ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення Харківської обласної ради

«Про узгодження впровадження заходів з реконструкції ( капітального ремонту) для виконання проекту «Ремонт КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК», що розташований за адресою вул. Конституції 13/1, смт Краснопавлівка»»

 

Проект рішення обласної ради «Про узгодження впровадження заходів з реконструкції (капітального ремонту) для виконання проекту «Ремонт КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК», що розташований за адресою вул. Конституції 13/1, смт Краснопавлівка»», підготовлено відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Господарського кодексу України.

Прийняття рішення обласної ради обґрунтовано необхідністю узгодження обласною радою, як власником, питання реконструкції (капітального ремонту) КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК», розташованої за адресою: Харківська область, Лозівський район, смт Краснопавлівка, вул. Конституції,13/1.

26 березня 2018 року між Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ), Департаментом соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації (далі – Департамент) та КОМУНАЛЬНОЮ УСТАНОВОЮ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК» (далі – Установа) укладено Угоду про співпрацю терміном дії до 31.12.2019 (додається).

Від GIZ, згідно із вищевказаною угодою, предметом співпраці є впровадження заходів з ремонту та фінансування наступних ремонтних робіт в Установі, а саме: фінансування реконструкції  певної частини приміщень будівлі (інвентарний № 101310001), аби покращити її функціональність як притулку для жінок, що постраждали від насильства, а також приміщення для майстерні.

Зазначена реконструкція та ремонтні роботи в будівлі Установи будуть проводитися в рамках проекту «Розвиток соціальної інфраструктури у зв’язку із збільшенням кількості ВПО», який фінансується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ).

Станом на 20.04.2018 ТОВ «Авега», за сприянням GIZ, розробляється робоча документація на зазначені види робіт.

Будівля Установи (інвентарний номер 101310001) 1969 року забудови,  загальна площа  - 1604,4 кв.м. Зовні стан будівлі добрий, внутрішні приміщення використовуються частково. Частина першого поверху (більше половини) має добрий стан (проведено ремонт), використовується під адміністративні приміщення, кімнати для проживання, сантехнічні приміщення, кімнати для проведення занять, кухня, столова, бойлерна тощо.

Інші приміщення першого поверху та другий поверх будівлі потребують реконструкції (капітального ремонту) з виконанням внутрішніх штукатурних, малярних, інших будівельних робіт та систем теплопостачання, водопостачання, водовідведення, електропостачання (в цих приміщеннях відсутні батареї, труби опалення, електропроводка, каналізація, труби водопостачання).

В такому стані будівля була прийнята у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Прийняття рішення забезпечить належний рівень соціального обслуговування для більшої кількості жінок (у тому числі з дітьми), які постраждали від домашнього насильства та внутрішньо - переміщених осіб, а відкриття майстерні надасть можливість для створення робочих місць для жінок, які отримують соціальні послуги в КОМУНАЛЬНІЙ УСТАНОВІ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК», розташованої за адресою: Харківська область, Лозівський район, смт. Краснопавлівка, вул. Конституції,13/1».

Додаток: на ____ арк.

 

 

 

Директор Департаменту соціального

захисту населення Харківської

обласної державної адміністрації                                                         Ю.І. Шпарага