ІНФОРМАЦІЯ

про хід виконання  у 2018 році Програми розроблення містобудівної документації у Харківській області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року №101-VIІ

 

  Програма розроблення містобудівної документації у Харківській області на 2016-2020 роки, яка затверджена рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 101-VІІ є програмою у сфері містобудування і включає сукупність заходів, які спрямовані на забезпечення реалізації завдань державної містобудівної політики в Харківській області шляхом активізації розробки містобудівної документації на регіональному та місцевому рівнях на оновленій топографо-геодезичній основі.

Згідно Програми, витрати на реалізацію Програми для забезпечення районів міст області містобудівною документацією в 2018 році повинні були складати 11431,2 тис.грн., у тому числі за рахунок обласного бюджету - 5718,53 тис.грн, з бюджету міст та районів - 5712,67 тис.грн. Харківською обласною радою кошти на реалізацію заходів Програми в поточному році не виділялися.

Але, незважаючи на це, відбулися певні позитивні зміни щодо стану розроблення та затвердження містобудівної документації на місцевому рівнях. З початку року видано 145 державних вимог на розроблення містобудівної документації та 155 містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок. Затверджено 15 генеральних планів населених пунктів на території Балаклійського, Валківського, Зміївського, Ізюмського, Краснокутського, Нововодолазького, Первомайського та Харківського районів, а також Схеми планування Первомайського та Чугуївського районів. Матеріали Схем направлено на погодження та затвердження.

В даний час у стадії розроблення і затвердження знаходяться понад 60 проектів містобудівної документації - схем планування територій районів, генеральних планів населених пунктів, планів зонування територій, детальних планів територій.

Впродовж останніх років освоєно понад 16,0 млн. грн., в тому числі і на оновлення картографічної основи. Всі роботи виконані за рахунок місцевих бюджетів.

Вирішення вищезазначених проблемних питань та забезпечення виконання Програми розроблення містобудівної документації у Харківській області на 2016-2020 роки, в цілому, можливе при умові сталого фінансування за рахунок обласного та місцевих бюджетів.

 

Директор Департаменту

містобудування та архітектури

Харківської обласної державної

адміністрації, головний архітектор області                            М. РАБІНОВИЧ