Пояснювальна записка

до проекту рішення обласної ради

«Про проведення звітів депутатів обласної ради перед виборцями»

 

 

Відповідно до ст.16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» депутати обласної ради періодично, але не рідше одного разу на рік, зобов’язані звітувати про свою роботу перед виборцями відповідного виборчого округу.

У даному проекті рішення обласної ради визначено термін проведення звітів депутатів обласної ради перед виборцями – до 01 лютого 2019 року, а також визначено, що до 08 лютого 2019 року депутати мають поінформувати обласну раду про результати обговорення звітів та доручення, дані депутатові у зв'язку з його депутатською діяльністю, за встановленою формою.

Сумлінне здійснення депутатської діяльності забезпечить відкритість та прозорість діяльності Харківської обласної ради, стане запорукою забезпечення прав, свобод та інтересів людини і громадянина, а також налагодження ефективного й конструктивного діалогу з місцевою громадою.

Враховуючи вищевикладене, розроблено проект рішення обласної ради «Про проведення звітів депутатів обласної ради перед виборцями» та  додаток до нього для розгляду обласною радою на черговій XVIІІ сесії обласної ради.

 

 

 

Перший заступник

голови обласної ради                                                                                       В. Коваленко


 

 

Голові обласної ради

 

Чернову С.І.

 

 

 

 

 

 

Про проект рішення обласної ради «Про проведення звітів депутатів обласної ради перед виборцями»

 

 

ДОПОВІДНА ЗАПИСКА

 

На виконання вимог ст.16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» виконавчим апаратом обласної ради підготовлено проект рішення обласної ради «Про проведення звітів депутатів обласної ради перед виборцями», який пропонується внести для розгляду обласною радою на черговій XVIІІ сесії обласної ради.

 

Додатки: проект рішення  на 2  арк. у 1 прим.;

                 пояснювальна записка до проекту рішення на 1  арк. у 1 прим.

 

 

 

Перший заступник

голови обласної ради                                                                                       В. Коваленко