ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради

«Про розгляд клопотання Державної  служби геології та надр України

стосовно погодження надання Харківському національному університету імені В.Н. Каразіна надр у користування для створення наукового полігону КАМ'ЯНКА»

 

До обласної ради надійшов лист Державної служби геології та надр України від 11 квітня 2018 року №  2973/01-27 разом із пакетом документів щодо надання Харківському національному університету імені В.Н. Каразіна надр у користування з метою створення наукового полігону «КАМ'ЯНКА».

Згідно із підпунктом 10 пункту 8 Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 травня 2011 року № 615 (далі – Порядок надання спеціальних дозволів на користування надрами), без проведення аукціону дозвіл надається, зокрема, у разі створення геологічних територій та об'єктів, що мають важливе наукове, культурне, санітарно-оздоровче значення (наукові полігони, геологічні заповідники, заказники, пам'ятки природи, лікувальні, оздоровчі заклади тощо), у частині їх геологічного вивчення та збереження.

Перелік документів, що подаються разом із заявою про надання спеціального дозволу на користування надрами без проведення аукціону, визначений у додатку № 1 до Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами.

Наданий пакет документів відповідає вимогам чинного законодавства України. Зважаючи на зазначене, розроблено проект рішення обласної ради «Про розгляд клопотання Державної  служби геології та надр України стосовно погодження надання Харківському національному університету імені В.Н. Каразіна надр у користування для створення наукового полігону КАМ'ЯНКА».

 

 

 

 

Керуючий справами  

виконавчого апарату обласної ради                                    С. Клименко