Інформація

про хід виконання регіональної Програми підвищення енергоефективності, енергозбереження та зменшення споживання енергоресурсів у Харківській області на 2016 – 2022 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року  307-VII

 

Управлінням паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації розроблено регіональну Програму підвищення енергоефективності, енергозбереження та зменшення споживання енергоресурсів у Харківській області на 2016 ‑ 2022 роки (далі – Програма).

Метою Програми є зменшення енергоємності виробництва продукції, надання послуг та проведення робіт з підвищення ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів; переведення функціонуючих підприємств на енергозберігаючий шлях розвитку; скорочення бюджетних видатків на використання паливно-енергетичних ресурсів в бюджетних установах та зменшення, за рахунок цього, витрат на забезпечення їх сталого функціонування; вивільнення коштів для подальшого залучення на покращення технічного стану виробництва підприємств, їх модернізацію і розвиток; підвищення надійності, стійкості та якості енергопостачання, покращення на цій основі якості послуг.

Фінансування регіональної Програми підвищення енергоефективності, енергозбереження та зменшення споживання енергоресурсів у Харківській області на 2016 – 2022 роки планується здійснювати за рахунок коштів державного, обласного і місцевих бюджетів, коштів підприємств та інвесторів.

Прогнозний обсяг фінансування ресурсів для виконання Програми у 2017 році складає 135995,812 тис. грн. Станом за 9 місяців 2017 року на реалізацію заходів з енергозбереження та енергоефективності на 2017 рік використано 162525,204 тис. грн з державного, обласного, місцевого бюджетів, підприємств та інших джерел.

За підсумками 9 місяців 2017 року в рамках Програми було профінансовано:  за рахунок власних коштів підприємств -1039,62 тис. грн. згідно з розділу ХII. Капітальні вкладення на об’єкти соціально-економічного значення на 2016 - 2022 роки підрозділу 12.1. Пропозиції провідних промислових підприємств області щодо заходів з підвищення енергоефективності, енергозбереження та зменшення споживання енергоресурсів по Харківській області на 2016-2022 роки. 

За рахунок різних рівнів бюджету Харківської області у 2017 році були проведені наступні заходи з енергозбереження та енергоефективності:

У Балаклійському районі в поточному році КП БРР «Балаклійські теплові мережі» виконано налагодження котлів котелень по вулицях Соборній, 64, Новоселівка, 99, Партизанській, 3, Перемоги, 100 у м. Балаклія, вул. Весняній, 32  у смт Донець, смт Савинці, селах Нова Гусарівка, Довгалівка та Веселе, замінено 410 ламп розжарювання на енергозберігаючі, здійснений ремонт та механічне чищення зовнішніх та внутрішніх поверхонь нагріву 13 котлів на 7 котельнях, замінено  аварійні  ділянки  теплових мереж діаметрами від 57 мм до 219 мм загальною довжиною 750 м в 1 трубному обчисленні, виконані планово – попереджувальні ремонти  насосного обладнання та запірної арматури, що зменшить витоки теплоносія  за рахунок чого планується зекономити 150,5 тис. куб. м природного газу та 31,0 тис. кВт/год. електроенергії на суму 1198,0 тис. грн., на що витрачені кошти у сумі 467,0 тис. грн.

КП «Балаклійський водоканал» виконано заміну насосного обладнання на менш енергоємне та аварійних ділянок водопровідних мереж, за рахунок чого планується зекономити  65,5 тис. кВт/год. електроенергії на суму 117,9 тис. грн., на що витрачені кошти у сумі  658,2  тис. грн.

У КЗОЗ БРР «Балаклійська ЦКРЛ» виконано заміну віконних  та дверних блоків  на енергозберігаючі та ламп розжарювання на енергозберігаючі за рахунок чого планується зекономити 0,6 тис. м3  природного газу, 464,1 Гкал теплової енергії та 3,9 тис. кВт/год. електроенергії   на загальну суму 673,3 тис. грн.

КЗОЗ БРР «Балаклійський РЦПМСД» проведено заміну дверних блоків у ФАПах сіл Норцівка, Шебелинка, Покровське, утеплення приміщень АЗПСМ с.  Вербівка, ФАПу с. Крючки, ФАПу с. Шебелинка, заміну систем опалення у ФАПах сіл Покровське, Лозовенька, Асіївка, на що витрачені кошти у сумі  1679,0 тис. грн.

Закладами освіти виконано заміну дерев’яних вікон на металопластикові за рахунок чого планується зекономити 52,7 Гкал теплової енергії та 2,22 тис. м3  природного газу на загальну суму  79,5 тис. грн.

У приміщеннях Савинського СБК проведено заміну вікон на енергозберігаючі,  на що витрачені кошти у сумі  267,8 тис. грн., в Асіївській бібліотеці – філії проведено ремонт опалювальної системи, на що витрачені кошти у сумі  40,0 тис. грн.

Балаклійською міською радою виконано встановлення світлодіодних ліхтарів на вулицях м. Балаклія, за рахунок чого планується зекономити 51,3 тис. кВт/год. електроенергії на суму 77,0 тис. грн.

Вербівською сільською радою виконано заміну ламп накалювання на світлодіодні світильники на вулицях с. Вербівка, за рахунок чого планується зекономити 2,2 тис. кВт/год. електроенергії на суму  4,9 тис. грн.

Чепільською сільською радою виконано заміну ламп накалювання на світлодіодні у приміщеннях Чепільської сільської ради, Чепільському будинку культури та вуличного освітлення, за рахунок чого планується зекономити 5,8 тис. кВт/год. електроенергії на суму 8,14 тис. грн., на що витрачені кошти у сумі 13,34 тис. грн.

Андріївською селищною радою виконано заміну вікон та дверей  на металопластикові у Андріївській селищній раді та Андріївському ДНЗ № 1 за рахунок чого планується зекономити 1,4 тис. кВт/год. електроенергії та 1,3 тис. м3 природного газу на суму  16,7 тис. грн.

Донецькою селищною радою проведено закупівлі енергозберігаючих ламп для освітлення смт Донець на суму 1239,0 тис. грн.

У результаті виконання енергозберігаючих заходів житлово-комунальними підприємствами району планується зекономити  153,32 тис. м3 природного газу, 169,92 тис. кВт/год. електричної енергії та 516,7 Гкал теплової енергії на загальну суму 1969,91 тис. грн., на що витрачені кошти на суму 16085,94 тис. грн.

Загальна сума витрачених коштів на енергозбереження складає 17370,532 тис. грн.

У Барвінківському районі в поточному році впроваджено наступні заходи програми енергозбереження на загальну суму 2 млн. 469 тис. 569 грн., а саме:

поточний ремонт приміщень харчоблоку, заміна вікон ЗОШ I-III ст. № 1 Барвінківської районної ради Харківської області на суму 184,513 тис.грн;

- поточний ремонт класної кімнати, заміна вікон ЗОШ I-III ст. № 2 Барвінківської районної ради Харківської області на суму 87,0 тис.грн;

-  поточний ремонт актової зали, заміна вікон ЗОШ I-III ст. № 3 Барвінківської районної ради Харківської області на суму 195,0 тис.грн;

-  поточний ремонт приміщень роздягалень, туалетів, заміна вікон ЗОШ I-III ст. № 3 Барвінківської районної ради Харківської області на суму 151,317 тис.грн;

-поточний ремонт спортивної зали, заміна вікон ЗОШ I-III ст. № 3 Барвінківської районної ради Харківської області на суму 191,708 тис.грн;

-поточний ремонт приміщень, туалетів, заміна вікон Барвінківської музичної дитячої школи на суму 139,973 тис.грн;

-поточний ремонт покрівлі Грушуваського сільського Будинку культури на суму 568,0 тис.грн;

-заміна трьох котлів Грушуваського навчально-виховного комплексу на суму 208,438 тис.грн;

- заміна вікон  на енергозберігаючі у Гусарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів у сумі 40,00 тис. грн;

- заміна вікон  на енергозберігаючі у Великокомишуваській ЗОШ І-ІІ ступенів у сумі 42,2 тис. грн..

Загальна сума витрачених коштів на енергозбереження складає 2469,569 тис. грн.

У Богодухівському районі в поточному році за кошти органів місцевого самоврядування виконано роботи щодо утеплення фасадів 3 будівель, а саме:

Горьківського дошкільного навчального закладу «Сонечко» Сазоно-Баланівської сільської ради (543,4 тис.грн); фельдшерсько-амбулаторного пункту в с. Заброди (70 тис.грн); Петропавлівського сільського клубу (252,1 тис.грн).

У рамках реалізації міні-проектів територіальних громад, які визнано переможцями обласного конкурсу «Разом у майбутнє»:

- завершено роботи по утепленню фасаду (253 кв.м) Петропавлівського навчально-виховного комплексу (вартість проекту 191,8 тис.грн);

- розпочато енергозберігаючий ремонт фасаду будівлі Богодухівського центру дитячої та юнацької творчості (очікувана вартість робіт 199,4 тис.грн).

Проведена модернізація топкових для опалення об’єктів бюджетної сфери, визначено підрядника та розпочаті роботи по капітальному ремонту системи опалення Гутянської ЗОШ І-ІІІ ступенів. На реалізацію передбачені кошти з обласного бюджету в сумі 1000 тис.грн та районного - в сумі 300 тис.грн.

Виконано роботи по заміні 2 твердопаливних котлів на 1 – енергоефективні для опалення будівлі Степнянської сільської ради (44,8 тис.грн).

З метою часткового переведення з газового опалення  на альтернативні види палива встановлено теплогенератор  ТГУ-1200 у топковій Шарівського дошкільного навчального закладу (115 тис.грн).

Загальна сума витрачених коштів на енергозбереження складає 4563,282 тис. грн.

У Близнюківському районі в поточному році виконано встановлення котельні на твердому паливі у Садовській ЗОШ І-ІІІ ст. с. Садове, Близнюківського району Харківської області та встановлення котельні на твердому паливі у Новонадеждинській ЗОШ І-ІІІ ст с.Новонадеждино Близнюківського району Харківської області на суму 400,00 тис. грн.

Загальна сума витрачених коштів на енергозбереження складає 400,00 тис. грн.

У Валківському районі в поточному році в закладах освіти, з метою енергозберігання, економії споживання газу та теплової енергії на опалювальний сезон 2017-2018 рр. передбачається у 8  навчальних закладах району (Ковязький НВК, Високопільська ЗОШ І-ІІІ ст., Шарівська ЗОШ І-ІІІ ст., Огульцівська ЗОШ І-ІІІ ст., Сніжківська ЗОШ І-ІІІ ст., Сидоренківська ЗОШ І-ІІІ ст., Старомерчицька ЗОШ І-ІІІ ст., Баранівська ЗОШ І-ІІІ ст.) утеплення фасадів будівель, реконструкція системи опалення, часткова заміна вікон та дверей на енергозберігаючі та утеплення горищ в рамках реалізації Надзвичайної кредитної програми.

Також в поточному році була здійснена заміна вікон та дверей на енергозберігаючі в Олександрівській ЗОШ І-ІІІ ст. – (360,00 тис. грн), Серпневому НВК – (63,196 тис. грн), Новомерчицькому НВК – (17,024 тис. грн).

Загальна сума витрачених коштів на енергозбереження складає 440,22 тис. грн.

У Вовчанському районі в поточному році проведені наступні заходи щодо скорочення та заміщення споживання природного газу на об'єктах сфери теплопостачання бюджетними установами району проводяться роботи наступні:

1.Технічне переоснащення системи теплопостачання Жовтневого НВК з встановленням блочної котельні на твердому паливі, за адресою: Харківська область, Вовчанський район, с. Лиман, вул. Іванівська, 12. Профінансовано за звітний період  930,76 тис. грн, виконано на 927,02 тис. грн. Роботи завершені.

В поточному році з обласного бюджету виділено кошти у сумі 10,0 млн.грн  на «Розробку проектно-кошторисної документації та технічне переоснащення центральної котельні з установкою  твердопаливних котлів по вул..Досвітнього,33А у м. Вовчанськ Харківської області». На даний час проектно-кошторисна документація виготовлена та роботи по будівництву першої лінії зазначеного об’єкту завершено.

Замінено вікна у Варварівській ЗОШ та Білоколодязькому НВК, замінено вхідні  дерев’яні двері на металопластикові у Варварівській ЗОШ, Різниківській ЗОШ, Пільнянському НВК, Жовтневому НВК на суму 1982,899 тис. грн (відділ освіти 1694,95 тис. грн, охорона здоров’я – 287,949 тис. грн).

Виділено кошти на :

1. «Капітальний ремонт по заміні вікон на енергозберігаючі та укосів Юрченківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Вовчанської районної ради Харківської області за адресою: Харківська область, Вовчанський район, с. Юрченкове, вул..Польова,2»  відділу освіти РДА у сумі 1400,645 тис. грн. Роботи завершуються.

2. Придбано та встановлені вікна для Білоколодязького НВК відділу освіти РДА у сумі 144,718 тис. грн.

3.  Роботи завершуються по заміні вікон та дверей на енергозберігаючі в амбулаторії загальної практики-сімейної медицини №1 м. Вовчанськ та адміністративного корпусу КЗОЗ «Центр ПМСД Вовчанського району» за адресою: Харківська область, м. Вовчанськ, вул. Шевченка, б.24»  КЗОЗ «Центр ПМСД Вовчанського району» у сумі 227,27 тис. грн.

Загальна сума витрачених коштів на енергозбереження складає 14682,552 тис. грн.

У Дворічанському районі в поточному році проведені заходи з енергозбереження в рамках конкурсу обласної ради «Разом в майбутнє» на  замінені вікна та двері на суму 444,918 тис. грн. Крім цього проведені санації бюджетних закладів та проведені капітальні ремонти будівель на суму 5791,415 тис. грн.

Загальна сума витрачених коштів на енергозбереження складає 6236,333 тис. грн.

У Дергачівському районі в поточному році проведені заходи з метою зменшення споживання енергоресурсів та виділені кошти районного бюджету на заміну вікон в закладах освіти в сумі 7260,18 тис. грн., проведенні поточні ремонти, а саме ремонт систем опалення, ремонт покрівель на дані цілі витрачено  2105,89 тис грн.

За позабюджетні кошти у Солоницівській гімназії № 3 було замінено батареї на секційні із біметалу на суму 4,5 тис. грн та проведена заміна ламп розжарювання на енергозберігаючі у Вільшанській ЗОШ – 0,333 тис. грн.

Заключено договір з компанією «ДТЕК-ЕСКО» на проведення енергоаудиту з розробкою енергетичного паспорту приміщень у 10 навчальних закладах на суму 180,620 тис. грн.

Замінено 2 лічильника тепла в Пересічанському НВК ЗОШ І-ІІІ ст. та Русько-Лозівському НВК ЗОШ І-ІІІ ст. витрачено 53395,40 грн.

В 2017 році за рахунок коштів місцевого бюджету виконано капітальний ремонт покрівлі будівлі головного корпусу лікарні ім..П.М.Агеєнка смт Вільшани на суму 300,0 тис. грн.

Ведуться роботи по капітальному ремонту будівлі поліклініки Дергачівської ЦРЛ, на даний час проведено ремонт покрівлі, в стадії завершення ремонт зовнішніх стін всієї будівлі. На виконання цих робіт виділено із районного бюджету 2 500,0 тис. грн.

За рахунок обласного бюджету завершуються роботи по ремонту клініко-діагностичної лабораторії та рентгенологічного відділення поліклініки смт Солоницівка на загальну суму 1 391,0 тис. грн.

За рахунок коштів місцевого бюджету в сумі 524,2 тис.грн виконано роботи по утепленню фасаду будівлі та оновленню фундаменту в двох сільських будинках культури. За рахунок  програми «Разом у майбутнє» у вересні  було завершено утеплення фасаду будівлі Малоданилівської дитячої музичної школи на суму 199,753 тис. грн.

З районного бюджету було виділено 716,5 тис. грн. на облаштування вузлів обліку газу засобами дистанційної передачі даних, модернізацію системи газопостачання котельні по вул. Сумській шлях, 163 м. Дергачі, заміну електричного кабелю на котельні в смт  Мала Данилівка.

Загальна сума витрачених коштів на енергозбереження складає 11714,802 тис. грн.

У Зміївському районі в поточному році проведені заходи з енергозбереження шляхом утеплення стін, заміни ділянок теплових мереж, заміни вікон та дверей та встановлення пристроїв обліку енергії.

Загальна сума витрачених коштів на енергозбереження складає 2529,524 тис. грн.

У Золочівському районі в поточному році проведено захід: «Реконструкція із застосуванням енергозберігаючих технологій будівлі їдальні Удянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Героя Радянського Союзу М.М. Угловського Золочівської районної державної адміністрації Харківської області, Золочівський район, с. Уди, вул. Угловського 15/1».

Загальна сума витрачених коштів на енергозбереження складає 1700,00 тис. грн.

У Ізюмському районі в поточному році у 9 сільських радах проведено роботи по заміні вікон та дверей в будівлях, в лісгоспі - утеплення фасаду будівлі, в двох закладах освіти проведено капітальний ремонт системи опалення.

В 6 сільських радах впроваджується система вуличного світлодіодного освітлення.На виконання цих робіт було виділено кошти в розмірі 8 104,613 тис. грн., з них станом на 10 жовтня 2017 року освоєно 6 393,00 тис. грн.

На чотирьох об’єктах  роботи продовжуються, які до кінця поточного року будуть завершені (на суму 1 711,634 тис. грн).

Загальна сума витрачених коштів на енергозбереження складає 8104,613 тис. грн.

У Кегичівському районі в поточному році проведено заходи з енергозбереження, енергоефективності та  впровадженню альтернативних джерел енергії, такі як:

-                     заміна вікон та дверей на енергозберігаючі на загальну суму – 1107,4 тис. грн (157 вікон та 55 дверей);

-                     заміна 100 ламп розжарення на світлодіодні – 8,00 тис. грн;

-                     на виконання Угоди №1-2017 від 31.03.2017 про співробітництво між ПАТ «Укргазвидобування» і Харківською обласною державною адміністрацією у розвитку нафтогазового комплексу Харківської області проведено капітальний ремонт покрівлі багатоквартирного житлового будинку по вул. Слобожанській 100, буд. 194, смт Кегичівка, з застосуванням теплоізоляції, а саме утеплювачів 180кг/м2 -50мм та 100 кг/м2 150 мм;

-                     до кінця 2017 року буде завершено проект «Капітальний ремонт віконних прорізів неслужбових приміщень Кегичівської центральної районної лікарні,  за адресою: 64003 Харківська область, смт Кегичівка, вул. Калинова, 37» на загальну суму  2514,33 тис. грн.

Загальна сума витрачених коштів на енергозбереження складає 3873,11 тис. грн.

У Коломацькому районі в поточному році за рахунок коштів місцевих бюджетів здійснено енергозберігаючі заходи на загальну суму 8 млн. 163,7 тис.грн в тому числі:

- капітальний ремонт м'якого покриття даху будівлі у Коломацькому навчально-виховному комплексі за адресою: смт  Коломак, вул. Свободи, 8 (1 млн.135 тис.грн - обласний та районний бюджет);

- капітальний ремонт даху КЗОЗ «Центр первинно медико-санітарної допомоги Коломацького району» смт Коломак, вул. Гетьмана І. Мазепи (222,4 тис.грн - районний бюджет);

- заміна системи опалення в будівлі КЗОЗ «Центр первинно медико-санітарної допомоги Коломацького району» смт Коломак, вул. Гетьмана І. Мазепи (298 тис.грн. - районний бюджет);

- заміна котла в топковій, що опалює будівлю КЗОЗ «Центр первинно медико-санітарної допомоги Коломацького району» смт Коломак, вул. Гетьмана І. Мазепи (62 тис.грн – районний бюджет);

- заміна вікон в Коломацькій районній бібліотеці (65,8 тис.грн - районний бюджет);

- заміна вікон та дверей в будівлі лабораторії (30 тис.грн - районний бюджет);

- будівництво та відновлення вуличного освітлення із застосуванням енергозберігаючих технологій на загальну суму 408,694 тис.грн. - місцевий бюджет (вул. Сонячна, Пушкіна с. Шелестове; вул. Залізнична с. Панасівка; вул. Центральна с. Білоусове; вул. Чабана с. Шляхове; вул. Коломацька та Західна с. Латишівка);

- заміна вікон та дверей в Шелестівському НВК (всього 132,5 тис.грн, із них обласний бюджет – 66,250 тис.грн, районний бюджет – 33,125 тис.грн, сільський бюджет – 26,5 тис.грн, ініціативна група – 6,625 тис.грн);

- заміна вікон та дверей в Різуненківському НВК (всього 154,4тис.грн, із них обласний бюджет – 77,2 тис.грн, районний бюджет – 38,6 тис.грн, сільський бюджет – 30,88 тис.грн, ініціативна група – 7,72 тис.грн);

- заміна вакуумапаратів та підігрівників теплової схеми на ТДВ «Новоіванівський цукровий завод» на суму 5648,8 тис.грн (власні кошти підприємства).

Загальна сума витрачених коштів на енергозбереження складає 8156,794 тис. грн..

У Красноградському районі в поточному році на заходи з енергозбереження передбачено з усіх рівнів бюджету 22703,1 тис.грн (за звітний період освоєно 11476,1 тис.грн, або 50,6%), з них з державного бюджету 1100 тис.грн, з обласного бюджету 712,8 тис.грн, з районного бюджету 18976 тис.грн, інші – 1914,3 тис.грн.

Кошти державного бюджету передбачено на виконання розпоряджень Кабінету Міністрів України «Деякі питання розподілу у 2017 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій (зі змінами)» загальна субвенцію з державного бюджету місцевому бюджету передбачена на загальну суму 1450,0 тис.грн, в тому числі на заходи з енергозбереження 1100,0 тис.грн. на даний момент 100% кошти профінансовані.

В галузі освіта – на заходи з енергозбереження передбачено 6833,3 тис.грн, всі 100% коштів профінансовані.

У 2017 році за рахунок районного бюджету (1435 тис.грн) Красноградський багатопрофільний ліцей переведено на твердопаливне (пелетне) опалення.

Охорона здоров’я - за кошти районного бюджету виготовлено «Технічний звіт з енергетичного аудиту Красноградської центральної районної лікарні», проектно-кошторисну документацію та експертний звіт на проведення зовнішнього утеплення будівель хірургічного, терапевтичного та будівлі поліклініки корпусу Красноградської центральної районної лікарні. Дані проекти подані на конкурс для реалізації у 2018 році за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку на загальну суму 8020,2 тис.грн. В районному бюджеті передбачено спів фінансування.

Житлово-комунальне господарство - на заходи з енергозбереження (заміна ділянок теплових мереж) передбачено 320,7 тис.грн.

Загальна сума витрачених коштів на енергозбереження складає 7727,742 тис. грн.

У Краснокутському районі в поточному році у напрямку енергозбереження реалізовано наступні заходи:

1. Капітальний ремонт по заміні віконних та дверних блоків ФП  с. Мирне, вул. Центральна, 99. Виконавець заходу - ПП "Нова ЕраХХІ". Термін виконання вересень 2017 року. Вартість заходу - 52,807 тис.грн. Джерела фінансування - обласний бюджет, районний бюджет, кошти конкурсанта.

2. Капітальний ремонт по заміні віконних блоків АЗПСМ с. Пархомівка, вул. Євгена Лисенка, 4. Виконавець заходу - ПП "Нова ЕраХХІ". Термін виконання вересень 2017 року. Вартість заходу - 61,259 тис.грн. Джерела фінансування - обласний бюджет, районний бюджет, кошти конкурсанта.

3. Капітальний ремонт по заміні віконних та дверних блоків АЗПСМ с. Водяне, вул.. Московська, 87. Виконавець заходу - ПП "Нова ЕраХХІ". Термін виконання вересень 2017 року. Вартість заходу - 48,062 тис.грн. Джерела фінансування - обласний бюджет, сільський бюджет, кошти конкурсанта.

4. Капітальний ремонт по заміні віконних та дверних блоків ФП с. Олексіївка, вул. Центральна, 54. Виконавець заходу - ПП "Нова ЕраХХІ". Термін виконання вересень 2017 року. Вартість заходу - 52,004 тис.грн. Джерела фінансування - обласний бюджет, сільський бюджет, кошти конкурсанта.

5. Капітальний ремонт будівлі (заміна віконних та дверних блоків на енергоефективні) в їдальні Колонтаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Виконавець заходу - ПП "Нова ЕраХХІ". Термін виконання вересень 2017 року. Вартість заходу - 181,8 тис.грн. Джерела фінансування - обласний бюджет, районний бюджет, кошти конкурсанта.

6. Капітальний ремонт будівлі (заміна віконних та дверних блоків на енергоефективні) В’язівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Виконавець заходу - ПП "Нова ЕраХХІ". Термін виконання вересень 2017 року. Вартість заходу - 137,9 тис.грн. Джерела фінансування - обласний бюджет, сільський бюджет, кошти конкурсанта.

7. Капітальний ремонт будівлі (заміна віконних блоків на енергоефективні) Костянтинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Виконавець заходу – ПП "Нова ЕраХХІ". Термін виконання жовтень 2017 року. Вартість заходу - 192,7 тис.грн. Джерела фінансування - обласний бюджет, сільський бюджет, кошти конкурсанта.

8. Капітальний ремонт будівлі (заміна віконних та дверних блоків на енергоефективні) Слобідської ЗОШ І-ІІ ступенів. Виконавець заходу – ПП "Нова ЕраХХІ". Термін виконання жовтень 2017 року. Вартість заходу - 164,4 тис.грн. Джерела фінансування - обласний бюджет, сільський бюджет, кошти конкурсанта.

9. Капітальний ремонт корпусу №2 (заміна віконних блоків на енергоефективні) Мурафської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Виконавець заходу - Приватне підприємство "ЕСКО-БІЛДІНГ". Термін виконання серпень 2017 року. Вартість заходу - 452 тис.грн. Джерела фінансування - додаткові кошти районного бюджету.

Загальна сума витрачених коштів на енергозбереження складає 1342,932 тис. грн..

У Лозівському районі в поточному році розроблена проектно-кошторисна документація: «Реконструкція системи газопостачання котельні в селі Єлизаветівка Лозівського району Харківської області».

Загальна кошторисна вартість проекту становить – 3459,6 тис. грн.

Даним проектом передбачається проведення реконструкції системи газопостачання котельні шкільного закладу з капітальним ремонтом ділянки мережі теплопостачання на суму 1471,8 тис. грн. та реконструкція систем газопостачання кожного багатоквартирного житлового будинку в сумі 1987,8 тис. грн. з метою переведення квартир на індивідуальне опалення.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 19.07.2017 № 484 – р з державного бюджету на вжиття заходів по втіленню даного проекту виділені кошти в сумі 3459,6 тис. грн. Дані кошти будуть освоєні в термін до 15 грудня поточного року.

Загальна сума витрачених коштів на енергозбереження складає 3459,6 тис. грн.

У м. Лозова в поточному році впроваджено заходи з підвищення з енергоефективності та енергозбереження по заміні насосного обладнання, з ремонту теплоізоляції мереж, з заміни вікон та дверей та проведено капітальні ремонти.

Загальна сума витрачених коштів на енергозбереження складає 12328,319 тис. грн.

У м. Ізюм проведено заміну ламп на енергозберігаючі.

Загальна сума витрачених коштів на енергозбереження складає 2,173 тис. грн.

У м. Куп’янськ проведено капітальний ремонт по заміні дерев’яних віконних блоків на енергозберігаючі металопластикові.

Загальна сума витрачених коштів на енергозбереження складає 189,068 тис. грн.

У м. Люботин в поточному році впроваджено заходи з підвищення з енергоефективності та енергозбереження на об`єктах освіти і науки, охорони здоров`я, соціального захисту, населення, житлово-комунального господарства:

В котельні КЗ «Люботинська міська лікарня» було проведено технічне переоснащення системи теплопостачання (встановлено 2 котли, кожний з номінальною тепловою потужністю 400кВТ, які будуть працювати на твердому паливі). Котельня здійснює теплопостачання 2-х закладів соціальної сфери  (КЗ «Люботинська міська лікарня», Люботинський ДНЗ № 1 «Ялинка»).

У вересні 2017р. надано субвенцію з обласного бюджету міському бюджету м. Люботин у розмірі 1195,799 тис.грн на технічне переоснащення системи теплопостачання Люботинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4.

Здійснено заміну газового котла у ЗОШ І-ІІІ ступенів №3, з міського бюджету виділено кошти у розмірі 37,0 тис.грн. Проведено ремонтні роботи 3х газових котлів у Люботинській гімназії №1.

На протязі 2017 року було встановлено 672  енергозберігаючих ліхтарів вуличного освітлення.

Рішенням Люботинської міської ради було виділені кошти з міського бюджету у розмір 1485,0 тис.грн., на капітальний ремонт віконних та дверних  блоків в приміщеннях КЗ «Люботинська міська лікарня». Роботи виконані у повному обсязі.

У Люботинському дошкільному навчальному закладі № 2 замінено теплотрасу та встановлено котлові насоси та насоси системи опалення (154,0 тис грн.)

На даний час триває капітальний ремонт будівлі тепло генераторної та теплотраси в Люботинському НВК ЗНЗ І-ІІІ ДНЗ№2, за кошти виділені з міського бюджету, вартість заходу складає 678,698 тис.грн.

Загальна сума витрачених коштів на енергозбереження складає 3550,497 тис. грн.

У м. Первомайський в поточному році проведено заходів з підвищення енергоефективності та енергозбереження на суму 6 млн. 899 тис. грн., в тому числі на об’єктах:

-       освіти – на 5 млн. 393 тис. грн,

-       охорони здоров’я – на 654 тис. грн,

-       житлово-комунального господарства – на 321 тис. грн,

-       культури – на 531 тис. грн.

Протягом 2017 року були виконані наступні енергозберігаючі заходи:

-       замінені коректори об’єму газу на всіх котельнях міста, що дасть можливість вести більш точний облік спожитого газу.

-       проведена заміна застарілих водопровідних мереж міста на сучасні поліетиленові, що зменшить втрати водних ресурсів через аварії.

-       замінені лампи зовнішнього освітлення на світлодіодні світильники.

-       замінені лампи внутрішнього освітлення на світлодіодні в закладі охорони здоров’я.

-       замінені вікна та двері на енергозберігаючі у закладах культури та освіти.

-       виконані поточний та капітальний ремонти покрівель в закладах освіти та культури.

-       проведена заміна внутрішньої опалювальної системи в закладах культури та охорони здоров’я.

-       виконана теплоізоляція трубопроводів системи опалення в закладах освіти.

Енергозберігаючі заходи проводились за рахунок коштів місцевого, обласного бюджету й власних коштів установ (1 млн.793 тис.грн.), та за рахунок грантів від міжнародних донорів (5 млн. 106 тис. грн.).

Загальна сума витрачених коштів на енергозбереження складає 6899,156 тис. грн.

У Нововодолазькому районі в поточному році проведено енергозберігаючі заходи на загальну суму 8 млн. 986,8 тис. грн, в т.ч. коштів обласного, районного та місцевих бюджетів 6 млн. 237,3 тис.грн, коштів державного бюджету – 2511,1 тис.грн. Економія ПЕР склала - 170,6 т.у.п.

ТОВ СП «Мелихівське» проведено заміну електричного опалення на пічне, заміну ламп на енергозберігаючі, заміну вхідних дверей загальною вартістю 98,0 тис.грн.

В АЗПСМ с. Новоселівка  проведено утеплення стін, даху, заміну електропроводки, ламп на енергозберігаючі загальною вартістю 704,0 тис.грн.

Нововодолазькою селищною радою запроваджено LED технології для вуличного освітлення вартістю 140,6 тис.грн, проведено гідрохімічну промивку систем опалення в ДНЗ «Казка», ДНЗ «Малятко» на суму 99,6 тис.грн.

За рахунок коштів обласного бюджету проводиться капітальний ремонт покрівлі Сосонівського НВК (720,0 тис.грн), та капітальний ремонт приміщення фельшерсько-акушерського пункту в с. Парасковія вартістю 1426,6 тис.грн.

За кошти обласного та місцевих бюджетів Знам’янською с/р проведено придбання 30 енергозберігаючих вікон на суму 198,4 тис.грн., Сосонівською сільською радою – 38 вікон на суму 194,5 тис.грн.

За кошти субвенції з Державного бюджету проведено капітальні ремонти - заміна дерев’яних вікон на металопластикові енергозберігаючі в Нововодолазькому ліцеї, Липковатівському НВК, Новоселівському НВК, Охоченській ЗОШ загальною вартістю 2511,1 тис.грн.

За кошти місцевих бюджетів  проведено капітальний ремонт покрівлі Сосонівського НВК (850,0 тис.грн.), заміну дерев’яних вікон на енергозберігаючі в ІІІ Старовірівському НВК (200,0 тис.грн.), гідрохімічну промивку систем опалення в Охоченскій ЗОШ І-ІІІ ст., Ватутінській ЗОШ І-ІІІ ст. (199,7 тис.грн.).

Загальна сума витрачених коштів на енергозбереження складає 8986,812 тис. грн.

У Первомайському районі в поточному році проведено заходи з енергозбереження на загальну суму 4471,792 тис.грн, а саме:

1) за рахунок коштів обласного бюджету:

- проведені «Технічне переоснащення системи опалення Грушинського НВК» - 1470 тис.грн.

-  проводяться роботи з «Технічного переоснащення системи опалення Троїцького НВК – 1425,0 тис. грн.

2) за рахунок коштів районного бюджету:

- проведено «Реконструкція системи опалення Берецького НВК» (шляхом обладнання  топкової  в будівлі НВК та встановлення нових сучасних котлів) – 450 тис.грн.

3)  за рахунок коштів місцевих  (сільських ) бюджетів:

- 152,0 тис.грн - на поточний ремонт топочної Грушинського НВК;

- 200,0 тис.грн -  на поточний ремонт топочної Берецького НВК;

- 29,814 тис.грн - на поточний ремонт топочної Миронівського НВК;

- 49,978 тис.грн - Біляївський НВК (поточний ремонт покрівлі гаражу);

- 155,0 тис.грн - реконструкція системи опалення Шульського НВК (встановлення нових сучасних 2 котлів).

На енергозберігаючі заходи закладів культури витрачено 162,4 тис.грн, з них:

- замінено 3 вікна та двері Верхньоорільському СБК на суму 15,0 тис.грн;

- заміна вікон та дверей Верхньобишкинського музею -22,9 тис.грн;

- заміна вікон Миронівського СБК на суму 12,0 тис.грн;

- ремонт покрівлі, заміна вікон та дверей Ржавчицького СБК на суму 76,5 тис.грн.

На енергозберігаючі заходи  закладів охорони здоров’я використано 1 461,7 тис.грн, а саме:

-   зовнішнє утеплення будівлі АЗПСМ с. Ржавчик (міні-проект) на загальну суму 226 тис. грн. та заміна радіаторів на 14,1 тис.грн;

-   ремонт АЗПСМ с. Олексіївка (міні-проект) на загальну суму 200 тис. грн.;

-   ремонт АЗПСМ с. Грушино  на загальну суму 315,6 тис.грн (заміна дверних блоків -6 шт.(з них 1 вхідні) та 5 шт. вікон  на енергозберігаючі, ремонт системи опалення та 63,1 тис.грн.- ремонт системи опалення;

-   проведені роботи з зовнішнього  утеплення будівель АЗПСМ с. Миронівка на суму 153,0 тис.грн та  АЗПСМ с. Закутнівка, на загальну суму 200  тис.грн;

-   встановлено тепловий насос з заміною системи опалення Михайлівської АЗПСМ  (міні проект) -299,0 тис.грн ;

-   ремонт системи опалення з монтажем котла та встановлення нових енергозберігаючих дверей  ФАП с.В.Орілька на суму 68,1 тис.грн.

Проведені енергозберігаючі заходи в адміністративних будівлях сільських рад на суму 487,4 тис.грн, а саме:

- ремонт покрівлі та заміну вікон та дверей на енергозберігаючі у Верхньоорільській сільській раді на суму 19,6 тис.грн;

- зовнішнє утеплення будівлі сільської  ради у с. Миронівка - 81,3 тис.грн;

- утеплення пошти та кімнати дільничого у с.Одрадове на суму 137,5 тис.грн;

- ремонт приміщень пошти  з утепленням у с. Ржавчик на суму 20,4 тис.грн;

- заміна 4 вікон та 3 дверей та ремонт ганку сільської ради с. Роздолля на суму 28,6 тис.грн;

- ремонт покрівлі територіального центру с. Грушино на суму 200,0 тис.грн.

Загальна сума витрачених коштів на енергозбереження складає 9891,750 тис. грн.

У Печенізькому районі в поточному році виконано заходи з енергозбереження:

-                     за рахунок коштів обласного бюджету,  профінансовано авансовий платіж на капітальний ремонт покрівлі житлового будинку № 22 по вул. Б.Хмельницького, смт Печеніги (профінансовано 158,7 тис. грн.) та виконана реконструкція вуличного освітлення смт. Печеніги (профінансовано 881,728 тис. грн.).

-                     проведені ремонтні роботи та встановлення модульних опалювальних водогрійних котлів (інвестором) в кількості 2 штук  марки «ALTEP»  КТ-ЗЕШ  1-(500кВТ), які працюють на альтернативному виді палива (пелети).

В  навчальному  закладі  Печенізької  ЗОШ I-III ст. ім. Г.Семирадського в рамках   обласного конкурсу міні-проектів  «Разом в майбутнє» були замінені старі дерев’яні вікна площею 113 м2 в двох спортивних залах на енергозберігаючі в вересні 2017 року. Також Артемівському сільському будинку культури були замінені вікна та двері на енергозберігаючі за рахунок коштів сільської ради 154,4 тис. грн, замінені вікна та двері на енергозберігаючі за рахунок коштів сільської ради 101,4 тис. грн, в Амбулаторії сімейної медицини та проведено заміну вікон та дверей на енергозберігаючі, з встановленням котла у будівлі водонасосної станції Печенізького комунального підприємства «Джерело», бюджет становить 176,814  тис. грн, з них кошти обласного бюджету складають 88,407 тис. грн, кошти селищного бюджету – 79,566 тис. грн, кошти ініціативної групи – 8,841 тис.грн.

Загальна сума витрачених коштів на енергозбереження складає 1314,342 тис. грн.

У Чугуївському районі проведено захід «Капітальний ремонт Малинівської гімназії Чугуївської районної ради Харківської області, за адресою: Харківська обл., Чугуївський район, смт Малинівка (коригування)».

Загальна сума витрачених коштів на енергозбереження складає 750,00 тис. грн.

У Сахновщинському районі в поточному році проведено заходи на об'єктах освіти і науки, охорони здоров'я, соціального захисту, житлово - комунального господарства направлені на підвищення енергоефективності та енергозбереження, а саме:

1. Капітальний ремонт із застосуванням енергозберігаючих заходів заміна вікон та дверей у Сахновщинській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 по вул. Остапченка, 40-а в смт Сахновщина загальною кошторисною вартістю 1052,713 тис. грн. З державного бюджету передбачено виділити 800,0 тис. грн. Кошти виділено, освоєно 244,41 тис. грн..

2. Капітальний ремонт із застосуванням енергозберігаючих заходів заміна вікон та дверей у Сахновщинській гімназії по вул. Полтавська,14 в смт Сахновщина загальною кошторисною вартістю 1690,128 тис. грн. З державного бюджету передбачено виділити кошти в сумі 500,0 тис. грн. З районного бюджету передбачено 15,0 тис.грн. Освоєно коштів на суму 513,373 тис. грн.

3. «Тепло і затишок в оселі, щоб діточки були веселі» с. Дубові Гряди Сахновщинського району Харківської області (заміна вікон і дверей) загальною кошторисною вартістю 83 тис. грн.. З обласного бюджету передбачено виділити кошти в сумі 41,5 тис. грн. Кошти виділено і освоєно.

4. «Нове вікно для Лебедяночки» с. Лебедівка Сахновщинського району Харківської області загальною кошторисною вартістю 46,15 тис. грн. З обласного бюджету передбачено виділити кошти в сумі 23,07 тис. грн. Кошти виділено і освоєно.

5. «Наші діточки маленькі потребують віконця і двері тепленькі» с. Огіївка Сахновщинського району Харківської області загальною кошторисною вартістю 108,66 тис. грн. З обласного бюджету передбачено виділити кошти в сумі 54,33 тис. грн. Кошти виділено і освоєно.

6. «Замінимо мури відчиненими вікнами» с. Багата Чернещина Сахновщинського району Харківської області загальною кошторисною вартістю 68,17 тис. грн. З обласного бюджету передбачено виділити кошти в сумі 34,09 тис. грн. Кошти виділено і освоєно.

7. «В теплому клубі пісня дзвінко ллється!» с. Олійники Сахновщинського району Харківської області заміна вікон і дверей) загальною кошторисною вартістю 75,76 тис. грн. З обласного бюджету передбачено виділити кошти в сумі 37,88 тис. грн. Кошти виділено і освоєно.

8. «Танець - це рух, рух - це життя» смт Сахновщина Харківської області заміна вікон і дверей) загальною кошторисною вартістю 107,77 тис. грн. З обласного бюджету передбачено виділити кошти в сумі 53,89 тис. грн. Кошти виділено і освоєно.

Загальна сума витрачених коштів на енергозбереження складає 3635,591 тис. грн.

У Шевченківському районі проведені заходи з підвищення з енергоефективності та енергозбереження по заміні систем опалення та обладнання, з ремонту систем опалення, з заміни вікон та дверей та проведено капітальні ремонти.

Загальна сума витрачених коштів на енергозбереження складає 5349,685 тис. грн.

Також на обласних закладах охорони здоровя були проведені заходи з утеплення фасадів та заміні вікон та з капітального ремонту на загальну суму 15760,057 тис. грн.

 

 

 

 

Заступник начальника Управління

паливно-енергетичного комплексу

Харківської обласної державної

адміністрації                                                                                                       Д.В. Тараненко

 

 

 

 

Логозинський 705 16 03