Перелік питань щодо внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік, які  виносяться на розгляд позачергової сесії обласної ради

 

1. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 06.12.2017 № 859-р «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству соціальної політики на 2017 рік»:

- збільшується обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей загиблих осіб, визначених абзацами 5—8 пункту 1 статті 10, а також для осіб з інвалідністю I—II групи, визначених пунктами 11—14 частини другої статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та осіб, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, та потребують поліпшення житлових умов, на 2017 рік на суму 237,4 тис. грн. Кошти субвенції розподіляються між місцевими бюджетами області (додаток 1). Головним розпорядником коштів у частині передачі субвенції  місцевим бюджетам визначається Департамент соціального захисту населення;

- зменшується обсяг субвенції місцевим бюджетам на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною", оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя на суму 4 452,5 тис. грн. Відповідні зміни вносяться до розподілу субвенції між районами та містами області (додаток 2).

 

2. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 15.11.2017 №877 «Про затвердження Порядку та умов надання у 2017 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/ капітальний ремонт/ реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво/ придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, виготовлення проектно-кошторисної документації» кошти зазначеної субвенції в сумі 11 154,7 тис. грн, передбачені в обласному бюджеті згідно Закону України від 13.07.2017 № 2137-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет на 2017 рік», розподіляються між районними бюджетами області (додаток 3). Головним розпорядником коштів у частині передачі субвенції місцевим бюджетам визначається Служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації.

 

 

Директор Департаменту

фінансів Харківської ОДА                                                          С.І. Овсянніков