ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

ХVІ сесія VІІ скликання

 

П Р О Т О К О Л   № 16

 

                                                                                                                                            м. Харків         від 07 червня 2018 року

 

Обласна рада,

велика зала

Будинку рад, 10-00

 

Всього обрано депутатів – 120.

                     

Запрошені та присутні:

голова Харківської обласної державної адміністрації, заступники голови обласної державної адміністрації, керівники правоохоронних органів, голови районних державних адміністрацій, голови міських та районних рад, голови об’єднаних територіальних громад, представник спеціальної моніторингової місії в Україні від ОБСЄ, керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, комунальних підприємств, установ та закладів, представники політичних партій, громадських організацій, профспілкових організацій, працівники засобів масової інформації.

 

Веде пленарне засідання сесії голова обласної ради Чернов С.І.

 

Реєстрація депутатів.

Зареєстровано 102 депутати.

 

Головуючий оголосив пленарне засідання сесії відкритим.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. повідомив депутатам обласної ради про те, що до обласної ради надійшла постанова Харківської обласної виборчої комісії № 159 "Про реєстрацію депутата Харківської обласної ради Сивицької В.М., обраної у багатомандатному виборчому окрузі".

 

Івченко О.С., голова Харківської обласної виборчої комісії, оприлюднив постанову Харківської обласної виборчої комісії щодо обрання депутатом Харківської обласної ради Сивицької В.М.

 

Чернов С.І. привітав Сивицьку В.М. із набуттям статусу депутата обласної ради.

 

Головуючий повідомив присутнім про те, що новообраний депутат Сивицька В.М. подала заяву про включення її до складу постійної комісії з питань науки, освіти та духовності та попросив депутатів – членів постійної комісії з питань регламенту, етики, депутатської діяльності та контролю за виконанням рішень обласної ради (Колмик О.В.) зібратися на кілька хвилин у холі та визначитися щодо включення депутата обласної ради Сивицької В.М. до складу відповідної постійної комісії.

 

Головуючий разом із головою Харківської обласної державної адміністрації Світличною Ю.О. вручили посвідчення, значок і картку для голосування депутату обласної ради Сивицькій В.М., а також вручили нагороди.

 

Чернов С.І. від імені депутатського корпусу та мешканців області привітав із днем народження голову Харківської обласної державної адміністрації, депутата обласної ради Світличну Ю.О.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. повідомив депутатам про кадрові призначення, що відбулися в області у міжсесійний період.

 

Головуючий повідомив, що відповідно до чинного Регламенту Харківської обласної ради за бажанням депутатським фракціям та групам надається слово для оприлюднення заяв.

 

Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"», оприлюднив текст заяви.

 

 

 

 

СЛУХАЛИ:

Про затвердження порядку денного ХVІ сесії обласної ради VІІ скликання.

 

Головуючий поінформував депутатів та присутніх про питання, які внесено до проекту порядку денного пленарного засідання ХVІ сесії VІІ скликання:

 

                       1. Про затвердження обласної Програми збереження архітектурної спадщини в Харківській області на 2018-2023 роки.

Доповідає: Рабінович Михайло Самуїлович - директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації.

 

                       2. Про затвердження комплексної регіональної Програми забезпечення безпеки дорожнього руху на території Харківської області на 2018-2020 роки.

Доповідає: Максимов Олексій Михайлович директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації.

 

                       3. Про припинення комунальних закладів охорони здоров’я, що знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, шляхом перетворення у комунальні некомерційні підприємства.

Доповідає: Черняк Михайло Євгенійович – заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

                       4. Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2018 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 575-VIІ (зі змінами).

Доповідає: Колос Андрій Леонідович директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

                       5. Про внесення змін до рішення обласної ради від 04 лютого 2016 року № 60-VII «Про визначення замовників проектів, що реалізуються у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України» та додатків до нього (зі змінами).

Доповідає: Жуков Сергій Євгенійович – директор Департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації.

 

                       6. Про внесення змін до Програми розвитку дорожнього господарства Харківської області на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 560-VII (зі змінами).

Доповідає: Жуков Сергій Євгенійович – директор Департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації.

 

                       7. Про внесення змін до Положення про дорожній фонд Харківської області, затвердженого рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 559-VII (зі змінами).

Доповідає: Жуков Сергій Євгенійович – директор Департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації.

 

                       8. Про затвердження обласної Програми індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2018 рік. 

Доповідає: Філатов Євген Вікторовичзаступник директора Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації.

 

                       9. Про внесення змін до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 15-VII (зі змінами).

Доповідає: Шпарага Юрій Івановичдиректор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   10. Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету для підтримки діяльності громадських об'єднань осіб з інвалідністю, ветеранів та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та внесення змін до рішення обласної ради від 25 травня 2017 року № 443-VII.

Доповідає: Шпарага Юрій Івановичдиректор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   11. Про внесення змін до Розподілу коштів на фінансову підтримку громадських об'єднань інвалідів, ветеранів та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2018 рік, затвердженого рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 565-VII.

Доповідає: Шпарага Юрій Івановичдиректор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   12. Про внесення змін до обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року № 885-VІ (зі змінами).

Доповідає: Карпова Лариса Георгіївна директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   13. Про внесення змін до регіональної Програми забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності на території Харківської області на 2018-2019 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 01 березня 2018 року № 656-VIІ.

Доповідає: Русецький Анатолій Анатолійович голова постійної комісії обласної ради з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю.

 

                   14. Про внесення змін до комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2017-2021 роки», затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 310-VII (зі змінами).

Доповідає: Немикіна Людмила Петрівна – голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету.

 

                   15. Про внесення змін до програми інформатизації Харківської області «Електронна Харківщина» на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 561-VII.

Доповідає: Ситник Артем Юрійовичначальник відділу інформаційно-комп'ютерного та документального забезпечення апарату Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   16. Про внесення змін до обласної програми «ІТ-Харківщина» на 2016- 2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 109-VII (зі змінами). 

Доповідає: Черняк Михайло Євгенійович – заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   17. Про внесення змін до Програми розвитку інформаційного простору Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 04 лютого 2016 року № 52-VII (зі змінами).

Доповідає: Черняк Михайло Євгенійович – заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   18. Про хід виконання у 2017 році комплексної Програми охорони навколишнього природного середовища в Харківській області на 2009-2013 роки та на перспективу до 2020 року, затвердженої рішенням обласної ради від 29 жовтня 2009 року № 1413-V (зі змінами).

Доповідає: Тимчук Андрій Олександровичдиректор Департаменту екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   19. Про внесення змін до комплексної Програми охорони навколишнього природного середовища в Харківській області на 2009-2013 роки та на перспективу до 2020 року, затвердженої рішенням обласної ради від 29 жовтня 2009 року № 1413-V (зі змінами). 

Доповідає: Тимчук Андрій Олександровичдиректор Департаменту екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   20. Про внесення змін до рішення обласної ради від 07 грудня  2017 року № 576-VIІ «Про обласний бюджет на 2018 рік» та додатків до нього (зі змінами).

Доповідає: Овсянніков Сергій Іванович – директор Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   21. Про звернення Харківської обласної ради до Кабінету Міністрів України стосовно прискорення розгляду питання щодо затвердження запропонованого проекту формування госпітальних округів Харківської області.

Доповідає: Коваленко Віктор Миколайович – перший заступник голови обласної ради.

 

 

                   22. Про звернення Харківської обласної ради до Кабінету Міністрів України та обласних рад щодо раціонального використання й охорони земель під полезахисними лісосмугами.

Доповідає: Скоробагач Володимир Іванович заступник голови обласної ради.

 

                   23. Про звернення Харківської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо створення відкритого реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості неповнолітніх, а також за виготовлення дитячої порнографії.

Доповідає: Мураєва Валерія Олегівна – депутат обласної ради.

 

                   24.Про надання попередньої згоди на прийняття цілісних майнових комплексів вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації державної власності, що мають статус окремих юридичних осіб, із державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

Доповідає: Карпова Лариса Георгіївнадиректор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   25. Про узгодження впровадження заходів з реконструкції (капітального ремонту) для виконання проекту «Ремонт КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК», що розташований за адресою вул. Конституції 13/1, смт Краснопавлівка».

Доповідає: Шпарага Юрій Івановичдиректор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   26. Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області закінченого будівництвом об’єкта «Будівництво модульних очисних споруд в с. Нагірне Зачепилівського району Харківської області» та передачу його у комунальну власність територіальної громади смт Зачепилівка.

 

Доповідає: Магдисюк Сергій Володимирович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   27. Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області частини об’єкта «Пам’ятникоохоронні роботи по будівлі – пам’ятці архітектури по вул. Римарська, 21 у м. Харкові (КП «Харківська обласна філармонія») (реконструкція) (коригування у зв’язку з виділенням пускових комплексів)» (І-й пусковий комплекс).

Доповідає: Жуков Сергій Євгенійович – директор Департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   28. Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області та внесення змін до додатку до рішення обласної ради від 23 червня 2016 року № 202-VII.

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївназаступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   29. Про передачу в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та про внесення змін до додатків до деяких рішень обласної ради щодо передачі в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївназаступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   30. Про надання дозволів на списання майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївназаступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   31. Про подовження трудових відносин із Забаштою Віктором Федоровичем, директором КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я «ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ».

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївназаступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   32. Про подовження трудових відносин із Пецем Романом Васильовичем, генеральним директором КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ОБЛАСНИЙ СПОРТИВНИЙ КОМПЛЕКС «МЕТАЛІСТ».

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївназаступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   33. Про подовження трудових відносин із Мацак Наталею Олександрівною, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК».

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївназаступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   34. Про звільнення Кравченка Сергія Миколайовича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ФОНД ПІДТРИМКИ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЖИТЛОВОГО БУДІВНИЦТВА НА СЕЛІ».

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївназаступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   35. Про призначення Бакшеєва Олександра Володимировича на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ФОНД ПІДТРИМКИ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЖИТЛОВОГО БУДІВНИЦТВА НА СЕЛІ».

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївназаступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   36. Про звільнення Вишневої Ірини Миколаївни з посади завідувача КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ПСИХОЛОГО-МЕДИКО-ПЕДАГОГІЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївназаступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   37. Про оголошення про проведення конкурсу на заміщення посади керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ОБЛАСНОЇ БАЗИ СПЕЦІАЛЬНОГО МЕДИЧНОГО ПОСТАЧАННЯ та визнання таким, що втратило чинність, рішення обласної ради від 01 березня 2018 року № 707-VII.

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївназаступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   38. Про внесення змін до деяких рішень обласної ради з питань припинення обласних комунальних підприємств та установи.

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївназаступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   39. Про надання дозволу на продаж майна, що відображається на балансі комунального підприємства «Флора-сервис» та розташоване за адресою: м. Харків, вул. Роганська, 184.

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївназаступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   40. Про перейменування ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ЛОЗІВСЬКЕ УЧИЛИЩЕ КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ».

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївназаступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   41. Про зміну типу та перейменування КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ КОМАРІВСЬКОГО ДИТЯЧОГО БУДИНКУ-ІНТЕРНАТУ.

Доповідає: Шпарага Юрій Івановичдиректор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   42. Про внесення змін до рішення обласної ради від 07 грудня 2017 року № 611-VII «Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України стосовно погодження надання ПРАТ «КУП’ЯНСЬКИЙ МОЛОЧНОКОНСЕРВНИЙ КОМБІНАТ» надр у користування».

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівнаначальник юридичного управління виконавчого апарату обласної ради.

 

                   43. Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України стосовно погодження надання Харківському національному університету імені В.Н. Каразіна надр у користування для створення наукового полігону «КАМ’ЯНКА».

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівнаначальник юридичного управління виконавчого апарату обласної ради.

 

                   44. Про надання у користування мисливських угідь Харківській міжрайонній організації Українського товариства мисливців і рибалок на території Харківського району Харківської області.

Доповідає: Пієв Сергій Миколайович – голова постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування.

 

                   45.Про хід виконання у 2017 році Програми сприяння розвитку малого та середнього підприємництва в Харківській області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08 вересня 2016 року № 245-VІI (зі змінами).

Доповідає: Колос Андрій Леонідович директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   46. Про хід виконання у 2017 році програми «Питна вода Харківської області» на 2012-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 01 березня 2012 року № 350-VI.

   

Доповідає: Магдисюк Сергій Володимирович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

                   47. Про хід виконання Програми сприяння ефективності використання та збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 309-VІІ (зі змінами).

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївназаступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

                   48. Про хід виконання комплексної Програми розвитку водного господарства Харківської області на період до 2021 року, затвердженої рішенням обласної ради від 20 червня 2013 року № 746-VI.

Доповідає: Лисецький Василь Андрійович – в.о. начальника Харківського обласного управління водних ресурсів.

 

                   49. Про клопотання щодо нагородження відзнаками Верховної Ради України й Кабінету Міністрів України та про присудження Премії Верховної Ради України.

Доповідає: Сінельнік Олександр Петрович заступник начальника управління, начальник відділу кадрової роботи та нагород управління з питань діяльності виконавчого апарату та роботи з персоналом виконавчого апарату обласної ради.

 

                   50. Про депутатські запити.

Інформує: Чернов Сергій Іванович – голова обласної ради.

 

                   51. Різне.

 

Головуючий, зважаючи на надходження у процесі розгляду питань постійними комісіями додаткових пропозицій до проекту порядку денного пленарного засідання сесії, поставив на голосування пропозицію щодо взяття проекту рішення «Про затвердження порядку денного ХVІ сесії обласної ради VІI скликання» за основу.

 

Голосували:

«за»

-

105;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

0.

Рішення прийнято.

 

Голова обласної ради Чернов С.І. запропонував профільним постійним комісіям вносити пропозиції щодо формування порядку денного пленарного засідання сесії.

 

Колмик О.В., голова постійної комісії з питань регламенту, етики, депутатської діяльності та контролю за виконанням рішень обласної ради, депутатська фракція партії «Блок Петра Порошенка "СОЛІДАРНІСТЬ"», запропонувала внести до порядку денного пленарного засідання сесії проект рішення «Про внесення змін до додатку 12 рішення обласної ради від 25 листопада 2015 року № 5-VII "Про утворення та обрання постійних комісій обласної ради" (зі змінами)».

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію депутата Колмик О.В.

 

Голосували:

«за»

-

103;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

2.

Рішення прийнято.

 

Кисіль В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"», запропонував внести до порядку денного пленарного засідання сесії проект рішення «Про звернення Харківської обласної ради до Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України щодо впорядкування надання пільг, обліку та відшкодування втрат місцевих бюджетів, пов’язаних із компенсацією перевізникам за перевезення громадян, які відповідно до чинного законодавства України мають право безкоштовного проїзду».

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію депутата Кисіля В.В. та зауважив, що жодна постійна комісія дане питання не підтримала. Окрім цього, за результатами опрацювання проекту рішення юридичним управлінням виконавчого апарату обласної ради підготовлено висновок.

 

Голосували:

«за»

-

26;

 

«проти»

-

36;

 

«утрим.»

-

13;

 

не голосувало

-

30.

Рішення не прийнято.

 

За пропозицією депутатів головуючий поставив проект рішення «Про затвердження порядку денного XVІ сесії обласної ради VІI скликання» на голосування в цілому, з урахуванням змін, за які проголосували депутати.

 

 

Голосували:

«за»

-

104;

 

 

«проти»

-

0;

 

 

«утрим.»

-

0;

 

 

не голосувало

-

1.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження порядку денного XVІ сесії обласної ради VІI скликання» прийняти в цілому.

 

 

(Рішення № 721-VIІ додається)

 

1.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження обласної Програми збереження архітектурної спадщини в Харківській області на 2018-2023 роки.

 

 

 

Доповідає: Рабінович Михайло Самуїлович - директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації.

 

Запитання доповідачеві поставили:

Супрун О.М., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «НАШ КРАЙ»;

Канашевич А.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"».

 

В обговоренні питання взяли участь:

Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Чернов С.І., голова обласної ради;

Коваленко В.М., перший заступник голови обласної ради;

Тітов М.І., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

Немикіна Л.П., голова постійної комісії з питань бюджету, депутатська фракція партії «Відродження»;

Мураєва В.О., голова постійної комісії з питань молодіжної політики, спорту, культури та туризму, депутатська фракція партії «Опозиційний блок».

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

102;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

1.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження обласної Програми збереження архітектурної спадщини в Харківській області на 2018-2023 роки» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 722-VІI додається)

 

2.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження комплексної регіональної Програми забезпечення безпеки дорожнього руху на території Харківської області на 2018-2020 роки.

 

 

 

Доповідає: Максимов Олексій Михайлович директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

102;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

1.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження комплексної регіональної Програми забезпечення безпеки дорожнього руху на території Харківської області на 2018-2020 роки» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 723-VІI додається)

 

3.

СЛУХАЛИ:

Про припинення комунальних закладів охорони здоров’я, що знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, шляхом перетворення у комунальні некомерційні підприємства.

 

 

 

Доповідає: Черняк Михайло Євгенійович – заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

104;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

1.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про припинення комунальних закладів охорони здоров’я, що знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, шляхом перетворення у комунальні некомерційні підприємства» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 724-VІI додається)

 

4.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2018 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 575-VIІ (зі змінами).

 

 

 

 

Доповідає: Колос Андрій Леонідович директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Шевчук А.І., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ВО "Батьківщина"».

 

Магдисюк С.В., директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації, відповів на запитання, що були поставлені у виступі Шевчука А.І.

 

Чернов С.І., голова обласної ради, дав протокольне доручення постійній комісії з питань промисловості, житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та будівництва (Стронов А.О.), спільно з Департаментом житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації (Магдисюк С.В.), за участі депутата Харківської обласної ради Шевчука А.І., вивчити ситуацію щодо дотримання вимог технічного завдання у ході проведення робіт з реконструкції водопровідної магістралі від насосної станції у с. Катеринівка до резервуару V=200 м³ у смт Великий Бурлук Великобурлуцького району Харківської області та за результатами поінформувати протягом місяця голову Харківської обласної ради Чернова С.І. та голову Харківської обласної державної адміністрації Світличну Ю.О.

 

У продовженні обговорення питання взяли участь:

Шевчук А.І., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ВО "Батьківщина"»;

Магдисюк С.В., директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

101;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2018 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 575-VIІ (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 725-VІI додається)

 

5.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до рішення обласної ради
від 04 лютого 2016 року № 60-VII «Про визначення замовників проектів, що реалізуються у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України» та додатків до нього (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Жуков Сергій Євгенійович – директор Департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

103;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 04 лютого 2016 року № 60-VII «Про визначення замовників проектів, що реалізуються у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України» та додатків до нього (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 726-VІI додається)

 

6.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми розвитку дорожнього господарства Харківської області на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 560-VII (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Жуков Сергій Євгенійович – директор Департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Зражевець Є.М., начальник Служби автомобільних доріг в Харківській області, який прокоментував виступ Булаха Д.А.;

Мураєва В.О., голова постійної комісії з питань молодіжної політики, спорту, культури та туризму, депутатська фракція партії «Опозиційний блок»;

Зражевець Є.М., начальник Служби автомобільних доріг в Харківській області, який прокоментував виступ Мураєвої В.О;

Новіков А.О., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок»;

Кошеленко В.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Блок Петра Порошенка "СОЛІДАРНІСТЬ"»;

Головаш Т.І., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

Панов В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

Мураєва В.О., голова постійної комісії з питань молодіжної політики, спорту, культури та туризму, депутатська фракція партії «Опозиційний блок»;

Чернов С.І., голова обласної ради.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

100;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми розвитку дорожнього господарства Харківської області на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 560-VII (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 727-VІI додається)

 

7.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Положення про дорожній фонд Харківської області, затвердженого рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 559-VII (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Жуков Сергій Євгенійович – директор Департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

100;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Положення про дорожній фонд Харківської області, затвердженого рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 559-VII (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 728-VІI додається)

 

8.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження обласної Програми індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2018 рік.

 

 

 

Доповідає: Філатов Євген Вікторович заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

90;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

11;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження обласної Програми індивідуального житлового будівництва на селі "Власний дім" на 2018 рік» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 729-VІI додається)

 

9.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 15-VII (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Шпарага Юрій Іванович директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

102;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 15-VII (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 730-VІI додається)

 

10.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету для підтримки діяльності громадських об'єднань осіб з інвалідністю, ветеранів та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та внесення змін до рішення обласної ради від 25 травня 2017 року № 443-VII.

 

 

 

Доповідає: Шпарага Юрій Іванович директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Котуков О.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Шпарага Ю.І., директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації, який прокоментував виступ Котукова О.А.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування за основу.

 

Голосували:

«за»

-

102;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

2.

Рішення прийнято.

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію Котукова О.А. щодо виключення з проекту рішення, а саме з Порядку використання коштів обласного бюджету для підтримки діяльності громадських об'єднань осіб з інвалідністю, ветеранів та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, пунктів «матеріальне заохочення працівників та членів організації» та «відрядження та оплату транспортних послуг», що зазначені у розділі 5 як можливі напрями витрат на організаційне та матеріально-технічне забезпечення громадських об’єднань.

 

Голосували:

«за»

-

21;

 

«проти»

-

28;

 

«утрим.»

-

16;

 

не голосувало

-

39.

 

Рішення не прийнято.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

92;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

10;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету для підтримки діяльності громадських об'єднань осіб з інвалідністю, ветеранів та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та внесення змін до рішення обласної ради від 25 травня 2017 року № 443-VII» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 731-VІI додається)

 

11.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Розподілу коштів на фінансову підтримку громадських об'єднань інвалідів, ветеранів та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2018 рік, затвердженого рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 565-VII.

 

 

 

Доповідає: Шпарага Юрій Іванович директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

93;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

9;

 

не голосувало

-

2.

 

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Розподілу коштів на фінансову підтримку громадських об'єднань інвалідів, ветеранів та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2018 рік, затвердженого рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 565-VII» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 732-VІI додається)

 

12.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року № 885-VІ (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Карпова Лариса Георгіївна директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.

 

Запитання доповідачеві поставив:

Бушковський В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"».

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

98;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

4;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до обласної програми розвитку освіти "Новий освітній простір Харківщини" на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 19 грудня 2013 року № 885-VІ (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 733-VІI додається)

 

13.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до регіональної Програми забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності на території Харківської області на 2018-2019 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 01 березня 2018 року № 656-VIІ.

 

 

 

Доповідає: Русецький Анатолій Анатолійович голова постійної комісії обласної ради з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

99;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до регіональної Програми забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності на території Харківської області на 2018-2019 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 01 березня 2018 року № 656-VIІ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 734-VІI додається)

 

14.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2017-2021 роки», затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 310-VII (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Немикіна Людмила Петрівна – голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

101;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до комплексної програми "Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2017-2021 роки", затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 310-VII (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 735-VІI додається)

 

15.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до програми інформатизації Харківської області «Електронна Харківщина» на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 561-VII.

 

 

 

Доповідає: Ситник Артем Юрійович начальник відділу інформаційно-комп'ютерного та документального забезпечення апарату Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

102;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до програми інформатизації Харківської області "Електронна Харківщина" на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 561-VII» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 736-VІI додається)

 

16.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до обласної програми «ІТ-Харківщина» на 2016- 2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 109-VII (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Черняк Михайло Євгенійович – заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

99;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до обласної програми
"ІТ-Харківщина" на 2016- 2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 109-VII (зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 737-VІI додається)

 

17.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми розвитку інформаційного простору Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 04 лютого 2016 року № 52-VII (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Черняк Михайло Євгенійович – заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

101;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми розвитку інформаційного простору Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 04 лютого 2016 року № 52-VII (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 738-VІI додається)

 

18.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у 2017 році комплексної Програми охорони навколишнього природного середовища в Харківській області на 2009-2013 роки та на перспективу до 2020 року, затвердженої рішенням обласної ради від 29 жовтня 2009 року № 1413-V
(зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Тимчук Андрій Олександровичдиректор Департаменту екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

93;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

9;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у 2017 році комплексної Програми охорони навколишнього природного середовища в Харківській області на 2009-2013 роки та на перспективу до 2020 року, затвердженої рішенням обласної ради від 29 жовтня 2009 року № 1413-V (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 739-VІI додається)

 

19.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до комплексної Програми охорони навколишнього природного середовища в Харківській області на 2009-2013 роки та на перспективу до 2020 року, затвердженої рішенням обласної ради від 29 жовтня 2009 року № 1413-V (зі змінами).

 

 

 

 

Доповідає: Тимчук Андрій Олександровичдиректор Департаменту екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації.

 

Запитання доповідачеві поставив:

Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"».

Жуков С.Є., директор Департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації, відповів на запитання Булаха Д.А.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Бушковський В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Шахненко Є.Д., заступник голови Харківської обласної державної адміністрації, який прокоментував виступ Бушковського В.В.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

93;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

9;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до комплексної Програми охорони навколишнього природного середовища в Харківській області на 2009-2013 роки та на перспективу до 2020 року, затвердженої рішенням обласної ради від 29 жовтня 2009 року № 1413-V
(зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 740-VІI додається)

 

20.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до рішення обласної ради від 07 грудня 2017 року № 576-VIІ «Про обласний бюджет на 2018 рік» та додатків до нього (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Овсянніков Сергій Іванович – директор Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації.

 

Запитання доповідачеві поставив:

Кисіль В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"».

Бабічев А.В., заступник голови Харківської обласної державної адміністрації, відповів на запитання Кисіля В.В.

 

Овсянніков С.І., директор Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації, повідомив депутатам, що на засіданні постійної комісії з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю було запропоновано передбачити додаткові кошти на фінансування регіональної Програми забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності на території Харківської області на 2018 – 2019 роки у розмірі 1,5 млн грн, у тому числі для Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. засл. проф. М.С. Бокаріуса – 1 млн грн; Харківського національного університету внутрішніх справ – 500 тис. грн.

Окрім цього, постійною комісією з питань екології, надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків запропоновано виділити кошти із обласного бюджету в розмірі 509,0 тис. грн на експлуатаційно-технічне обслуговування територіальної автоматизованої системи центрального оповіщення у першому півріччі 2018 року відповідно до заходів регіональної цільової Програми розвитку цивільного захисту Харківської області на 2018-2020 роки.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Світлична Ю.О., голова Харківської обласної державної адміністрації, голова постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку регіону та міжнародного співробітництва, депутатська фракція партії «Блок Петра Порошенка "СОЛІДАРНІСТЬ"»;

Зеленський С.В., Лозівський міський голова;

Супрун О.М., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «НАШ КРАЙ»;

Чернов С.І., голова обласної ради;

Супрун О.М., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «НАШ КРАЙ»;

Беккер М.Л., заступник голови Харківської обласної державної адміністрації;

Світлична Ю.О., голова Харківської обласної державної адміністрації, голова постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку регіону та міжнародного співробітництва, депутатська фракція партії «Блок Петра Порошенка "СОЛІДАРНІСТЬ"»;

Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Колос А.Л., директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

103;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

0.

 

Враховуючи те, що від постійних комісій обласної ради надійшли пропозиції щодо внесення змін до проекту рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 07 грудня 2017 року № 576-VIІ "Про обласний бюджет на 2018 рік" та додатків до нього (зі змінами)», головуючий запропонував повернутися до розгляду зазначеного проекту.

 

Голосували:

«за»

-

101;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

1.

 

Рішення прийнято.

 

Головуючий поставив проект рішення на голосування за основу.

 

Голосували:

«за»

-

103;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

0.

 

Рішення прийнято.

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію щодо виділення коштів на фінансування заходів регіональної Програми забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності на території Харківської області на 2018 – 2019 роки у розмірі 1,5 млн грн, у тому числі для Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. засл. проф. М.С. Бокаріуса – 1 млн грн та Харківського національного університету внутрішніх справ – 500 тис. грн. А також щодо виділення коштів із обласного бюджету в розмірі 509,0 тис. грн на експлуатаційно-технічне обслуговування територіальної автоматизованої системи центрального оповіщення у першому півріччі 2018 року відповідно до заходів регіональної цільової Програми розвитку цивільного захисту Харківської області на 2018-2020 роки.

 

Голосували:

«за»

-

100;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

1.

 

Рішення прийнято.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

103;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

0.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 07 грудня 2017 року № 576-VIІ "Про обласний бюджет на 2018 рік" та додатків до нього (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 741-VІI додається)

 

Головуючий надав слово голові Харківської міської громадської організації «Союз Чорнобиль» Губарєву А.О.

Головуючий надав слово голові Харківської обласної організації всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Віннику А.І.

Скоробагач В.І., заступник голови обласної ради, прокоментував виступи Вінника А.І. та Губарєва А.О.

 

21.

СЛУХАЛИ:

Про звернення Харківської обласної ради до Кабінету Міністрів України стосовно прискорення розгляду питання щодо затвердження запропонованого проекту формування госпітальних округів Харківської області.

 

 

 

Доповідає: Коваленко Віктор Миколайович – перший заступник голови обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

96;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звернення Харківської обласної ради до Кабінету Міністрів України стосовно прискорення розгляду питання щодо затвердження запропонованого проекту формування госпітальних округів Харківської області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 742-VІI додається)

 

22.

СЛУХАЛИ:

Про звернення Харківської обласної ради до Кабінету Міністрів України та обласних рад щодо раціонального використання й охорони земель під полезахисними лісосмугами.

 

 

 

Доповідає: Скоробагач Володимир Іванович  заступник голови обласної ради.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Шевчук А.І., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ВО "Батьківщина"»;

Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Немикіна Л.П., голова постійної комісії з питань бюджету, депутатська фракція партії «Відродження»;

Купрєєв М.І., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

Намчук В.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «НАШ КРАЙ»;

Савченко Ф.М., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ВО "Батьківщина"»;

Супрун О.М., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «НАШ КРАЙ»;

Мураєва В.О., голова постійної комісії з питань молодіжної політики, спорту, культури та туризму, депутатська фракція партії «Опозиційний блок»;

Скоробагач В.І., заступник голови обласної ради;

Чернов С.І., голова обласної ради, який запропонував депутатам обласної ради упродовж двох тижнів надати до виконавчого апарату обласної ради інформацію щодо зафіксованих фактів незаконної вирубки лісів та полезахисних лісосмуг на території Харківської області, яка буде направлена до постійної комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування для узагальнення та направлення до відповідних контролюючих та правоохоронних органів;

Савченко Ф.М., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ВО "Батьківщина"»;

Шевчук А.І., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ВО "Батьківщина"».

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

97;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

2.

 

 

 

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звернення Харківської обласної ради до Кабінету Міністрів України та обласних рад щодо раціонального використання й охорони земель під полезахисними лісосмугами» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 743-VІI додається)

 

23.

СЛУХАЛИ:

Про звернення Харківської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо створення відкритого реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості неповнолітніх, а також за виготовлення дитячої порнографії.

 

 

 

 

Доповідає: Мураєва Валерія Олегівна – депутат обласної ради.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Котуков О.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"», який запропонував внести до тексту звернення редакційну правку;

Кисіль В.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"».

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

97;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

1.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звернення Харківської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо створення відкритого реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості неповнолітніх, а також за виготовлення дитячої порнографії» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 744-VІI додається)

 

24.

СЛУХАЛИ:

Про надання попередньої згоди на прийняття цілісних майнових комплексів вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації державної власності, що мають статус окремих юридичних осіб, із державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

 

 

 

Доповідає: Карпова Лариса Георгіївнадиректор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

91;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

6;

 

не голосувало

-

0.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про надання попередньої згоди на прийняття цілісних майнових комплексів вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації державної власності, що мають статус окремих юридичних осіб, із державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 745-VІI додається)

 

25.

СЛУХАЛИ:

Про узгодження впровадження заходів з реконструкції (капітального ремонту) для виконання проекту «Ремонт КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК», що розташований за адресою вул. Конституції 13/1, смт Краснопавлівка».

 

 

 

Доповідає: Шпарага Юрій Іванович директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

94;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про узгодження впровадження заходів з реконструкції (капітального ремонту) для виконання проекту "Ремонт КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК», що розташований за адресою вул. Конституції 13/1,                       смт Краснопавлівка"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 746-VІI додається)

 

26.

СЛУХАЛИ:

Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області закінченого будівництвом об’єкта «Будівництво модульних очисних споруд в с. Нагірне Зачепилівського району Харківської області» та передачу його у комунальну власність територіальної громади смт Зачепилівка.

 

 

 

Доповідає: Магдисюк Сергій Володимирович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

95;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області закінченого будівництвом об’єкта "Будівництво модульних очисних споруд в с. Нагірне Зачепилівського району Харківської області" та передачу його у комунальну власність територіальної громади смт Зачепилівка» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 747-VІI додається)

 

27.

СЛУХАЛИ:

Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області частини об’єкта «Пам’ятникоохоронні роботи по будівлі – пам’ятці архітектури по вул. Римарська, 21 у м. Харкові (КП «Харківська обласна філармонія») (реконструкція) (коригування у зв’язку з виділенням пускових комплексів)» (І-й пусковий комплекс).

 

 

 

Доповідає: Жуков Сергій Євгенійович – директор Департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

94;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області частини об’єкта «Пам’ятникоохоронні роботи по будівлі – пам’ятці архітектури по вул. Римарська, 21 у м. Харкові (КП "Харківська обласна філармонія") (реконструкція) (коригування у зв’язку з виділенням пускових комплексів)» (І-й пусковий комплекс)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 748-VІI додається)

 

28.

СЛУХАЛИ:

Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області та внесення змін до додатку до рішення обласної ради від 23 червня 2016 року № 202-VII.

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївназаступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

93;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області та внесення змін до додатку до рішення обласної ради від 23 червня 2016 року № 202-VII» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 749-VІI додається)

 

29.

СЛУХАЛИ:

Про передачу в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та про внесення змін до додатків до деяких рішень обласної ради щодо передачі в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївназаступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Запитання доповідачеві поставив:

Стронов А.О., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «НАШ КРАЙ».

 

В обговоренні питання взяли участь:

Дорожкін Д.В., заступник голови постійної комісії з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій та АТО, депутатська фракція партії «Відродження», який запропонував відкласти розгляд питання надання в оренду нежитлових приміщень будівлі та споруди, що обліковуються на балансі КЗОЗ Харківського обласного центру служби крові, загальною площею 1418,40 кв.м., для детального вивчення;

Яворський В.В., головний лікар КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ СЛУЖБИ КРОВІ;

Лобанова Т.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «НАШ КРАЙ»;

Стронов А.О., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «НАШ КРАЙ»;

Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"», який запропонував виключити з додатку 1 «Об’єкти спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що підлягають передачі в оренду» проекту рішення пункт 4 стосовно передачі в оренду нежитлових приміщень КЗОЗ Харківського обласного центру служби крові загальною площею 1418,40 кв.м;

Коваленко В.М., перший заступник голови обласної ради;

Вахно М.І., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

Боровська С.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження», запропонувала підтримати пропозицію депутата Булаха Д.А. та перенести розгляд питання передачі в оренду приміщень КЗОЗ Харківського обласного центру служби крові на наступну сесію;

Ванюшин Н.Є., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Водовозов Є.Н., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

Водка М.Є., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «НАШ КРАЙ».

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування за основу.

 

Голосували:

«за»

-

85;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

8.

Рішення прийнято.

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію щодо виключення з додатку 1 «Об’єкти спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що підлягають передачі в оренду» проекту рішення пункту 4 стосовно передачі в оренду нежитлових приміщень КЗОЗ Харківського обласного центру служби крові загальною площею 1418,40 кв.м.

 

Голосували:

«за»

-

55;

 

«проти»

-

8;

 

«утрим.»

-

10;

 

не голосувало

-

23.

 

Рішення не прийнято.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

49;

 

«проти»

-

3;

 

«утрим.»

-

25;

 

не голосувало

-

19.

 

Рішення не прийнято.

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію щодо повернення до розгляду проекту рішення.

 

Голосували:

«за»

-

85;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

9.

 

Рішення прийнято.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування за основу.

 

Голосували:

«за»

-

87;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

7.

 

Рішення прийнято.

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію щодо виключення з додатку 1 «Об’єкти спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що підлягають передачі в оренду» проекту рішення пункту 4 стосовно передачі в оренду нежитлових приміщень КЗОЗ Харківського обласного центру служби крові загальною площею 1418,40 кв.м.

 

Голосували:

«за»

-

57;

 

«проти»

-

4;

 

«утрим.»

-

9;

 

не голосувало

-

25.

 

Рішення не прийнято.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

 

Голосували:

«за»

-

71;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

12;

 

не голосувало

-

12.

 

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про передачу в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та про внесення змін до додатків до деяких рішень обласної ради щодо передачі в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 750-VІI додається)

 

Головуючий дав протокольне доручення заступнику голови обласної ради Скоробагачу В.І. та профільній постійній комісії з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій та АТО спільно із заступником голови Харківської обласної державної адміністрації Черняком М.Є., представниками Управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації, головним лікарем КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ СЛУЖБИ КРОВІ Яворським В.В., фахівцями фармацевтичної сфери та науковцями провести упродовж тижня робочу нараду з метою вивчення ситуації, що склалася з виготовленням (виробництвом) препаратів плазми крові, а також щодо можливості отримання КОМУНАЛЬНИМ ЗАКЛАДОМ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ХАРКІВСЬКИМ ОБЛАСНИМ ЦЕНТРОМ СЛУЖБИ КРОВІ ліцензії на цей вид діяльності, згідно з чинним законодавством.

За результатами засідання робочої групи проінформувати обласну раду та обласну державну адміністрацію.

 

 

30.

СЛУХАЛИ:

Про надання дозволів на списання майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївназаступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

91

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про надання дозволів на списання майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 751-VІI додається)

 

31.

СЛУХАЛИ:

Про подовження трудових відносин із Забаштою Віктором Федоровичем, директором КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я «ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ».

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївназаступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

89;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

4;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про подовження трудових відносин із Забаштою Віктором Федоровичем, директором КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я "ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 752-VІI додається)

 

32.

СЛУХАЛИ:

Про подовження трудових відносин із Пецем Романом Васильовичем, генеральним директором КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ОБЛАСНИЙ СПОРТИВНИЙ КОМПЛЕКС "МЕТАЛІСТ"».

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївназаступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

88;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про подовження трудових відносин із Пецем Романом Васильовичем, генеральним директором КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА "ОБЛАСНИЙ СПОРТИВНИЙ КОМПЛЕКС «МЕТАЛІСТ»"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 753-VІI додається)

 

33.

СЛУХАЛИ:

Про подовження трудових відносин із Мацак Наталею Олександрівною, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК».

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївназаступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

92;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про подовження трудових відносин із Мацак Наталею Олександрівною, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 754-VІI додається)

 

34.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Кравченка Сергія Миколайовича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ФОНД ПІДТРИМКИ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЖИТЛОВОГО БУДІВНИЦТВА НА СЕЛІ».

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївназаступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

90;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення Кравченка Сергія Миколайовича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА "ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ФОНД ПІДТРИМКИ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЖИТЛОВОГО БУДІВНИЦТВА НА СЕЛІ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 755-VІI додається)

 

35.

СЛУХАЛИ:

Про призначення Бакшеєва Олександра Володимировича на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ФОНД ПІДТРИМКИ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЖИТЛОВОГО БУДІВНИЦТВА НА СЕЛІ».

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївназаступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Булах Д.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Мошняков Є.М., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Чернов С.І., голова обласної ради;

Водка М.Є., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «НАШ КРАЙ»;

Пилипчук М.Д., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження».

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

84;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

8;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про призначення Бакшеєва Олександра Володимировича на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА "ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ФОНД ПІДТРИМКИ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЖИТЛОВОГО БУДІВНИЦТВА НА СЕЛІ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 756-VІI додається)

 

36.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Вишневої Ірини Миколаївни з посади завідувача КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ПСИХОЛОГО-МЕДИКО-ПЕДАГОГІЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївназаступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

92;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення Вишневої Ірини Миколаївни з посади завідувача КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ "ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ПСИХОЛОГО-МЕДИКО-ПЕДАГОГІЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ" ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 757-VІI додається)

 

37.

СЛУХАЛИ:

Про оголошення про проведення конкурсу на заміщення посади керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ОБЛАСНОЇ БАЗИ СПЕЦІАЛЬНОГО МЕДИЧНОГО ПОСТАЧАННЯ та визнання таким, що втратило чинність, рішення обласної ради від 01 березня 2018 року № 707-VII.

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївназаступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

93;

 

 

«проти»

-

0;

 

 

«утрим.»

-

0;

 

 

не голосувало

-

2.

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про оголошення про проведення конкурсу на заміщення посади керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ОБЛАСНОЇ БАЗИ СПЕЦІАЛЬНОГО МЕДИЧНОГО ПОСТАЧАННЯ та визнання таким, що втратило чинність, рішення обласної ради від 01 березня 2018 року № 707-VII» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 758-VІI додається)

 

38.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до деяких рішень обласної ради з питань припинення обласних комунальних підприємств та установи.

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївназаступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

92;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до деяких рішень обласної ради з питань припинення обласних комунальних підприємств та установи» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 759-VІI додається)

 

39.

СЛУХАЛИ:

Про надання дозволу на продаж майна, що відображається на балансі комунального підприємства «Флора-сервис» та розташоване за адресою: м. Харків, вул. Роганська, 184.

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївназаступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

89;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про надання дозволу на продаж майна, що відображається на балансі комунального підприємства "Флора-сервис" та розташоване за адресою: м. Харків, вул. Роганська, 184» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 760-VІI додається)

 

40.

СЛУХАЛИ:

Про перейменування ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ЛОЗІВСЬКЕ УЧИЛИЩЕ КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ».

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївназаступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

93;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про перейменування ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ЛОЗІВСЬКЕ УЧИЛИЩЕ КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 761-VІI додається)

 

41.

СЛУХАЛИ:

Про зміну типу та перейменування КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ КОМАРІВСЬКОГО ДИТЯЧОГО БУДИНКУ-ІНТЕРНАТУ.

 

 

 

Доповідає: Шпарага Юрій Іванович директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

92;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про зміну типу та перейменування КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ КОМАРІВСЬКОГО ДИТЯЧОГО БУДИНКУ-ІНТЕРНАТУ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 762-VІI додається)

 

42.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до рішення обласної ради
від 07 грудня 2017 року № 611-VII «Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України стосовно погодження надання ПРАТ "КУП’ЯНСЬКИЙ МОЛОЧНОКОНСЕРВНИЙ КОМБІНАТ" надр у користування».

 

 

 

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівнаначальник юридичного управління виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

87;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 07 грудня 2017 року № 611-VII "Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України стосовно погодження надання ПРАТ «КУП’ЯНСЬКИЙ МОЛОЧНОКОНСЕРВНИЙ КОМБІНАТ» надр у користування"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 763-VІI додається)

 

43.

СЛУХАЛИ:

Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України стосовно погодження надання Харківському національного університету імені В.Н. Каразіна надр у користування для створення наукового полігону «КАМ’ЯНКА».

 

 

 

Доповідає: Осьмуха Наталія Григорівнаначальник юридичного управління виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

78;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

12;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України стосовно погодження надання Харківському національного університету імені В.Н. Каразіна надр у користування для створення наукового полігону "КАМ’ЯНКА"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 764-VІI додається)

 

44.

СЛУХАЛИ:

Про надання у користування мисливських угідь Харківській міжрайонній організації Українського товариства мисливців і рибалок на території Харківського району Харківської області.

 

 

 

Доповідає: Пієв Сергій Миколайович – голова постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

87;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про надання у користування мисливських угідь Харківській міжрайонній організації Українського товариства мисливців і рибалок на території Харківського району Харківської області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 765-VІI додається)

 

45.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у 2017 році Програми сприяння розвитку малого та середнього підприємництва в Харківській області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08 вересня 2016 року № 245-VІI (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Колос Андрій Леонідович директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

89;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у 2017 році Програми сприяння розвитку малого та середнього підприємництва в Харківській області на 2016- 2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради
від 08 вересня 2016 року № 245-VІI (зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 766-VІI додається)

 

46.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у 2017 році програми «Питна вода Харківської області» на 2012-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 01 березня 2012 року № 350-VI.

 

 

 

Доповідає: Магдисюк Сергій Володимирович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

В обговоренні питання взяв участь:

Канашевич А.В., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"».

 

Головуючий дав доручення керуючому справами виконавчого апарату обласної ради Клименку С.В. проконтролювати надання Департаментом житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації вичерпної відповіді депутату обласної ради Канашевичу А.В. про хід виконання програми «Питна вода Харківської області» на 2012-2020 роки в частині використання 1 млн 800 тис грн. на будівництво водозабірної свердловини в с. Зорянське Шевченківського району та завершення будівництва башти Рожновського у селі Борівське Шевченківського району.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

81;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

10;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у 2017 році програми "Питна вода Харківської області" на 2012-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 01 березня 2012 року № 350-VI» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 767-VІI додається)

 

 

47.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання Програми сприяння ефективності використання та збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 309-VІІ (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Потопальська Ірина Євгеніївназаступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

91;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

2.

 

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання Програми сприяння ефективності використання та збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 309-VІІ (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 768-VІI додається)

 

48.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання комплексної Програми розвитку водного господарства Харківської області на період до 2021 року, затвердженої рішенням обласної ради від 20 червня 2013 року № 746-VI.

 

 

 

Доповідає: Лисецький Василь Андрійович –
в.о. начальника Харківського обласного управління водних ресурсів.

 

В обговоренні питання взяв участь:

Намчук В.А., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «НАШ КРАЙ».

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

81;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

7;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання комплексної Програми розвитку водного господарства Харківської області на період до 2021 року, затвердженої рішенням обласної ради від 20 червня 2013 року № 746-VI» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 769-VІI додається)

 

49.

СЛУХАЛИ:

Про клопотання щодо нагородження відзнаками Верховної Ради України й Кабінету Міністрів України та про присудження Премії Верховної Ради України.

 

 

 

Доповідає: Сінельнік Олександр Петрович заступник начальника управління, начальник відділу кадрової роботи та нагород управління з питань діяльності виконавчого апарату та роботи з персоналом виконавчого апарату обласної ради.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Золотарьов В.В, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження», та Дейнека Р.С., депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження», які повідомили, що не братимуть участі в голосуванні з метою уникнення конфлікту інтересів.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

76;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

9;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про клопотання щодо нагородження відзнаками Верховної Ради України й Кабінету Міністрів України та про присудження Премії Верховної Ради України» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 770-VІI додається)

 

50.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до додатку 12 рішення обласної ради від 25 листопада 2015 року № 5-VII "Про утворення та обрання постійних комісій обласної ради" (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Сінельнік Олександр Петрович заступник начальника управління, начальник відділу кадрової роботи та нагород управління з питань діяльності виконавчого апарату та роботи з персоналом виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

90;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до додатку 12 рішення обласної ради від 25 листопада 2015 року № 5-VII "Про утворення та обрання постійних комісій обласної ради" (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 771-VІI додається)

 

51.

СЛУХАЛИ:

Про депутатські запити.

Інформує: Чернов Сергій Іванович – голова обласної ради.

 

 

51.1.

СЛУХАЛИ:

 

Про усний депутатський запит депутата обласної ради Булаха Д.А. до Головного управління Держгеокадастру у Харківській області про надання інформації щодо земельних ділянок у Вовчанському районі та копій погоджувальних документів.

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

44;

 

«проти»

-

2;

 

«утрим.»

-

14;

 

не голосувало

-

27.

Рішення не прийнято.

 

51.2.

СЛУХАЛИ:

 

Про усний депутатський запит депутата обласної ради Булаха Д.А. до Вовчанської районної державної адміністрації про надання інформації щодо земельних ділянок у Вовчанському районі та копій погоджувальних документів.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

39;

 

«проти»

-

2;

 

«утрим.»

-

14;

 

не голосувало

-

33.

Рішення не прийнято.

 

51.3.

СЛУХАЛИ:

 

Про депутатський запит депутата обласної ради Булаха Д.А. до КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ПАЛАЦ ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ" про надання інформації щодо користування приміщеннями закладу представниками громадської організації «Харківський міський спортивний клуб «Рапід» та надання копії шатного розпису закладу.

 

Проект рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

47;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

9;

 

не голосувало

-

30.

Рішення не прийнято.

 

52. СЛУХАЛИ: Різне.

 

На прохання депутатів головуючий надав слово Лобановій Т.В., депутату обласної ради, депутатська фракція партії «НАШ КРАЙ».

 

Головуючий подякував депутатам за плідну роботу та оголосив пленарне засідання XVІ сесії VII скликання закритим.

                                                                                                                  

 

 

 

Голова обласної ради                                                                                           С. Чернов

 

 

 

 

Федотова М.М., 715-72-28