ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

 

до проекту рішення обласної ради “Про подовження трудових відносин із Забаштою Віктором Федоровичем, директором КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВʼЯ  «ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ»ˮ

 

До обласної ради надійшла заява від Забашти Віктора Федоровича стосовно подовження з ним трудових відносин на посаді директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВʼЯ «ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ» (далі – заклад).

Юридична адреса та місцезнаходження закладу: м. Харків, просп. Незалежності, 13.

Основною метою діяльності закладу є цілодобове надання екстреної медичної допомоги, пацієнтам, постраждалим, які перебувають у невідкладних станах, у повсякденних умовах, в особливий період та під час ліквідації наслідків НС.

Забашта Віктор Федорович, 1964 року народження. Освіта вища. У 1987 році закінчив Харківський медичний інститут, отримавши повну вищу освіту за спеціальністю «Лікувальна справа» та здобувши кваліфікацію лікаря.

Забашта В.Ф. має кваліфікаційні категорії зі спеціальностей «Організація та управління охороною здоров’я», «Медицина невідкладних станів», «Кардіологія».

Забашта Віктор Федорович призначений на посаду директора закладу розпорядженням голови Харківської обласної державної адміністрації від 23.04.2013 № 196-к “Про призначення В. Забаштиˮ на умовах контракту строком на 5 років, терміном до 25.04.2018.

Розпорядженням голови обласної ради від 15 березня 2018 року № 30 “Про подовження трудових відносин із Забаштою Віктором Федоровичем, директором КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВʼЯ «ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ»” строк дії контракту подовжено до 25.06.2018.

28 лютого 2018 року проведено перевірку наявності та ефективності використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яке відображається на балансі КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ  ЗДОРОВ’Я  «ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ», за адресою: м. Харків, просп. Незалежності, 13, – та кадрових питань.

За результатами перевірки встановлено, що майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що обліковується на балансі закладу у наявності та в цілому використовується за призначенням.

Кадрова робота в закладі ведеться з дотриманням вимог чинного трудового законодавства України.

Директором виконуються обов’язки, передбачені статутною діяльністю КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВʼЯ «ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ».

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статями 23, 24 Кодексу законів про працю України, Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 138-VІІ (зі змінами), підготовлено проект рішення обласної ради “Про подовження трудових відносин із Забаштою Віктором Федоровичем, директором КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВʼЯ  «ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ»ˮ.

 

 

 

Заступник начальника управління

з питань  комунальної власності,

начальник відділу по роботі з

керівниками суб’єктів спільної

власності, обліку майна та майнових

відносин виконавчого  апарату

обласної ради                                                                                               І. Потопальська