ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

 

до проекту рішення Харківської обласної ради

«Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області та внесення змін до додатку до рішення обласної ради від 23 червня 2016 року № 202-VІІ»

 

 

Пропонується для розгляду питання щодо передачі об’єктів із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області згідно із додатками 1-8:

1.                      До обласної ради надійшов лист Приколотнянської селищної ради від 02.02.2018 № 07-21/25 стосовно передачі у комунальну власність територіальної громади села, селища Приколотнянської селищної ради будівлі, яка натепер не використовується за призначенням та розташована за адресою: Харківська область, Великобурлуцький район, смт Приколотне, вул. Центральна, 55. 

Також до обласної ради надійшли листи ТОВ «АПТЕЧНА МЕРЕЖА «СЕБ-ФАРМ» від 20.02.2018 № 3 та від 22.03.2018 №14 з проханням розглянути  питання виключення із складу цілісного майнового комплексу переданого в оренду ТОВ «АПТЕЧНА МЕРЕЖА «СЕБ-ФАРМ» (договір ЦМК № 95 від 07 серпня 2013 року) будівлі Літ. «А-1» (1983 року забудови), розташованої  за адресою: Харківська область, Великобурлуцький район, смт Приколотне, вул. Центральна, 55 та групи  інвентарних об’єктів у кількості 67 одиниць.

Враховуючи вищевикладене, Приколотнянською селищною радою 06 березня 2018 року прийнято рішення № 202-VІІ «Про надання попередньої згоди на прийняття у комунальну власність територіальної громади  села, селища Приколотнянської селищної ради із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області нежитлової будівлі аптеки та групи інвентарних об’єктів» з метою задоволення потреб виключно мешканців територіальної громади.

У листі Приколотнянської селищної ради від 26.03.2018 № 02-21/79 поінформовано, що медикаментозне забезпечення мешканців смт Приколотне здійснюється приватним підприємцем Купіною І.В., за адресою: смт Приколотне, вул. Центральна, 51.

Також будуть здійснені заходи щодо вилучення вказаного майна зі складу орендованого цілісного майнового комплексу.

Пропонується розглянути питання про передачу будівлі та 67 інвентарних об’єктів, що входять до складу цілісного майнового комплексу переданого в оренду ТОВ «АПТЕЧНА МЕРЕЖА «СЕБ-ФАРМ» та розташовані  за адресою: Харківська область, Великобурлуцький район, смт Приколотне, вул. Центральна, 55 зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у комунальну власність територіальної громади села, селища Приколотнянської селищної ради, згідно із додатком 1.

 

 

2. До обласної ради надійшов лист Іванівської сільської ради від 01.03.2018 № 111 стосовно прийняття сільською радою 14.02.2018 рішення № 348-VII «Про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад Іванівської сільської ради об’єктів нерухомості». 

Згідно із рішенням обласної ради від 03 квітня 2007 року № 219-V «Про затвердження Переліку суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та Переліку орендованих цілісних майнових комплексів та структурних підрозділів, майно яких знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» (зі змінами) будівля аптеки №147 (89,8 кв.м) та сарай (23,3 кв.м), розташовані за адресою: Харківська область, Красноградський район, с. Берестовенька, вул. Покровська, 25, є об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

Дані об’єкти нерухомості знаходились в оренді ТОВ «Едельвейс-Фарм» у складі цілісного майнового комплексу. У зв’язку із ліквідацією вказаного товариства та відсутності попиту на його оренду, на сьогодні вказані об’єкти не використовуються за призначенням.

Передача вказаних об’єктів має здійснюватися відповідно до вимог Закону України “Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності”, постанови Кабінету Міністрів України від 21 вересня 1998 року № 1482 “Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності”.

В зв’язку із тим, що нежитлова будівля аптеки №147, літ. «А-1» та сарай,  рішенням обласної ради від 23 червня 2016 року № 202-VІІ «Про відчуження об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» були включені до переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, що підлягають відчуженню шляхом продажу за конкурсом, але заявок на їх продаж не надходило, пропонується внести зміни до додатку вказаного рішення, вилучивши  позицію 6.

Пропонується розглянути питання про передачу 2 об’єктів нерухомості, що розташовані за адресою: Харківська обл., Красноградський район, с. Берестовенька, вул. Покровська, 25 із спільної власності територіальних громад сіл,  селищ, міст Харківської області у спільну власність територіальних громад Іванівської сільської ради, згідно із додатком 2.

 

3. До обласної ради надійшли листи Харківської обласної  державної  адміністрації від 31.07.2017 № 01-73/5910 щодо розповсюдження по бібліотеках Харківської області літератури, придбаної ОКЗ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА УНІВЕРСАЛЬНА НАУКОВА БІБЛІОТЕКА» та ОКЗ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА» за рахунок коштів обласного бюджету,  та  від 13.04.2018 № 01-73/3158 з проханням винести на розгляд обласної  ради питання передачі вказаної літератури із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області у власність 6 відповідних  адміністративно-територіальних одиниць області.

У Програмі розвитку культури і туризму Харківської області на 2014-2018 роки, затвердженій рішенням обласної ради від 29 серпня 2013 року № 789-VІ (зі змінами), було передбачено кошти на придбання  літератури та розповсюдження по бібліотеках Харківської області. Відповідальний за виконання - Управління культури і туризму Харківської обласної державної  адміністрації.

На виконання вказаної програми, згідно із наказом Управління  культури і туризму Харківської обласної державної  адміністрації від 25.04.2017 № 107 ОКЗ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА УНІВЕРСАЛЬНА НАУКОВА БІБЛІОТЕКА» та ОКЗ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА» було придбано відповідну літературу за рахунок коштів  обласного бюджету.

Управлінням культури і туризму обласної державної адміністрації  01.12.2017 видано наказ № 271 «Про затвердження переліків розподілу придбаної літератури для розповсюдження по бібліотеках Харківської області».

Також із листом обласної державної адміністрації від 13.04.2018 № 01-73/3158 та безпосередньо від районних рад (Борівської, Великобурлуцької, Дворічанської, Зачепилівської, Кегичівської та Красноградської) до обласної ради спрямовані рішення стосовно надання згоди на прийняття книг згідно із додатками із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у власність відповідних адміністративних територіальних одиниць Харківської області. У квітні та травні 2018 року ще 11 районними та міськими радами прийняті відповідні рішення, які направлені до обласної ради в паперовому та електронному вигляді.

Пропонується розглянути питання про передачу із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у власність 17 відповідних адміністративно-територіальних одиниць Харківської області книг, які обліковуються  на балансах ОКЗ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА  УНІВЕРСАЛЬНА НАУКОВА БІБЛІОТЕКА» та ОКЗ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА», згідно із  додатками 3-19.

 

3.  До обласної ради надійшло звернення Харківської обласної державної адміністрації від 02.05.2018 № 01-73/3698 з проханням винести на розгляд обласної ради питання передачі медичного обладнання та устаткування із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області у спільну власність відповідних адміністративно-територіальних одиниць області.

У даному листі повідомлено, що на виконання рішення обласної ради від 17.12.2015 № 16-VII «Про обласний бюджет на 2016 рік» (зі змінами), рішення обласної ради  від 18.06.2015 року № 1235-VII «Про внесення змін до рішення обласної ради від 15 січня 2015 року № 1145-VI «Про обласний бюджет на 2015 рік» та додатків до нього (зі змінами)», а також комплексної програми «Здоров’я Слобожанщини» на 2017-2018 роки», затвердженої рішенням обласної ради від 23.02.2017 № 375-VII КОМУНАЛЬНИМ ЗАКЛАДОМ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ – ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ» було придбано медичне обладнання та устаткування, яке було зараховано на баланс закладу  та згідно з наказами  Управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації розподіллено між закладами охорони здоров’я області  із укладанням договорів відповідального зберігання.  

Обласною державною адміністрацією спрямовано до обласної ради копії рішень відповідних  міських та районних рад в яких надано згоду на прийняття матеріальних цінностей.

У листі КЗОЗ «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ – ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ» від 16.05.2018 № 05/2495 надана уточнюючі данні щодо найменувань обладнання.

Пропонується розглянути питання про передачу медичного обладнання та устаткування  із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської  області у власність відповідних адміністративно-територіальних одиниць області згідно із додатком 20.

 

            Враховуючи листи Харківської обласної державної адміністрації, рішення районних, міських та сільських рад, керуючись  статтями  43 та 59,  пунктом 10 розділу V «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» пропонується для розгляду на сесії обласної ради проект рішення «Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області та внесення змін до додатку до рішення обласної ради від 23 червня 2016 року № 202-VІІ».

 

 

Заступник начальника управління

з питань комунальної власності, начальник

відділу по роботі з керівниками суб’єктів

спільної власності, обліку майна та майнових

відносин  виконавчого апарату обласної ради                     І.Є. Потопальська