови обласної державної адміністрації від 11.01.2016 №01-28/146, рішенням IV сесії Харківської обласної ради VII скликання від 14 квітня 2016 року №103-VII затверджено «Регіональну цільову Програму розвитку цивільного захисту на 2016 – 2017 роки» (далі Програма).

Рішенням XI сесії Харківської обласної ради VII скликання від 25 травня 2017 року №445-VII були прийняти зміни.

Загальне фінансування Програми з обласного бюджету складає 21519,406 тис. грн.

У 2016 році фінансування Програми з обласного бюджету передбачалось на загальну суму 8664,5 тис. грн., фактично не була профінансована.

У 2017 році фінансування Програми з обласного бюджету передбачається на загальну суму 12854,906 тис. грн. За перше півріччя 2017 року фактично було профінансовано 767,183 тис. грн., що склало 3,57% від передбаченого програмою.

За рахунок виділених коштів був профінансований наступний захід Програми:

Запобігання загибелі людей на водних об’єктах (забезпечення готовності Харківської обласної комунальної аварійно-рятувальної водолазної служби до реагування на надзвичайні ситуації (події) та проведення водолазних робіт на водних об’єктах).

Фінансування вказаного заходу дало змогу забезпечити постійну готовність Харківської обласної комунальної аварійно-рятувальної водолазної служби (далі Служби) до реагування на надзвичайні ситуації, проведення водолазних робіт та безпеку людей під час проведення масових заходів.

За перше півріччя 2017 року Службою проведені наступні заходи:

- проведено водолазне обстеження дна акваторії на 23 пляжах;

- піднято тіл загиблих на водних об’єктах – 3 особи;

- здійснено пошукових робіт по заявкам МВС – 3;

- забезпечено безпечне перебування людей на воді під час проведення заходів (Водохреща, Трійця, Івана Купала);

- виконано водолазно-технічних робіт – 4;

- розповсюджено листівок інформаційного та попереджувального характеру – 700.

27 квітня 2017 року Служба була атестована міжвідомчою комісією з атестації аварійно-рятувальних служб та рятувальників та отримала Свідоцтво про атестацію № МК-479 терміном до 27.04.2022 року.

Інші заходи Програми до теперішнього часу не профінансовано, а саме:

1. Забезпечення постійної готовності регіональної автоматизованої системи централізованого оповіщення;

2. Придбання матеріальних цінностей для регіонального матеріального резерву з метою здійснення запобіжних заходів у разі загрози виникнення надзвичайних ситуацій, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та їх наслідків, проведення невідкладних відновлювальних робіт згідно з Номенклатурою та обсягами матеріального резерву;

3. Придбання спеціального обладнання, апаратів захисту органів дихання, запасних частин до них, пожежних рукавів, ручного гідравлічного інструменту, костюмів хімічного захисту, засобів хімічної розвідки та контролю (багатокомпонентні газоаналізатори), сучасних засобів радіаційного захисту та моніторингу радіаційної безпеки (персональні детектори випромінювання, портативний радіаційний сканер) для підрозділів спеціалізованої протипожежної служби цивільного захисту області.

 

 

 

Директор Департаменту цивільного

захисту Харківської обласної

державної адміністрації                                                    П.О. Пономаренко