Пояснювальна записка

до проекту рішення обласної ради 

«Про затвердження Проекту організації зон санітарної охорони

на водозаборі ПРИВАТНОЇ ФІРМИ «ГАЛС» у м. Харкові

(родовище питних підземних вод Роганське-1)»

 

До обласної ради надійшло клопотання ПРИВАТНОЇ ФІРМИ «ГАЛС»(Харківська область, м. Харків, Індустріальний р-н, вул. Роганська,151), родовище підземних вод «Роганське-1» (свердловина № 5869), який у 2016 році було розроблено  ТОВ «Геологічна компанія «МАГНІТ».

Згідно зі статтею 1 Водного кодексу України зона санітарної охорони  - територія і акваторія, де запроваджується особливий санітарно-епідеміологічний режим з метою запобігання погіршення якості води джерел централізованого господарсько-питного водопостачання, а також з метою забезпечення охорони водопровідних споруд.

Відповідно до пункту восьмого частини першої статті 8-1 Водного кодексу України до компетенції обласних рад у галузі регулювання водних відносин на території належить затвердження проектів зон санітарної охорони господарсько-питних водозаборів.

Відповідно до пункту 23 частини першої статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» прийняття рішень  щодо встановлення правил користування водозабірними спорудами, призначеними для задоволення питних, побутових та інших потреб населення, зон санітарної охорони джерел водопостачання, обмеження або заборони використання підприємствами питної води у промислових цілях здійснюється виключно на пленарних засіданнях сесій обласної ради.

Запропонованим проектом рішення передбачено затвердження Проекту організації зон санітарної охорони  на  водозаборі ПРИВАТНОЇ ФІРМИ «ГАЛС» у м. Харкові, родовище підземних вод «Роганське-1» (свердловина 5869), розташованого на південно-східній околиці міста Харкова, в межах земельної ділянки наданої ПФ «ГАЛС» у довгострокову оренду, строком до 01 квітня 2030 року.

 

 

 

Начальник відділу правового

забезпечення діяльності ради

юридичного управління

виконавчого апарату обласної ради                                              Т.Оспіщева