ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради “Про звільнення Зінов’єва Едуарда Валентиновича з посади головного лікаря КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ`Я «ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ ДИСПАНСЕР РАДІАЦІЙНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ»

 

До Харківської обласної ради надійшло рішення НАЦІОНАЛЬНОГО АГЕНТСТВА З ПИТАНЬ ЗАПОБІГАННЯ КОРУПЦІЇ  від 28.07.2017 № 447 про внесення припису про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфліктів інтересів, інших порушень закону.

Даним рішенням Чернову Сергію Івановичу надано припис про результати виявлених порушень Зінов’євим Едуардом Валентиновичем, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ`Я «ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ ДИСПАНСЕР РАДІАЦІЙНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ», та про необхідність вжиття передбачених законом України «Про запобігання корупції» заходів для врегулювання потенційного конфлікту інтересів у головного лікаря.

Розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 18 квітня 2011 року № 136-к «Про призначення Е. Зінов’єва» Зінов’єва Едуарда Валентиновича призначено на посаду головного лікаря КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ`Я «ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ ДИСПАНСЕР РАДІАЦІЙНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ» по безстроковому трудовому договору з 21 квітня 2011 року.

Відповідно до ч. 3 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції» рішення щодо врегулювання конфлікту інтересів у особи, яка повідомила про наявність у неї такого конфлікту, приймає безпосередній керівник особи або керівник органу, до повноважень якого належить звільнення з посади, про що повідомляє відповідну особу. Частиною четвертою вказаної статті Закону передбачено, що такий керівник зобов’язаний вжити передбачених Законом заходів для запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Харківська обласна рада листами від 31.05.2017 № 01-30/1259 та від 11.07.2017 № 01-30/1602 неодноразово повідомляла Харківську обласну державну адміністрацію про наявність реального конфлікту інтересів у Зінов’єва Е.В. та необхідністю його врегулювання.

Листом від 17 серпня 2017 року № 01-73/6488, на підставі заяви головного лікаря Зінов’єва Едуарда Валентиновича, Харківська обласна державна адміністрація надала згоду на звільнення Зінов’єва Е.В. із займаної посади.

Керуючись пунктом 20 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пунктом 1 частини першої статті 36 Кодексу законів про працю України, враховуючи лист Харківської обласної державної адміністрації від 17 серпня 2017 року № 01-73/6488 та заяву Зінов’єва Едуарда Валентиновича  підготовлено проект рішення обласної ради “Про звільнення Зінов’єва Едуарда Валентиновича з посади головного лікаря КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ`Я «ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ ДИСПАНСЕР РАДІАЦІЙНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ»”.

 

 

 

Заступник начальника управління

з питань комунальної власності,

начальник відділу по роботі з

керівниками суб’єктів спільної

власності та майнових відносин

виконавчого апарату обласної ради                                             І. Потопальська