ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради «Про оголошення конкурсів на посади керівників закладів освіти, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області»

 

Трудові відносини в системі загальної середньої та позашкільної освіти регулюються законодавством України про працю, законами України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про позашкільну освіту» та іншими нормативно-правовими актами.

 

1.     КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКИЙ СПЕЦІАЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС № 8» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ, розташований за адресою: м. Харків, вул. Василя Мельникова, 10/5.

Основною метою діяльності Закладу є забезпечення прав дітей які потребують корекції фізичного та розумового розвитку на здобуття певного освітнього рівня, дошкільну, базову та загальну середню освіту через:

-     забезпечення реалізації права громадян на доступність і безоплатність здобуття дошкільної, початкової, спеціальної, базової та повної загальної середньої освіти;

-     спеціально організований навчально-виховний процес у комплексі з корекційно-розвитковою роботою, психолого-медико-педагогічною реабілітацією;

-     реалізацію індивідуальних творчих здібностей і обдарувань дітей; оволодіння систематизованими знаннями про природу, суспільство, культуру та виробництво шляхом запровадження різних форм і методів навчання.

Посаду директора КЗ «ХАРКІВСЬКИЙ СПЕЦІАЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС № 8» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ на умовах контракту від 24 жовтня 2006 року обіймає Ялова Ольга Василівна. Строк закінчення контракту – 01 листопада 2018 року.

 

2.         КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ПАЛАЦ ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ», розташований за адресою: м. Харків, вул. Сумська, 37.

Головною метою діяльності Закладу є здійснення навчання та виховання вихованців, учнів, слухачів у позаурочний та позанавчальний час, а саме:

-     надання різноманітних знань, формування вмінь та навичок за інтересами, забезпечення потреб особистості у творчій самореалізації та інтелектуальному, духовному і фізичному розвитку, підготовка  до активної професійної та громадської діяльності;

-     створення умов для соціального захисту та організація змістовного дозвілля відповідно до здібностей, обдарувань та стану здоров'я вихованців, учнів, слухачів.

Керівник відсутній. Виконання обов’язків директора КЗ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ПАЛАЦ ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ» покладено на Посмітну Юлію Анатоліївну.

 

3.        КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА СТАНЦІЯ ЮНИХ ТУРИСТІВ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ, розташований за адресою: м. Харків, вул. Танкопія, 15/2.

Метою діяльності Закладу є здійснення навчання і виховання учнівської молоді у позаурочний час засобами туризму та краєзнавства:

-     надання різноманітних знань, формування вмінь та навичок за інтересами, забезпечення потреб особистості у творчій самореалiзацiї та інтелектуальному, духовному i фізичному розвитку, підготовка до активної професійної та громадської діяльності;

-     створення умов для соціального захисту та організації змістовного дозвілля відповідно до здібностей, обдарувань, стану здоров’я вихованців (учнів, слухачів).

Посаду директора КЗ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА СТАНЦІЯ ЮНИХ ТУРИСТІВ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ на умовах контракту від 11 грудня 2003 року обіймає Редіна Валентина Андріївна. Строк закінчення контракту – 15 грудня 2018 року.

 

4.         КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКИЙ СПЕЦІАЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ, розташований за адресою: м. Харків, вул. Архітекторів, 36 а.

Головною метою діяльності Закладу є забезпечення реалізації прав громадян з вадами слуху і мови на здобуття дошкільної, повної загальної середньої освіти на рівні Державного стандарту, підготовка їх до самостійного життя та праці, інтеграція в соціум.

Керівник відсутній. Виконання обов’язків директора КЗ «ХАРКІВСЬКИЙ СПЕЦІАЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ покладено на Кукліну Галину Іванівну.

 

5.        КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ОБЛАСНА СПЕЦІАЛІЗОВАНА ШКОЛА-ІНТЕРНАТ ІІ-ІІІ СТУПЕНІВ «ОБДАРОВАНІСТЬ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ», розташований за адресою: м. Харків, вул. Миру, 102 а.

Головною метою діяльності Закладу є забезпечення реалізації права громадян на доступність і безоплатність здобуття базової та повної загальної середньої освіти через:

-      створення розвивального освітнього середовища для неперервного інтелектуального розвитку та духовного самовдосконалення учнів (вихованців);

-      здійснення науково-теоретичної, науково-практичної та загальнокультурної підготовки обдарованих і здібних учнів (вихованців);

-      реалізацію права талановитих та обдарованих дітей, які мають здібності до вивчення предметів природничо-математичного і технологічного напрямів, на здобуття освіти понад обов’язковий загальноосвітній рівень, розвиток індивідуальних творчих здібностей і обдарувань, оволодіння систематизованими знаннями про природу, суспільство, культуру та технології шляхом запровадження різних форм і методів навчання;

-      надання талановитим та обдарованим учням (вихованцям) соціальних послуг.

Керівник відсутній. Виконання обов’язків директора КЗ «ОБЛАСНА СПЕЦІАЛІЗОВАНА ШКОЛА-ІНТЕРНАТ ІІ-ІІІ СТУПЕНІВ «ОБДАРОВАНІСТЬ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» покладено на Билдину Віру Василівну.

 

6.        КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «БОГОДУХІВСЬКИЙ СПЕЦІАЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ, розташований за адресою: Богодухівський район, с. Мусійки, вул. Поповича, 2.

Метою діяльності Закладу є створення умов для здобуття спеціальної середньої освіти, поглибленої базової трудової підготовки учнів (вихованців), слухачів 8-11(10-11) класів та професійно-технічної освіти.

Посаду директора КЗ «БОГОДУХІВСЬКИЙ СПЕЦІАЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ на умовах контракту від 11 листопада 2011 року обіймає Хована Олена Анатоліївна. Строк закінчення контракту – 11 листопада 2018 року.

 

Відповідно до статті 26 Закону України «Про загальну середню освіту» керівник закладу загальної середньої освіти, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (далі по тексту – керівник закладу освіти) призначається на посаду та звільняється з посади рішенням обласної ради або уповноваженого ним (ними) органу за результатами конкурсного відбору строком на шість років (строком на два роки - для особи, яка призначається на посаду керівника закладу освіти вперше) на підставі рішення конкурсної комісії.

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 26 законів України «Про освіту та «Про загальну середню освіту», підготовлено проект рішення обласної ради «Про оголошення конкурсів на посади керівників закладів освіти, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області».

 

 

 

 

Заступник начальнику управління

з питань комунальної власності,

начальник відділу по роботі з

керівниками суб’єктів спільної

власності, обліку майна та майнових відносин

виконавчого апарату обласної ради                                         І. Є. Потопальська