ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення Харківської обласної ради

 

«Про надання згоди комунальному  підприємству «Флора-сервіс» на звернення до  господарського суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство»

 

Обласною радою було прийнято рішення від 08 вересня 2016 року № 287-VI «Про припинення комунального підприємства «Флора-сервіс» (код ЄДРПОУ 33414117), розташованого за адресою: м. Харків, вул. Роганська, 184, - шляхом ліквідації» (зі змінами).

Ліквідатор  комунального підприємства «Флора-сервіс» Мухітдінов Р.Д. 06.11.2017 звернувся до обласної ради  з проханням затвердити проміжний ліквідаційний баланс КП "Флора-сервіс" (код ЄДРПОУ 33414117) станом на 31.10.2017 та розглянути на  сесії обласної ради питання про надання згоди комунальному підприємству "Флора-сервіс" на звернення до  господарського суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство.

Також  у зверненні  повідомлено, що ліквідатором КП "Флора-сервіс» були здійснені всі відповідні заходи з ліквідаційної процедури,  а саме:

-  у порядку, встановленому ч. 4 ст. 111 ЦК України, на підставі розпорядчого документа (наказу) від 06 червня 2017 року № 01, була проведена інвентаризація активів та зобов'язань КП "Флора-сервіс";

-  відповідно до ч. 2 ст. 7 Закону України "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні", ч. 4 ст. 111 Цивільного кодексу України було забезпечено проведення незалежної оцінки майна КП."Флора-сервіс" суб'єктом оціночної діяльності  (виконавець звіту – ФО-П, оцінювач Баранов П.Ю.).  Згідно із звітом про оцінку вартості майна, що належить КП "Флора-сервіс" по вулиці Роганська, 184 в місті Харкові шифр № 34/10-Н, дата оцінки: 31.10.2017, рецензії на звіт № 34/10-Н про оцінку вартості майна, що належить КП "Флора-Сервіс" по вулиці Роганська, 184 в місті Харкові, загальна ринкова вартість оцінюваного майна становить без урахування ПДВ: 3.171 453,00 гривень (три мільйони сто сімдесят одна тисяча чотириста п'ятдесят три гривні 00 копійок);

-  складено та надано на затвердження проміжний ліквідаційний баланс станом на 31.10.2017.

Сума кредиторської заборгованості у загальному розмірі 3 257 724,79 гривень (три мільйони двісті п'ятдесят сім тисяч сімсот двадцять чотири гривні 79 копійок) перевищує ринкову вартість майна КП "Флора-сервіс".

Тобто, при проведенні ліквідаційної  процедури встановлено, що погашення визнаної кредиторської заборгованості підприємства у повному обсязі є неможливим у зв’язку з недостатністю вартості активів.

Відповідно до ч. 3 ст. 110 ЦК України, якщо вартість майна юридичної особи є недостатньою для задоволення вимог кредиторів, юридична особа здійснює всі необхідні дії, встановлені законом про відновлення платоспроможності або визнання банкрутом.

Відповідно до ч. 1 ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Враховуючи звернення ліквідатора комунального підприємства «Флора-сервіс» Мухітдінова Р.Д. від 06.11.2017, керуючись частиною 3 статті 11, статтею 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», відповідно до статей 43 та 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пропонується для розгляду проект рішення «Про надання згоди комунальному підприємству «Флора-сервіс» на звернення до господарського суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство». 

 

 

 

           

Заступник начальника управління

з питань комунальної  власності,

начальник відділу по роботі

з керівниками суб’єктів спільної

власності та майнових відносин

виконавчого апарату обласної ради                                   І.Є. Потопальська