ЗВЕРНЕННЯ

Харківської обласної ради до Кабінету Міністрів України стосовно прискорення розгляду питання щодо затвердження запропонованого проекту формування госпітальних округів Харківської області

 

 

З метою забезпечення своєчасності гарантованого доступу населення до послуг вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги, для ефективного та раціонального використання бюджетних коштів Харківська обласна рада 31 серпня 2017 року прийняла рішення № 515-VІI «Про формування госпітальних округів Харківської області».

Також, зважаючи на лист Міністерства охорони здоров’я України від 20.09.2017 № 19.1-04-1611/25070, Харківська обласна рада рішенням від 01 березня 2018 року № 660-VІI внесла зміни до проекту формування госпітальних округів Харківської області, затвердженого рішенням обласної ради від 31 серпня 2017 року № 515-VII «Про формування госпітальних округів Харківської області», з метою визначення їх назв.

Та на сьогодні питання затвердження переліку та складу госпітальних округів Харківської області залишається не вирішеним. Направлений до Міністерства охорони здоров’я України проект формування госпітальних округів Харківської області, який було прийнято рішенням Харківської обласної ради згідно з рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я України, на сьогодні  не затверджено.

За таких умов існує суттєва загроза щодо забезпечення своєчасного виконання Плану заходів з реалізації Концепції реформи фінансування системи охорони здоров’я у 2018 році, а також наявні певні чинники, що можуть призвести до значного погіршення доступності та якості надання медичної допомоги населенню та неефективного використання ресурсів системи охорони здоров'я.

Враховуючи вищевикладене, Харківська обласна рада звертається з проханням посприяти у якнайшвидшому затвердженні запропонованого проекту формування госпітальних округів Харківської області.

 

 

СХВАЛЕНО

рішення обласної ради

від __________ № ____-VIІ

(______ сесія VІI скликання)