ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

ХІІ сесія VІІ скликання

 

П Р О Т О К О Л   № 12

 

                                                                                                                                            м. Харків         від 31 серпня 2017 року

 

Обласна рада,

велика зала

Будинку рад, 10-00

 

Всього обрано депутатів – 120.

                     

Запрошені та присутні:

голова Харківської обласної державної адміністрації, заступники голови обласної державної адміністрації, керівники правоохоронних органів, народні депутати України, голови районних державних адміністрацій, голови міських та районних рад, голови об’єднаних територіальних громад, представники спеціальної моніторингової місії в Україні від ОБСЄ, керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, комунальних підприємств, установ та закладів, представники політичних партій, громадських організацій, профспілкових організацій, працівники засобів масової інформації.

 

Веде пленарне засідання сесії голова обласної ради Чернов С.І.

 

Реєстрація депутатів.

Зареєстровано 97 депутатів.

 

Головуючий оголосив пленарне засідання сесії відкритим.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. повідомив депутатам про кадрові призначення, що відбулися в області у міжсесійний період, та разом із головою Харківської обласної державної адміністрації Світличною Ю.О. вручив нагороди.

 

Чернов С.І. запропонував вшанувати хвилиною мовчання пам’ять військовослужбовців, загиблих під Верховною Радою України два роки тому.

 

Головуючий поінформував депутатів про те, що відповідно до законів України "Про Національну поліцію" та "Про місцеве самоврядування в Україні" на пленарних засіданнях сесій обласної ради керівництво Головного управління Національної поліції в Харківській області інформує громадськість області про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності Головного управління Національної поліції України в Харківській області у січні-червні 2017 року.

З даного питання головуючий надав слово для інформування заступнику начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області, полковнику поліції Пахомову В.А.

 

Запитання доповідачеві поставили:

Кисіль В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Намчук В.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «НАШ КРАЙ»;

Лобанова Т.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «НАШ КРАЙ»;

Ткаченко О.Ю., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження».

 

Головуючий повідомив депутатів та присутніх, що інформація Харківської обласної прокуратури про стан законності, заходи щодо її зміцнення та про результати діяльності на відповідній території була розглянута на засіданні постійної комісії з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю і не потребує повторного заслуховування.

 

Голова обласної ради повідомив депутатів, що відповідно до рішення постійної комісії обласної ради з питань бюджету, з метою здійснення контролю за виконанням та реалізацією заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що склалася 23 березня 2017 року у м. Балаклії Харківської області, а також використанням бюджетних коштів запропоновано заслухати на початку пленарного засідання голову Балаклійської райдержадміністрації Масельського С.І. та Балаклійського міського голову Столбового І.М.

 

Головуючий надав слово для інформування Балаклійському міському голові Столбовому І.М.

 

Запитання доповідачеві поставили:

Бідняк Т.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Кисіль В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"».

 

Головуючий надав слово для інформування голові Балаклійської райдержадміністрації Масельському С.І.

 

Запитання доповідачеві поставили:

Бідняк Т.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Немикіна Л.П., голова постійної комісії з питань бюджету, депутатська фракція партії «Відродження».

 

В обговоренні питання взяли участь:

Коваленко В.М., перший заступник голови обласної ради, керівник депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка "СОЛІДАРНІСТЬ"»;

Львова О.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Блок Петра Порошенка "СОЛІДАРНІСТЬ"»;

Русецький А.А., голова постійної комісії з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю, депутатська фракція партії «Блок Петра Порошенка "СОЛІДАРНІСТЬ"».

 

Бідняк Т.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"», запропонувала надати слово представникам родини жінки, загиблої під час подій у м. Балаклії.

 

Голова Харківської обласної державної адміністрації Світлична Ю.О. надала інформацію з даного питання та звернулася із проханням до всіх депутатів і представників влади надавати допомогу постраждалим мешканцям Балаклії.

 

Головуючий поставив пропозицію Бідняк Т.В. щодо надання слова представникам родини жінки, загиблої під час подій у м. Балаклії, на голосування.

 

Голосували:

«за»

-

20;

 

«проти»

-

32;

 

«утрим.»

-

12;

 

не голосувало

-

41.

 

Пропозицію відхилено.

 

Голова обласної ради запропонував депутатам узяти надану інформацію до відома.

 

Головуючий надав слово для виступу народному депутату України Маркевичу Я.В.

 

Голова обласної ради також надав слово для виступу народному депутату України Семенусі Р.С.

 

Голова Харківської обласної державної адміністрації Світлична Ю.О. прокоментувала виступи народних депутатів і запропонувала заступнику начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області Пахомову В.А. надати інформацію стосовно ходу справ за фактами нападу у минулому році на депутата обласної ради Львової О.В. та подальших дій у справі стосовно нападу на депутата Булаха Д.А.

 

Пахомов В.А., заступник начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області, полковник поліції, надав інформацію стосовно розслідування справ за фактами нападу на депутата Булаха Д.А. та депутата Львової О.В.

 

Голова обласної ради наголосив на необхідності взяття на контроль цих справ із подальшим інформуванням громадськості.

 

 

 

СЛУХАЛИ:

Про затвердження порядку денного ХІІ сесії обласної ради VІІ скликання.

 

Головуючий поінформував депутатів та присутніх про питання, які внесено до проекту порядку денного пленарного засідання ХІІ сесії VІІ скликання:

 

                1.       Про присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області».

Доповідає: Кривобок Володимир Васильович – секретар Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області».

 

                2.       Про затвердження Плану заходів на 2018-2020 роки з реалізації Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року.

Доповідає: Лукашов Олександр Олександрович заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

                3.       Про перейменування КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ–3".

ДоповідаєПотопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                4.       Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2017 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 329-VIІ (зі змінами).

Доповідає: Лукашов Олександр Олександрович заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

                5.       Про внесення змін до Програми сприяння розвитку малого та середнього підприємництва в Харківській області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08 вересня 2016 року № 245-VII (зі змінами).

Доповідає: Лукашов Олександр Олександрович заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

                6.       Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті на виконання заходів Програми сприяння розвитку малого та середнього підприємництва в Харківській області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08 вересня 2016 року № 245-VII (зі змінами).

Доповідає: Лукашов Олександр Олександрович заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

                7.       Про внесення змін до обласної Програми надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва та придбання житла в Харківській області на 2016-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 100-VIІ (зі змінами).

Доповідає: Рабінович Михайло Самуїлович – директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації.

 

                8.       Про внесення змін до Програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування Харківської області, на 2017 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 25 травня  2017 року № 441-VIІ.

Доповідає: Магдисюк Сергій Володимирович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

Співдоповідає: Пляка Сергій Михайлович – перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області.

 

                9.       Про внесення змін до рішення обласної ради від 25 травня 2017 року № 446-VIІ «Про вжиття заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що склалася 23 березня 2017 року в м. Балаклії Харківської області». 

Доповідає: Шахненко Євген Дем’янович – заступник голови  Харківської обласної державної адміністрації.

 

              10.     Про внесення змін до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 15-VIІ (зі змінами).

Доповідає: Шпарага Юрій Івановичдиректор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

              11.     Про внесення змін до комплексної Програми охорони навколишнього природного середовища в Харківській області на 2009-2013 роки та на перспективу до 2020 року, затвердженої рішенням обласної ради від 29 жовтня 2009 року № 1413-V (зі змінами).

Доповідає: Тимчук Андрій Олександрович – директор Департаменту екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації.

 

              12.     Про внесення змін до обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року № 885-VI (зі змінами).

Доповідає: Ігнатьєв Володимир Васильович – заступник директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.

 

              13.     Про внесення змін до комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2017-2021 роки», затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 310-VIІ.

Доповідає: Коваленко Віктор Миколайович – перший заступник голови обласної ради.

 

              14.     Про внесення змін до Програми розвитку інформаційного простору Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 04 лютого 2016 року № 52-VIІ (зі змінами).

Доповідає: Черняк Михайло Євгенійович заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

              15.     Про внесення змін до рішення обласної ради від 08 грудня 2016 року № 330-VIІ «Про обласний бюджет на 2017 рік» та додатків до нього (зі змінами).

Доповідає: Овсянніков Сергій Іванович директор Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації.

 

              16.     Про схвалення проекту змін до Перспективного плану формування територій громад Харківської області.

Доповідає: Черняк Михайло Євгенійович заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

              17.     Про формування госпітальних округів Харківської області

Доповідає: Черняк Михайло Євгенійович заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

              18.     Про звернення Харківської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо реалізації Закону України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання».

Доповідає: Чернов Сергій Іванович – голова обласної ради.

 

              19.     Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати на 2017 рік при визначенні вартості робіт по будівництву, реконструкції та капітальному ремонту об’єктів, що проводяться за рахунок коштів обласного бюджету.  

Доповідає: Жуков Сергій Євгенійович – директор Департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації.

 

              20.     Про оголошення конкурсів на посади керівників закладів культури.

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності  виконавчого апарату обласної ради.

 

              21.     Про укладання контракту із Григоренко Людмилою Іванівною, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ВОВЧАНСЬКОГО СПЕЦІАЛЬНОГО БУДИНКУ-ІНТЕРНАТУ.

ДоповідаєПотопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

              22.     Про укладання контракту із Шерстюком Володимиром Михайловичем, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ПІСКО-РАДЬКІВСЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ.

ДоповідаєПотопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності  виконавчого апарату обласної ради.

 

              23.     Про укладання контракту з Федаком Богданом Степановичем, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я  «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ – ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ».

ДоповідаєПотопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

              24.     Про укладання контракту із Подою Ольгою Олексіївною, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ БОГОДУХІВСЬКОГО ГЕРІАТРИЧНОГО  ПАНСІОНАТУ.

ДоповідаєПотопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

              25.     Про укладання контракту із Моросовською Мариною Анатоліївною, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ОСКІЛЬСЬКОГО  ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ.

ДоповідаєПотопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

              26.     Про укладання контракту із Семененко Тамарою Василівною, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ЛИПЕЦЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ.

ДоповідаєПотопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

              27.     Про призначення Федорова Олексія Сергійовича на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КОМБІНАТ ХАРЧУВАННЯ".

ДоповідаєПотопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

              28.     Про подовження трудових відносин із Ровчак Людмилою Борисівною, завідуючою КОМУНАЛЬНИМ ЗАКЛАДОМ РЕДАКЦІЙНО-ВИДАВНИЧОЇ ГРУПИ ХАРКІВСЬКОГО ТОМУ СЕРІЇ «РЕАБІЛІТОВАНІ ІСТОРІЄЮ».

ДоповідаєПотопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

              29.     Про подовження трудових відносин із Петренком Віктором Євгеновичем, завідуючим КОМУНАЛЬНИМ ЗАКЛАДОМ ОБЛАСНОЮ ПОШУКОВО-ВИДАВНИЧОЮ НАУКОВОЮ РЕДАКЦІЄЮ КНИГИ ПАМ'ЯТІ УКРАЇНИ.

ДоповідаєПотопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

              30.     Про подовження трудових відносин з Олефіренком Андрієм Володимировичем, директором  КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ШКОЛА ВИЩОЇ СПОРТИВНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ».

ДоповідаєПотопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

              31.     Про подовження трудових відносин із Верхолою Степаном Васильовичем, директором Харківського комунального видавництва «ОРИГІНАЛ». 

ДоповідаєПотопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

              32.     Про звільнення Зінов’єва Едуарда Валентиновича з посади головного лікаря КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ ДИСПАНСЕР РАДІАЦІЙНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ».

ДоповідаєПотопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

              33.     Про звільнення Мінки Сергія Олексійовича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ОБЛАСНИЙ ІНФОРМАЦІЙНО-ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР».

ДоповідаєПотопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

              34.     Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області та внесення змін до деяких рішень обласної ради і додатків до них.

ДоповідаєПотопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

              35.     Про передачу в оренду об’єктів спільної  власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та про внесення змін до додатку до рішення обласної ради від 19 грудня 2013 року № 902-VI (зі змінами).

ДоповідаєПотопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

              36.     Про відчуження об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

ДоповідаєПотопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

              37.     Про надання згоди КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 67» на звернення до господарського суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство.

ДоповідаєПотопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

              38.     Про внесення змін до Плану діяльності обласної ради з підготовки проектів регуляторних актів у 2017 році, затвердженого рішенням обласної ради від 23 лютого 2017 року № 427-VII.

ДоповідаєРусецький Анатолій Анатолійович – голова постійної комісії обласної ради з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю.

 

              39.     Про обрання представників громадськості до поліцейських комісій.

ДоповідаєРусецький Анатолій Анатолійович – голова постійної комісії обласної ради з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю.

 

              40.     Про розроблення Антикорупційної програми Харківської обласної ради на 2017-2020 роки.

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівна начальник юридичного управління виконавчого апарату обласної ради.

 

              41.     Про клопотання щодо присудження щорічної Премії Верховної Ради України.

Доповідає: Юрченко Едуард Петрович – голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою.

 

              42.     Про клопотання щодо нагородження відзнаками Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

Доповідає: Юрченко Едуард Петрович – голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою.

 

              43.     Про внесення змін до Положення про обласний конкурс ім. О.С. Масельського на кращий літературний твір, затвердженого рішенням обласної ради від 06 вересня 2007 року № 388-V (зі змінами).

Доповідає: Клименко Сергій Володимирович – керуючий справами виконавчого апарату обласної ради.

 

              44.     Про перейменування об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення в Харківській області.

Доповідає: Тимчук Андрій Олександрович – директор Департаменту екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації.

 

              45.     Про затвердження Проекту організації території регіонального ландшафтного парку «ФЕЛЬДМАН-ЕКОПАРК», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

Доповідає: Тимчук Андрій Олександрович – директор Департаменту екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації.

 

              46.     Про затвердження Проекту організації зон санітарної охорони на водозаборі ПРИВАТНОЇ ФІРМИ «ГАЛС» у м. Харкові (родовище питних підземних вод Роганське-1).

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівна начальник юридичного управління виконавчого апарату обласної ради.

 

              47.     Про хід виконання у 2016 році та у І півріччі 2017 року регіональної цільової Програми розвитку цивільного захисту на 2016-2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 103-VIІ (зі змінами).

Доповідає: Пономаренко Павло Олександрович – директор Департаменту цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації.

 

              48.     Про хід виконання у 2016 році Програми розвитку овочівництва, картоплярства та переробної галузі в Харківській області на період до 2020 року, затвердженої рішенням обласної ради від 01 березня 2012 року № 354-VI.

Доповідає: Нездюр Олександр Володимирович – директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації.

 

              49.     Про хід виконання у 2016 році та І півріччі 2017 року Програми розвитку інформаційного простору Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 04 лютого 2016 року № 52-VIІ (зі змінами).

Доповідає: Черняк Михайло Євгенійович заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

              50.     Про внесення змін до Положення про постійні комісії Харківської обласної ради, затвердженого рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 27-VІІ.

Доповідає: Мураєва Валерія Олегівна голова постійної комісії обласної ради з питань молодіжної політики, спорту та туризму.

 

              51.     Про внесення змін до рішення обласної ради від 25 листопада 2015 року № 4-VІІ «Про визначення умов оплати праці голови обласної ради, першого заступника та заступника голови обласної ради» (зі змінами).

Доповідає: Немикіна Людмила Петрівна голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету.

 

              52.     Про депутатські запити.

Інформує: Чернов Сергій Іванович – голова обласної ради.

 

 

Головуючий, зважаючи на надходження у процесі розгляду питань постійними комісіями додаткових пропозицій до проекту порядку денного сесії, поставив на голосування пропозицію щодо взяття проекту рішення «Про затвердження порядку денного ХІІ сесії обласної ради VІI скликання» за основу.

 

Голосували:

«за»

-

102;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

3.

Рішення прийнято.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. запропонував профільним постійним комісіям вносити пропозиції щодо формування порядку денного сесії.

 

Святаш В.М., голова постійної комісії з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій та АТО, депутатська фракція партії «Відродження», запропонував внести до порядку денного пленарного засідання проект рішення «Про створення та обрання Опікунської ради при КОМУНАЛЬНОМУ НЕКОМЕРЦІЙНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ "ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ОНКОЛОГІЇ"».

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію депутата Святаша В.М.

 

Голосували:

«за»

-

93;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

8;

 

не голосувало

-

3.

Рішення прийнято.

 

Гасан Л.М., голова постійної комісії з питань спільної власності територіальних громад області, депутатська фракція партії «Відродження», запропонувала внести до порядку денного пленарного засідання проект рішення «Про звільнення Литвина Сергія Сергійовича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ХАРКІВСЬКІ ОБЛАСНІ КОМУНІКАЦІЙНІ СИСТЕМИ"».

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію депутата Гасан Л.М.

 

Голосували:

«за»

-

96;

 

«проти»

-

3;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

3.

Рішення прийнято.

 

Котуков О.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"», запропонував змінити порядок розгляду питань і спочатку розглянути питання «Про хід виконання у 2016 році та І півріччі 2017 року Програми розвитку інформаційного простору Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 04 лютого 2016 року № 52-VIІ (зі змінами)», а потім питання «Про внесення змін до Програми розвитку інформаційного простору Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 04 лютого 2016 року № 52-VIІ (зі змінами)».

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію депутата Котукова О.А.

 

Голосували:

«за»

-

85;

 

«проти»

-

2;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

18.

Рішення прийнято.

 

За пропозицією депутатів головуючий поставив проект рішення «Про затвердження порядку денного XІI сесії обласної ради VІI скликання» на голосування в цілому, з урахуванням змін, за які проголосували депутати.

 

 

Голосували:

«за»

-

102;

 

 

«проти»

-

0;

 

 

«утрим.»

-

0;

 

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження порядку денного XІI сесії обласної ради VІI скликання» прийняти в цілому.

 

 

(Рішення № 497-VIІ додається)

 

1.

СЛУХАЛИ:

Про присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області».

 

 

 

Доповідає: Кривобок Володимир Васильович – секретар Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області».

 

Головуючий вніс пропозицію процедурно визначитися щодо голосування за даний проект рішення списком.

 

Голосували:

«за»

-

89;

 

«проти»

-

12;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

3.

Рішення прийнято.

 

В обговоренні питання взяв участь Попов В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження», який зауважив, що відповідно до вимог чинного законодавства України брати участь у голосуванні з даного питання не буде.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

93;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

8;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про присвоєння звання "Почесний громадянин Харківської області"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 498-VІI додається)

 

 

2.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження Плану заходів на 2018-2020 роки з реалізації Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року.

 

 

 

Доповідає: Лукашов Олександр Олександрович заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

 

Голосували:

«за»

-

98;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження Плану заходів на 2018-
2020 роки з реалізації Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 499-VІI додається)

 

3.

СЛУХАЛИ:

Про перейменування КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ–3".

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

101;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про перейменування КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ–3"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 500-VІI додається)

 

4.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2017 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 329-VIІ (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Лукашов Олександр Олександрович заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування за основу.

 

Голосували:

«за»

-

102;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

3.

 

Рішення прийнято.

 

Немикіна Л.П., голова постійної комісії з питань бюджету, депутатська фракція партії «Відродження», запропонувала викласти п. 4.12 в наступній редакції: «Фінансова підтримка КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «АГЕНЦІЯ РОЗВИТКУ ГРОМАД ХАРКІВЩИНИ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» та відповідні зміни внести до назви заходу цієї таблиці.

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію депутата Немикіної Л.П.

 

Голосували:

«за»

-

99;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

6.

 

Рішення прийнято.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

101;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2017 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 329-VIІ (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 501-VІI додається)

 

5.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми сприяння розвитку малого та середнього підприємництва в Харківській області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08 вересня 2016 року № 245-VII (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Лукашов Олександр Олександрович заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

102;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми сприяння розвитку малого та середнього підприємництва в Харківській області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08 вересня 2016 року № 245-VII (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 502-VІI додається)

 

6.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті на виконання заходів Програми сприяння розвитку малого та середнього підприємництва в Харківській області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08 вересня 2016 року № 245-VII (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Лукашов Олександр Олександрович заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

101;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті на виконання заходів Програми сприяння розвитку малого та середнього підприємництва в Харківській області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08 вересня 2016 року № 245-VII (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 503-VІI додається)

 

7.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до обласної Програми надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва та придбання житла в Харківській області на 2016-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 100-VIІ (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Рабінович Михайло Самуїлович – директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

99;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до обласної Програми надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва та придбання житла в Харківській області на 2016-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 100-VIІ (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 504-VІI додається)

 

8.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування Харківської області, на 2017 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 25 травня  2017 року № 441-VIІ.

 

 

 

Доповідає: Магдисюк Сергій Володимирович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

Співдоповідає: Пляка Сергій Михайлович – перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

100;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування Харківської області, на 2017 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 25 травня  2017 року № 441-VIІ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 505-VІI додається)

 

9.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до рішення обласної ради від
25 травня 2017 року № 446-VIІ «Про вжиття заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що склалася 23 березня 2017 року в м. Балаклії Харківської області».

 

 

 

Доповідає: Шахненко Євген Дем’янович – заступник голови  Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

99;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 25 травня 2017 року № 446-VIІ "Про вжиття заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що склалася 23 березня 2017 року в м. Балаклії Харківської області"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 506-VІI додається)

 

10.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 15-VIІ (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Шпарага Юрій Івановичдиректор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

100;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 15-VIІ (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 507-VІI додається)

 

11.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до комплексної Програми охорони навколишнього природного середовища в Харківській області на 2009-2013 роки та на перспективу до 2020 року, затвердженої рішенням обласної ради від 29 жовтня 2009 року № 1413-V (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Тимчук Андрій Олександрович – директор Департаменту екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації.

 

В обговоренні питання взяв участь Бушковський В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"».

 

Директор Департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації Жуков С.Є. надав інформацію з даного питання.

 

До обговорення питання також долучився Тітов М.І., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження».

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію щодо надання слова Люботинському міському голові Лазуренку Л.І.

 

Голосували:

«за»

-

76;

 

«проти»

-

5;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

22.

 

Рішення прийнято.

 

Лазуренко Л.І., Люботинський міський голова, надав депутатам інформацію щодо будування полігону для переробки сміття.

 

Надано слово для репліки Бушковському В.В., депутату обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"».

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

89;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

8;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до комплексної Програми охорони навколишнього природного середовища в Харківській області на 2009-2013 роки та на перспективу до 2020 року, затвердженої рішенням обласної ради від 29 жовтня 2009 року № 1413-V
(зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 508-VІI додається)

 

12.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року № 885-VI (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Ігнатьєв Володимир Васильович – заступник директора Департаменту науки і освіти  Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

100;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до обласної програми розвитку освіти "Новий освітній простір Харківщини" на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року № 885-VI (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 509-VІI додається)

 

13.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2017-2021 роки», затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 310-VIІ.

 

 

 

Доповідає: Коваленко Віктор Миколайович – перший заступник голови обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

99;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до комплексної програми "Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2017-2021 роки", затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 310-VIІ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 510-VІI додається)

 

14.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у 2016 році та І півріччі 2017 року Програми розвитку інформаційного простору Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 04 лютого 2016 року № 52-VIІ (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Черняк Михайло Євгенійович заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

Запитання доповідачеві поставив Котуков О.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"».

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

90;

 

«проти»

-

7;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у 2016 році та І півріччі 2017 року Програми розвитку інформаційного простору Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 04 лютого 2016 року № 52-VIІ (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 511-VІI додається)

 

 

15.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми розвитку інформаційного простору Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 04 лютого 2016 року № 52-VIІ (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Черняк Михайло Євгенійович заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

Запитання доповідачеві поставив Бушковський В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"».

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

92;

 

«проти»

-

4;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми розвитку інформаційного простору Харківської області на
2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 04 лютого 2016 року № 52-VIІ (зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 512-VІI додається)

 

16.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до рішення обласної ради від
08 грудня 2016 року № 330-VIІ «Про обласний бюджет на 2017 рік» та додатків до нього (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Овсянніков Сергій Іванович директор Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації.

 

Панов В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження», повідомив, що не буде брати участі у голосуванні з метою врегулювання конфлікту інтересів.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування за основу.

 

Голосували:

«за»

-

98;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

4.

 

Рішення прийнято.

 

Святаш В.М., голова постійної комісії з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій та АТО, депутатська фракція партії «Відродження», запропонував внести зміни до проекту рішення у частині виділення КОМУНАЛЬНОМУ ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ – ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ» з обласного бюджету коштів у сумі 199,0 тис. грн на придбання контрастної речовини, що необхідна для обстеження важких хворих на комп’ютерному томографі та ангіографі.

 

Немикіна Л.П., голова постійної комісії з питань бюджету, депутатська фракція партії «Відродження», підтримала пропозицію Святаша В.М. та внесла також пропозицію підтримати ініціативу Борівської районної ради щодо перерозподілу видатків у сумі 7 700,0 грн, виділеної субвенції районному бюджету на співфінансування міні-проекту зі спеціального фонду на загальний фонд. Окрім цього, внести уточнення у частині виділення коштів у розмірі 50,0 тис. грн на статутний фонд, замінивши назву "РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР РОЗВИТКУ ГРОМАД ХАРКІВЩИНИ»" на "Агенція розвитку громад харківщини".

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію Святаша В.М.

 

Голосували:

«за»

-

98;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

5.

 

Рішення прийнято.

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію Немикіної Л.П. щодо уточнення по Борівському району суми 7 700,0 грн для реалізації міні-проектів.

 

Голосували:

«за»

-

98;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

5.

 

Рішення прийнято.

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію Немикіної Л.П. щодо уточнення назви підприємства, якому виділяється 50,0 тис. на статутний фонд.

 

Голосували:

«за»

-

99;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

4.

 

Рішення прийнято.

 

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

91;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

5;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 08 грудня 2016 року № 330-VIІ "Про обласний бюджет на 2017 рік" та додатків до нього (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 513-VІI додається)

 

17.

СЛУХАЛИ:

Про схвалення проекту змін до Перспективного плану формування територій громад Харківської області.

 

 

 

Доповідає: Черняк Михайло Євгенійович заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

97;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про схвалення проекту змін до Перспективного плану формування територій громад Харківської області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 514-VІI додається)

 

18.

СЛУХАЛИ:

Про формування госпітальних округів Харківської області.

 

 

 

Доповідає: Черняк Михайло Євгенійович заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

90;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про формування госпітальних округів Харківської області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 515-VІI додається)

 

19.

СЛУХАЛИ:

Про звернення Харківської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо реалізації Закону України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання».

 

 

 

Доповідає: Чернов Сергій Іванович – голова обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

98;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звернення Харківської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо реалізації Закону України "Про державну допомогу суб’єктам господарювання"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 516-VІI додається)

 

20.

СЛУХАЛИ:

Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати на 2017 рік при визначенні вартості робіт по будівництву, реконструкції та капітальному ремонту об’єктів, що проводяться за рахунок коштів обласного бюджету.

 

 

 

Доповідає: Жуков Сергій Євгенійович – директор Департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

99;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати на 2017 рік при визначенні вартості робіт по будівництву, реконструкції та капітальному ремонту об’єктів, що проводяться за рахунок коштів обласного бюджету» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 517-VІI додається)

 

21.

СЛУХАЛИ:

Про оголошення конкурсів на посади керівників закладів культури.

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності  виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

99;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про оголошення конкурсів на посади керівників закладів культури» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 518-VІI додається)

 

22.

СЛУХАЛИ:

Про укладання контракту із Григоренко Людмилою Іванівною, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ВОВЧАНСЬКОГО СПЕЦІАЛЬНОГО БУДИНКУ-ІНТЕРНАТУ.

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності  виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

96;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про укладання контракту із Григоренко Людмилою Іванівною, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ВОВЧАНСЬКОГО СПЕЦІАЛЬНОГО БУДИНКУ-ІНТЕРНАТУ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 519-VІI додається)

 

23.

СЛУХАЛИ:

Про укладання контракту із Шерстюком Володимиром Михайловичем, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ПІСКО-РАДЬКІВСЬКОГО ПСИХО-НЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ.

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності  виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

94;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про укладання контракту із Шерстюком Володимиром Михайловичем, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ПІСКО-РАДЬКІВСЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 520-VІI додається)

 

24.

СЛУХАЛИ:

Про укладання контракту з Федаком Богданом Степановичем, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ – ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ».

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності  виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

91;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про укладання контракту з Федаком Богданом Степановичем, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я  "ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ – ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 521-VІI додається)

 

25.

СЛУХАЛИ:

Про укладання контракту із Подою Ольгою Олексіївною, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ БОГОДУХІВСЬКОГО ГЕРІАТРИЧНОГО ПАНСІОНАТУ.

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності  виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

89;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

11.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про укладання контракту із Подою Ольгою Олексіївною, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ БОГОДУХІВСЬКОГО ГЕРІАТРИЧНОГО  ПАНСІОНАТУ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 522-VІI додається)

 

26.

СЛУХАЛИ:

Про укладання контракту із Моросовською Мариною Анатоліївною, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ОСКІЛЬСЬКОГО ПСИХОНЕВРО-ЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ.

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності  виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

92;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про укладання контракту із Моросовською Мариною Анатоліївною, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ОСКІЛЬСЬКОГО ПСИХОНЕВРО-ЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 523-VІI додається)

 

27.

СЛУХАЛИ:

Про укладання контракту із Семененко Тамарою Василівною, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ЛИПЕЦЬКОГО ПСИХОНЕВРО-ЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ.

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності  виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

92;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про укладання контракту із Семененко Тамарою Василівною, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ЛИПЕЦЬКОГО ПСИХОНЕВРО-ЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 524-VІI додається)

28.

СЛУХАЛИ:

Про призначення Федорова Олексія Сергійовича на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КОМБІНАТ ХАРЧУВАННЯ".

 

 

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності  виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

83;

 

«проти»

-

5;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про призначення Федорова Олексія Сергійовича на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КОМБІНАТ ХАРЧУВАННЯ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 525-VІI додається)

 

29.

СЛУХАЛИ:

Про подовження трудових відносин із Ровчак Людмилою Борисівною, завідуючою КОМУНАЛЬНИМ ЗАКЛАДОМ РЕДАКЦІЙНО-ВИДАВНИЧОЇ ГРУПИ ХАРКІВСЬКОГО ТОМУ СЕРІЇ «РЕАБІЛІТОВАНІ ІСТОРІЄЮ».

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності  виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

87;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

10.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про подовження трудових відносин із Ровчак Людмилою Борисівною, завідуючою КОМУНАЛЬНИМ ЗАКЛАДОМ РЕДАКЦІЙНО-ВИДАВНИЧОЇ ГРУПИ ХАРКІВСЬКОГО ТОМУ СЕРІЇ "РЕАБІЛІТОВАНІ ІСТОРІЄЮ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 526-VІI додається)

 

30.

СЛУХАЛИ:

Про подовження трудових відносин із Петренком Віктором Євгеновичем, завідуючим КОМУНАЛЬНИМ ЗАКЛАДОМ ОБЛАСНОЮ ПОШУКОВО-ВИДАВНИЧОЮ НАУКОВОЮ РЕДАКЦІЄЮ КНИГИ ПАМ'ЯТІ УКРАЇНИ».

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності  виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

87;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

10.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про подовження трудових відносин із Петренком Віктором Євгеновичем, завідуючим КОМУНАЛЬНИМ ЗАКЛАДОМ ОБЛАСНОЮ ПОШУКОВО-ВИДАВНИЧОЮ НАУКОВОЮ РЕДАКЦІЄЮ КНИГИ ПАМ'ЯТІ УКРАЇНИ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 527-VІI додається)

 

31.

СЛУХАЛИ:

Про подовження трудових відносин з Олефіренком Андрієм Володимировичем, директором  КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ШКОЛА ВИЩОЇ СПОРТИВНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ».

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності  виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

92;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про подовження трудових відносин з Олефіренком Андрієм Володимировичем, директором  КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ШКОЛА ВИЩОЇ СПОРТИВНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 528-VІI додається)

 

32.

СЛУХАЛИ:

Про подовження трудових відносин із Верхолою Степаном Васильовичем, директором Харківського комунального видавництва «ОРИГІНАЛ».

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності  виконавчого апарату обласної ради.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Лобанова Т.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «НАШ КРАЙ»;

Верхола С.В., директор Харківського комунального видавництва «ОРИГІНАЛ»;

Ковальова О.М., начальник управління з фінансово-економічних питань та аудиту виконавчого апарату обласної ради;

Котуков О.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"».

 

Чернов С.І., голова обласної ради, доручив фінансовій комісії з перевірки та узгодження фінансових планів обласних комунальних підприємств, створеній розпорядженням голови обласної ради від 10 серпня 2017 року № 125, за результатами роботи надати узгоджені пропозиції щодо можливої оптимізації мережі зазначених суб’єктів.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

85;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

9;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про подовження трудових відносин із Верхолою Степаном Васильовичем, директором Харківського комунального видавництва "ОРИГІНАЛ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 529-VІI додається)

 

33.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Зінов’єва Едуарда Валентиновича з посади головного лікаря КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ ДИСПАНСЕР РАДІАЦІЙНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ».

 

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності  виконавчого апарату обласної ради.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Лобанова Т.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «НАШ КРАЙ»;

Чернов С.І., голова обласної ради;

Тітов М.І., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження», який зауважив про необхідність внесення змін до чинного антикорупційного законодавства України у частині перегляду його поширення на працівників бюджетної сфери, які працюють у сільській місцевості.

 

Чернов С.І., голова обласної ради, запропонував відпрацювати зазначене питання у робочому порядку, залучивши експертів і фахівців у цій сфері.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

89;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення Зінов’єва Едуарда Валентиновича з посади головного лікаря КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я "ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ ДИСПАНСЕР РАДІАЦІЙНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 530-VІI додається)

 

34.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Мінки Сергія Олексійовича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ОБЛАСНИЙ ІНФОРМАЦІЙНО-ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР».

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності  виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

92;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

10.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення Мінки Сергія Олексійовича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА "ОБЛАСНИЙ ІНФОРМАЦІЙНО-ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 531-VІI додається)

 

35.

СЛУХАЛИ:

Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області та внесення змін до деяких рішень обласної ради і додатків до них.

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності  виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

93;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області та внесення змін до деяких рішень обласної ради і додатків до них» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 532-VІI додається)

 

36.

СЛУХАЛИ:

Про передачу в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та про внесення змін до додатку до рішення обласної ради від 19 грудня 2013 року № 902-VI (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності  виконавчого апарату обласної ради.

 

У зв’язку з надходженням пропозицій від профільної постійної комісії головуючий поставив на голосування взяття проекту рішення за основу.

 

Голосували:

«за»

-

94;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

8.

 

Рішення прийнято.

 

Гасан Л.М., голова постійної комісії з питань спільної власності територіальних громад області, депутатська фракція партії «Відродження», внесла пропозицію – виключити із додатку 2 наступний об’єкт, що підлягає передачі в оренду, а саме: нежитлові приміщення, що розташовані за адресою: м. Чугуїв, вул. Музейна, 14, – та доповнити цим об’єктом додаток 1, який передбачає передачу в оренду на конкурсних засадах.

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію Гасан Л.М.

 

Голосували:

«за»

-

89;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

10.

 

Рішення прийнято.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

91;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

11.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про передачу в оренду об’єктів спільної  власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та про внесення змін до додатку до рішення обласної ради від 19 грудня 2013 року № 902-VI (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 533-VІI додається)

 

37.

СЛУХАЛИ:

Про відчуження об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності  виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

94;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про відчуження об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 534-VІI додається)

 

38.

СЛУХАЛИ:

Про надання згоди КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 67» на звернення до господарського суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство.

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності  виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

97;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про надання згоди КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я "ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 67" на звернення до господарського суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 535-VІI додається)

 

39.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Плану діяльності обласної ради з підготовки проектів регуляторних актів у 2017 році, затвердженого рішенням обласної ради від 23 лютого 2017 року № 427-VII.

 

 

 

Доповідає: Русецький Анатолій Анатолійович – голова постійної комісії обласної ради з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

 

Голосували:

«за»

-

96;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Плану діяльності обласної ради з підготовки проектів регуляторних актів у 2017 році, затвердженого рішенням обласної ради від 23 лютого 2017 року № 427-VII» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 536-VІI додається)

 

40.

СЛУХАЛИ:

Про обрання представників громадськості до поліцейських комісій.

 

 

 

Доповідає: Русецький Анатолій Анатолійович – голова постійної комісії обласної ради з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

84;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

9;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про обрання представників громадськості до поліцейських комісій» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 537-VІI додається)

 

41.

СЛУХАЛИ:

Про розроблення Антикорупційної програми Харківської обласної ради на 2017-2020 роки.

 

 

 

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівна начальник юридичного управління виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

95;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про розроблення Антикорупційної програми Харківської обласної ради на 2017-2020 роки» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 538-VІI додається)

 

42.

СЛУХАЛИ:

Про клопотання щодо присудження щорічної Премії Верховної Ради України.

 

 

 

Доповідає: Юрченко Едуард Петрович – голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

93;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про клопотання щодо присудження щорічної Премії Верховної Ради України» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 539-VІI додається)

 

43.

СЛУХАЛИ:

Про клопотання щодо нагородження відзнаками Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

 

 

 

Доповідає: Юрченко Едуард Петрович – голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

95;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про клопотання щодо нагородження відзнаками Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 540-VІI додається)

 

44.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Положення про обласний конкурс ім. О.С. Масельського на кращий літературний твір, затвердженого рішенням обласної ради від 06 вересня 2007 року № 388-V (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Клименко Сергій Володимирович – керуючий справами виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

101;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

1.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Положення про обласний конкурс ім. О.С. Масельського на кращий літературний твір, затвердженого рішенням обласної ради від 06 вересня 2007 року № 388-V (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 541-VІI додається)

 

45.

СЛУХАЛИ:

Про перейменування об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення в Харківській області.

 

 

 

Доповідає: Тимчук Андрій Олександрович – директор Департаменту екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

97;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про перейменування об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення в Харківській області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 542-VІI додається)

 

46.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження Проекту організації території регіонального ландшафтного парку «ФЕЛЬДМАН-ЕКОПАРК», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

 

 

 

Доповідає: Тимчук Андрій Олександрович – директор Департаменту екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

97;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження Проекту організації території регіонального ландшафтного парку "ФЕЛЬДМАН-ЕКОПАРК", охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 543-VІI додається)

 

47.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження Проекту організації зон санітарної охорони на водозаборі ПРИВАТНОЇ ФІРМИ «ГАЛС» у м. Харкові (родовище питних підземних вод Роганське-1).

 

 

 

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівна начальник юридичного управління виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

90;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

11.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження Проекту організації зон санітарної охорони на водозаборі ПРИВАТНОЇ ФІРМИ «ГАЛС» у м. Харкові (родовище питних підземних вод Роганське-1)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 544-VІI додається)

 

48.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у 2016 році та у І півріччі 2017 року регіональної цільової Програми розвитку цивільного захисту на 2016-2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 103-VIІ (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Пономаренко Павло Олександрович – директор Департаменту цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

95;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у 2016 році та у І півріччі 2017 року регіональної цільової Програми розвитку цивільного захисту на 2016-2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 103-VIІ (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 545-VІI додається)

 

49.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у 2016 році Програми розвитку овочівництва, картоплярства та переробної галузі в Харківській області на період до 2020 року, затвердженої рішенням обласної ради від 01 березня 2012 року № 354-VI.

 

 

 

Доповідає: Нездюр Олександр Володимирович – директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

94;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

5.

 

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у 2016 році Програми розвитку овочівництва, картоплярства та переробної галузі в Харківській області на період до 2020 року, затвердженої рішенням обласної ради від 01 березня 2012 року № 354-VI» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 546-VІI додається)

 

50.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Положення про постійні комісії Харківської обласної ради, затвердженого рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 27-VІІ.

 

 

 

Доповідає: Мураєва Валерія Олегівна голова постійної комісії обласної ради з питань молодіжної політики, спорту та туризму.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

84;

 

«проти»

-

9;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Положення про постійні комісії Харківської обласної ради, затвердженого рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 27-VІІ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 547-VІI додається)

 

51.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до рішення обласної ради від
25 листопада 2015 року № 4-VІІ «Про визначення умов оплати праці голови обласної ради, першого заступника та заступника голови обласної ради» (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Немикіна Людмила Петрівна голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету.

 

Чернов С.І., голова обласної ради, проінформував, що не братиме участь у голосуванні з метою забезпечення дотримання вимог статей 28, 35 Закону України «Про запобігання корупції», а саме – врегулювання конфлікту інтересів.

Коваленко В.М., перший заступник голови обласної ради, проінформував, що не братиме участь у голосуванні з метою врегулювання конфлікту інтересів.

Скоробагач В.І., заступник голови обласної ради, проінформував, що не братиме участь у голосуванні з метою врегулювання конфлікту інтересів.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

91;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 25 листопада 2015 року № 4-VІІ «Про визначення умов оплати праці голови обласної ради, першого заступника та заступника голови обласної ради» (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 548-VІI додається)

 

52.

СЛУХАЛИ:

Про створення та обрання Опікунської ради при КОМУНАЛЬНОМУ НЕКОМЕРЦІЙНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ "ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ОНКОЛОГІЇ".

 

 

Доповідає: Бідняк Тетяна Володимирівна депутат обласної ради.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Дорожкін Д.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

Бідняк Т.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Осьмуха Н.Г., начальник юридичного управління виконавчого апарату обласної ради;

Тітов М.І., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

Котуков О.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Святаш В.М., голова постійної комісії з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій та АТО, депутатська фракція партії «Відродження»;

Дорожкін Д.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

Стронов А.О., голова постійної комісії з питань промисловості, житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та будівництва, депутатська фракція партії «Відродження»;

Бідняк Т.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Дорожкін Д.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

Данильченко Ю.Б., прокурор Харківської області.

 

Голова Харківської обласної ради запропонував зняти дане питання з розгляду, доопрацювати і розглянути його на наступній сесії.

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію про повернення до формування порядку денного.

 

Голосували:

«за»

-

100;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

1.

 

Рішення прийнято.

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію щодо виключення з порядку денного питання «Про створення та обрання Опікунської ради при КОМУНАЛЬНОМУ НЕКОМЕРЦІЙНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ "ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ОНКОЛОГІЇ"».

 

 

Голосували:

«за»

-

98;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

3.

 

Рішення прийнято.

 

 

53.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Литвина Сергія Сергійовича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ХАРКІВСЬКІ ОБЛАСНІ КОМУНІКАЦІЙНІ СИСТЕМИ".

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївна – заступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

95;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

4;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення Литвина Сергія Сергійовича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ХАРКІВСЬКІ ОБЛАСНІ КОМУНІКАЦІЙНІ СИСТЕМИ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 549-VІI додається)

 

54.

СЛУХАЛИ:

Про депутатські запити.

Інформує: Чернов Сергій Іванович – голова обласної ради.

 

54.1.

СЛУХАЛИ:

 

Про депутатський запит депутатів обласної ради М'ягкого Д.В. та Кривенка М.І. до голови обласної державної адміністрації Світличної Ю.О. щодо проведення реконструкції водогону в м. Чугуєві.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

99;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

2.

 

Рішення прийнято.

 

(Рішення № 550-VIІ додається)

 

55.  СЛУХАЛИ: Різне.

 

Головуючий повідомив, що на минулій сесії рішенням обласної ради було створено Тимчасову контрольну комісію обласної ради з питань моніторингу ефективного, раціонального використання природних ресурсів, здійснення контролю за використанням та охороною надр, за дотриманням законодавства про охорону навколишнього природного середовища на території Харківської області та запропонував надати слово для надання попереднього звіту про її роботу голові зазначеної комісії, депутату обласної ради Кононенку А.В.

 

Інформацію взято до відома.

 

В обговоренні інформації взяли участь:

Кисіль В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Бідняк Т.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Русецький А.А., голова постійної комісії з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю, депутатська фракція партії «Блок Петра Порошенка "СОЛІДАРНІСТЬ"»;

Скоробагач В.І., заступник голови обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження».

 

На прохання депутатів головуючий надав слово:

 

Супруну О.М., депутату обласної ради, депутатська фракція партії «НАШ КРАЙ»;

Канашевичу А.В., депутату обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Лавровій Л.В., депутату обласної ради, депутатська фракція партії «ВО "Батьківщина"».

Головуючий дав доручення підготувати листа до Держгеокадастру для розгляду та надання інформації про вжиті заходи з питань, порушених депутатами Канашевичем А.В. та Лавровою Л.В.

 

На прохання депутатів головуючий надав слово:

 

М’ягкому Д.В., депутату обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок»;

Немикіній Л.П., голові постійної комісії з питань бюджету, депутатська фракція партії «Відродження».

 

Головуючий також надав слово для виступу голові Ради громадської організації "Спілка ветеранів АТО" Сапєлкіну М.С.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. нагадав, що завтра у школах області пройде Свято першого дзвоника і запросив всіх депутатів узяти участь у заходах та привітати школярів із початком нового навчального року.

 

Головуючий подякував депутатам за плідну роботу та оголосив пленарне засідання XІI сесії VII скликання закритим.

                                                                                                                  

 

 

 

Голова обласної ради                                                                                           С. Чернов

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Федотова М.М., 715-72-28