ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради

 

«Про внесення змін до рішення обласної ради від 04 лютого 2016 року № 60-VII «Про визначення замовників проектів, що реалізуються у рамках  Надзвичайної кредитної програми для відновлення України» та додатка до нього»

 

 

 

1. Обґрунтування необхідності видання рішення.

 

У 2015 році постановою Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 р. № 1068 «Деякі питання використання коштів для реалізації проектів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України» затверджено Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для реалізації проектів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України (далі – Порядок).

14 березня 2018 р. постановою Кабінету Міністрів України № 187 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 р. № 1068» внесено зміни до Порядку. У зв'язку з чим виникла необхідність приведення рішення обласної ради від 04 лютого 2016 року № 60-VII «Про визначення замовників проектів, що реалізуються у рамках  Надзвичайної кредитної програми для відновлення України» у відповідність до Порядку.

 

 

2. Мета і шляхи її досягнення.

 

Проект рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 04 лютого 2016 року № 60-VII «Про визначення замовників проектів, що реалізуються у рамках  Надзвичайної кредитної програми для відновлення України» та додатка до нього» розроблений з метою виконання бюджетної програми 2761600 «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України».

 

 

3. Правові аспекти.

 

Проект рішення підготовлений відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 р. № 1068 «Деякі питання використання коштів для реалізації проектів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України» (із змінами).

 

 

4. Фінансово-економічне обґрунтування.

 

Постановою Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 р. № 1068 «Деякі питання використання коштів для реалізації проектів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України» (із змінами) затверджено розподіл у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, передбаченої Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства на здійснення видатків за програмою 2761600 “Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України” згідно з переліками проектів, зазначеними у додатках 1 і 4 до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України.

 

5. Позиція заінтересованих органів.

 

Проект рішення не стосується інтересів інших органів.

 

6. Регіональний аспект

 

Проект рішення не стосується інтересів регіону.

 

7. Громадське обговорення.

 

Проект рішення не потребує проведення громадського обговорення.

 

8. Прогноз результатів.

 

Прийняття рішення сприятиме належному виконанню бюджетної програми 2761600 «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України».

 

 

 

 

Директор Департаменту                                                                   С.Є. Жуков