Пояснювальна записка

до проекту рішення Харківської обласної ради «Про внесення змін до регіональної Програми протидії терористичній діяльності на території Харківської області на 2018 рік, затвердженої рішенням обласної ради

від 07 грудня 2017 року № 556-VIІ»

 

 

1. Обґрунтування необхідності прийняття рішення.

 

У зв'язку зі встановленням в області з 2016 року рівня терористичної загрози "жовтий (імовірна загроза)" та з метою підвищення рівня антитерористичної захищеності і безпеки, забезпечення ефективності реагування державної антитерористичної системи на загрози вчинення терористичних актів виникла необхідність у розширенні можливостей Координаційної групи АТЦ при УСБУ в Харківській області (далі – КГ АТЦ) шляхом збільшення фінансування для матеріально-технічного забезпечення КГ АТЦ.

 

2. Мета і завдання прийняття рішення.

 

Метою рішення є збільшення фінансування для матеріально-технічного забезпечення Координаційної групи АТЦ при УСБУ в Харківській області.

 

3. Загальна характеристика та основні положення проекту рішення.

 

Внесення змін до чинної регіональної Програми протидії терористичній діяльності на території Харківської області на 2018 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 556-VIІ.

 

4. Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання.

 

Цей проект рішення розроблений відповідно до регіональної Програми протидії терористичній діяльності на території Харківської області на 2018 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 556-VIІ.

 

5. Фінансово-економічне обґрунтування.

 

Фінансове забезпечення Програми здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету.

 

6. Прогноз соціально-економічних та інших наслідків прийняття рішення.

 

Прийняття рішення буде сприяти підвищенню рівня антитерористичної захищеності і безпеки, забезпеченню ефективності реагування державної антитерористичної системи на загрози вчинення терористичних актів.

 

 

 

Директор Департаменту  оборонної,

мобілізаційної  роботи та взаємодії

з правоохоронними  органами

Харківської обласної   державної

адміністрації                                                                              О.М. Максимов