Інформація

про хід виконання Програми сприяння ефективності використання та збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області на 2017 – 2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 309-VІІ (зі змінами)

 

Виконання Програми сприяння ефективності використання та збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області на 2017 – 2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 309-VІІ (зі змінами) (далі – Програма), здійснювалося шляхом реалізації заходів, передбачених у розділі ІІІ «ЗАХОДИ ПРОГРАМИ ТА ПРОГНОЗНІ РОЗРАХУНКИ ФІНАНСУВАННЯ», з урахуванням змін, внесених рішеннями обласної ради від 23 лютого 2017 року № 391-VІІ, від 25 травня 2017 року № 444-VІІ, від 07 грудня 2017 року № 573-VІІ, від 01 березня 2018 року № 679-VІІ.

 

На виконання заходів Програми у 2017 році в обласному бюджеті було передбачено 44 416 271 грн. Протягом 2017 року освоєно 40 384 200,93 тис. грн, що становить 91% від виділених з обласного бюджету коштів, у тому числі на:

1.  Проведення технічної інвентаризації та виготовлення технічних паспортів на об`єкти спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (якщо метою виготовлення є приватизація, підлягає відшкодуванню покупцями згідно із зобов`язаннями, передбаченими в договорах купівлі-продажу).

Виконавцями даного заходу було визначено Харківську обласну раду та суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

На 2017 рік на реалізацію даного заходу було заплановано 185 000 грн. Фактично реалізовано 182 329,93 грн.

Укладено договір про виконання робіт із КОМУНАЛЬНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ «ХАРКІВСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ІНЖЕНЕРНО-КОНСУЛЬТАЦІЙНИЙ  ЦЕНТР» на проведення технічної інвентаризації відповідно до вимог чинного законодавства України та виготовлення технічних паспортів на об'єкти нерухомості згідно із таблицею.

 

№ з/п

Назва  послуг

Назва суб’єкта спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області

Кількість

технічних паспортів,

од.

Вартість

послуг,

грн

1.

Технічна інвентаризація та виготовлення технічних паспортів на об’єкти, розташовані за адресою: м. Харків,

вул. Амосова, 44

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ОБЛАСНИЙ БУДИНОК ДИТИНИ № 3»

3

13 556,13

2.

Технічна інвентаризація та виготовлення технічних паспортів на об’єкти, розташовані за адресою: м. Харків,

вул. Клочківська, 366

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР СЛУЖБИ КРОВІ

6

7 455,87

3.

Технічна інвентаризація та виготовлення технічних паспортів на об’єкти,  розташовані за адресою: м. Харків, просп. Незалежності,13;

Харківській район,

смт Покотилівка,

вул. Сковороди, 2

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ»

11

4 066,83

4.

Технічна інвентаризація та виготовлення технічних паспортів на об’єкти, розташовані за адресою: м. Харків, 

вул. Українська, 8/10

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКИЙ  ВИЩИЙ  КОЛЕДЖ МИСТЕЦТВ»

5

6 100,26

5.

Технічна інвентаризація та виготовлення технічних паспортів на об’єкти, розташовані за адресою: м. Харків,

просп. Московський, 195

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР УРОЛОГІЇ І НЕФРОЛОГІЇ ім. В.І. ШАПОВАЛА»

8

77 947,74

6.

Технічна інвентаризація та виготовлення технічних паспортів на об’єкти, розташовані за адресою: Харківська область, м. Ізюм, вул. Старопоштова, буд. 41;

вул. Старопоштова, буд. 12

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ІЗЮМСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ

2

10 167,10

7.

Технічна інвентаризація та виготовлення технічних паспортів на об’єкти, розташовані за адресою: м. Харків,

вул. Архітекторів, 40

КОМУНАЛЬНИЙ  ЗАКЛАД ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я  «ОБЛАСНИЙ ДИТЯЧИЙ ТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ  КЛІНІЧНИЙ САНАТОРІЙ»

6

55 580,13

8.

Технічна інвентаризація та виготовлення технічних паспортів на об’єкти, розташовані за адресою: м. Харків,

вул. Архітекторів, 40

(корпус Г з переходом)

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ХАРКІВСЬКА НАУКОВА МЕДИЧНА БІБЛІОТЕКА

1

7 455,87

 

ВСЬОГО :

42

182 329,93

 

Відповідно до розпорядження голови обласної ради від 03 квітня 2018 року № 52 «Про передачу технічних паспортів на об’єкти спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області з балансу Харківської обласної ради на баланси комунальних закладів, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, та визнання розпорядження голови обласної ради від 11 січня 2018 року № 2 таким, що втратило чинність», згідно із зверненнями вищевказаних комунальних закладів технічні паспорти передано їм на баланс.

 

2.  Здійснення перевірок виконання умов договорів купівлі-продажу об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Виконавцем заходу було визначено Харківську обласну раду. Коштів на реалізацію даного заходу не передбачено.

Протягом 2017 року управлінням з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради здійснено 8 перевірок виконання покупцями договорів купівлі-продажу.

За результатами перевірок знято з контролю 6 договорів купівлі-продажу. По 2-х договорах до покупців направлено листи з актами обстеження та приписом щодо виконання вимог договору купівлі-продажу.

 

3.  Фінансове забезпечення припинення обласних комунальних підприємств, установ, закладів, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Виконавцями заходу визначено Харківську обласну раду та суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області. На 2017 рік було заплановано на реалізацію даного заходу 200 000 грн. Фактично реалізовано 20 600 грн.

У рамках виконання рішення обласної ради від 29 серпня 2013 року № 812-VI «Про припинення КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 66» (код ЄДРПОУ 01974595), розташованого за адресою: Харківська область, Шевченківський район, смт Шевченкове, вул. Леніна, 33, - шляхом ліквідації» укладено договір з товариством з обмеженою відповідальністю «Науково-виробничий сервісний центр» Харківський народний архів» про надання послуг щодо прийняття на зберігання, упорядкування документів з особового складу за період 1954–2014 років КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 66», що ліквідується.

Актом приймання-передачі було передано на зберігання до ТОВ «Науково-виробничий сервісний центр» Харківський народний архів» документи з особового складу КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 66» за період 1954-2014 рр. у кількості 84 (вісімдесяти чотирьох) справ.

 

4.                     Забезпечення відео- та аудіофіксації всіх засідань конкурсних комісій із обрання керівників закладів культури, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області;  проведення онлайн-трансляції жеребкування кандидатів від громадських організацій для включення до складу конкурсних комісій з обрання керівника закладу культури.

Виконавцем заходу визначено Харківську обласну раду. На 2017 рік було заплановано на реалізацію даного заходу 20 000 грн. Фактично реалізовано 20 000 грн.

На виконання двох рішень обласної ради стосовно оголошення конкурсів на зайняття посад директорів КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ВЕЛИКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ СЛОБОЖАНСЬКИЙ АНСАМБЛЬ ПІСНІ І ТАНЦЮ», ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ХУДОЖНІЙ МУЗЕЙ», КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВА» розпорядженням голови обласної ради було створено 3 конкурсні комісії щодо обрання керівників даних закладів культури.

Було проведено 6 засідань конкурсних комісій, а саме: 3 засідання з обрання голови конкурсної комісії та розгляду поданих документів на відповідність кандидатів кваліфікаційним вимогам; 3 засідання із проведення співбесіди з кандидатами, під час яких заслуховувалися публічні презентації проектів програм розвитку закладів на один і п’ять років.

Крім цього, проводилася 1 онлайн-трансляція із жеребкування кандидатур від громадських організацій для включення їх до складу конкурсних комісій з обрання директорів КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ХУДОЖНІЙ МУЗЕЙ» та КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВА».

 

5.       Здійснення перевірок ефективності використання підприємствами, закладами, установами майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, умов договорів оренди об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та виконання керівником умов контракту.

Виконавцем заходів визначено Харківську обласну раду. На здійснення даного заходу коштів не заплановано.

Управлінням з питань комунальної власності виконавчого апарату у 2017 році проведено 61 перевірку наявності та ефективності використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яке відображається на балансах обласних комунальних підприємств, установ та закладів, обстеження майна переданого в оренду, виконання умов договорів оренди, виконання керівниками умов контракту.

За результатами перевірок складено відповідні акти перевірок, які були направлені до підприємств, установ та закладів для відповідного реагування. У разі наявності суттєвих зауважень акти направлялися до Харківської обласної державної адміністрації. За результатами перевірок усі заклади, установи, підприємства відзвітувалися про вжиті заходи по наявних зауваженнях.

 

6.  Виконання судових рішень.

Виконавцем заходу визначено Харківську обласну раду. На 2017 рік було заплановано на реалізацію даного заходу 40 131 271 грн. Фактично реалізовано 40 131 271 грн.

Враховуючи, що Харківську обласну раду визначено головним розпорядником коштів із виконання рішення Господарського суду міста Києва від 14.12.2015 у справі № 5011-62/8853-2012 (витяг з протоколу № 18 від 20.02.2017), беручи до уваги витяги з протоколів № 16 засідання постійної комісії з питань спільної власності територіальних громад області від 16.02.2017; № 27 засідання постійної комісії з питань бюджету від 21.02.2017 та рекомендації постійної комісії обласної ради з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю,  у 2017 році з обласного бюджету було виділено 40131271 грн на дану Програму.

 

7.       Супровід та матеріально-технічне забезпечення автоматизованої системи «Майно».

Виконавцем заходу визначено Харківську обласну раду. На 2017 рік було заплановано на реалізацію даного заходу 30 000 грн. Фактично реалізовано 30 000 грн.

У користуванні управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради перебуває автоматизована система «Майно» -«Харківська обласна комунальна власність», завдяки якій є можливість здійснювати облік суб’єктів комунальної власності та їх балансу, укладених контрактів; облік орендованих та приватизованих об’єктів (договорів), розрахунки (перерахунки) по орендній платі, відстежувати стан нарахувань та здійснених платежів за користування майном спільної власності, наявність та строк дії страхових полісів на об’єкти оренди та інші операції з управління комунальною власністю.

У рамках реалізації заходу «Матеріально-технічне забезпечення автоматизованої системи “Майно”» Програми сприяння ефективності використання та збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області на 2017-2021 роки», затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 309-VIІ (зі змінами), на обслуговування автоматизованої системи «Майно» у  2017 році за укладеними договорами з виконання послуг із розрахунків у базі програмно-технічного комплексу автоматизованої системи «МАЙНО» (послуги з розрахунку різниці між сумою записів по дебету і кредиту надходжень до обласного бюджету від орендної плати за користування майном спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області відповідно до Методики розрахунку орендної плати за майно, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, та пропорції її розподілу) сплачено 21 000 грн, за надання одноразової послуги з тестування та обслуговування програмного забезпечення комплексу автоматизованої системи «Майно» сплачено 9 000 грн.

 

 

 

Заступник начальника управління

з питань комунальної власності,

начальник відділу по роботі з керівниками

суб’єктів спільної власності, обліку

майна та майнових відносин

виконавчого апарату обласної ради                                         І.Є. Потопальська