ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

 

до проекту рішення обласної ради “Про подовження трудових відносин із Мацак Наталею Олександрівною, директором КОМУНАЛЬНОЇ  УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК»ˮ

 

До обласної ради надійшло звернення від Мацак Наталі Олександрівни стосовно подовження з нею трудових відносин на посаді директора КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК» (далі – установа).

Юридична адреса та місцезнаходження установи: Харківська область, Лозівський район, смт Краснопавлівка, вул. Конституції, 13/1.

Основною метою діяльності установи є надання комплексної допомоги жінкам (у тому числі з числа внутрішньо переміщених осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах, спричинених, або звільненням з місць позбавлення волі, або потраплянням у ситуації торгівлі людьми чи рабства, або вчиненням стосовно них гендерного насильства.

Мацак Н.О. 1987 року народження. Освіта вища. У 2007 році закінчила Харківський автомобільно-дорожній технікум за спеціальністю «Правознавство» здобувши кваліфікацію юриста. У 2018 році закінчила “Класичний приватний університет”, здобувши повну вищу освіту за спеціальністю «Право» та здобувши кваліфікацію Магістра права, юриста.

З березня 2014 року працювала в Соціальній установі «Центр соціальної адаптації «Дім на півдороги». З 2015 року обіймала посаду директора Соціальної установи «Центр соціальної адаптації «Дім на півдороги».

Мацак Н.О. призначена на посаду директора рішенням обласної ради від 23 лютого 2017 року № 413-VІІ “Про створення КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК»” на умовах контракту № 257 від 06.03.2017 строком на 1 рік – до 06 березня 2018.

Розпорядженням голови обласної ради від 05 березня 2018 року № 23 “Про подовження трудових відносин із Мацак Наталею Олександрівною, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК»” строк дії контракту подовжено до 06.06.2018.

14 березня 2018 року проведено перевірку наявності та ефективності використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яке відображається на балансі КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК», за адресою: Харківська область, Лозівський район, смт Краснопавлівка, вул. Конституції, 13/1, ведення кадрової роботи та окремих питань фінансово-господарської діяльності установи.

За результатами перевірки встановлено, що майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що обліковується на балансі установи у наявності та використовується за призначенням.

Кадрова робота в установі ведеться з дотриманням вимог чинного трудового законодавства України.

Директором виконуються обов’язки, передбачені Положенням про діяльність КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК».

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статями 23, 24 Кодексу законів про працю України, Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 138-VІІ (зі змінами), підготовлено проект рішення обласної ради “Про подовження трудових відносин із Мацак Наталею Олександрівною, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК»ˮ.

 

 

 

 

 

Заступник начальника управління

з питань  комунальної власності,

начальник відділу по роботі з

керівниками суб’єктів спільної

власності, обліку майна та майнових

відносин виконавчого  апарату

обласної ради                                                                                               І. Потопальська