ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради «Про укладання контракту із Усовим Євгеном Васильовичем, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ КОМАРІВСЬКОГО ДИТЯЧОГО  БУДИНКУ – ІНТЕРНАТУ»

 

До обласної ради надійшла заява від Усова Євгена Васильовича, директора КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ КОМАРІВСЬКОГО  ДИТЯЧОГО  БУДИНКУ – ІНТЕРНАТУ (надалі по тексту – установа), стосовно укладання з ним контракту на зазначеній посаді.

Юридична адреса та місцезнаходження установи: Харківський район, м. Південне, вул. Героїв Чорнобиля, 73.

Основною метою діяльності установи є забезпечення належних умов для проживання, навчання, виховання, медичної та соціальної реабілітації та надання медичної допомоги вихованцям та особам з розумовими вадами розвитку та психіатричними розладами.

Усов Євген Васильович, 1949 року народження. Освіта вища. У 1978 році закінчив Харківський інститут громадського харчування, отримавши повну вищу освіту за спеціальністю «Бухгалтерський облік» та здобувши кваліфікацію економіста.

Усов Є.В. у 1998 році пройшов навчання за програмою перепідготовки менеджерів соціального захисту населення згідно ТАСІС-проекту «Підтримка в посиленні та покращенні системи соціального захисту в Україні» в Харківському філіалі Української Академії державного управління при Президентові України; у 2008 році пройшов підвищення кваліфікації у Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України на тематичному семінарі за темою «Концептуальні засади реформування системи соціальних послуг в Україні».

Усов Є.В. у 2003 році отримав почесну відзнаку «Слобожанська Слава», у 2007 році отримав почесне звання «Заслужений працівник соціальної сфери України».

Усов Євген Васильович призначений на посаду директора установи наказом Харківського обласного відділу соціального забезпечення від 01 липня 1987 року № 365.

16 серпня 2017 року проведено перевірку наявності та ефективності використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яке відображається на балансі КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ КОМАРІВСЬКОГО  ДИТЯЧОГО  БУДИНКУ – ІНТЕРНАТУ, розташованої за адресою: Харківський район, м. Південне, вул. Героїв Чорнобиля, 73, – та кадрових питань.

За результатами перевірки встановлено, що цілому майно спільної власності  територіальних громад сіл, селищ, міст області, закріплене за Установою використовується за призначенням, здійснюються  поточні ремонти для підтримки приміщень в належному стані, крім будівель підсобного господарства (літ. Д-1, Ц-1, У-1, Ф-1).

Кадрова робота в установі у цілому ведеться з дотриманням вимог чинного трудового законодавства України.

Директором виконуються обов’язки, передбачені Положенням про КОМУНАЛЬНУ УСТАНОВУ КОМАРІВСЬКИЙ ДИТЯЧИЙ БУДИНОК – ІНТЕРНАТ.

Керуючись пунктом  20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 23, 24 Кодексу законів про працю України, Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженим рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 138-VІІ, підготовлено проект рішення обласної ради «Про укладання контракту із Усовим Євгеном Васильовичем, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ КОМАРІВСЬКОГО ДИТЯЧОГО БУДИНКУ – ІНТЕРНАТУ».

 

 

 

 

Заступник начальника управління

з питань  комунальної власності,

начальник відділу по роботі з

керівниками суб’єктів спільної

власності та майнових відносин

виконавчого  апарату

обласної ради                                                                                               І. Потопальська