ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

XVІI  сесія  VІI  скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

Від 30 серпня 2018 року                                                                                   791-VІI

 

 

Про припинення комунальних закладів охорони здоров’я, що знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, шляхом перетворення у комунальні некомерційні підприємства та внесення змін до деяких додатків до рішення Харківської обласної ради
від 07 червня 2018 року № 724-VІI

З метою реалізації прав громадян на охорону здоров’я, надання якісної медичної допомоги мешканцям області та більш ефективного використання майна територіальних громад сіл, селищ, міст області, враховуючи звернення керівників КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ ПЛАНУВАННЯ СІМ’Ї ТА РЕПРОДУКЦІЇ ЛЮДИНИ, КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ПРОФІЛАКТИКИ І БОРОТЬБИ ЗІ СНІДОМ та КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ ДИСПАНСЕР РАДІАЦІЙНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ», відповідно до Цивільного кодексу України, Господарського кодексу України, Законів України «Про основи законодавства України про охорону здоров’я» (зі змінами), «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» (зі змінами), керуючись статтями 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

1. Припинити комунальні заклади охорони здоров’я, що знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, шляхом перетворення у комунальні некомерційні підприємства, згідно із додатком 1 до цього рішення.

2. Вважати комунальні некомерційні підприємства правонаступниками усього майна, прав та обов’язків комунальних закладів охорони здоров’я, зазначених у додатку 1 до цього рішення.

 

3. Визначити статутний капітал комунальних некомерційних підприємств, зазначених у додатку 1 до цього рішення, у розмірі 7 500,00 (сім тисяч п’ятсот) гривень кожному.

 

4. Доручити голові обласної ради:

 

4.1. Затвердити статути комунальних некомерційних підприємств, зазначених у додатку 1 до цього рішення.

 

4.2. Після проведення державної реєстрації комунальних некомерційних підприємств, зазначених у додатку 1 до цього рішення, забезпечити внесення змін до Переліку суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 03 квітня 2007 року № 219-V (зі змінами).

 

4.3. Вжити заходів щодо закріплення за комунальними некомерційними підприємствами, зазначеними у додатку 1 до цього рішення, майна, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, на праві оперативного управління.

 

5. Харківській обласній державній адміністрації:

 

5.1. Передбачити кошти на формування статутного капіталу комунальних некомерційних підприємств, зазначених у додатку 1 до цього рішення.

 

5.2. Внести зміни до кошторису видатків, передбачених на утримання комунальних некомерційних підприємств, зазначених у додатку 1 до цього рішення, та щороку, під час формування обласного бюджету, передбачати необхідні видатки на їх утримання.

 

6. Утворити комісії з припинення  комунальних закладів охорони здоров’я (далі – комісії), згідно із додатками 2 – 4.

 

7. Місцем роботи утворених комісій визначити приміщення комунальних закладів охорони здоров’я, зазначених у додатку 1 до цього рішення.

 

8. Встановити строк для пред’явлення вимог кредиторів – 2 місяці з дня публікації оголошення про припинення комунальних закладів охорони здоров’я.

 

9. Визначити, що порядок прийняття вимог кредиторів здійснюється згідно з чинним законодавством України.

 

10. Комісіям з припинення здійснити у визначені терміни дії, передбачені Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» та іншими законодавчими актами України.

 

11. Внести до деяких додатків до рішення обласної ради від 07 червня  2018 року № 724-VІI «Про припинення комунальних закладів охорони здоров’я, що знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, шляхом перетворення у комунальні некомерційні підприємства» такі зміни:

1) викласти пункти 26, 36 та 37 додатку 1 у новій редакції (додаток 5);

2) викласти додаток 8 у новій редакції (додаток 6);

3) викласти додаток 37 у новій редакції (додаток 7);

 

12. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії обласної ради: з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій та АТО (Святаш В.М.), з питань спільної власності територіальних громад області (Гасан Л.М.).

 

 

 

Голова обласної ради                                                                                                  С. Чернов